-
Vaša strana
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan
(Poruka 44303)
ALL KIDS je forma public aid-a ovde u Illinois-u, sto znaci "public charge". Zbog toga nas u Illinois-u deru sa state porezom.
Iscitaj malo tematiku green card vs. public charge. Bice ti stvari jasnije u smislu da li zbog nekog osiguranja koje ne kosta ne znam koliko za decu dovodis svoju porodicu u situaciju da u nekoj buducoj instanci ne steknete pravo za drzavljanstvo.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zana
(Poruka 44305)
Ne, nije svaka forma pomoci "public charge". Deca mogu da imaju All Kids osiguranje cime se roditelji ne smatraju da su "public charge". Jedini problem koji moze da iskrne je kod ne daj Boze "long term" hospitalization (nursing home) i mental health hospitalization. Kad mogu deca ilegalna da imaju All Kids, mogu i LPRs - sve drugo ne bi bilo fer. U principu, za odrasle postoje restrikcije - za decu retko kad. Google search tip: All Kids and immigration status, .gov strane.
|
Moram priznati da sam nakon čitanja ove teme na forumu našla i pročitala još mnooogo tekstova i informacija na ovu tematiku. Dakle, upoznala sam se sa svim terminima poput LPRs, enancment of PRWORA, proučila tu famoznu Welfare Reform of 1996 i jasno mi je da su prije 1996 imigranti imali ista ili gotovo ista prava kao američki državljani, ali također znam da i danas imigranti poput nas ipak imaju prava na neke benefite koji ipak nisu "public charge". Sad ne mislim doslovce na nas (odrasle) već na djecu.
Koliko sam se ja upustila u ovu tematiku došla sam do zaključka koji je i Zana dala. Dakle, kad je u pitanju država IL, SVA djeca imaju pravo na All kids osiguranje, pa čak i djeca nelegalnih imigranata kao što Zana reče i ovo definitivno neće uticati na dobijanje državljanstva. Ova odluka, da je tako nazovem, je stupila na snagu 1.jula 2006 i ovo je state-only-funded health coverage, dakle nije na federalnom nivou. Sva djeca, pa i ona Nonqualifield Immigrant, također imaju pravo na School Lunch and Breakfast, kao i Child Care Benefits.
U prilog ovom da dodam i sljedeće:
Public charge: Many eligible noncitizens choose not to apply for public benefits in the mistaken fear they will be determined a "public charge" and prevented from adjusting their status. Public charge only applies to sponsored immigrants and never applies to the receipt of medical assistance (except for long-term institutionalization),food programs, or any other non-cash benefit programs. Public charge may only apply to the receipt of cash assistance (such as TANF or SSI) or long-term institutionalization such as nursing home care.
Sve ove informacije sam "pokupila" na sljedećim stranicama:
http://icirr.org/sites/default/files...ity%202009.pdf
http://www.urban.org/UploadedPDF/412...n-Services.pdf
Ovo je jedan dio onog što sam pročitala, jer kao što sam već rekla, ova tema je super i žao mi je što je otišla u nekom drugom smjeru. Zaista je dobro da se ljudi informišu na šta imaju pravo kad dođu, a korištenje kojih benefita bi im (ako bi ih već uspjeli dobiti) moglo škoditi sutra prilikom predaje zahtjeva za državljanstvo.
Trudnice primjerice u državi IL mogu dobiti besplatnu zdravstvenu njegu čak i ako nisu legalni imigranti. Sve je objašnjeno na sljedećem linku:
http://www.allkids.com/pregnant.html
Dakle, nije situacija baš takva da nam je sve nedostupno. Mislim da samo treba baš dobro proučiti sva pravila, zakone itd, ali tačno određene države u koju se ide, jer zakoni su zaista različiti. Mene je primjerice zainteresovao i program SNAP ili food stamps iz jednostavnog razloga što se sjećam da je dreadnot pisao da je koristio tu pogodnost, a ja pak za državu Illinois ne vidim mogućnost korištenja iste. Onda sam došla do podatka da je to također state-only-funded program i egzistira samo u sedam država (California, Conneticut, Maine, Minnesota, Nebraska, Washington and Wisconsin).
Neka me netko slobodno ispravi ako sam nešto krivo shvatila jer tu smo da razmjenjujemo iskustva, a ne bih voljela da se netko povede pogrešnom informacijom koju sam ja dala.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik chicagopn
(Poruka 44309)
Via ,naravno da ces decu odmah registrovati kod all kids, niko ti ne pravi problem .Mi nismo imali nikakav income a upisali smo dete nakon 2 meseca boravka ovde
ja kad sam doveo klinca ovde nisam ni znao za All Kids ,otisli kod zubara na pregled za polazak u skolu i naravno spremio da platim,zubar mi kaze zasto placas odi na spratu neka ti popune tu aplikaciju ,za nedelju dana dobili knjizicu za dete.
Aplikaciju popunis sama cim dodjes ovde i smestis se
|
Hvala ti chicagopn za ovu potvrdu, tek sad sam vidjela i ovaj post. Ja sam luda više od istraživanja svega i svačega baš da ne bi došli u takvu situaciju da nešto "propustimo" jer nismo znali. Još mjesec dana je pred nama, "sažvakala" sam gotovo sva suburbs oko Chi, škole (za početak smo u Edgewater kod kolegice dok se ne aklimatizujemo i dobijemo SSN) ove benefite, banke i kreditne kartice, poslove gledam svaki dan, tema Obamacare mi je on-hold, a možda dođem i do teme tax. E to mi je već teža tematika, ali neće se oteti što bi rekli :grin::grin:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik via
(Poruka 44310)
Trudnice primjerice u državi IL mogu dobiti besplatnu zdravstvenu njegu čak i ako nisu legalni imigranti. Sve je objašnjeno na sljedećem linku:
http://www.allkids.com/pregnant.html
|
Ako nekog zanima ovo isto za susednu Indijanu, klikni, trudnicama koje nisu permanent resident-i daju Emergency Medicaid Plan i to u okviru Hoosier Healthwise programa. Pokrivaju porodjaj ali ne preglede u trudnoci. Ako su u pitanju muz, zena i embrion - racunaju troje i treba da imaju ispod $40,622 godisnje zarade.
Za one sa zelenom kartom ne znam, mozda im pokrivaju i prenatal preglede.
|
chicagopn |
25.02.2014 04:44 |
Citat:
(Poruka 44311)
Hvala ti chicagopn za ovu potvrdu, tek sad sam vidjela i ovaj post. Ja sam luda više od istraživanja svega i svačega baš da ne bi došli u takvu situaciju da nešto "propustimo" jer nismo znali. Još mjesec dana je pred nama, "sažvakala" sam gotovo sva suburbs oko Chi, škole (za početak smo u Edgewater kod kolegice dok se ne aklimatizujemo i dobijemo SSN) ove benefite, banke i kreditne kartice, poslove gledam svaki dan, tema Obamacare mi je on-hold, a možda dođem i do teme tax. E to mi je već teža tematika, ali neće se oteti što bi rekli :grin::grin:
|
I treba se sve kompletno informisati jer ce vam kasnije to mnogo znaciti kad budete dosli ovde.
Edgewater hm gledaj da sto pre begas otuda neznam ako ti deca krecu odmah u skoli da se ne istraumiraju ako su klinci mali onda si ok ali gledaj odmah neki bolji deo grada .Ja znam da je taj deo prihvatljiv sto se tice rente ali zato i jeste jer je los
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik chicagopn
(Poruka 44314)
I treba se sve kompletno informisati jer ce vam kasnije to mnogo znaciti kad budete dosli ovde.
Edgewater hm gledaj da sto pre begas otuda neznam ako ti deca krecu odmah u skoli da se ne istraumiraju ako su klinci mali onda si ok ali gledaj odmah neki bolji deo grada .Ja znam da je taj deo prihvatljiv sto se tice rente ali zato i jeste jer je los
|
Ma ne planiramo se uopšte zadržavati u Edgewater, to je neko prelazno rješenje kad tek stignemo, tako da klinci tu sigurno neće ići u školu. U planu nam je neki suburb. Da ne bih išla off topic, nadam se da je ok ako ti pošaljem pp ukoliko budem imala nekih pitanja upravo na temu suburbrs, jer koliko god sam se informisala u teoriji opet netko tko je već tamo sa djecom ima najbolje informcije u praksi. :) :)
|
Citat:
(Poruka 44325)
Ma ne planiramo se uopšte zadržavati u Edgewater, to je neko prelazno rješenje kad tek stignemo, tako da klinci tu sigurno neće ići u školu. U planu nam je neki suburb. Da ne bih išla off topic, nadam se da je ok ako ti pošaljem pp ukoliko budem imala nekih pitanja upravo na temu suburbrs, jer koliko god sam se informisala u teoriji opet netko tko je već tamo sa djecom ima najbolje informcije u praksi. :) :)
|
Ovde gde ja zivim im jedan komsiluk sa istim imenom Edgewater. Garant imaju po jedan u svakom gradu gde ima neke vode
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 11:51. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.