![]() |
Čestitke svim novo pozelenelim forumašima kao i budućim kao što je Dreadnot!:1081:
Šaljemo samo pozitivnu energiju. |
Cestitke Nocturno i od mene, sve najbolje "preko bare" :grin:
|
Cestitam nocturno! Valjda cemo svi tako glatko proci!
Nas intervju ceka 19.01, sto bi dreadnot rekao - na Bogojavljenje :grin: |
I ja se pridruzujem
ČESTITAM svima koji su dobili i koji ce dobiti :bravo::beer::woohoo: |
Drugari, hvala svima!
Zaista, i vama zelim sve najbolje i mislim, kako bi bilo lepo kad bismo tamo ziveli relativno blizu pa da se vidjamo i druzimo. Ako nista drugo, ne bi bilo lose da se dogovorimo nesto. Kako ko odlazi, da se nadjemo neki dan pre toga i proslavimo to makar jednim picem svi zajedno i tako putnicima pozelimo srecan put i razmenimo kontakte. Sta mislite? Znam da je mozda neizvodljivo jer svi zivimo u razlicitim mestima manje vise, ali bilo bi sjajno. Da odgovorim na Lenhijev predlog i pitanje. E-mail koji sam dobio od prijatelja je krajnje neformalan i potpuno u skladu sa "funkcijom" posiljaoca tj prijateljem. Dakle jedna opustena i prijateljska forma. Bas kao sto biste i vi sami poslali mail prijatelju kad ga pozivate ili kad on vas poziva. Znaci potpuno privatni mail. Nista zvanicno i nista po nekom pravilu i sta ti ja znam sto bi bilo od koristi da se postavi na forum. Bukvalno ovako (cestitaju mi na selekciji, pozivaju da budem kod njih koliko zelim, jedva cekaju da me vide i nadaju se da ce to biti skoro pa da idemo zajedno na skijanje i da ih obavezno obavestim kako je prosao intervju). Na kraju, u mail-u, vizit karta firme gde rade tako da ih sluzbenici ambasade mogu kontaktirati ukoliko zele. Bez ikakvih formalnosti, nista magicno, carobno, specijalno itd vec obican mail. Sto se, racuna u banci tice, preko 30000 EUR ili preko 43000 USD. Ali nemojte to posmatrati kao bilo kakav reper jer to je novac koji imam na racunu, Da imam 5000, doneo bih izvod sa 5000, da imam milion onda milion. Apsolutno verujem da se odluka o (ne)izdavanju vize donosi na osnovu celokupnog utiska koji se stice o aplikantu: - Gde/kod koga cete boraviti za pocetak kad stignete? - Ko ce vas izdrzavati? Domacin, vi sami? - Ako sami, koliko novca nosite? - Ako domacin, imate li AOS ili makar neki dokaz da vas zovu (mail i sl.)? - Sta cete raditi? - Da li vec imate ili trazite posao? - Ukupan utisak koji odajete Verujem, da mozete biti i bez dinara u dzepu kao i sa mnostvom novca, a da nista od toga ne bude presudno. Tako da verujem da moze i bez potvrde iz banke, ali generalno na neki nacin morate pokazati da cete tamo moci da se izdrzavate kad dodjete (sami svojim novcem, vec ponudjenim poslom ili tako sto ce vas izdrzavati neko kod koga idete). Veliki pozdrav! ____________________________________ 30.11.2008.: Elektronska prijava uradjena 08.06.2009.: Prvo pismo stiglo CN: 2010EU00011xxx... 12.06.2009.: Dokumenta poslata u KCC 15.06.2009.: Dokumenta dostavljena u KCC 09.11.2009.: Drugo pismo stiglo 16.12.2009.: Intervju, viza odobrena :bravo: 17.12.2009.: Preuzet vizirani pasos i koverta :1081: |
Nocturno,
hvala puno na iscrpnom postu,a tvoj predlog o okupljanju je fenomenalan!:bravo: Nadam se samo da i nas izvuku:obrva: |
Hvala druže na detaljnom odgovoru.
Svako dobro! |
Blizu je
Nisam se javljao neko vreme pa konacno stigoh i to da uradim .
Uspesno smo obavili lekarski pregled u Smiljanicevoj ulici , bilo je sasvim OK da kazem cak i opusteno .Posto se sad spremamo za intervju ( 12. Januara ) hteo sam da dobijem potvrdu od vas koji ste prosli , da li su potrebni prevodi za dokumenta koje nosim na intervju ? Negde sam u forumu procitao da vise nisu potrebni prevodi na engleski , neko je napisao a nemogu da se setim ko . Znaci , moje pitanje je da li je potrebno da prevodim dokumenta na engleski ako jeste onda koja ? Svima koji nesto znaju o ovome molio bih da napisu svoj komentar , unapred zahvalna cetvoroclana porodica |
Citat:
Napravite samo kopije dokumenata koje zelite da zadrzite (diplome...) i overite ih u opstini (kad overavate recite da vam trebaju za regulisanje radnog statusa i necete platiti nista). Mi smo nosili samo overene kopije diploma sa faksa. Sve ostalo smo predali u orginalu (kopije nismo ni imali). Srecno. |
Cao!
Ja sam sva dokumenta fotokopirao i nigde ih nisam overavao. I ja sam takodje procitao da prevod nije potrebam, ali tada sam vec sve imao prevedeno tako da nisam vise razmisljao. Zadrzali su prevod uverenja iz suda i policije. Ostale prevode nisu. Puno srece!! :-) ________________________________ 30.11.2008.: Elektronska prijava uradjena 08.06.2009.: Prvo pismo stiglo CN: 2010EU00011xxx... 12.06.2009.: Dokumenta poslata u KCC 15.06.2009.: Dokumenta dostavljena u KCC 09.11.2009.: Drugo pismo stiglo 16.12.2009.: Intervju, viza odobrena :bravo: 17.12.2009.: Preuzet vizirani pasos i koverta :1081: |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 07:37. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.