ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - 2014 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1322)

sombrero 22.11.2013 11:07

I od mene cestitke ljudi i sve najbolje u daljem zivotu i radu u USA :). Ziveli :beer:

Branimir Djuric 22.11.2013 11:46

Igore, cestitam i tebi, nista nije bilo strasno :) Srescemo se svi mi negde po Americi i pricati o tome kako smo se nervirali i panicili i to ce nam biti smesno posle :)
Sto se otisaka tice, juce sam bio oko 9:45 u Ambasadi i cekao do pola 11 da me prozovu da dam otiske ponovo i rekli su mi da dodjem u 3 po vizu. Igore ako si ti bio u to vreme sigurno smo se videli u Ambasadi :P
Onda sam vec oko pola 3 bio ispred Ambasade, i usli smo oko 2:45 ali imali su nekih problema tako da sam cekao do pola 5 da mi daju vizu, mislio sam da ce bitri mnogo brze, ali ne znam gde je zapelo, kao da sam cekao 2 dana tako mi se cini, ali na kraju su mi dali pasos sa permanent vizom, i formular da pre ili posle amerike uplatim jos 165$, i neki zapecaneni koverat koji ne sme nikako da se ovori dok se ne udje u Ameriku, gde se predaje njihovim sluzbenicima! Jos nedjom hvala svima i da vam se vrati svakom ko iskreno zeli da ode i Ameriku i pocne svoj zivot ispocetrka! Ziveli!!! :==D:

IgorMAD 22.11.2013 11:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik RBSMC (Poruka 42543)
Pročitao sam hiljade postova i dalje nisam siguran da sam razumeo - šta od dokumenata zadržavaju? Da li originale traže na uvid pa uzmu kopije ili ...?

Originale uzmu na uvid, a zadrze najobicnije kopije (bez ikakvog pecata).
Od originala uzmu samo izvode iz suda i policije, tako da to nemojte da kopirate.

@Branimir Ako si bio u 9:45 u ambasadi mislim da sam te i video, imali smo razgovor sa konzulom u 10:15 tacno ispred tebe na salteru 6 (sigurno si primetio dvoje izuzetno nervoznih ljudi koji pokusavaju da pricaju engleski :)), ucinilo mi se da cujem niski naglasak kada si usao pa sam se okrenuo ka ulazu da vidim ko je, ali nisam hteo da te prepadam tamo :)

Vidimo se u Chicagu na pivu :)

Branimir Djuric 22.11.2013 12:35

Citat:

Prvobitno poslao korisnik IgorMAD (Poruka 42549)
Originale uzmu na uvid, a zadrze najobicnije kopije (bez ikakvog pecata).
Od originala uzmu samo izvode iz suda i policije, tako da to nemojte da kopirate.

@Branimir Ako si bio u 9:45 u ambasadi mislim da sam te i video, imali smo razgovor sa konzulom u 10:15 tacno ispred tebe na salteru 6 (sigurno si primetio dvoje izuzetno nervoznih ljudi koji pokusavaju da pricaju engleski :)), ucinilo mi se da cujem niski naglasak kada si usao pa sam se okrenuo ka ulazu da vidim ko je, ali nisam hteo da te prepadam tamo :)

Vidimo se u Chicagu na pivu :)

Ti si bio sa zenom u nekoj kosulji? :) A zena imala nesto crno? Ja sam bio u nekoj zlatnoj jakni, video sam 3 para tad, svi su bili po malo nervozni, nego ja nisam spavao celu noc i tek mi sad palo na pamet da smo bili u isto vreme na istom mestu :D

IgorMAD 22.11.2013 12:44

Bas tako :) Pretpostavio sam da si ti :)
Ma nisam ni ja spavao celu noc, pa sam bio kao u nekoj drugoj dimenziji :D Shvatio sam sta se desava tek kad sam izasao :D

Inside@22 22.11.2013 13:12

čestitke obojici iz zg-a... :1081:
sad samo hrabro dalje... :;D:

Branimir Djuric 22.11.2013 13:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik IgorMAD (Poruka 42551)
Bas tako :) Pretpostavio sam da si ti :)
Ma nisam ni ja spavao celu noc, pa sam bio kao u nekoj drugoj dimenziji :D Shvatio sam sta se desava tek kad sam izasao :D

Krivo mi je sto sam i ja tek kasnije ukapirao, ali bitno da smo se videli i prepoznali tamo od toliko ljudi:) Veceras proslavi kako dolikuje, ipak si sad Amerikano :)

Susurin 22.11.2013 18:00

Cestitam obojici! Zelim vam puno srece i uspeha u "novom" zivotu. Sto pre da se snadjete i stanete na noge. Igore u Milwaukee ima dosta srba. Nedeljom obavezno u crkvu sv Sava, a petkom u Serbian hall na fish fry. :)

IgorMAD 22.11.2013 21:40

@Susurin
Ma sve cu da obidjem, samo da poletim sto pre, ne mogu da docekam :)

mikasa 22.11.2013 21:40

Cestitke dobitnicima :1081: Igoru i Branimiru i ostalima,ako sam nekog izostavio. Nadam se da cemo vam se pridruziti uskoro!!

Makovi 24.11.2013 19:22

Sutra u 11 imamo intervju u ambasadi u ZG. Zaista dugo nitko nije pisao o proceduri u HR pa ću sutra nastojati podnijeti izvještaj. Sretno svima!

IgorMAD 24.11.2013 19:37

Srecno sutra!
Nemoj da se brines sve je to formalnost (nisam verovao dok sam nisam preziveo :)).

Inside@22 24.11.2013 21:23

sretno sutra makovi... kolko god da vas ima... :D
ima nas dosta iz hr pa će biti vrlo korisno čuti svježe informacije oko intervjua...

kako kaže Igor, to je formalnost stoga se naspavajte i bez panike... :grin:

via 24.11.2013 21:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Makovi (Poruka 42627)
Sutra u 11 imamo intervju u ambasadi u ZG. Zaista dugo nitko nije pisao o proceduri u HR pa ću sutra nastojati podnijeti izvještaj. Sretno svima!

Makovi, sretno sutra i samo opušteno, jednom nogom ste u USA :)

Salec 24.11.2013 22:54

Makovi, sve najbolje sutra! Neka vam prodje glatko! :==D:

johnny_nyc 25.11.2013 09:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Makovi (Poruka 42627)

Makovi sretno danas...eto dok pišem ovo već ste sigurno ispred ambasade i tresete se od uzbuđenja, svima nama koji čekamo želim da što prije osjetimo isto :) i naravno feedback što prije iz zgb ambasade :)

Makovi 25.11.2013 10:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc (Poruka 42645)
Makovi sretno danas...eto dok pišem ovo već ste sigurno ispred ambasade i tresete se od uzbuđenja, svima nama koji čekamo želim da što prije osjetimo isto :) i naravno feedback što prije iz zgb ambasade :)

Ma vraga. Čekam s djetetom ženu ispred njenog posla :-) Ambasada nije daleko.

Inside@22 25.11.2013 10:20

ahahaha.. :D
baš gledam i mislim si pa nije valjda da ste več gotovi :D

ajde, samo hrabro... sad ide lakši dio posla... :bravo:

Makovi 25.11.2013 10:32

Pazi sad preokret: zvali su me iz Ambasade da ne dolazimo prije 13 iz tehničkih razloga :-) nije vic, stvarno su me zvali. To najviše govori da je to zaista samo formalnost. Kaže da ne čekamo bez veze u čekaonici punoj ovih za neuseljenicke vize.

IgorMAD 25.11.2013 11:25

Ma da, i ja sam imao utisak kao da smo dosli na kafu da popricamo sta ima novo i da nam daju vizu :D

via 25.11.2013 11:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Makovi (Poruka 42650)
Pazi sad preokret: zove gospođa iz ambasade, dođite u 13! Nije vic!

hahahaha, a žena već izašla s posla... Eto ga sad, firma gubi nekoliko sati produktivnog rada, a vi ubijate vrijeme po gradu :grin::grin:

Davno sam ja rekla da ste vi na "ti" sa tom tetom iz ambasade, vidiš kako je uviđajna; "da ne čekate" :)

RenatoS 25.11.2013 13:46

Makovi kakve je boje nebo danas u Zagreu zelene ili , SAD se već sigurno smijete veselite....
Ajde ajmo utisci...

Makovi 25.11.2013 18:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik RenatoS (Poruka 42655)
Makovi kakve je boje nebo danas u Zagreu zelene ili , SAD se već sigurno smijete veselite.... Ajde ajmo utisci...

Zeleno, volim te zeleno
Zelen vjetar. Zelen-grane.
Lađu na pučini
i konja u planini.

(F. G. Lorca)

Eto,dragi forumaši, pozelenili i mi!
Kad već nismo mogli u 11, što je bilo prvotno dogovoreno, zvali su nas i pomaknuli na 13h. Ambasada u ZG je malo van grada i jako blizu nas pa nam nije bilo problem doći kasnije, stigli smo i ručati. Kad smo stigli do ambasade koja je kao grad za sebe nasred polja, ali blizu ceste, slijedili smo putokaz i već krenuli prema "visas" kad nas zove security iz kućice pored consular affaires ulaza. On nas je pustio na parking odmah desno kod kućice (digao rampu) i uputio nas pješke nekih 200 - 300 metara uz ogradu do posebnog ulaza za vize.

Tu se već vidjelo američko uređenje vrta "na crtu". Zaštitar je uveo najprije ženu i dijete, poslije mene. Skratite si muke i sve povadite iz džepova, mobiteli i sva elektronika (uključujući i ključeve auta) ostaju i čekaju vas. Poslije provjere prolazi se kroz još jedan vrt do čekaonice sa šalterima. Ispred se nalazi photo booth za zaboravne pa se de facto možete i tamo slikati. Unutra stroj za kavu, posvuda one fontane za žedne i naravno velika američka zastava. S obzirom da smo bili naručeni kasnije bili smo sasvim sami sa zaštitarom. Nakon nekog vremena zove nas na hrvatskom gospođa iza šaltera broj 7- iznad njega piše immigrant visas. Dopisujemo USA adresu jer smo kod slanja dokumenata tu namjerno stavili N/A. Pitala je imamo li i broj telefona- eto to je jedina stvar na koju nisam mislio i imao sam samo adresu, ali to nije predstavljalo problem. Pita me za vojnu iskaznicu s obzirom da imam u vojsci trajnu odgodu zbog nekih prošlih zdravstvenih problema. Uzima za fotokopiranje. Uzima samo ženinu diplomu (dobitnik). Moja žena za to vrijeme platila na šalteru broj 3. Bili su najprije zaokružili na tom nekom popisu internom za plaćanje 3x220$ za neku dugu vrstu vize pa smo ih upozorili da bi trebalo ipak zaokružiti 3x330$. Oni se smiju da nam je umalo ostalo i za shopping. Plaćamo na Visu, prolazi bez problema. Uzeli nam po tečaju 5,64 dakle 5592,53 kn.

E onda pričekajte malo dok ne dođe vice-konzulica s obzirom da je konzul bolestan. Za to vrijeme daje nam papir s uputama za daljnju proceduru za SSN jednom kad stignemo u USA. Stavit ću cijeli sadržaj tih uputa, ali poanta je "Ne morate ići u ssn office ako ste kod slanja formulara u Kentucky zaokružili da želite ssn. Ali, ako vam ne dođe za tri tjedna na istu adresu na koju i green card, call this number.

I tako mi to čitamo kad dolazi "curica" vice konzulica i zaključuje da smo isto godište. Poslije moja žena komentira kako tako mlada kod nas nikad ne bi bila konzulica :-)

Iako postoje među tih osam šaltera jedna vrata na kojima piše "interview Booth", nas razgovor obavili smo preko šaltera.

Prica samo engleski i prošla je kroz sve papire- niste kažnjavani, što radite, što mislite tamo raditi, gdje biste išli. Zakunite se da je sve istina. Wow, dobili ste na lutriji, tko je od vas dobio... Super! Jako simpatična. Nije joj nešto od papira na hrvatskom bilo jasno pa je zvala i ovu gospođu od prije. Dajte samo jos otiske prstiju i gotovo. Najprije četiri prsta desne, pa lijeve i onda oba palca na skener. A onda se opet gospođa od prije pojavila s uputama kako platiti onaj fee. Onda je vicekonzulici objasnila da je prije bilo za vize manje od 330$ onda da su jako poskupili jer su shvatili da nisu uključili trošak izrade svega toga. Onda su ipak spustili na 330 i dodali taj fee. Napomenula je da ljudi s tim imaju problema, čak je bilo i govora o tome da bi netko iz Amerike to trebao platiti, s američkog računa (?!??) U jednom trenutku je rekla "vi probajte DANAS uplatiti pa javite ako ne bude išlo". Mislim si ja hoću, kako da ne, sad kad sam već 990$ iskrcao!!! Možda od sljedeće plaće...

Došli su onda i neki drugi ljudi za turističke vize pa nam je ponudila da s obzirom da smo u 13h došli da pričekamo pola sata pa da odmah podignemo vizirane pasoše, ali morao sam na posao, a i dijete je već bilo nervozno pa smo dogovorili podizanje sutra u 14... Sve fleksibilno i ugodno.

Izašli smo u nevjerici i izljubili se, sada smo mali zeleni!

Dva sata nakon toga pao je prvi zagrebački snijeg.

johnny_nyc 25.11.2013 19:09

Ja si mislim da se on trese ispred ambasade a on legjero ceka zenu :) cestitke od srca na uspjesno odradjenom interviewu, nisam neki kronicar ali cini mi se da ste i prvi sa foruma koji su probili led u Zgb ambasadi, jos jednom cestitke od srca!

P.s. tko je slijedeci naredu za Zgb?

RenatoS 25.11.2013 19:11

Makovi cestitam....predivno sve objasnjeno karak po korak, svaka cast.
A sad slavlje!!!!!!!

RenatoS 25.11.2013 19:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc (Poruka 42660)
Ja si mislim da se on trese ispred ambasade a on legjero ceka zenu :) cestitke od srca na uspjesno odradjenom interviewu, nisam neki kronicar ali cini mi se da ste i prvi sa foruma koji su probili led u Zgb ambasadi, jos jednom cestitke od srca!

P.s. tko je slijedeci naredu za Zgb?

Malo sam preletio kroz temu "sretnici izvuceni 1. maj" ima nas samo 5 izvucenih iz HR sa foruma, tako da ti si sljedeci...

dolphins 25.11.2013 19:40

Izvinite , ali vidim da niko nista ne konstatuje , ako sam dobro razumeo makedonski na topic - u Viza Biltena , BILO JE DODATNOG IZVLACENJA !!!
Da li je to istina , i ako jeste , da li to znaci da mi sa brojevima 50*** + dolazimo na red ?

IgorMAD 25.11.2013 22:12

Cestitam Makovi!
Jeste li sigurni u to da ne mora da se ide u SSA kad dodjemo u USA.
Iz onih papira koje smo dobili i mi smo tako shvatili, ali opet mozda bolje da ih potsetimo. :)

ig.mkd 25.11.2013 22:30

da, jedan od moih makedonaca na ovaj forum (Visa Biltenu) kaze da je izvucen u oktomvru ako je istina to znaci da je imao dodatnok izvlacenja

Nikolaniko 25.11.2013 22:35

Ne bih da uvredim nikog, ali bih ja proverio tu informaciju. Ili sam ja lose razumeo, ili je clan malo konfuzan u njegovim postovima, posto nije siguran dali je bio izvucen u maju ili oktobru.

Nikolaniko 25.11.2013 22:37

Umalo da zaboravim:

Cestitam Makovima, neka Vam vetar napuni jedra, i pravac preko bare :D

ig.mkd 25.11.2013 22:45

pa u pravu si Nikolaniko i ja mislim da nije bio bas siguran dali je izvucen u maj ili oktombru a imao je i relativno niski broj 9xxx ali treba da se proveri taja informacija
Cestitki Makovi i neka vam bude sa srecom :)

johnny_nyc 26.11.2013 06:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik RenatoS (Poruka 42662)
Malo sam preletio kroz temu "sretnici izvuceni 1. maj" ima nas samo 5 izvucenih iz HR sa foruma, tako da ti si sljedeci...

Uff bas nas ima malo, ja racunam da smo mi tamo negdje u veljaci...pa sam bio dosta siguran da ima netko prije nas

@ Makovi: gdje ste radili lijecnicki i koliko je potrajalo da dobijete rezultate, cuo sam da se cekaju 10-ak dana?

Branimir Djuric 26.11.2013 15:32

Markovi, iskrene cestitke! Sad spremajte kofere :)

cvale 26.11.2013 16:42

Makovi, iskrene čestitke i od mene i mnogo sreće u novom životu!!!!!

Makovi 26.11.2013 19:50

Kod:

Kod:

PHP kod:

[quote=Makovi;41048]Imam info za liječnički pregled u ZagrebuKako smo dobili datum intervjua 25.11zvao samo da se informiram u vezi tehničkih detalja i to oba doktora ponuđena za pregledSaznao sam da je doktorica od listopada u Adzijinoja ne više u VinogradskojDoktor pak nije više u Dubravi nego u kurelcevoj (mala ulica blizu Trga). Doktor je znao da vize sada vrijede 6 mj od liječničkoga doktorica je očito malo out-of-date jer još misli da vrijedi 1 godinupa je obećala malo se bolje informirati u AmbasadiU svakom slučaju hoda se u Petrovu vaditi krva u Rokfellerovu slikati pluća pa se vraća doktoriciDjeca do 15 ne vade i ne slikajuPetrova i Rockfellerova plaćaju se na licu mjestaa doktorici u banci na žiro račun

I sada najvažnije:

Doktorica je NA GODIŠNJEM CIJELI 11. i rekla mi je da bi zato pregled trebalo napraviti u tjednu 14.10-17.10da bi rezultati stigli na vrijeme.  To ne bi bio problem da doktor ne ide na put 12.11na desetak danaRačunajte s tim ako se spremate na raniji interview.[/quote

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc (Poruka 42676)
Uff bas nas ima malo, ja racunam da smo mi tamo negdje u veljaci...pa sam bio dosta siguran da ima netko prije nas

@ Makovi: gdje ste radili lijecnicki i koliko je potrajalo da dobijete rezultate, cuo sam da se cekaju 10-ak dana?

Liječnički je bio Kod Dr. Goldoni. Evo citirao sam post sa teme liječničkih koji sam postavio tjedan prije odlaska na liječnički. Najprije se ide u centar za autogeni trening (u sklopu njega ima privatna poliklinika- Adžijina ulica).

Detaljnije na temi ljekarski pregledi - iskustva od ranije da nisam offtopic.

Može li mi netko objasniti kako se stavlja link za post na nekoj drugoj temi da ne moram citirati?

Makovi 26.11.2013 19:55

Inače danas smo podigli pasoše i dokumente. Primijetio sam i odmah pitao kako to da je naznačen datum da vrijedi do 21.5. ako se od liječničkog (koji je bio 21.10.) računa 6 mjeseci. Rekli su mi da sam dobro primijetio i da nikako ne uđemo nakon 21.4. Prije je liječnički zaista vrijedio godinu dana, ali su mi objasnili da su ponovno smanjili na 6 mjeseci nakon što je netko s ovih prostora bolestan ušao u zemlju. Odmah je cijela regija dobila limit 6 mjeseci.

Bostonka 26.11.2013 23:13

Zvončice, komšinice moja buduća:-) Po username-u se vidi gde planiramo da idemo... Naime, ja sam dobila green card 2014, kao i ti, i meni i mom mužu Boston je u glavi već 3-4 meseca... Vidim da si ti bila u njemu, drago mi je da ga toliko hvališ i da ti se svidja...

Veliki pozdrav, u nadi da ćemo biti u kontaktu i dobiti još koju informaciju u vezi Bostona (kad se stigne, naravno:-)

Sanja, `90, Beograd

Makovi 27.11.2013 14:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik IgorMAD (Poruka 42667)
Cestitam Makovi!
Jeste li sigurni u to da ne mora da se ide u SSA kad dodjemo u USA.
Iz onih papira koje smo dobili i mi smo tako shvatili, ali opet mozda bolje da ih potsetimo. :)

Slazem se u potpunosti! Dapace, zaboravio sam spomenuti da mi je kod podizanja viziranih pasoša gospoda rekla da cemo za dijete morati ipak otici u ured, sto je dobro jer ja ionako nisam takav da bi tri tjedna sjedio skrstenih ruku i vjerovao nekakvoj administraciji, cak i americkoj. Svi smo vidjeli kako je jedan file zavrsio na Brabadosu umjesto u BiH pa eto toliko o pouzdanosti. Birokracija je birokracija kako god okrenes. Ovako lijepo imamo ispriku da se bar zbog djeteta provozamo do prvog ureda i podsjetimo ih na nase SSNove.

Zvoncica88 28.11.2013 16:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Bostonka (Poruka 42688)
Zvončice, komšinice moja buduća:-) Po username-u se vidi gde planiramo da idemo... Naime, ja sam dobila green card 2014, kao i ti, i meni i mom mužu Boston je u glavi već 3-4 meseca... Vidim da si ti bila u njemu, drago mi je da ga toliko hvališ i da ti se svidja...

Veliki pozdrav, u nadi da ćemo biti u kontaktu i dobiti još koju informaciju u vezi Bostona (kad se stigne, naravno:-)

Sanja, `90, Beograd

Cestitam Sanja, drago mi je da ce mi se neko pridruziti :grin:
Koji ste vi broj, jeste li imali razgovor u ambasadi ili to tek sledi? Kad planirate da putujete?

Makovi cestitam vam od srca :bravo:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:30.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.