![]() |
:==D: pozeleneo sam :) Cim budem u mogucnosti pisem utiske, sve je bilo ok ali sam imao problema malih sto nisam imao diplome faxa ali sve je na kraju ispalo ok, pisem za 3-4 sata utiske kad nadjem dobar net, Igore don't stres sve je samo formalnost
|
Cestitam legendo!!! :)
Nadam se da je tako kao sto kazes :) Kad kazes da si imao problema sto se tice diplome fakulteta, imacu ih onda sigurno i ja, imam samo uverenje. Fakultet deli jednom u dve godine diplome, strasno... Za svaki slucaj nosim diplomu srednje skole i svedocanstva za sve cetiri godine. |
Citat:
Puno srece i sa one strane bare. |
Danasnji utisci: Dosao sam u 8 ispred ambasade, a prozvali su me u 8:25 da udjem. Standardna procedura, skidsnje kaisa, skeniranje jakne torbice i dokumenata, onda ulaz do saltera i dobijanje broja.Prvi sam bio u ambasadi i islo je sve brzo. Prvo su me prozvali oko 8:50 na salter broj 4 da im dam pasos, onda na salter broj 5 da im predam celokupnu dokumentaciju, a potom na salter 6 da mi uzmu otiske prstiju, to sam sve zavrsio do 9:30, onda na salter broj 1 da platim vizu 330$, sve to sam zavrsio do 9:45. E onda nastaje vrbopuc :) Mislim da je salter broj 8, tu me bio razgovor sa konzulom, na engleskom je poceo i mnogo je brzo pricao tako da ga pola nisam razumeo, a srpski slabo zna :) sve u svemu pitao me je sto su me odbijali za turisticku vizu, i kako sam mogao prosle godine da konkurisem za radnu studentsku kad sam vec bio zavrsio master, ja sam rekao da sam upisao i privatni bas zbog toga da bi ponovo video ameriku. Nije mu se svidelo sto su uverenja a ne diploma original, pa se oko 15- ak minuta konsultovao sa kolegom, kao da li je to validno, i zasto nije diploma, ja sam im objasnio sve lepo i onda su oni jos caskali i rekli mi da ne brinem. Tada su usledila klasicna pitanja, kod kog idem, sta cu da radim, i gde sam bio u Americi pre 2 godine.Onda je usledila zakletva, podigao desnu ruku i rekao yes, i do, i rekli su mi da dodjem sutra u 3 po pasos. Nije toliko strasno, i mnogo su ljubazni. I pre pola sata zasvonio mi telefon, i zovu iz ambasade, ja pretrnuo i poceo da mucam, kazu nisu mi otisci prosli, da dodjem sutra u 11 da ponovo dam, ja pitam da li je sve ostalo ok, kazu, jeste ne brinite i to je to u sustini:)
Hvala svima, da vam se vrati od srca vam zelim, ako ima nekih pitanja voljan sam da odgovorim, pozdrav svima i zivi mi bili. Igore majstore srecno sutra i po Niski iscepi gi svi :))) |
Branimire čestitke i neka je još jedan među nama pozelenio :1081:, Igore...tebi slijedi duga besana noć i zatim zelenjenje, sretno i javi se za povratnim informacijama :I
|
Hvala Branimire, Hvala Johnny!
Bas tako, duga noc bez sna, kao i prethodnih nekoliko :) Nadam se da ce da ide brzo kao sto je Branimiru bilo danas. I naravno, javljam se cim zavrsim. Sad idem da budem nervozan :) |
samo da javim da je visa u pasosu :) bio sam na interview 14-og i sve je proslo bez ikakvih problema. Srecno svima! ;)
|
Čestitam zelenim dobitnicima i želim uspešan početak novog života!!!
Igore držimo ti palčeve iako nije potrebno. Vidi se da si spreman k'o zapeta puška. |
Svaka cast momci! :bravo:
Igore srecno sutra na intervjuu! |
Pridruzujem se cestitkama. :bravo::bravo::bravo:
Takodje, zelim Igoru puno srece, sada vec danas, koji vjerovatno ne spava!:obrva: |
Bas tako, nisam spavao uopste, glava me razbija :)
Evo upravo stigli kuci, presrecniiiiii :D Nisam mogao da verujem da to tako lako ide :) Sutra po pasose u 15h. Pisem kasnije sve detalje, samo da dodjemo malo sebi :D |
Citat:
Kao što već rekoh, piece of cake :) Čestitam tebi i svima koji su se javili u ovih dan-dva sa lijepim vijestima. Sad nam reci gdje letite... |
Branimire, dvlSkopje i Igore, srdacne cestitke za prolaz. Zelim vam mnogo upijeha preko bare:bravo:
|
Priključujem se čestitkama. Sad još samo karte, odlazak i novi život može da počne :)
|
Hvala svima:)
Sto se tice karata, one su kupljene jos pre mesec dana :) |
A sad da se raspisem :)
Dosli smo oko 20 do 8 jutros ispred ambasade, vec je bilo nekoliko ljudi koji su cekali. Oko pola 9 su nas prozvali da udjemo u ambasadu. Prolazak kroz skenere kao na aerodromu, skidanje svega metalnog. Telefone i kljuceve uzimaju na ulazu. Kada smo usli u "salter salu" pitali su nas koja je viza u pitanju i jako ljubazan gospodin nam je dao broj i pokazao gde da sednemo. Odmah nam je kroz salu rekao da se vidimo sutra u tri sata jer je tako bilo sa svima do sada. I jos je rekao da je ove godine neverovatno puno mladih ljudi izvuceno na lutriji i da to tako nije bilo prethodnih godina. Posle par minuta je izasao nas broj i otisli smo da predamo pasose, odmah nakon toga je ponovo izasao nas broj i otisli smo do istog saltera da predamo dokumenta. Sva ta dokumenta je primio nas covek. Sacekali smo jos par minuta i onda je ponovo dosao na nas red da platimo po 330 dolara, ukupno 660. Platili smo u dolarima, sve novcanice su bile 2006 serija i novije i prosle su kroz aparat bez problema. Posle toga je usledila duza pauza, od skoro sat vremena. Oko 10 i 15 izlazi nas broj i prvi susret sa amerikankom koja uzima otiske prstiju, to smo zavrsili brzo. Taman sto smo seli izlazi nas broj na drugom salteru. Na salteru je bio izuzetno prijatan gospodin, kao i svi sluzbenici, koji je u isto vreme i duhovit, kao i svi sluzbenici u ambasadi. :) Prvo pitanje je bilo da li govorimo engleski, rekli smo da govorimo. Pitao nas je cime se bavimo, sta planiramo tamo da radimo, mene kao nosioca je pitao sta sam zavrsio, koliko sam placao skolarinu, sta planiramo da radimo. Onda nas je pitao koliko dugo smo u braku, jer smo se vencali u maju posle izvlacenja. Ali nikakve dokaze o vezi nije trazio, samo je pitao gde smo se upoznali i nasalio se na racun naseg upoznavanja :) Rekao nam je da podignemo desnu ruku i da kazemo da se kunemo da je sve sto smo rekli bilo istina. Pitao je kad idemo, i prokomentarisao da ce nam biti lepo u USA za vreme Bozicnih praznika, posto smo rekli da idemo polovinom decembra. Onda nam je rekao da dodje bilo ko od nas sutra u tri sata po pasose i to je bilo to :) Vec u 10 i 25 smo izasli iz ambasade sa onim cuvenim osmesima :) |
Igore svaka cast, cestitam! :bravo: Sad lijepo na spavanje!:sleeping::grin::grin:
|
Čestitam i ja :)
Pa da, uvek pred Novu godinu puštaju te Božićne filmove i među njima i "Sam u kući " :) Meni oduvek omiljeni. A vi ćete to sad uživo da vidite :) Srećno. |
Citat:
Sretno vam i zavidim vam sto cete već ove godine osjetiti taj Christmas Spirit, očekujem da nam prenesete dašak atmosfere na forum... Daj ukloni taj upitnik da vidimo gdje ćete :grin::grin: |
čestitam :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:: bravo::bravo:
|
Čestitam! :bravo:
I mene interesuje gdje ćete :grin: |
pitanje
Pitanje za sve "zelenaše" koji su prošli intervju (u vezi diplome)...
Ako sam završio fakultet redovno -samofinansirajuće, da li je potrebno donositi diplome od srednje na intervju ili samo od faxa??? Ja sam visok broj, ali nada ne umire :grin: sretno svima da što prije napustite balkan... |
Hvala puno svima :)
hehe, via provalila si me :D Salim se, nasao sam karte povoljno pa sam uzeo, a i nemamo sta da cekamo ovde. Jedino moju platu koja kasni godinu dana :D Idemo u Milwaukee, WI. Imamo neke prijatelje tamo koji ce nas docekati na aerodromu u Chicagu, pomoci nam oko stana i uputice nas malo u neke stvari. Zahvalni smo im do neba! |
Citat:
|
Čestitam IgorMAD... Pomno sam pratio... tvoje strahove he he he he he...
Sve najbolje! |
Cestitke
Cestitam Igore.......puno srece sa one strane bare...
Ljepo je kad pratis nekog kao ti, od onog prvog posta da si izvucen pa kroz svu nervozu iscekivanja intervjua pa sad do zavrsetka procesa. Nastavi tako.... Jos jednom cestitam..... |
Citat:
Vjerovatno ce se pravdati da nema vremena da skloni upitnik!:lool::lool::lool::w00t: |
Salim se naravno, kad se slegnu utisci pisi o daljim koracima.
|
Branimir i Igore, cestitam vam i jedva cekam da vam se pridruzim :grin: Naravno cestitam i ostalima ako sam nekog izostavila.
Sad malo o meni, brinula sam zasto mi ne zakazuju taj intervju a proslo je vec neko vreme od Visa Bulletin, i tako ja sinoc slavim slavu, vec je krenulo da se pije i po nekom obicaju proverim email, imam sta i da vidim, status promenjen, zakazan intervju za 21 januar :ludak::ludak::bravo: Sad ostaje prikupljanje dokumentacije :;D: |
E i da proverim, jel ima jos nekoga za Januar sem mene???
|
Hvala svima, nadamo se da ce svi koji to zele uskoro dobiti priliku da odu sa druge strane bare :)
@lover Nisi citao, napisao sam par postova iznad gde idem :) Ma ustvari sta ja pricam sa vama balkancima :D Salim se, naravno :) @RenatoS Cekam avgust ili septembar pa da i ja tebi cestitam, brzo ce to proci! Nadam se da ce se Branimir javiti uskoro da kaze sta je bilo sa onim otiscima koje je morao ponovo da da. Mada, mislim da je to bilo nesto bez veze, on sigurno vec uveliko pije negde :) |
Citat:
Pozdrav od nas BALKANACA!:ludak::ludak::RRofl: |
Citat:
|
cestitam Igore ,lepo je to kad sve ide kako treba ...treba se to zalije :beer:
|
Cestitam svima, zelim srecan put i da se, kad stignete u USA, sve odvija kako ste zamislili! :bravo:
|
Iskrene čestitke.!!!
ISKRENE ČESTITKE. Igore, čestitke od srca !!! Video sam , da si veoma bio korektan i aktivan na sajtu i ŽELIM TI SVU SREĆU SVETA. Samo JEDNO PITANJE : DA LI INTERVJU JE OBAVEZAN NA ENGLESKOM ILI MOŽE I NA NAŠEM !!!Bez obzira što ga učim, bojim se da zvog dovoljnog nepoznavanja ne " zajebem stvar" !! I , da li si potrebna dokumenta prevodio na engleski ili si ih samo overavao kod Suda i takva ih predao. Čestitke još jednom
|
Hvala jos jednom svima.
Sto se tice dokumenata, NISTA NE TREBA DA SE OVERAVA U SUDU! Samo donesete originale i OBICNE KOPIJE, nista vise vam ne treba. Sve to treba da je na SRPSKOM, ne na engleskom jeziku. Sto se tice znanja engleskog, nas je prvo na srpskom pitao da li govorimo engleski, mislim da ne bi bio nikakav problem i da nismo znali rec engleskog. Uostalom, ni nas engleski nije sjajan, sto puta smo gresili i ispravljali se, par puta nam je rekao "Excuse me!", sa osmehom, naravno :) On je cini mi se cim smo stali na salter vec kucao u kompjuter da smo prosli dalje :) |
Citat:
|
Cestitam IgoreMAD, Branimire i ostalim na uspješnom završetku procedure i mnogo sreće preko bare vam zelim !!!!:ziveli2::ziveli2:
|
Citat:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 17:53. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.