ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - 2014 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1322)

Tomislav1970 25.06.2014 18:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik krle66 (Poruka 47164)
Drugari imam jednu dikemu , pa bih molio odgovor ako je neko imao slično iskustvo. Ja sam nosilac potencijalne vize, ja sam dobitnik lutrije, i u obrascima koje sam slao za Kentaki, naveo sam ženu i dete.Pod predpostavkom da li bih onda ja da me pozovu na intervju i da ja odem sam, pošto se žena nešto dvoumi zbog nedovoljno novca koji bi nam bio potreban za početak,da li bih imao nekih problema oko dobijanja vize i samo mog odlaska za Ameriku!? Hvala unapred

Ako sam dobro shvatio postove ovdje na forumu, kad dobijes vizu, imas otprilike 6 mjeseci da udjes u SAD i aktiviras vizu odnosno GC, a nakon toga mozes da izadjes i onda opet imas otprilike 6 mjeseci da se ponovo vratis prije nego ti neko pravi problem sto nisi u zemlji.

Koliko sam razumio to bi znacilo da ti udjes prvi (jer si nosilac i moras da udjes prvi) u recimo prvom mjesecu dobijanja vize, tvoja zena i djete imaju oko 6 mjeseci od trenutka ljekarskog pregleda (koji se radi neposredno prije intrvjua) da udju i aktiviraju vizu odnosno GC, (a to je 5 mjeseci nakon tebe) i nakon toga se mogu odmah, odnosno u roku od par dana vratiti i doci ponovo u iducih 6 mjeseci. To bi znacilo da ti imas otprilike 11 mjeseci da budes sam i pripremis sve za njihovo preseljenje.
Ako sam ovo pogresno shvatio, molim da me netko ispravi.
Hvala

coda81 25.06.2014 18:51

LJudi mala pomoc!!!!!!
Juce sam imao intervju i nakon malo vecih problema sa njihovim sistemom koji je pao i ponovo se uspostavio pred kraj radnog vremena oko17h obavio sam intervju uspesno i sluzbenica ambasade mi je dala papir na kome pise da moram da odem na sajt www.usvisa-info.com kako bih se registrovao i naznacio gde cu pokupiti pasosna kojoj DHL adresi! Nakon povratka kuci registrovao sam se na taj sajt i zapisao adresu gde da pokupim dokumenta ,ali sa tog sajta mi nije stigao nikakav email o tome da sam se registrovao (da li je to uobicajno ?), a kada sam danas proveravao kakav mi je status tj. da li ima promena kod truckin number za pracenj posiljke pisalo je da nema nikakvih promena!!Da li je jos neko od dobitnika imao taj slucaj da mora otici na gore pomenuti sajt i registrovati se kako bi dobijo dokumenta i ako je posle koliko dan mu se promenio status tj. dobijo obasetenje o tome gde se nalazi posiljka?
Izvinajvam se ako sam napravi konfuziju ali prosto ne znam sta da radim i koliko da cekam posto sam na itrevjuu prosao!!!
hvala unapred

sonny_crockett 25.06.2014 20:24

To su uveli od skoro i niko ko je bio na intervjuu otkada je to uvedeno nije pisao svoja iskustva ovde, tako da ne znamo. Mislim da bi bilo najbolje da pozoves sutra ambasadu ako se nista ne promeni. Mozda da ti podelis svoje iskustvo sa intervjua? :)

SRBghost 26.06.2014 07:28

Koliko sam j aupoznat sa radom DHL-a (moji u firmi ga koriste), tvoja posiljka ce biti predana tek danas (ako ti uopste zalepe vizu tako brzo) jer DHL prima posiljke do 15h. Iskreno, ocekuj promenu statusa tek za 3-4 dana jer smo mi toliko cekali da nam stignu pasosi sa turistickim vizama pre 2 godine.

mikagrubinen 26.06.2014 08:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik coda81 (Poruka 47198)
LJudi mala pomoc!!!!!!
Juce sam imao intervju i nakon malo vecih problema sa njihovim sistemom koji je pao i ponovo se uspostavio pred kraj radnog vremena oko17h obavio sam intervju uspesno i sluzbenica ambasade mi je dala papir na kome pise da moram da odem na sajt www.usvisa-info.com kako bih se registrovao i naznacio gde cu pokupiti pasosna kojoj DHL adresi! Nakon povratka kuci registrovao sam se na taj sajt i zapisao adresu gde da pokupim dokumenta ,ali sa tog sajta mi nije stigao nikakav email o tome da sam se registrovao (da li je to uobicajno ?), a kada sam danas proveravao kakav mi je status tj. da li ima promena kod truckin number za pracenj posiljke pisalo je da nema nikakvih promena!!Da li je jos neko od dobitnika imao taj slucaj da mora otici na gore pomenuti sajt i registrovati se kako bi dobijo dokumenta i ako je posle koliko dan mu se promenio status tj. dobijo obasetenje o tome gde se nalazi posiljka?
Izvinajvam se ako sam napravi konfuziju ali prosto ne znam sta da radim i koliko da cekam posto sam na itrevjuu prosao!!!
hvala unapred

Ja sam sve odradio sa tim sistemom. Imali smo intervju 22.05.2014. Pročitaj par strana u nazad. Promenice se status za dan, dva. Nama je intervju bio u četvrtak, a podigli smo pasoše u ponedeljak, tako da ne brini.

http://www.zelenalutrija.com/forum/s...&postcount=975

mikagrubinen 26.06.2014 08:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Nikolaniko (Poruka 47147)
Ne kontam kako i zbog cega bi ti pomoglo da prikazujes stan na svoje ime u svojoj drzavi? to bi ti pomoglo ako trazis turisticku vizu, kao neki dokaz da ces se vratiti ovde.

Za imigrantsku vizu, u ambasadi traze dokaze da neces biti na teretu drzave. Zbog toga traze dokaz o obrazovanju i dokaz da ce te neko izdravati dok ne nadjes posao i stanes na noge. Tu stan na tvoje ime ne igra nikakvu ulogu. Vise bi ti pomoglo da taj stan unovcis i pokazes kesh na racunu koji ce biti dokaz da ces se sam izdrzavati dok ne nadjes posao i sl. :)

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970 (Poruka 47194)
Koliko sam ja shvatio oni ti preporucuju da nista ne prodajes jer to sto si izvucen ti ne garantuje da ces dobiti vizu.
Ako na intervju poneses dokaz da imas stan u svojoj zemlji , to je ujedno i dokaz da ti, ako ti odobre vizu, imas sta da prodas i dodjes sa nekim novcem u USA.

NE, NE, NE. Ništa se ne prodaje i ne nose se nikakvi dokazi o vašim finansijama na intervju. Nikakve banke, nikakvi računi, nikakvo pozivno pismo iz amerike, ništa.

Mi smo imali intervju 22.05.2014. i ništa nam nisu tražili. Samo je bitno da imate neku adresu na koju će vam stići GC i SSN.

coda81 26.06.2014 09:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mikagrubinen (Poruka 47210)
Ja sam sve odradio sa tim sistemom. Imali smo intervju 22.05.2014. Pročitaj par strana u nazad. Promenice se status za dan, dva. Nama je intervju bio u četvrtak, a podigli smo pasoše u ponedeljak, tako da ne brini.

http://www.zelenalutrija.com/forum/s...&postcount=975

mikagrubinen hvala na odgovoru samo me interesuje jos nesto posto sam dao podatke licne i napisao na koju adresu da mi stigne posiljka isto tako su mi trazili u detaljima posiljke svreha putovanja a ja sam obelezio ovo Useljeničke vize (Sponzorisano od strane porodice, Na osnovu zaposlenja, Lutrija za useljenje) – Registrovanje za kurirsku dostavu da li sam dobro to odrao i da li si ti dobio neki mail od njih nakon prijave za dostavu pasosa!!!

Joka1809 26.06.2014 09:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mikagrubinen (Poruka 46440)
Evo prosao je i taj intervju. Ne znam ni sta da pisem jer je vec sve receno i dobro je svima poznato, a o novini za preuzimanje viza sam vec napisao post.

Uglavnom, dosli smo u zakazano vreme, seli da cekamo, cekali 2,5 sata. onda se ispostavilo da je pauza, a posto nama nisu uzeli ni pasose, delovalo nam je nesto cudno pa kad je covek iz obezbedjenja proverio kod ovih sto rade na salteru sto nismo prozvani ispostavilo se da su imali nekih "tehnickih problema" i da nismo ni bili na spisku. Mi smo naravno bili na spisku ali je njima stampac (tako nam je receno) odsekao donji deo lista na kom su bila nasa imena. Tako da smo eto, na intervenciju "Cika Tome" sve zavrsili za 2 minuta i otisli da prosetamo dok je pauza i dok ne dodje konzul ili vec sa kim smo trebali da razgovaramo.

Poenta ovog pasusa iznad je da, ako vam se ista ucini sumnjivo ili da ne ide kako vi mislite da bi trebalo da ide, obavezno proverite kod obezbedjenja sta je sa vasim slucajem, a ne kao mi da sedite i cekate. :)

Kad smo se vratili sa pauze ispred ambasade je vec bilo oko 30-ak ljudi, uglavnom studenata, za koje pretpostavljam da dolaze za work and travel vize. Vi treba da prodjete pored svih njih, kazete obezbedjenju da ste vec bili unutra i da su vam rekli da dodjete tad kad ste dosli. Obezbedjenje ce vas pustiti preko reda, da ne stojite bez veze ispred i cekate da udju svi ti ljudi. Mada i to ide poprilicno brzo tako da bi cekali mozda 15-ak min duze.

Sam intervju je protekao brzo i u opustenoj atmosferi, cak bi se reklo i veoma nasmejanoj. Mene je taj sa kim smo razgovarali, isprozivao da sam cutljiv, a da moja zena veoma dobro govori engleski, iako ona nema pojma :belj:

Nije nas pitao nista posebno iako smo se vencali mesec dana pre intervjua. Samo je pitao da li smo se uzeli zbog papira i kad smo rekli da nismo on je rekao da se to odmah vidi. :1072:

Poneli smo par slika sa svadbe i par nekih nasih zajednickih slika ali nam to nije trazio. Nije nam trazio ni mail od nekoga iz amerike. Mi smo naravno u DS-230 upisali adresu drugarice kod koje necemo ici ali nas ni za to nista nije pitao. Samo je rekao da i tom gradu, u Atlanti, moze da se nadje dobar posao.

Jedino sto nam je onako oboma zapelo za uho je da nam je par puta ponovio da je Kalifornija veoma skupa i da treba dobro da razmislimo da li da idemo tamo (jer smo mu mi rekli da cemo ici u Oakland, CA) Mada je na kraju rekao mojoj zeni da ce, ako uspe da nadje posao kao programer (sto mi je zena po struci), imati za pola godine vecu platu od njega.

Sve u svemu jedno veoma prijatno iskustvo pocevsi od obezbedjenja, posebno Cika Tome, ali i svih ostalih, pricali smo sa jos dvojicom, mladjim celavim i starijim, kome ne znam ime ali nam je prvi kontakt sa ambasadom ucinio veoma duhovitim. Sluzbenici na salteru su svi bili veoma ljubazni, nasmejani i opusteni, a takodje i konzul, odnosno covek sa kojim smo razgovarali.

Jos samo jedna stvar pa da zavrsavam ovaj literalni sastav.:grin: Iako smo se registrovali na sajtu www.usvisa-info.com nismo dobili nikakvu potvrdu na mail da je to sve kako treba, tako da jos nemamo osecaj da smo dobili vize i nikakva nas euforija jos ne puca. Najverovatnije ce sve to biti u redu jer je potrebno da protekne sigurno par dana dok ambasada ne preda DHL-u nase papire i dok ne budemo u mogucnosti da na pomenutom sajtu pratimo nasu posiljku.

Izvinite sto sam vas udavio ali mozda nekome bude i od koristi.

Caos i cestitam!!! :D
Koliko sam shvatila vi ste prijavili jednu adresu, a idete na drugu. To je isto slucaj sa mnom, prijavljena mi je adresa prijatelja koji su LA, a putujem kod drugarice na floridu. E sad, ja mogu slobidno da im kazem to, ili mram da idem tamo gde sam napisala da idem, tj ciju sam adresu prijavila?
Hvala unapred :;D:

mikiSA 26.06.2014 13:37

Joka 1809:
Slobodno im reci. NIko nikog ne tjera da ide tamo gdje nece. Ja sam promijenila 3 adrese: prvu u onom 230 formularu, drugu dostavila na intervjuu, a trecu (finalnu) dala na granici i na tu adresu mi je i dosla zelena karta.

mikagrubinen 27.06.2014 07:19

Citat:

Prvobitno poslao korisnik coda81 (Poruka 47212)
mikagrubinen hvala na odgovoru samo me interesuje jos nesto posto sam dao podatke licne i napisao na koju adresu da mi stigne posiljka isto tako su mi trazili u detaljima posiljke svreha putovanja a ja sam obelezio ovo Useljeničke vize (Sponzorisano od strane porodice, Na osnovu zaposlenja, Lutrija za useljenje) – Registrovanje za kurirsku dostavu da li sam dobro to odrao i da li si ti dobio neki mail od njih nakon prijave za dostavu pasosa!!!

Dobio sam mail od ambasade da su predali dokumenta DHL-u, ali tek kad su oni predali. U nasem slucaju to je bilo vec sledeceg dana, ali to moze da potraje par dana. Kad ga predaju DHL-u onda se sve zavrsi za max dva dana.

Poštovani Ime i Prezime,
Svrha ovog imejla je da vas obavesti da je Konzularno odeljenje predalo vaš dokumenat kurirskoj službi da vam ga vrati. U proseku su potrebna dva radna dana da paket stigne na lokaciju kurira.
Broj avionskog tovarnog lista za paket je xxxxxxxxxx. Trebaćete ovaj broj da biste mogli podignuti svoj dokumenat. Imajte u vidu da se pasoši koji ne budu podignuti u roku 30 dana vraćaju u Konzularno odeljenje.
Da biste saznali više informacija o trenutnom statusu dokumenta(a) ili listu identifikacionih iskaznica potrebnih za preuzimanje dokumenta(a), prijavite se na http://usvisa-info.com. Zapamtite da za prijavu u sistem treba da koristite broj pasoša, datum rođenja i državljanstvo. Za vašu referencu, broj pasoša koji mi imamo u svojoj evidenciji je: xxxxxxxxx.

I to je to :)

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 21:17.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.