Ako odlozis viziranje a za period za koji ti istice lekarski, opet moras da radis lekarski (i da platis naravno), jer u US moras da udjes sa vazecim lekarskim. Ja licno se ne bi ove godine kockao sa odlaganjem ni intervju ni viziranja jer moze te doci u situaciju da nebude viza i da cela prica propadne. To sto neko hoce da odlozi viziranje automatski neznaci da je svoju vizu rezervisao i da mu je ambasada cuva, ne naprotiv to te automatski baca na kraj reda pa ako pretekne dobijas a ako ne ko te sisa imao si svoju sansu sada cuti tu i smrdi.Razume ja tebe da ti je dete krenulo u skolu i da se nema para ali vodite racuna posto je ove godine veliki broj ljudi izvucen i velika se galama digla oko lutrije, de ce gomila ljudi ipak malo ozbiljnije da se angazuje oko celog procesa i da ce ove godine biti mnogo veci procenat iskoristenih viza.
|
Branimir Djuric |
09.09.2013 21:42 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik IgorMAD
(Poruka 40506)
hehe, i moj broj je 80xx, mislio sam da sam prvi u novembru :D
|
Idemo zajedno Igore da zavrsimo posao tamo i nema sekiracije :) Samo da vidimo kako ce nasi prijatelj ida prodju u otkobru i da znamo sta je i kako je! Svima zelim puno sreceee i drago mi je sto sam i ja jedan od vas! Ko zna mozda se budemo i zdruzili negde tamo u tudjini ;)
|
Imam nejasnoce u vezi pribavljanja dokumentacije vezane za dokaz o nekaznjavanju. Cini mi se da sam na forumu procitao par puta da se navode kao potrebni Uvjerenje o nekaznjavanju, koje izdaje policija i Uvjerenje da se ne vodi krivicni postupak, koje - ako sam shvatio, treba da izdaje nadlezni sud.
Medjutim, sto se dokaza iz suda tice, na sajtu http://www.travel.state.gov/visa/visa_4760.html Intructions for selectees dat je spisak potrebnih dokumenata, medju njima i
Court and Prison Records
Applicants who have been convicted of a crime must obtain a certified copy of each court record and any prison record, regardless of the fact that he or she may have subsequently benefited from an amnesty, pardon or other act of clemency.
Dakle, tu stoji da se obaveza donosenja ovog dokumenta odnosi samo na one koji su bili osudjivani.
Kakva su bila iskustva u vezi sa ovim vas koji ste vec imali intervju?
|
Citat:
Idemo zajedno Igore da zavrsimo posao tamo i nema sekiracije Samo da vidimo kako ce nasi prijatelj ida prodju u otkobru i da znamo sta je i kako je! Svima zelim puno sreceee i drago mi je sto sam i ja jedan od vas! Ko zna mozda se budemo i zdruzili negde tamo u tudjini
|
Ma samo da prodje sve to kako treba, ima jos malo manje od dva meseca ali trema iz dana u dan sve bolja :P
Citat:
...and any prison record, regardless of the fact that he or she may have subsequently benefited from an amnesty, pardon or other act of clemency.
|
To znaci da ukoliko nisi bio u zatvoru onda samo potvrda iz suda i policije.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik free
(Poruka 40524)
Ako odlozis viziranje a za period za koji ti istice lekarski, opet moras da radis lekarski (i da platis naravno), jer u US moras da udjes sa vazecim lekarskim. Ja licno se ne bi ove godine kockao sa odlaganjem ni intervju ni viziranja jer moze te doci u situaciju da nebude viza i da cela prica propadne. To sto neko hoce da odlozi viziranje automatski neznaci da je svoju vizu rezervisao i da mu je ambasada cuva, ne naprotiv to te automatski baca na kraj reda pa ako pretekne dobijas a ako ne ko te sisa imao si svoju sansu sada cuti tu i smrdi.Razume ja tebe da ti je dete krenulo u skolu i da se nema para ali vodite racuna posto je ove godine veliki broj ljudi izvucen i velika se galama digla oko lutrije, de ce gomila ljudi ipak malo ozbiljnije da se angazuje oko celog procesa i da ce ove godine biti mnogo veci procenat iskoristenih viza.
|
I hear you :) :)
Jasno mi je sve o čemu govoriš, ovo je za sada jedna od opcija. Intervju bi valjda trebali imati u novembru, a pomjerili bi eventualno na januar, konačna odluka će pasti kad dobijemo datum (osjećam se kao da govorim o pristupnim pregovorima :grin::grin:)
|
IvankaSam |
10.09.2013 09:19 |
Posto je izasao visa bulletin za oktobar, (9800- Europe) da li to znaci da samo 1800 ljudi procesuiraju za mesec oktobar? Tj ljudi koji imaju broj do 9800 idu na viziranje sl mesec?
|
Oktobarski VB "potvrđuje" cutoff broj za oktobar - 8000 i najavljuje cutoff broj za NOVEMBAR - 9800
Znači uvek dva meseca unapred. O ovome je stvarno bilo reči nebrojeno puta.
Značenje ovih brojeva stvarno nema više smisla po 1000-ti put objašnjavati.
Da, to znači da će svi između broja 8000 i 9800 biti obrađeni u novembru osim ako nisu kasno poslali obrasce.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik IgorMAD
(Poruka 40537)
Citat:
...and any prison record, regardless of the fact that he or she may have subsequently benefited from an amnesty, pardon or other act of clemency.
To znaci da ukoliko nisi bio u zatvoru onda samo potvrda iz suda i policije.
|
Hvala Igore, ali taj deo citata se odnosi na prvi deo koji doslovce kaze Applicants who have been convicted of a crime (aplikanti koji su bili krivicno osudjivani).
Moje pitanje i jeste bilo da li mi koji nismo bili krivicno osudjivani uopste moramo da donosimo potvrdu iz suda?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik holmes
(Poruka 40549)
Hvala Igore, ali taj deo citata se odnosi na prvi deo koji doslovce kaze Applicants who have been convicted of a crime (aplikanti koji su bili krivicno osudjivani).
Moje pitanje i jeste bilo da li mi koji nismo bili krivicno osudjivani uopste moramo da donosimo potvrdu iz suda?
|
Mislim da svi moraju priložiti i potvrdu iz suda i iz MUP-a. Potvrda iz MUP-a dokazuje da nisi RANIJE kažnjavan, a potvrda iz suda da se protiv tebe TRENUTNO ne vodi nikakav krivični postupak. Dakle, tek sa potvrdom iz obe ustanove dokazuješ da si čist do dana današnjeg (ili bar do dana izdavanja potvrde od suda :)). Kazna izrečena nekakvom krivičnom postupku se svakako bilježi u tvoj dosije, ali naravno nakon izricanja. Tako da teoretski u toku krivičnog postupka možeš dobiti potvrdu o nekažnjavanju, ali ne i od suda.
|
To je logika s kojom se i ja slazem, medjutim instrukcije na zvanicnom sajtu su jednostavne i nigdje ne pise da moramo da vadimo bilo sta iz suda ukoliko nismo osudjivani. Na kraju, mozda policija i ne bi dala potvrdu o nekaznjavanju ukoliko je neki proces u toku.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:16. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.