Zato i rekoh uprošćeno, ali je kao što Tikica kaže vrlo važno da imaš "ties" u US i to jače nego u nekoj drugoj zemlji.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik JelenaX
(Poruka 58300)
Uprošćeno, u USA treba da se provodi više dana nego van USA.
|
Ne bas :)
Dokle god nisi van duze od godinu dana nemaju pravo da ti oduzmu GC. Znam dosta ljudi koji godinama odrzavaju GC tako sto dodju na odmor mesec dana u US i onda nalevo krug za BGD.
Medjutim, imigracioni sluzbenici umeju da budu jako neprijatni i nezgodni. Bude tu milion nekih pitanja, cak i kad si van na kratko. Ja sam iz US izasao samo dva puta - jednom do Kanade na 2 dana, drugi put Grenada na 6 nedelja prosle zime. Po povratku sa Grenade me je carinik istresao iz gaca... Pravio mi problem zbog pumpice za astmu, krenuo da preti kako unosim nezakonitu supstancu u US i kako zakom Miami-Dade okruga za to predvidja zatvorsku kaznu... Brljao mi po mobilnom telefonu i citao poruke... Dakle nesto sto mi nikada nije palo na pamet da moze da se dogodi - dogodilo se. Sta je poenta - oni mogu da maltretiraju do besvesti ali taj GC se oduzima sudskim putem te na "granici" treba biti priseban i sacekati da oluja prodje.
Licno, zbog studija, morao sam van Amerike na duzi vremenski period. Ulazicu u US na svakih 4-5 meseci kada je pauza na faksu. Nosicu sa sobom poreske prijave, dokumenta da sam redovan student na off-shore univerzitetu i naravno print-out federalnog studentskog kredita - dakle dokaze koji me vezuju za US. Isto tako, nisam van u maticnoj zemlji, vec na totalno trecem mestu (stena u Karipskom moru otprilike sa kojom nemam nikakve veze osim sto se fakultet nalazi tu) pa cu i na to da se pozivam ukoliko ponovo krene bahanalisanje. U Srbiji nisam bio otkako sam emigrirao pa ni za to ne mogu da se uhvate. Ne idem vise preko Majamija, vec iskljucivo preko JFK-a.
|
Hvala mnogo na ovim informacijama. Mene stvarno zanima kako ti ljudi koji dolaze na po mesec dana dokažu "ties" službeniku na aerodromu. Pošto, osim tvog slučaja na MIA,.znam bar još deset koje su maltretirali sa dokazivanjem života u US a bili su vani 7 dana.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik JelenaX
(Poruka 58325)
Hvala mnogo na ovim informacijama. Mene stvarno zanima kako ti ljudi koji dolaze na po mesec dana dokažu "ties" službeniku na aerodromu. Pošto, osim tvog slučaja na MIA,.znam bar još deset koje su maltretirali sa dokazivanjem života u US a bili su vani 7 dana.
|
Veruj da ni ja ne znam... To izgleda kako se kome zalomi... Konkretno poznajem licno bracni par sa malim detetom. Da li kada vide dete ni ne pitaju, nemam pojma. Isto tako koleginica jedna je dobila na lutriji dok smo bili druga godina faksa u BGD, pa je u US dolazila preko letnjeg raspusta prvih 5 godina, a zatim se po zavrsetku staziranja konacno doselila.
Ovaj u Majamiju je bio neki Indijac, sa akcentom, zapisao sam mu ime, i dugo razmisljao da li da povucem neki potez, ali sam odustao od toga... Nije vredno cimanja...
|
Pa izgleda da je to sa carinicima bas tako, kako im dodje. Ali izgleda da je Majami stvarno vrlo nezgodan sto se toga tice, dakle zbegavajte ga. Ja sam sa porodicom dosao 2014. god i prosle smo svi otisli nazad, ja se vratio posle dva meseca a moji dan pre sest meseci preko SF, pa se carinik isto malo izivljavao i maltretirao suprugu, ali nista posebno. Uglavnom GC mislim da se vrlo retko oduzima.
|
Po pricama drugih ljudi mislim da je LA najbolji sto se tice ulaska i izlaska, ja stvarno nikada nisam imao ni najmanji problem a ulazio sam i izlazio dosta puta i uvek sam, cak i sa turistickom vizom!
|
elefteros |
08.03.2016 09:46 |
Boston, mislim da sam već pisao, baš neprijatno iskustvo.
Prvo je počeo od mene, gde sam više puta upitan ko mi je sponzor iako je na koverti sve naznačeno, a i u sadržaju koverte. Kada mi je više bilo muka da odgovaram sa "ne razumem pitanje" i njegovog "ko je tvoj sponzor", odgovorio sam "tvoja država!".
Onda je prešao na devojku, i njoj je takođe postavljao neprijatna pitanja sa akcentom na to što ostaje i kako će da zloupotrebi sistem i sl., ali je na kraju ipak pustio i da joj ulazak na 6 meseci.
Ne bi mi bilo neobično da to uradi neko ko baš izgleda kao Amerikanac, već je u pitanju osoba koja sigurno vuče isto imigrantsko poreklo.
|
Da kucnem u drvo, ja nisam imao problema. Kada sam prvi put isao u Srbiju bio sam tamo dve nedelje, a kad sam se vracao, propitivao me je sluzbenik onako u krug po tri puta,"Gde radis, Gde ste bili, Koliko ste bili tamo. A gde radite bese? Kod koga ste sada bili, na koliko? A kada se otisli tacno?" i tako. hteo je da me zbuni. :naughty:
E onda carinik je random upitivao ljude dal imaju nesto u torbi onako u prolazi. Par njih je povuceno u stranu na proveru, medju njma i ja. Pitao me je covek sta imam, ja rekoh, flasa rakije, slatkisi i tako to. Samo je provukao kroz skener i rekao mi je dovidjenja.
A sada u Sept kada sam se vracao iz Srbije, samo sam rekao Hello. Nista vise mi nismo pricao, ali bukvalno. Samo je pogledao podatke, otisci i to je to.
Vise sam imao neprijatnosti sa smardljivim govnima na beogradskom aerodromu.
|
MilosWorldwide |
05.04.2016 19:48 |
Hteo bih da podelim svoje specificno iskustvo u vezi izlaska i ulaska na drumskom grnicnom prelazu izmedju SAD i Kanade.
Sleteli smo u Seattle, prosli kroz proceduru, dobili ulazni pecat. Direktno sa aerodroma smo se uputili za Vankuver, izlazne kontrole nema, a kanadjani na ulazu pitali samo gde cemo i da li unosimo veliku kolicinu novca, nisu pitali za vizu kad su videli pecat, udarili svoj, preko njega hemijskom olovkom napisali LPR i to je bilo to.
Sest dana kasnije smo se istim putem vratili u SAD, kanadske izlazne kontrole nema, a na ulasku u SAD je bilo standardnih pitanja - gde smo bili, gde idemo i zavrseno za pola minute. Novih pecata nije bilo.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik MilosWorldwide
(Poruka 60290)
Hteo bih da podelim svoje specificno iskustvo u vezi izlaska i ulaska na drumskom grnicnom prelazu izmedju SAD i Kanade.
Sleteli smo u Seattle, prosli kroz proceduru, dobili ulazni pecat. Direktno sa aerodroma smo se uputili za Vankuver, izlazne kontrole nema, a kanadjani na ulazu pitali samo gde cemo i da li unosimo veliku kolicinu novca, nisu pitali za vizu kad su videli pecat, udarili svoj, preko njega hemijskom olovkom napisali LPR i to je bilo to.
Sest dana kasnije smo se istim putem vratili u SAD, kanadske izlazne kontrole nema, a na ulasku u SAD je bilo standardnih pitanja - gde smo bili, gde idemo i zavrseno za pola minute. Novih pecata nije bilo.
|
znaci Kanadjani su vam lupili pecat kad ste izlazili, a kad ste se vracali u US niko nigde nije lupio pecate? Samo da ne bude posle da nemate dokaza da ste se vratili, mada....znam ljude koji su proveli vise od godinu dana van zemlje, ali su izasli preko Kanade i vracali se preko Kanade, niko pecat nije lupio...
E a Kanadjani imaju izgleda problem sa US citizenima
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 01:01. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.