Citat:
Prvobitno poslao korisnik 3put
(Poruka 70229)
Hvala! Moracu da vidim da smislim neki razlog ako me pitaju za shta cemi ;) ne mora celo selo da zna sta planiram hehehe :P
eee i SRECNO na interview! da nam javish kako je bilo! :)
|
Izvinjavam se sto kasnim sa odgovorom :) Ja sam im rekla da su mi potrebne za imigratsku vizu. Ovako bih morala da sacekam 7 dana izmedju jedne i druge vakcine ( nije bio doktor tu tada,zbog toga ) :suure: tako mi rekose,ali vidim da je procedura u Smiljanicevoj potpuno drugacija tj.odmah se dobiju sve 3 odjednom :) Srecno vam bilo,i obavezno javljam ;) :1072:
|
Pozdrav,
Krecu pripreme za Intervju, pa imam pitanje u vezi vakcina. Naime kada smo pre par godina hteli klinca da vakcinisemo u domu zdravlja, medicinska sestra nam je rekla da bolje kupimo vakcinu u apoteci posto ove koje oni imaju su uvoz iz Irana.
E sada moje pitanje je za MMR, da li bolje odraditi u Smiljanicevoj ili u Gradskom zavodu za javno zdravlje .
Hvala
|
aleksandarzz |
03.04.2018 09:17 |
Malopre su mi u zavodu za javno zdravlje rekli da nemaju MMR vakcine, ali da mogu da mi ih oni daju, a da ih sam kupim u apoteci.
Zna li neko u kojim apotekama ih ima i koja im je cena?
|
Botanika1 |
03.04.2018 11:52 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik aleksandarzz
(Poruka 71119)
Malopre su mi u zavodu za javno zdravlje rekli da nemaju MMR vakcine, ali da mogu da mi ih oni daju, a da ih sam kupim u apoteci.
Zna li neko u kojim apotekama ih ima i koja im je cena?
|
Moj savet je da je ne kupujes u apoteci, vec zoves Batut i pitas za vakcinu.
Tamo je malo skuplja, ali mnogo povoljnije nego u apoteci (zvala sam ja par apoteka, ili nemaju ili kosta 95 evra).
U Batutu je oko 2700 (ja mislim, ne secam se najbolje) i dobije se neka medjunarodna potvrda, a u Zavodu u 29.novembra je 1400 din. Na lekarskom je oko 3000, tako da su sve ove opcije bolje nego apoteka :)
Naravno, za sve ove ustanove telefonom sve moze da se proveri, cisto da li imaju na stanju i koja je cena :)
|
Ja sam bio prošle nedelje u Zavodu za javno zdravlje (ili kako se već zove) u Kruševcu i rekli su mi da nema vakcina, da dobijaju samo onoliko koliko je potrebno za redovno vakcinisanje dece. Pitao sam da li mogu u apoteci da kupim, pa da mi je oni daju i posle da izdaju karton i rekli su nam da ne može, da je za to zadužen Batut tj. da postoji na Batutu odeljenje za vakcinisanje putnika u međunarodnom saobraćaju i da samo tamo mogu da odradim to. Takođe su mi rekli da je trenutno nestašica tih vakcina i da ću ih teško naći po nekoj normalnoj ceni u apotekama.
U Batutu MMR vakcina košta oko 2700 dinara, u Smiljanićevoj je 3000, tako da se realno ne isplati da se prima tamo tj. ne isplati se nama koji nismo iz Beograda. A i lakše je da se i pregled i vakcinacija završi na jednom mestu.
|
aleksandarzz |
04.04.2018 09:43 |
I meni su nešto slično rekli u Požarevcu u ZZZZ-u. Da se šetam po Beogradu za par stotina dinara - ne isplati se. Lakše je primiti vakcine na pregledu.
A u novembru smo za jedan dan zakasnili - nestalo ih. :smrc:
|
newpain01 |
24.05.2018 12:42 |
Neko je ranije u temu spomenuo da treba nositi karton vakcinacije s vama u avion i da proveruju na aerodrom.
Dali to znaci da treba uraditi prevod na Engleskom?
|
slucajni_prolaznik |
24.05.2018 23:30 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik newpain01
(Poruka 72470)
Neko je ranije u temu spomenuo da treba nositi karton vakcinacije s vama u avion i da proveruju na aerodrom.
|
U avion nosite CD i papir (izvestaj) sa lekarskog pregleda koji je vec na engleskom.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik newpain01
(Poruka 72470)
|
Karton vakcinacije se nalazi u Zutoj koverti koju vam Zapecacenu predaju na Intervjuu :) Ne treba vam nikakav prevod ;) Dr vam (tamo gde cete raditi lekarski pregled) vec ubacuje u File potrebne vakcine i vama ce dati jednu kopiju koju uz CD nosite sa vama u avion :) Nikakav prevod nije potreban,tj prevedeno je sve ;)
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 04:11. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.