ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Interviews DV 2016 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1628)

Borak 08.11.2015 07:57

Pitanje

Da li mi je potrebno uverenje da nisam sluzio vojsku,za intervju?

ejpril88 08.11.2015 10:13

Nije ti potrebno. Moj muž isto nije služio i niko ga nije u ambasadi ni pitao za vojsku.

markoss 08.11.2015 16:43

Citat:

Prvobitno poslao korisnik grabovac84 (Poruka 58254)
Uf, tesko pitanje......sve yavisi kako se bude kretao VB ali onako okvirno mislim ds nece pre Marta, Aprila 2016. A yar ti nisi nesto oko 12000?

jesam druze 12000 nego pitam za prijateljicu jednu :)

grabovac84 08.11.2015 18:37

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoss (Poruka 58258)
jesam druze 12000 nego pitam za prijateljicu jednu :)

Aha....pa trebalo bi tako negde odprilike da bude.....znaci ne pre marta sigurno....

zelenusa 08.11.2015 20:14

Pozdrav svima!
Imamo bih jedno pitanje, zanima me da li "derivatives" (suprug i deca od izvucene osobe) imaju pravo da otputuju u SAD bez dobitnika lutije? To jest da li je njihov zeleni karton povezan i zavisan od dobitnikovog? I ukoliko tokom intervjua dobitnik ne dobije zeleni karton, da li postoji mogucnost da ga derivati dobiju?
Hvala puno na odgovoru.:suure:

grabovac84 08.11.2015 22:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik zelenusa (Poruka 58260)
Pozdrav svima!
Imamo bih jedno pitanje, zanima me da li "derivatives" (suprug i deca od izvucene osobe) imaju pravo da otputuju u SAD bez dobitnika lutije? To jest da li je njihov zeleni karton povezan i zavisan od dobitnikovog? I ukoliko tokom intervjua dobitnik ne dobije zeleni karton, da li postoji mogucnost da ga derivati dobiju?
Hvala puno na odgovoru.:suure:

Ne mogu da udju u USA bez nosioca Green Carda.
Drugo pitanje.....Ukoliko dobitnik ne dobije vizu onda je ne dobija niko jer je on nosilac i samo on se gleda pri odobravanju Green Carda....naravno ukoliko su derivates u redu odnosno nisu neki dileri droge ili ubice i slicno....

Kamely 08.11.2015 23:14

Jel neko saznao nesto u vezi sa 221? Otkad sam to procitala, u panici sam. :(

grabovac84 08.11.2015 23:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Kamely (Poruka 58263)
Jel neko saznao nesto u vezi sa 221? Otkad sam to procitala, u panici sam. :(

Niko nista ne spominje....ali nema razloga da te to brine jer je svaki slucaj poseban na neki nacin i status 221g ne znaci da ti je viza odbijena nego je samo TRENUTNO odbijena odnosno stavljena na AP sto ce reci treba im jos vremena da odluce....e sad tu moze biti brdo razloga zasto je to tako.....dakle ovo ne vodi definitivnom odbijanju tako da ne razmisljaj mnogo o tome....ako ispunjavas sve uslove ne mogu te odbiti...

jelena73 09.11.2015 12:36

Intervju zavrsen 2016 status 221g

Pozdrav svima na forumu, evo htela bih da podelim svoje iskustvo sa vama
ili ako je neko imao slicnu situaciju molim da pise Upomoc.

Intervju sam imala zakazan 60.09.2015god. sve je bilo rutinski i sa sluzbenikom ambaseda kao i sa konzulom , bili je par pitanja dali smo srecni sto idemo, koji nam je plan za tamo idt. nista posebno obicno caskanje.
Da napomenem da sam ja aplikant a samnom su bili i moj muz kao i dvoje dece.
Na kraju razgovora konzul je rekao da nema potrebe vise da vidjamo konzula kao i da se obratimo salterskom sluzbeniku za dalja upustva.
Moj muz je saljivo pitao dali to znaci ta mozemo da kupimo karte nasta je konzul odgovorio da se strpimo jos koji dan.
Salterski sluzbenik nam urucuje papir na kome stoji Refusal letters, STATUS
Administrative Processing - 221(g)
Na pitanje dali smo dobili vizu ili ne usledio je odgovor bez brige TREBALO bi da sve bude ok.
Nakon cega je kostatovao da je konzul zatvorio slucaj i stavio status Qualified.. Kao i da ce im biti porebno par dana da to zavrse. I sada cekamo kao guske u magli, molim ako je neko imao slicnu situaciju ili zna vise o tome neka pise. Napomenula Bih da je sva dokumentacija uredna da nisu trazili nikakvu dopunu dokumentacije niti je konzum pokazivao znake nezadovoljstva. Kao sve ok ALI.....

Eto to bi bilo to .

Unapred hvala svim na forumu
:no:

Dok. 09.11.2015 12:45

POzdrav, da odmah kazem da sam nov na forumu, kao i da sam i ja aplicirao i cekam maj za izvlacenje.
interesuje me posto je tema o intervjuu, kako izgleda sam intervju o čemu se razgovara, na engleskom je intervju? moze nekih detalja cisto da oni koji idu imaju neku viziju kako ce izgledati.

JelenaX 09.11.2015 13:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik jelena73 (Poruka 58268)

Intervju sam imala zakazan 60.09.2015god. sve je bilo rutinski i sa sluzbenikom ambaseda kao i sa konzulom , bili je par pitanja dali smo srecni sto idemo, koji nam je plan za tamo idt. nista posebno obicno caskanje.
Na kraju razgovora konzul je rekao da nema potrebe vise da vidjamo konzula kao i da se obratimo salterskom sluzbeniku za dalja upustva.
Moj muz je saljivo pitao dali to znaci ta mozemo da kupimo karte nasta je konzul odgovorio da se strpimo jos koji dan.
Na pitanje dali smo dobili vizu ili ne usledio je odgovor bez brige TREBALO bi da sve bude ok.
Nakon cega je kostatovao da je konzul zatvorio slucaj i stavio status Qualified.. Kao i da ce im biti porebno par dana da to zavrse. I sada cekamo kao guske u magli, molim ako je neko imao slicnu situaciju ili zna vise o tome neka pise. Napomenula Bih da je sva dokumentacija uredna da nisu trazili nikakvu dopunu dokumentacije niti je konzum pokazivao znake nezadovoljstva. Kao sve ok ALI.....

Eto to bi bilo to .

Baš neobično da ne daju razlog. Jedino što meni pada na pamet je da možda žele da urade neki dodatni background check za nekog od vas.

grabovac84 09.11.2015 15:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik jelena73 (Poruka 58268)

Eto to bi bilo to .

Jelena posle ovog malo detaljnijeg objasnjenja situacije vidim da nikakvih problema konkretno nemate tako da cete vize dobiti sigurno nemoj da brines....evo sacekaj pa ces videti....nego im treba neki dan vise da zavrse aplikaciju a to moze biti iz milion razloga cak i tehnicke prirode....dakle mozda im ne radi sistem za printanje viza.....mislim ko zna svasta moze biti....tako da nemojte da ocajavate nego sacekajte lepe vesti jos neki dan i onda nam javite :grin:

Kamely 09.11.2015 19:54

Citat:

Prvobitno poslao korisnik grabovac84 (Poruka 58274)
Jelena posle ovog malo detaljnijeg objasnjenja situacije vidim da nikakvih problema konkretno nemate tako da cete vize dobiti sigurno nemoj da brines....evo sacekaj pa ces videti....nego im treba neki dan vise da zavrse aplikaciju a to moze biti iz milion razloga cak i tehnicke prirode....dakle mozda im ne radi sistem za printanje viza.....mislim ko zna svasta moze biti....tako da nemojte da ocajavate nego sacekajte lepe vesti jos neki dan i onda nam javite :grin:

Jao, Grabovac...pa tebi treba nazdravljati :) :) :) Tj tvom optimizmu :D Ja svako popodne, kad stignem sa posla, uhvatim sebe u panici. Sutra krecem sa prikupljanjem Mup/Sud i sve ostale dokumentacije i vec vidim da ce svaki salterski sluzbennik na....ati, ako nervozan naleti na mene jos nervozniju :D :D :D

grabovac84 09.11.2015 20:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Kamely (Poruka 58278)
Jao, Grabovac...pa tebi treba nazdravljati :) :) :) Tj tvom optimizmu :D Ja svako popodne, kad stignem sa posla, uhvatim sebe u panici. Sutra krecem sa prikupljanjem Mup/Sud i sve ostale dokumentacije i vec vidim da ce svaki salterski sluzbennik na....ati, ako nervozan naleti na mene jos nervozniju :D :D :D

hahahahaha......dobra si Kamely....:grin:
Ma nije da sam optimista nego je tako videcete....za neki dan jelena ce se Javiti i napisati nam da je dobila vize i to je to....dakle ukoliko ne postoji valjan razlog za odbijanje oni nemaju pravo da te odbiju za imigracionu vizu putem lutrije.....dakle samo vera i na kraju sve se sredi.....

zelenusa 09.11.2015 21:32

Zanimalo bi me da li uslov o zavrsenoj srednjoj skoli mora da se ispuni za vreme prijave ili intervjua?
(nasao sam inforamacije za oba slucaja, pa nisam siguran sta je tacno)

grabovac84 09.11.2015 22:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik zelenusa (Poruka 58289)
Zanimalo bi me da li uslov o zavrsenoj srednjoj skoli mora da se ispuni za vreme prijave ili intervjua?
(nasao sam inforamacije za oba slucaja, pa nisam siguran sta je tacno)

U vreme prijave na lutriju moras imati srednju skolu cetvorogodisnju ili trogodisnju pa visu ili sta god....ali mora biti u trenutku prijave....

zelenusa 09.11.2015 22:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik grabovac84 (Poruka 58262)
Ne mogu da udju u USA bez nosioca Green Carda.
Drugo pitanje.....Ukoliko dobitnik ne dobije vizu onda je ne dobija niko jer je on nosilac i samo on se gleda pri odobravanju Green Carda....naravno ukoliko su derivates u redu odnosno nisu neki dileri droge ili ubice i slicno....

Hvala na odgovoru !
Nakon ulaska u zemlju da li je moguce da derivates nastave zivot u USA (studiraju...) bez nosioca GC. Tako npr. ako nosilac ne postuje zahteve za redovan boravak u zemlji i izgubi status GCholder da li automatski i derivati moraju da se vrate, ili je u ovom smislu njihov gc postaje nezavisan? :)

grabovac84 09.11.2015 23:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik zelenusa (Poruka 58293)
Hvala na odgovoru !
Nakon ulaska u zemlju da li je moguce da derivates nastave zivot u USA (studiraju...) bez nosioca GC. Tako npr. ako nosilac ne postuje zahteve za redovan boravak u zemlji i izgubi status GCholder da li automatski i derivati moraju da se vrate, ili je u ovom smislu njihov gc postaje nezavisan? :)

Odgovoricu ti ovo sto znam....nosioc je bitan samo na ulasku u Usa....dakle nakon sto udju u zemlju nije potrebno vise da putuju zajedno nego svako moze odvojeno.....e sad da li se gubi Green card ukoliko nosioc izgubi to ne znam stvarno ali po nekoj mojoj logici moslim da se ne gubi....jer nakon ulaska u Usa svako je odgovoran za svoj Green card i ako postijes sve vezano za boravak mislim da ne mogu da ti je oduzmu ako npr nosioc izgubi status....eto ako neko sigurno zna neka napise.....

MarkoDragana 10.11.2015 17:37

Citat:

Prvobitno poslao korisnik USABIH (Poruka 58036)
Nose se originali i kopije tih originala, bez ovjeravanja i bez prevođnja, a fotografije mozes kako hoces i na cd-u ( sto je bolja i jeftinija varijanta, a moze ih vise stati) a mozes i izraditi ako zelis.

Zaista se od srca zahvaljujemo na pomoci. Bili smo na kracem putovanju i nismo stigli da odgovorimo. Evo posto uzurbano pripremamo dokumenta, odlucili smo da ipak odradimo slike,za svaki slucaj, poslusacemo vas. Planirali smo da u album sa vencanja stavimo i ostale zajednicke slike, iz prethodnog perioda, da ne bi nosili vise albuma. Mozda je tako najbolje... Ako neko ima neku sugestiju slobodno neka nam pise.. 😄

MarkoDragana 10.11.2015 17:41

Takodje bismo zeleli zamoliti nekoga ko takodje ide na intervju kao student-naveli smo i supruga i ja u aplikaciji da nam je zanimanje-student, da li pored svih diploma iz srednje i svedocanstava, da li se nose i uverenje o redovnom studiranju sa fakulteta i spisak polozenih ispita??? Ili je dovoljan samo index?

Hvala unapred na odgovoru

Tikica 10.11.2015 17:49

Citat:

Prvobitno poslao korisnik MarkoDragana (Poruka 58316)
Takodje bismo zeleli zamoliti nekoga ko takodje ide na intervju kao student-naveli smo i supruga i ja u aplikaciji da nam je zanimanje-student, da li pored svih diploma iz srednje i svedocanstava, da li se nose i uverenje o redovnom studiranju sa fakulteta i spisak polozenih ispita??? Ili je dovoljan samo index?

Ništa vam od toga ne treba ukoliko imate 4-godišnju srednju školu u kontinuitetu. Njih ne interesuje nita dalje. :;D:

grabovac84 10.11.2015 18:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik MarkoDragana (Poruka 58316)

Kao sto Tikica rece, ukoliko imate srednju cetvorogodisnju a imate cim studirate ne treba vam nista vise....nikakve potvrde indexi i ostalo....ja i supruga takodje idemo kao studenti i ja nosim samo diplomu srednje sa svedocanstvima i to je dovoljno....

MarkoDragana 10.11.2015 18:11

Citat:

Prvobitno poslao korisnik grabovac84 (Poruka 58320)
Kao sto Tikica rece, ukoliko imate srednju cetvorogodisnju a imate cim studirate ne treba vam nista vise....nikakve potvrde indexi i ostalo....ja i supruga takodje idemo kao studenti i ja nosim samo diplomu srednje sa svedocanstvima i to je dovoljno....

Znaci definitivno 100% ne treba nista od dokumenata sa fakulteta na kom se trenutno studira ? Jer naveli smo da smo studenti,to nam je preokupacija,pa smo mislili da mozda treba kao dokaz za to u aplikaciji... Znam da treba za J1 vizu i spisak polozenih ispita i uverenje al ovo je opet drugacija viza.
Hvala vam svima na brzom odgovoru, hvala oboma

Zoja 10.11.2015 18:16

Za J1 vizu su takvi podaci potrebni kao dokaz da cete se vratiti u zemlju, tj. da necete ilegalno ostati u Americi. Za zelenu kartu imate dva osnova po kojima se kvalifikujete, kontinuirano skolovanje 12 godina, znaci zavrsena srednja, cetvorogodisnja ili radno iskustvo. U vasem slucaju osnov je skolovanje, te su vam samo potrebni dokazi o zavrsenoj srednjoj, cetvorogodisnjoj skoli :)

Kamely 10.11.2015 22:08

Grabovac, da li znas nesto u vezi sa turistickim vizama. Naime, ja u pasosu imam drugu Turisticku vizu. Druga je dobijena nekih 3,4 meseca pre isteka prve i na prvu je udaren pecat Canceled.

Medjutim, kada sam popunjavala DS, kod tog pitanja sam imala dilemu. Pozvala sam ambasadu i rekli su mi da mogu da obelezim da nisam nikad imala Visa Canceled. Sad mi je frka, jer ko zna da li je taj lik u ambasadi hteo da me otkaci posto je bio veoma neprijatan i sve vreme govorio kako ne moze on meni da sugerise sta da pisem.

Valjda necu "pastI" na ovome.

Hvala

grabovac84 10.11.2015 23:35

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Kamely (Poruka 58334)
Grabovac, da li znas nesto u vezi sa turistickim vizama. Naime, ja u pasosu imam drugu Turisticku vizu. Druga je dobijena nekih 3,4 meseca pre isteka prve i na prvu je udaren pecat Canceled.

Medjutim, kada sam popunjavala DS, kod tog pitanja sam imala dilemu. Pozvala sam ambasadu i rekli su mi da mogu da obelezim da nisam nikad imala Visa Canceled. Sad mi je frka, jer ko zna da li je taj lik u ambasadi hteo da me otkaci posto je bio veoma neprijatan i sve vreme govorio kako ne moze on meni da sugerise sta da pisem.

Valjda necu "pastI" na ovome.

Hvala

Iskreno ne razumem se u turisticku problematiku ali ovo sto si rekla uopste ne moze da ti predstavlja problem bar ja tako mislim....Pod visa Canceled se misli da li ti je nekada viza ponistena u smislu da su je odobrili pa je ponistili jer su nasli neku smetnju za tvoj odlazak a ovo tvoje je nesto drugo....ti imas regularnu vizu u pasosu i samim tim da bi ti udarili drugu morali su ponistiti prvu....dakle totalno drugi razlog....tako da samo opusteno i ne brini se nista....nikakav problem videces......

grabovac84 11.11.2015 23:13

Samo da pozelim srecu nasem saborcu na forumu ,,Miroslavj" koji sutra ima intervju....ocekujemo pozitivne i lepe vesti sutra u toku dana.....Srecno jos jednom.

Anny 12.11.2015 02:09

Pozdrav svima,
Ja sam prošle nedelje prošla intervju za GC, i viza koja mi je u pasošu traje do 13.04.sledece godine. Da li to znači da mogu i recimo 3 dana pre isteka nje da udjem u USA ? Logicno je da da, nego ne bih da rizikujem, na svakakve mogu da naletim na aerodromu
Hvala na odgovoru

grabovac84 12.11.2015 03:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Anny (Poruka 58356)
Pozdrav svima,
Ja sam prošle nedelje prošla intervju za GC, i viza koja mi je u pasošu traje do 13.04.sledece godine. Da li to znači da mogu i recimo 3 dana pre isteka nje da udjem u USA ? Logicno je da da, nego ne bih da rizikujem, na svakakve mogu da naletim na aerodromu
Hvala na odgovoru

Tako je.....viza ti vazi 6 meseci od dana kada si radila lekarski za intervju i mozes uci u Usa dan pred istek ali je preporucljivo nekoliko dana pre zbog svega sto i sama znas....a gde je bio intervju...kako je bilo?....To nista da nam kazes?

Kamely 12.11.2015 20:08

Upravo gledam tabelu.

Sta znaci zuta boja, tj No information after interview; kao i plava - from AP to Visa granted?

grabovac84 12.11.2015 20:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Kamely (Poruka 58374)
Upravo gledam tabelu.

Sta znaci zuta boja, tj No information after interview; kao i plava - from AP to Visa granted?

Pa no information znaci da su ljudi imali intervju u ambasadi ali se od tada nisu oglasili na forumu da nam jave kako su prosli pa samim tim ne postoje informacije vezane za njih....
drugo pitanje- AP znaci da su bili na intervju ali iz nekog razloga vize im nisu odmah odobrene nego su stavljeni na Administrative processing....odnosno potrebno je dodatno vreme za odluku konzula......a to from AP to visa granted znaci da su nakon AP dobili vize....sto ce reci sve ok :grin:

grabovac84 12.11.2015 21:41

Nema nam clana miroslavj da se javi sa informacijama sa intervjua....nadam se samo da je sve u redu i da trenutno slavi pa ne moze da pise....

zelenusa 12.11.2015 22:24

Pozdrav svima,
Cuo sam da na intervjuu uzimaju diplomu iz srednje skole i ne vracaju je. Da li je moguće da se donose diploma i overena kopija i da zadrze kopiju?

cirapfc 12.11.2015 23:57

Citat:

Prvobitno poslao korisnik zelenusa (Poruka 58378)
Pozdrav svima,
Cuo sam da na intervjuu uzimaju diplomu iz srednje skole i ne vracaju je. Da li je moguće da se donose diploma i overena kopija i da zadrze kopiju?

Meni su vratili original, a zadrzali kopiju... kopija nije bila overena, ali sam je odstampao u koloru...

Anny 13.11.2015 00:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik grabovac84 (Poruka 58358)
Tako je.....viza ti vazi 6 meseci od dana kada si radila lekarski za intervju i mozes uci u Usa dan pred istek ali je preporucljivo nekoliko dana pre zbog svega sto i sama znas....a gde je bio intervju...kako je bilo?....To nista da nam kazes?

Pa da, nova sam ovde
Ovako izgleda moje iskustvo:prijavila sam se prošle godine, status sam proverila 6.maja i videla da sam izvucena. Medjutim, kako sam se ja tada pripremala za intervju jer sam trebala da idem na J1 vizu, iskrena da budem nisam neki poseban znacaj davala sledećim koracima za GC. I tako ja odem na razgovor za J1, sve to prodje kako treba, odem do one prostorije da pokupim stvari i dok se ja u naletu sreće pakujem i skakucem okolo, njima zazvoni telefon i posalju me nazad u zgradu gde se obavljaju razgovori, na isti salter gde sam i bila. Ljubazni gospodin me upita sve po redu-kada sam se prijavila, da li je to prvi put, da li sam proveravala status bla bla bla. E, to je valjda trenutak kada sam ja shvatila da se desio neki big deal u mom životu.Naravno, nije da sam bila nezainteresovana, u sebi sam ja priželjkivala da se to dogodi, medjutim verovala sam da ako postoje dve osobe i da se dele dve žvake, neću ni to dobiti.Tako ja lepo provedem leto u Ocean city-ju, usput posaljem sve formulare koje su tražili i negde krajem septembra mi stigne mail da mi je status update-ovan. Tada sam videla da mi je zakazan intervju.Sto se tice tog poslednjeg koraka, nije mi bilo preterano strasno jer sam taj led nekako "probila" maja meseca, vise sam se brinula oko dokumentacije i da li sam sve prikupila. Čini mi se da je kod mene dosta olakšavajuće bilo to sto sam se nedavno vratila, viza mi nije istekla, nisam pravila nikakav cirkus tamo itd.Bukvalno sam prisla salteru i on me je pitao:"Dobar dan Ana, da li ste opet spremni za Ameriku?"
Mada,jedna od porodica koja je bila ispred mene nije uspela.Tako da, nije da ne odbijaju.
Jedini problemcic koji sam imala, bio je oko one glupe registracije i kurirske sluzbe za povracaj viza paketa. Dakle, njima taj sistem nije funkcionisao i zvala sam ambasadu pa sigurno 4 puta i jos toliko pita razgovarala sa operaterima tog sajta. Zato, svi koji imaju problem neka budu uporni sa ambasadom, njihov kontakt nije za džabe.
Sada hocu da zavrsim obaveze oko faksa i idem opet, vracam se u OC iako bih mozda isla u neki veći grad koji bi mi vise ponudio, odlucila sam da za pocetak igram na sigurnu kartu, a posle letnje sezone ko zna...
To je to, od onog "gle gle I'm selected, i sta sada " do "permanent resident "

grabovac84 13.11.2015 01:50

Lepa prica Anny.....Jedno pitanje za tebe ....posto mi dobitnici dv2016 imamo neku malu svoju tabelicu gde upisujemo kad neko zavrsi intervju i kako je prosao i slicno pa samim tim sa nestrpljenjem iscekujemo svaki intervju kao da je nas i prolazimo svaku prepreku zajedno pa eto da onda ubacim i tebe u tabelu ako nemas nista protiv.....samo mi pusti u inbox kad si poslala ds260, koji si CN imala, kad je bio intervju........ne moras ceo videces u tabeli kako to izgleda....
Evo link do tabele...https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing

MilosWorldwide 13.11.2015 09:56

Citat:

Prvobitno poslao korisnik zelenusa (Poruka 58378)
Pozdrav svima,

Od koga si čuo da ne vraćaju original diplomu? Mislim da se na ovom forumu niko nikad nije žalio da je ostao bez original diplome i svedočanstva.

Ne moraš overavati nijednu kopiju i nije bitno da li je crno-bela ili u boji.

Tikica 13.11.2015 12:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik MilosWorldwide (Poruka 58382)
Od koga si čuo da ne vraćaju original diplomu? Mislim da se na ovom forumu niko nikad nije žalio da je ostao bez original diplome i svedočanstva.

Ne moraš overavati nijednu kopiju i nije bitno da li je crno-bela ili u boji.

@MmilosWorldwide & zelenusa na 48 strani ove teme prvoc pisao, ali mislim da se odnosi na originale venčanog lista i krštenice. Radi se o ambasadi u Sarajevu.
Citat:

Prvobitno poslao korisnik prvoc (Poruka 58178)
Zatim sam dao vjencani list original, kasnije je supruga dala kopiju posto smo jedan ponijeli original.

Meni je sve originale uzela sto se tice dokumenata kao i za suprugu, i to me je malo zbunilo posto na forumu su pisali da uzimaju kopije ali ni to nije problem samo ponesite.

@prvoc ako možeš molim te razjasni nam ovo da ne bude zabune...da li su ti uzeli i original diplomu?

Tikica 13.11.2015 12:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Anny (Poruka 58380)
Pa da, nova sam ovde
Ovako izgleda moje iskustvo:prijavila sam se prošle godine, status sam proverila 6.maja i videla da sam izvucena. Medjutim, kako sam se ja tada pripremala za intervju jer sam trebala da idem na J1 vizu, iskrena da budem nisam neki poseban znacaj davala sledećim koracima za GC. I tako ja odem na razgovor za J1, sve to prodje kako treba, odem do one prostorije da pokupim stvari i dok se ja u naletu sreće pakujem i skakucem okolo, njima zazvoni telefon i posalju me nazad u zgradu gde se obavljaju razgovori, na isti salter gde sam i bila. Ljubazni gospodin me upita sve po redu-kada sam se prijavila, da li je to prvi put, da li sam proveravala status bla bla bla. E, to je valjda trenutak kada sam ja shvatila da se desio neki big deal u mom životu.Naravno, nije da sam bila nezainteresovana, u sebi sam ja priželjkivala da se to dogodi, medjutim verovala sam da ako postoje dve osobe i da se dele dve žvake, neću ni to dobiti.Tako ja lepo provedem leto u Ocean city-ju, usput posaljem sve formulare koje su tražili i negde krajem septembra mi stigne mail da mi je status update-ovan. Tada sam videla da mi je zakazan intervju.Sto se tice tog poslednjeg koraka, nije mi bilo preterano strasno jer sam taj led nekako "probila" maja meseca, vise sam se brinula oko dokumentacije i da li sam sve prikupila. Čini mi se da je kod mene dosta olakšavajuće bilo to sto sam se nedavno vratila, viza mi nije istekla, nisam pravila nikakav cirkus tamo itd.Bukvalno sam prisla salteru i on me je pitao:"Dobar dan Ana, da li ste opet spremni za Ameriku?"
Mada,jedna od porodica koja je bila ispred mene nije uspela.Tako da, nije da ne odbijaju.
Jedini problemcic koji sam imala, bio je oko one glupe registracije i kurirske sluzbe za povracaj viza paketa. Dakle, njima taj sistem nije funkcionisao i zvala sam ambasadu pa sigurno 4 puta i jos toliko pita razgovarala sa operaterima tog sajta. Zato, svi koji imaju problem neka budu uporni sa ambasadom, njihov kontakt nije za džabe.
Sada hocu da zavrsim obaveze oko faksa i idem opet, vracam se u OC iako bih mozda isla u neki veći grad koji bi mi vise ponudio, odlucila sam da za pocetak igram na sigurnu kartu, a posle letnje sezone ko zna...
To je to, od onog "gle gle I'm selected, i sta sada " do "permanent resident "

Pre svega čestitke za vizu i sve najbolje u USA! :bravo:

Zamolila bih moderatora ili admina da ako mogu od Ann-inog posta o intervjuu (zaključno sa ovim mojim) prebace postove u temu intervju DV2016, čisto da ne spamujemo više temu o SSN-u koja tome ne služi. Kasnije korisnicima bude jako teško da nađu informacije kad ih ovako bez ikakvog reda bacamo na forum!

I na kraju pitanje za Anny - da li možda slučajno znaš zašto su odbili tu porodicu, makar okvirno razlog (nisu ispunjavali neki uslov, nisu imali sve od dokumenata...nešto treće...)???

Ovo je prvi slučaj odbijanja o kome čujemo za ovu fiskalnu godinu pa ne bi bilo loše da znamo razlog!

@grabovac84 ubacila je ja još sinoć okvirno gde mislim da joj je mesto :;D:

Anny 13.11.2015 13:49

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Tikica (Poruka 58387)
Pre svega čestitke za vizu i sve najbolje u USA! :bravo:

Zamolila bih moderatora ili admina da ako mogu od Ann-inog posta o intervjuu (zaključno sa ovim mojim) prebace postove u temu intervju DV2016, čisto da ne spamujemo više temu o SSN-u koja tome ne služi. Kasnije korisnicima bude jako teško da nađu informacije kad ih ovako bez ikakvog reda bacamo na forum!

I na kraju pitanje za Anny - da li možda slučajno znaš zašto su odbili tu porodicu, makar okvirno razlog (nisu ispunjavali neki uslov, nisu imali sve od dokumenata...nešto treće...)???

Ovo je prvi slučaj odbijanja o kome čujemo za ovu fiskalnu godinu pa ne bi bilo loše da znamo razlog!

@grabovac84 ubacila je ja još sinoć okvirno gde mislim da joj je mesto :;D:

Ja se izvinjavam, zbog te teme
Pa razlozi, čini mi se, nisu bili mali. Koliko sam ja shvatila, gospodin je zavrsavao sa hemoterapijom, i koliko god da je ubedjivao gospodju sa saltera da je njemu sada dobro, nije mu poverovala. A njegova supruga je zivela u nekoj evropskoj zemlji vise od 3 meseca, znam da su joj rekli kako oni ne mogu da znaju da li je ona bila optuzivana ili krivicno gonjena tamo. Mozda su im cak dozvolili da prikupe dodatno jos neku dokumentaciju, ali ko zna koliko traje proces ponovnog zakazivanja itd

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 12:45.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.