H1b
@TheNenad
H1B vizu jeste tesko dobiti dok si u Srbiji. Medjutim, kada si ovde, nije toliki problem naci poslodavca koji ce te sponzorisati za H1B jer uvek mozes da se dogovoris da sam snosis troskove promene statusa. Ja vec imam ponudu za H1B, samo sto mi trenutno to i nije neki izbor pa cu sigurno sacekati da mi se zavrsi OPT, a onda cu da razmislim sta dalje...
|
| jasmanac |
09.01.2011 15:25 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik TheNenad
(Poruka 20280)
Dakle, nijedan poslodavac ti je neće obezbediti ako ne bude baš siguran da mu ti trebaš.
|
Trenutno saradjujem sa 3 firme iz US i sve tri su mi ponudile radnu dazvolu tako da to mi je najmanji problem.
Bas to sto si rekao za GC, zato cekam maj i jun da vidim hocu li biti izvucen na lutriji ako ne onda je alternativa skola posle koje ide OPT i onda H1B.
|
| TheNenad |
09.01.2011 16:07 |
Drago mi je da je situacija drugačija i da su firme spremne da se upuštaju u H1B avanturu za dobre radnike. :papa:
|
| boris_bgd |
10.01.2011 17:57 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik jasmanac
(Poruka 20298)
Trenutno saradjujem sa 3 firme iz US i sve tri su mi ponudile radnu dazvolu tako da to mi je najmanji problem.
|
Druze, cime se ti bavis inace? Mozes odgovoriti i preko PP-a.
Hvala
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan
(Poruka 20282)
@TheNenad
H1B vizu jeste tesko dobiti dok si u Srbiji. Medjutim, kada si ovde, nije toliki problem naci poslodavca koji ce te sponzorisati za H1B jer uvek mozes da se dogovoris da sam snosis troskove promene statusa. Ja vec imam ponudu za H1B, samo sto mi trenutno to i nije neki izbor pa cu sigurno sacekati da mi se zavrsi OPT, a onda cu da razmislim sta dalje...
|
Trenutno sam u Americi na turistickoj vizi a zeleo bih da promenim vizu da bih mogao da dobijem socijalni broj i mogucnost da polazem za vozacku dozvolu, jel neko moze da mi kaze dali je to moguce i kako?
|
| kaneolopa |
25.03.2011 23:27 |
Ne! Sa turistickom vizom samo turizam, da si mislio na vreme mogao si da izvadis internacionalnu dozvolu pa da rentash i zezash se
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik boca80
(Poruka 21551)
Trenutno sam u Americi na turistickoj vizi a zeleo bih da promenim vizu da bih mogao da dobijem socijalni broj i mogucnost da polazem za vozacku dozvolu, jel neko moze da mi kaze dali je to moguce i kako?
|
Moguce je ako promenis status i predjes npr. na studentsku F1 vizu. Ali i u tom slucaju vadjenje ssn ne ide automatski, vec bi skola (college) morala da te zaposli ili makar izda potvrdu da radis "on campus" kako bi mogao da apliciras za ssn.
Ako budes menjao status budi spreman da cekas odgovor iz imigracionog oko 60 dana.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik nemili
(Poruka 21559)
Moguce je ako promenis status i predjes npr. na studentsku F1 vizu. Ali i u tom slucaju vadjenje ssn ne ide automatski, vec bi skola (college) morala da te zaposli ili makar izda potvrdu da radis "on campus" kako bi mogao da apliciras za ssn.
Ako budes menjao status budi spreman da cekas odgovor iz imigracionog oko 60 dana.
|
Koji mi college preporucujes, odnosno da sam siguran da cu preko njih dobiti ssn?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik nemili
(Poruka 21559)
|
Koji mi college preporucujes, odnosno da sam siguran da cu preko njih dobiti ssn?
|
| ZeljkoUSA |
27.03.2011 14:58 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik boca80
(Poruka 21572)
|
Boco, procitaj ceo post od prve strane..., sve je objasnjeno :==D:
|
| Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 07:02. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.