ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - 2014 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1322)

bitbit 23.06.2014 13:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bitbit (Poruka 47144)
Ukoliko neko zna, zanima me dali ako imam affidavit of support, trebam pokazati u ambasadi da imam recimo stan na moje ime. Tako su me savetovali, ali ipak zelim da cujem razlicita iskustva. Havala :wtf:

Mislio sam dali treba da dokazem da je stan u maternoj zemji na moje ime, ili ukoliko imam sponozor, nema potreba od toga

Nikolaniko 23.06.2014 14:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bitbit (Poruka 47145)
Mislio sam dali treba da dokazem da je stan u maternoj zemji na moje ime, ili ukoliko imam sponozor, nema potreba od toga

Ne kontam kako i zbog cega bi ti pomoglo da prikazujes stan na svoje ime u svojoj drzavi? to bi ti pomoglo ako trazis turisticku vizu, kao neki dokaz da ces se vratiti ovde.

Za imigrantsku vizu, u ambasadi traze dokaze da neces biti na teretu drzave. Zbog toga traze dokaz o obrazovanju i dokaz da ce te neko izdravati dok ne nadjes posao i stanes na noge. Tu stan na tvoje ime ne igra nikakvu ulogu. Vise bi ti pomoglo da taj stan unovcis i pokazes kesh na racunu koji ce biti dokaz da ces se sam izdrzavati dok ne nadjes posao i sl. :)

bitbit 23.06.2014 14:18

Nikolanko, tvoj stav je skroz logican, i meni je to dovoljno. hvala na odgovor :==D:

ig.mkd 23.06.2014 16:44

Citam koe dokumente treba nositi na intervju i nigde nisam nasao da treba da se obezbedi garantno pismo od nekoj sto e vo USA, mora da se navede adresata kade sto ke se bide prvicno smesten i toa e ok, pa me interesira dali mora da se obezbedi garantnoto pismo na intervju iako ne e navedeno vo listata na dokumenti sto treba da se obezbedat za na intervju

krle66 23.06.2014 23:44

Krle !!!

Drugari imam jednu dikemu , pa bih molio odgovor ako je neko imao slično iskustvo. Ja sam nosilac potencijalne vize, ja sam dobitnik lutrije, i u obrascima koje sam slao za Kentaki, naveo sam ženu i dete.Pod predpostavkom da li bih onda ja da me pozovu na intervju i da ja odem sam, pošto se žena nešto dvoumi zbog nedovoljno novca koji bi nam bio potreban za početak,da li bih imao nekih problema oko dobijanja vize i samo mog odlaska za Ameriku!? Hvala unapred

mikiSA 24.06.2014 00:22

Nije problem jer si ti dobitnik. Zeni objasni da ako odbije sada vizu, da ce morati da ceka par godina da bi mogla kad se predomisli udje u US, jer ce onda morati ici preko supruznicke vize LPR, a ta se sada duze ceka jer je doslo do retrogesije tih viza.
Ako ne htjedne ni to, onda ce morati da ceka da ti postanes US drzavljanin (5 godina) i onda jos nekih godinu i nesto da bi mogla da dodje.
Dobro razmislite.

SRBghost 24.06.2014 07:11

A, generalno, povedes suprugu na intervju i kazete da ce ona i dete da dodju posle. Druga opcija je da oni uzmu povratne karte i vrate se nazad posle par dana/nedelja. Po meni, prva opcija ti je idealna. Ti kao nosilac mozes da ides prvi.

EDIT: Mada, mislim da se niko nije dvoumio kao moja zena, pa vreme opet odradi svoje i sada je zagrizla kao i ja :)

steva27 24.06.2014 12:43

Ljudi, koji je ovo formular ds-260 sto se pominje za intervju? Treba li to uopste?

mikagrubinen 25.06.2014 08:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik krle66 (Poruka 47164)
Drugari imam jednu dikemu , pa bih molio odgovor ako je neko imao slično iskustvo. Ja sam nosilac potencijalne vize, ja sam dobitnik lutrije, i u obrascima koje sam slao za Kentaki, naveo sam ženu i dete.Pod predpostavkom da li bih onda ja da me pozovu na intervju i da ja odem sam, pošto se žena nešto dvoumi zbog nedovoljno novca koji bi nam bio potreban za početak,da li bih imao nekih problema oko dobijanja vize i samo mog odlaska za Ameriku!? Hvala unapred

Moj savet ti je da za sve nedoumoce uvek pozoveš ambasadu ili im pošalješ mail, naravno uvek se referenciraš na svoj CASE number i sve ostale podatke. Pretpostavljam da je vama problem u novcu jer treba platiti lekarski $200 ($150+4000rsd) + vize 330$, pa sve to za vas oboje (ne znam koliko se plaća za dete). Bilo bi dobro kad bi uspeli da se skrpite za vize pa ćete lako posle da odlučite da li ćete ići.

Tomislav1970 25.06.2014 17:56

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Nikolaniko (Poruka 47147)
Ne kontam kako i zbog cega bi ti pomoglo da prikazujes stan na svoje ime u svojoj drzavi? to bi ti pomoglo ako trazis turisticku vizu, kao neki dokaz da ces se vratiti ovde.

Za imigrantsku vizu, u ambasadi traze dokaze da neces biti na teretu drzave. Zbog toga traze dokaz o obrazovanju i dokaz da ce te neko izdravati dok ne nadjes posao i stanes na noge. Tu stan na tvoje ime ne igra nikakvu ulogu. Vise bi ti pomoglo da taj stan unovcis i pokazes kesh na racunu koji ce biti dokaz da ces se sam izdrzavati dok ne nadjes posao i sl. :)

Koliko sam ja shvatio oni ti preporucuju da nista ne prodajes jer to sto si izvucen ti ne garantuje da ces dobiti vizu.
Ako na intervju poneses dokaz da imas stan u svojoj zemlji , to je ujedno i dokaz da ti, ako ti odobre vizu, imas sta da prodas i dodjes sa nekim novcem u USA.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 04:39.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.