ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - 2014 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1322)

familly 05.08.2014 17:16

Završili smo intervju, sve je prošlo glatko. :1081:
Da ne ponavljam, iskustvo je pozitivno u svakom smislu.
Osim što je konzul bio mladji čovek koji ne govori baš dobro srpski ali je sve vreme intervjua (od ukupno 8 minuta) imao mentora koji mu je pomagao u snalaženju , pa sam zaključila da je (stari) konzul na godišnjem odmoru...
Od dokumenata smo nosili samo ono što piše na zvaničnom sajtu.

Za mene kao dobitnika: sve ovo dole navedeno i obične fotokopije
Pismo o zakazanom intervjuu i spajalicom zakačene 2 fotografije
Izvod iz MKR
Uverenje SUP
Uverenje SUP
Diplome (ja sam nosila diplome- srednje škole, više i fakulteta)
Izvod iz MK Venčanih (samo kopiju, jer sam original stavila u suprugovu gomilu papira)
Papir sa adresom u Americi.

Za supruga sve isto osim diplome.

Za decu samo izvod iz MKR, fotokopija i dve fotografije.

Naravno pasoši i koverta koju smo dobili na lekarskom.

Nisam predala, a imala sam u fascikli u rezervi, pismo podrške (affidavit) koje sam od rodjaka dobila i fotokopije svedočanstava srednje škole.

Ako nekog zanimaju detalji pitajte. Pozdrav:grin:

Nikolaniko 05.08.2014 17:33

Cestitam Familly :1081:

Danasnji dan je bio srecan za nas oboje, nadam se da ce svi naredni dani biti srecni svima koji cekaju.

noki 05.08.2014 17:36

Cestitke od sveg srca za "familly" i Nikolaniko. Stvarno lepe vesti zelim vam sve najbolje u daljim planovima :1081:

familly 05.08.2014 17:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Nikolaniko (Poruka 47895)
Cestitam Familly :1081:

Danasnji dan je bio srecan za nas oboje, nadam se da ce svi naredni dani biti srecni svima koji cekaju.

Prvo sam pisala, sada vidim da ste i vi dobro prosli, čestitam ! Želim vam puno sreće ! :beer:

familly 05.08.2014 17:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik noki (Poruka 47896)
Cestitke od sveg srca za "familly" i Nikolaniko. Stvarno lepe vesti zelim vam sve najbolje u daljim planovima :1081:

Hvala noki puno, tvoja pisanja o porodici su mi velika podrška jer imamo dečake sličnih uzrasta.....Boston nije daleko, možda se i vidimo, ja častim :beer:

pedjolino 05.08.2014 19:29

Sad se vratih iz Novog Sada bio u DHL-u da podignem pasose pa citam lepe vesti neke je sa srecom svima koji su prosli i onima koji tek trebaju da idu na intervju.

Corpse Crusher 05.08.2014 20:51

Pozdrav svima koji su dobili vize, ja, supruga i dete imamo zakazan intervju za 25.-i Avgust. Zanima me kao nosioca koja dokumenta treba da prevedem na engleski? Zvao sam ambasadu i ostavio pitanje telefonskoj sekretarici ali se niko nije javio nazad. Molim forumase kojima su vize odobrene da mi odgovore.;)

familly, da li ste prevodili diplome, izvode iz knjige rodjenih, suda i mup-a?

Nikolaniko 05.08.2014 21:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Corpse Crusher (Poruka 47903)
Pozdrav svima koji su dobili vize, ja, supruga i dete imamo zakazan intervju 25.-og Avgusta. Zanima me kao nosioca koja dokumenta treba da prevedem na engleski? Zvao sam ambasadu i ostavio pitanje telefonskoj sekretarici ali se niko nije javio nazad. Molim forumase kojima su vize odobrene da mi odgovore.;)

Neznam kakva je situacija u Beogradu, ali u Skoplju pravilo je da ako su dokumenta na Engleskom ili Makedonskom (host country language) ne treba nikakav prevod. Ja sam poslao email ambasadi i oni su mi to i potvrdili. Nisam prevodio dokumente koje sam vadio u Makedoniji, ali dokumenta iz Srbije sam morao da prevedem.

Najbolje da slozis jedan kratak mail i da ih pitas.

familly 05.08.2014 21:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Corpse Crusher (Poruka 47903)
Pozdrav svima koji su dobili vize, ja, supruga i dete imamo zakazan intervju 25.-og Avgusta. Zanima me kao nosioca koja dokumenta treba da prevedem na engleski? Zvao sam ambasadu i ostavio pitanje telefonskoj sekretarici ali se niko nije javio nazad. Molim forumase kojima su vize odobrene da mi odgovore.;)

Ne treba prevod dokumenata, ni diploma, mi smo imali obicne fotokopije i uz to originale na uvid, nisam ni pomisljala na prevod.
Zaboravila sam da kazem da smo izmedju ostalog nosili za supruga potvrdu o odsluzenju vojnog roka, to nisu ni pomirisali.
Srecno :pozz:

pedjolino 05.08.2014 21:14

Netreba prevod samo originali nama su tamo sve fotokopirali.Mene interesuje dali se placa jos nesto ja sam sad procitao u dokumentima koje sam preuzeo u DHL-u da se placa jos 165 dolara znali neko za cega se to placa i dali trbam to ranije uplatiti?

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:08.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.