![]() |
Ja mislim da ipak ima veze ciji je pasos.
Broj odbijenih sa hr putovnicom je oko pet posto a sa srpskim oko 22. Sa bosanskim mislim 18 posto. A aplicirati se moze svuda. Ja sam sa hr putovnicom aplicirala u Sarajevu i dobila vizu. Poznanik je aplicirao u Zg i dobio. Oboje imamo bosansku adresu a hr putovnicu. |
Ako ne ispunjavas neke njihove uslove za dobijanje vize ne bi ti pomoglo ni da imas britanski pasos, a ako ispunjavas, onda bi dobio verovatno dobio vizu bez problema. Poznajem sto bolje sto losije bar 50ak ljudi koji su dolazili u USA proteklih par godina i niko nije imao problema sa dobijanjem vize. Da nemas posao, neku nekretninu, porodicu, decu onda nemas skoro nikakve sanse bez obzira koji pasos koristis.
Poenta je, niko nije odbijen samo zato sto ima srpski pasos, u tom smislu sam rekao da je nebitno koji pasos koristi. Veliki broj ljudi iz Hrvatske koji zivi u Srbiji ima dve licne karte i po dva pasosa, iako ne bi smelo da se ima dva prebivalista. Ako je to slucaj onda definitivno ima veze u kojoj zemlji ce preda koji pasos. Kao sto rekoh ne bi bilo pametno da u Srbiji ako vec tu zivi, predaje hrvatski pasos sa hrvatskom adresom. |
Viza u pasosu turisticka na 10 godina a pasos istice za 3 godine
Mozda je pitanje vec bilo na forumu ali mi je promaklo pa molim za odgovor.
Sta se desava ko dobije turisticku vizu naprimer ove 2018 godine i viza mu vazi narednih 10 godina, a pasos mu vazi do 2021 godine. Da li moze da prenese vec dobijenu turisticku vizu u novi pasos... ili mora ponovo da alpicira za vizu prilikom isteka pasosa bez obzira sto mu viza vazi i dalje.... Da li neko zna proceduru ili stranicu gde mogu procitati podatke o tome. Unapred hvala. |
Viza stoji u starom pasosu, ne vadis novu.
Nosis oba pasosa sa sobom. |
Rok
Pozdrav, mozda je glupo pitanje, ali da li postoji neki rok za prvi ulazak u Ameriku od trenutka dobijanja turisticke vize? Dobio sam vizu 2016 godine na 10 godina, u ambasadi sam rekao da planiram da idem za 2 meseca, ali sam odlozio put i nisam bio u mogucnosti da odputujem, isao bih sad na leto pa ne znam da li mogu da prave neki problem?
|
Viza ti je i dalje validna, tako da mozes da odes. Da l ce te pustiti na granici to zavisi od sluzbenika, on jedini odredjuje da l ces unutra ili nazad.
|
To znam naravno, vec sam putovao u Ameriku pre 6 godina ali na W&T sa vizom J1. Nadam se da nece praviti problem.. Videcemo :;D:
|
Zdravo svima
Planiramo ja i devojka da apliciramo za vizu pa me zanjima da li se razgovor u ambasadi vodi iskljucivo na engeskom posto moja devojka ne zna engleski.Ja imam platu od nekih 65000din i stalan posao a ona nije zaposljena nigde ne znam da li imamo neke sanse za vizu.I aplicirao sam i za zelenu kartu pa videcemo |
Citat:
Drugi razgovor, 10ak minuta kasnije, je sa americkim sluzbenikom sa kojim se prica iskljucivo na engleskom. On i donosi odluku o vizi. |
Citat:
Ja sam pricao na Srpskom,ceo razgovor,uglavnom pita na pocetku na kom cete jeziku da pricamo. |
Citat:
|
Nažalost turistička viza naročito za mlađe ljude je bukvalno lutrija, a taj trend se od ove godine primenjuje i za J1 Work and Travel vizu gde odbijaju mnogo više nego prethodnih godina.
Što se tiče turističke, ja lično znam mnogo više ljudi koji su odbijeni nego onih koji su dobili, a ti što su dobili nisu imali čvršće razloge za ostanak u zemlji od nekih koji su odbijeni. Za neke koji su odbijeni znam da ne bi ostali na crno a neki koji su dobili su otišli sa tom namerom, tako da je sistem po kojem selektiraju kome će da daju vizu daleko od efikasnog. Ja ću možda u septembru aplicirati za turističku, ali misilm da male šanse imam imajući u vidu da neki ljudi koje poznajem nisu dobili, iako sam već 3 puta bio u Americi na različitim programima razmene i uredno se vraćao, ne verujem da će mi to baš uzeti kao neki plus. Nemam nameru da ostajem na crno, kao što nisam ni do sad, ali imam dovoljno novca za put, imam i prijatelje u Americi sa programa na kojima sam učestvovao, meni je san da proputujem svaki state u Americi, nadam se i da će se jednog dana ostvariti, ali realno nemam čvrste dokaze sa Srbijom koje oni zahtevaju i zato mislim da neću dobiti. Po mom mišljenju jako je licemerna ta procena vezano za čvrste dokaze sa zemljom, jer ko realno zaista ima takve neraskidive veze sa našom državom, u svačijoj priči se može naći neki minus kad te tretiraju kao potencijalnog imigranta. Srećno svima koji apliciraju, ali nažalost naša zemlja ima jedan od najgorih statusa u Evropi po pitanju dobijanja viza, samo Moldavija i Ukrajina imaju gori status ako ne grešim, mislim da je za to odgovorna i politika prema nama ali i gomila naših sunarodnika koji su prekoračili vizu koju su dobili. |
Jedno pitanje oko B2 vize .. u pitanju je lekarski pregled i operacija za dete od 3 godine ... prilikom podnosenja vize jel mora DS160 da se ispunjava i za majku i za dete ili ne ?
|
Obrazac se popunjava za sve koji namjeravaju ici.
Tj. za svakog posebno i za svakog po 160 dolara uplata. |
Zdravo svima,
Danas sam imala razgovor za turisticku vizu i nazalost odbijena sam.smatram da imam cvrste veze sa mojom zemljom, imam dobar posao policijski sluzbenik sam,(mlada sam imam 25 godina, pitao me je sta sam prije toga radila, rekla sam da sam studirala i uspjesno zavrsila fakultet) ali mislim da je problem sto ne radim dugo, mislim da sam zbog toga odbijena. Imam u planu ponovo da apliciram, ali stanje se nece promijeniti, sta mislite koliko je pametno ponovo pokusati, i prije sam bila u Americi i vratitala sam se na vrijeme, ovog puta sam trebala ici kod tetke na tri sedmice i ona bi sve finansirala. Danas je bila jako malo prolaznost, odnosno niko nije prosao ko je aplicirao za turisticku vizu. nadam se da ce neko odgovoriti i bar me uputiti sta i kako dalje, jako sam razocarana :( Lijep pozdrav |
Citat:
Naime, tvoj zadatak je da njima dokazes i uvjeris ih da ces se vratiti a ne da planiras ostati u americi. Ako ti sada kazes da ides u posjetu tetki, imas obezbjedjen besplatan smjestaj kod tetke, tetka ce platiti za cijeli put, onda oni kontaju ova bi mogla ostati, jer ima tamo nekoga ko ce joj pomoci oko svega. Nemoj zuriti opet predavati za vizu. sacekaj malo, skupi para, pa opet predaj ali reci da ces ti finansirati cijeli put. Planiraj npr. da odes posjetiti neki grad, New York ili slicno i to navedi kao glavni razlog puta, a ne posjetu tetke. Nju posjeti onako usput. |
Hvala ti puno na odgovoru :) Ja sam svakako planirala putovanje u novembru jer mi je tad godisnji odmor, ali sam htjela ranije da predam za vizu koju nazalost nisam dobila danas, ali nema predaje imam jos vremena dosta i za sljedecu cu se najvjerovatnije prijaviti u septembru. Znas li odprilike koliko bih trebala imati para na racunu za tri sedmice boravka u Americi, i da li ce biti problem ako kazem da idem kod nje, a da sama sebi placam put?
|
Citat:
Bitno je ne zuriti sa ponovnim zahtjevom za vizu JER ako pozuris i opet kroz par mjeseci predas za vizu, oni ce pomisliti da ocajnicki zelis da odes u ameriku i opet ce pomisliti ova zeli samo da se dokopa amerike i da tamo ostane, i opet cete odbiti. najbolje je da ovu godinu pauziras i predas zahjev ponovo sljedece godine. nece Amerika pobjeci. Ne znam koliko bi trebalo imati para na racunu. to ti je sve od konzula do konzula drugacije. Dva prijatelja su od mene prije par sedmica predali za vizu u Sarajevu, i dobili su vizu bez problema. od papira su ponijeli samo potvrde da su zaposleni (na odredjeno) i nista vise. ni te im papire nije niko trazio ni da pogleda. pitali su ih gdje cete, kad mislite ici, i to je to. razgovor trajao minutu. to je bio prvi put da su predali za vizu i dobili. nije ih niko pitao ni imate li para ni koliko ce ponijeti. Vazno je napomenuti da oni nemaju nikoga u americi, ni rodbine ni prijatelja. jedino sto cu ja ici sa njima, ali to nisu ni spominjali jer nije ni bitno. |
Prvi put kad sam isla bio mi je put placen, drugi put sam bila na Au pair programu, sad sam htjela da idem jer imam malo godisnjeg odmora i sve sam bila isplanirala, nisam se nesto pretjerano nadala da cu dobiti vizu, ali sa obzirom da imam dobar posao nisam mislila da ce biti problem. Vidjet cu mozda da jos jednom pokusam, al ovaj bih put rekla da sama sebe finansiram, pa ako bude bilo srece mozda i prodjem, jer se kod mene stanje nece promijeniti ni sljedece godine sve ce biti isto, osim sto necu govotiti da mi drugi placaju put, jer svi koji su juce predali za turisticku vizu dok sam ja cekala moj red za razgovor su odbijeni, sad ne znam da li to kod njih zavisi od njihovog raspolozenja ili ima svega, uglavnom hvala ti pa ako bude bilo srece i otici cu :) ako imas jos neki savjet mozes mi reci
|
Mina, je li to u Sarajevu bio razgovoe?
Na koliko si dobila prvu vizu? Cudi me da ti nisu odobrili, ipak imas dobar posao. Mozda je jedina greska to sto ti placaju put, odnosno sto si napomenula. Kad smi mi bili na razgovoru, sestero prije nas je dobilo vizu a samo jedan konzul je radio. |
Generalno je povecan broj odbijenica jer masovno ljudi ostaju. To sto si rekla da ti tetka placa kartu ili da ces ostati kod nje nije razlog sto su te odbili. Po tome ko god da ide kod rodbine ne bi mogao da dobije vizu jer ce neki tamo konzul da uplali crvenu lapicu i da pomisli "aha, ona moze da ostane jer ima ko da je pomogne?!?". Naravno da ne. Mozes da apliciras kada hoces, ali uglavnom ljudi iskuliraju minimalno 6 meseci ili godinu dana. Ne mozes da bitno promenis nista u zivotu i nije ni normalno da menjas nesto bitno u zivotu da bi dobila vizu za US. Jednostavno je tako, ljude odbiju sa milionima i sa porodicama, imaju takvo pravilo da nema pravila i to je to.
"oni ce pomisliti da ocajnicki zelis da odes u ameriku"mislim da ni ovo nije tacno, jer ako zelis "ocajnicki" u Ameriku skocices do Meksika i preci ilegalno granicu, ako ostajes na crno isto ti je. NEce pomisliti da "ocajnicki" zelis u Ameriku vec je normalno da probas opet jer planiras svoj odmor, ako ne mozes da dobijes vizu ici ces na drugu destinaciju. |
Prvi put kad sam isla dobila sam vizu na mjesec dana, ali ja tad nisam bila ni punoljetna zavrsavala sam srednju skolu.
I da razgovor je bio u Sarajevu, ja se samo nadam da je to bio los dan, i da cu imati vise srece drugi put, nadam se da opet nece biti uzaludno bacanje para. |
A šta mislite kakve su šanse da mi koji smo izvučeni na lutriji i koji smo poslali DS260 dobijemo turističku vizu u slučaju da ne stignemo na red za lutriju tj. intervju? Realno mi očigleno imamo imigrantske namere, to dokazuje i učestvovanje na lutriji, a i slanje DS260 obrasca. Verujem da imamo baš male šanse da dobijemo, bez obzira na dokaze.
Čitao sam da u poslednje vreme uglavnom nikakve dokaze ne traže, već te pitaju samo kada planiraš da ideš, gde, kod koga i samo ti kažu odluku na kraju i da nema pravila. Dešava se da odbiju nekoga ko ima baš čvrste razloge da se vrati, a takođe i da daju nekome ko je nezaposlen, nije u braku, nema nikakvu imovinu i sl. |
Pozdrav narode.
Moja situacija je sledeca. Naime, imam porodicnu kucu i auto na svoje ime, i planiram da upisem master studije. Ujak bi mi bio sponzor putovanja i kod njega bih boravio do povratka u Srbiju. Poslao bi mi i neku "aplikaciju" koju on popunjava i overava kod notara u SAD. Master studije bih upisao na privatnom fakultetu. Interesuje me kakvo je vase misljenje i da li mozda postoje sanse da dobijem vizu? Da li je bolje da mi ujak koji je gradjanin SAD-a i koji ima zelenu kartu popunjava tu "aplikaciju, ili ujna koja je drzavljanin? Hvala Unapred na odgovorima |
Imam pitanje, planiram da idem kod drugarice u Majami na mesec dana sad u septembru, e sad planirao sam u januaru put u Njujork i Cikago na mesec, mesec i po kod rodbine pa me brine da mi ne prave problem sto sam bio skoro u Majamiju
|
Citat:
Najbolje ti je da pokazes da ces sam snositi sve troskove putovanja i da ides samo kratko u posjetu. Sto manje petljas rodbinu u cijeli proces oko vize, to bolje za tebe. Sretno. |
Citat:
Citat:
|
Zanima me da li bih mogla da budem odbijena za turisticku vizu ako sam u procesu lutrije. Naime izvucena sam za dv2019 ali necu doci na red na intervju sigurno do sledece godine a planiram za novu godinu da idem sa drugaricom u NY. Inace kad se pogleda u globalu ne bi trebali da me odbiju jer imam dobar posao i dobra primanja ( radim na aerodromu u Bg u sektoru bezbednosti ) i imamo dosta povoljne karte za NY za zaposlene pa bih volela da iskoristim to.
|
Ja ti mogu reci za slucaj mojih susjeda, nije isto ali slicno je.
Naime, oni su u procesu spajanja porodice, ono sto se ceka nekih 8 godina. Trebali bi dobit useljenicku vizu iduce godine. Medjutim, ona je pozeljela oca, sestru i njenu obitrlj i ove godine su aplicirali za turisticku. Ona je bila tri puta tamo kao djevojka. Kaze, dugo su ih ispitivali, pitao ih zasto se ne strpe jos malo. Isto tako, pitao je da ne planiraju sad ostati u USA. Ona mu odgovorila da nije luda da rizikuje. Uglavnom, dobili su samo na 3 mjeseca vizu. Bili, vratili se i cekaju useljenicku. |
Planiram turisticki put u usa ali popunjavajuci obrazac vidim treba kontakt osoba da se stavi e sad nikoga u usa nemam niti znam a vjerujem da nisam prvi sa ovim slucajem pa neke preporuke? A kao adresu navesti hotel koji cu rezervisati.
|
Najbolje je da nemas nikoga u US i da stavis hotel.
|
izgleda da odbijaju masovno za turisticke vize u poslednje vreme.
|
Standardno je odbijanje, nema masovnog. Raste broj odbijenica 2-3% svake godine.
|
Jel imas neki URL da potkrepis tom info?
Ja imam izvor nekoga ko je proveo 5 sati u cekaonici u ambasadi. |
Ja znam slučaj da su odbili ženu koja bi po svim uslovima trebalo da dobije vizu. Udata, radi u državnoj ustanovi (još 2-3 godine do penzije), ima imovinu na svoje ime. Želela je da poseti kćerku, koja je tamo legalno, a i legalno je otišla i nisu joj dali. Samo su joj rekli da im je žao i da ne mogu da joj odobre vizu, bez objašnjenja.
Ja sam razmišljao da odem turistički za NG, ali stvarno turistički, bez ikakve namere da ostanem, ali mislim da nema teorije da mi daju. 29 godina, trenutno nezaposlen, neoženjen, od imovine na svoje ime imam samo auto, a plus sam učestvovao na lutrij i slao sam ds260 obrazač, što znači da imam imigracione namere. Ne kažem da je nemoguće da dobijem, ali realno, mislim da su mi veće šanse da me ponovo izvuku na lutriji, nego da dobijem turističku vizu. :) |
@ikac89
Ako si nezaposlen nemoj da bacas pare bezveze. Sansu su ravne nuli. Traze povezanost sa zemljom kao sto znas a ako nemas brak i dobar posao te odmah eliminise. Nikad nije bilo lako dobiti turisticku vizu. Kapiram sanse su se uvek kretale izmedju 60-70% ako ispunjavate sve uslove. Bilo je svojevremeno i prica ovde ljudi koji imaju ama bas sve uslove i imaju impresivnu biografiju/situaciju pa su odbijeni. Secam se price da je doktor koji drzi svoju privatnu praksu, pritom ozenjen sa decom hteo da ode turisticki jer mu je to bio decacki san probao sam da aplicira i odbijen je. |
Ma neću sigurno. Razmišljao sam u jednom trenutku da pokušam, ali zašto da bacam pare, bolje da kupim sebi nešto, nego da dam njima.
|
Pozz
Pozdrav ljuudi,
mi smo sad skoro prošli intervju za green card i što se tiče tih turističkih i ostalih viza masovno su odbijali ljude.. secam se jednog coveka, u godinama, 7 godina nije video sina koji je nelegalno tamo i nisu mu dali iako covek sigurno ne bi ostao. Uglavnom resetaju pitanjima, gde ste sve putovali poslednjih par godina, ako niste bili nikad dalje od grcke i crne gore a satro bi do Njujorka na sedam dana 99 posto ce vas odbiti. Ima dosta ljudi koji traze vize zbog raznih konferencija u USA ali morate obrazloziti naravno zasto idete na tu konferenciju gde radite itd... Naravno SVE zavisi dal se "svidite" konzulu sa kojim pricate jer on moze da vam odbije ili prihvati zahtev bez obzira na to kakva vam prica ili situacija bila! Mozete i da prodjete iako realno ne bi trebali ili obrnuto. Mi uskoro palimo za Cikago i snimicemo CEO PROCES ZAPOCINJANJA NOVOG ZIVOTA U AMERIKAMA :D :ziveli2: poletanje, sletanje, dokumenta, posao, stan, sve ono sto smo samo citali ovde sada cemo svima koje interesuje predstaviti kroz seriju videa! POGLEDAJTE TREJLER za ovu akciju i posetite nas na You Tube kanalu Putujuce Duce. Uskoro pocinje avantura :harmonik: |
Citat:
P.S. Odgledah par klipova i samo tako nastavite. Pozdrav :pozz: :pozz: |
Citat:
https://travel.state.gov/content/dam...telanguage.pdf Citat:
@ikac89 Veci problem moze da bude sto si usao u proces za imigrantsku vizu nego sto si nezaposlen i nemas zenu. A za istoriju putovanja, kao e nema vize nisi nikad pre putovao to bas ne pije vodu, jer su ljudi koji skoro nikad nisu putovali van BGa niti leteli avionom dobijali i turisticke vize i isli masovno na w&t. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 21:25. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.