ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - 2014 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1322)

IgorMAD 10.09.2013 11:50

Ja cu sigurno i potvrdu iz suda i iz policije da donesem, tako su svi do sad radili.
A i iz onoga sto sam procitao pise da treba, tako da... :)

via 10.09.2013 11:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik holmes (Poruka 40551)
To je logika s kojom se i ja slazem, medjutim instrukcije na zvanicnom sajtu su jednostavne i nigdje ne pise da moramo da vadimo bilo sta iz suda ukoliko nismo osudjivani. Na kraju, mozda policija i ne bi dala potvrdu o nekaznjavanju ukoliko je neki proces u toku.

U svakom slučaju ti je bolje obezbjediti obe potvrde. Ukoliko se protiv tebe ne vodi postupak izvadiš dokaz o tome i ne komplikuješ si život. Ne piše nigdje na sajtu ni da je potreban mail od nekoga u USA pa ga svatko tko može obezbjedi, nije na odmet. A MUP ne raspolaže podacima o sudskim sporovima koji su u toku, tako da možeš 'ladno dobiti potvrdu o nekažnjavanju dok se na sudu vodi postupak protiv tebe. Nema razloga ni da ne dobiješ, jer dok je postupak u toku ništa nije ni dokazano ni konačno.

RBSMC 10.09.2013 12:31

Ko je pročitao kompletnu temu sa iskustvima sa intervjua od 2013 mogao je videti ko je šta od dokumenata nosio i šta traže. Jedna od poruka na toj temi kaže:
"Napomena: Uzmite OBAVEZNO potvrde i iz policije i iz suda !!!!!"
Čitao sam naravno i to na .gov, ali zašto menjati recept koji dobija. Nikom nisu vratili tu potvrdu za razliku od potvrde o služenju vojnog roka koju su neki nosili neki ne.

Branimir Djuric 10.09.2013 12:57

Slazem se sa svima, bolje skupiti celokupnu dokumentaciju cak i dodatno nesto ako treba, nego da nekom slucajno u ambasadi traze nesto sto je mislio da ne treba da se izvadi. Citajuci teme oko lutrije potvrde iz supa i suda se mroaju izvaditi, nekom ce vratiti odmah na salteru, nekom ne sve zavisi od njihove procene! Ta dokumenta se vade za 3 dana i nista ne kostaju, tako da svima predlazem da izvade i nemaju sekiraciju :) Sad ostaje samo ona trema dok nam ne zakazu intervju za novebar a onda pocinje dramaturgija :)))

holmes 10.09.2013 13:24

Ovo i pitam da bih i sebi i drugim pojednostavio proceduru jer sam flipnuo od cekanja po institucijama, vadjenja kojekakvih potvrda, placanja kojekakvih taksi i nadoknada. Samo za produzenje starog pasosa, sam morao 2 (dva) puta da prilazem uvjerenje o drzavljanstvu. Kao da sam prethodni nasao na ulici. A posto imam dvojno drzavljanstvo, sve to moram dva puta da radim.

Zato, ako nesto ne treba, necu ni da se bavim time.

Via, sad kad bolje razmislim, sudjenje za krivicno djelo pocinje krivicnom prijavom koju pise policija, tako da policija treba da ima uvida u to pri izdavanju potvrde. To za e-mail si u pravu.

RMBSC, ako mozes, daj mi link za tu stranicu. Hvala.

RBSMC 10.09.2013 13:33

http://www.zelenalutrija.com/forum/s...6694#post36694
mada je ovde bio obrnut slučaj žena je donela uverenje iz suda a nije iz policije. Intervju prosao ok, ali su ih posle zvali iz ambasade da donesu i uverenje iz policije.
U svakom slučaju treba oba :)
Znam da je muka čekati po šalterima, ali za ovo se valjda isplati

via 10.09.2013 20:35

Citat:

Prvobitno poslao korisnik holmes (Poruka 40560)
Ovo i pitam da bih i sebi i drugim pojednostavio proceduru jer sam flipnuo od cekanja po institucijama, vadjenja kojekakvih potvrda, placanja kojekakvih taksi i nadoknada. Samo za produzenje starog pasosa, sam morao 2 (dva) puta da prilazem uvjerenje o drzavljanstvu. Kao da sam prethodni nasao na ulici. A posto imam dvojno drzavljanstvo, sve to moram dva puta da radim.

Zato, ako nesto ne treba, necu ni da se bavim time.

Via, sad kad bolje razmislim, sudjenje za krivicno djelo pocinje krivicnom prijavom koju pise policija, tako da policija treba da ima uvida u to pri izdavanju potvrde. To za e-mail si u pravu.

RMBSC, ako mozes, daj mi link za tu stranicu. Hvala.

Da ne bi dalje išli u polemiku tko je za šta nadležan, poslušaj me. Izvadi oba uvjerenja, čekaj na šalterima, plaćaj takse, nasmij se kad ti se neljubazna gospođa sa šaltera obraća kao da si nepismen, istrpi sve "blagodeti" naše birokratije, jer to je lakše podnijeti od situacije da ti se službenik ambasade ljubazno nasmiješi i kaže: Gospodine, nedostaje Vam samo još Uvjerenje od suda, kad obezbjedite i taj dokument zakazat ćemo Vam novi intervju. :grin::grin:

Khnum 11.09.2013 07:41

Interview

Zdravo svima :)

Da li je možda nekome od vas, kome je po visa bulletin-u planiran razgovor u oktobru (tj. koji je broj ispod 8.000), promenjen status (zakazan intevju) na https://www.dvlottery.state.gov/ESC/ ?

Hvala na odgovoru!

Poz:;D:

IgorMAD 11.09.2013 08:08

Pa uglavnom je svima promenjen status.
Jedino onaj ko je kasnije poslao koverat u Kentaki, verovatno ce vam biti zakazan razgovor u novembru.

Zvoncica88 11.09.2013 14:30

Zdravo svima,

Evo i ja da se pridruzim, broj mi je 12*** :bravo:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 17:06.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.