ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Interviews DV 2017 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1779)

TOSIC 17.11.2016 15:26

Kada mogu da se ocekuju mejlovi za novembar ? Kao na iglama sam :D

Kilimandzaro 17.11.2016 18:09

Mislim da je realno ocekivati da pozivi pocnu da dolaze sledece nedelje...

dejan2211 17.11.2016 21:23

Pozdrav. Sada sam se registrovao na ovaj sajt, da li neko moze da mi kaze do kada traju prijave za green card lottery? Hvala

BetterFuture 17.11.2016 21:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dejan2211 (Poruka 64752)
Pozdrav. Sada sam se registrovao na ovaj sajt, da li neko moze da mi kaze do kada traju prijave za green card lottery? Hvala

Za ovu godinu je zavrseno 7.novembra. Do sledece godine i nove prijave u oktobru imate dovoljno vremena da se informisete o celom procesu.

bojan1981 18.11.2016 21:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dejan2211 (Poruka 64752)

Sugerisao bih da se poseti forum i procita ono sto vas interesuje. Najlakse je da se postavi pitanje koje je vec postavljeno i na koje je vec razvijena diskusija.
U svakom slucaju better future je dao odgovor.

bojan1981 18.11.2016 21:49

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Sharlo (Poruka 64742)
Sharlo uspeno prosao intervju.
Jos jednom se potvrdilo da treba nositi samo ono sto je napisano da treba. U tom slucaju sve ide kao po loju. Ja sam zavrsio do pola dvanaest. Zvali su me posle dva dana i obavestili me da je viza gotova.
Sada lagano. Nova godina, praznici a na prolece, polecemo!

Kao prvo cestitam.
Ako mogu da te zamolim za kratak review za nas koji ocekujemo intervju.
TNX.

micicm 19.11.2016 00:40

Better future primetih da tabela nije updatovana, a nbisam siguran da li mogu to sam da uradim. DV sam poslao 26.Oktobra. Cekam mail :suure:

BetterFuture 19.11.2016 08:33

Citat:

Prvobitno poslao korisnik micicm (Poruka 64761)
Better future primetih da tabela nije updatovana, a nbisam siguran da li mogu to sam da uradim. DV sam poslao 26.Oktobra. Cekam mail :suure:

Azurirao sam tabelu. Vas post ili nisam video ili mi nije bilo zgodno odmah da ubacim promenu u tabelu a kasnije sam verovatno zaboravio...

tashana 20.11.2016 07:38

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bojan1981 (Poruka 64760)
Kao prvo cestitam.
Ako mogu da te zamolim za kratak review za nas koji ocekujemo intervju.
TNX.

Cestitke! Volela bih i ja da cujem iskustvo sa intervjua jer se i moj blizi 01.12. A nervoza sve veca.
Kako ste placali lekarski? Dolari ili dinari? Za vizu pretpostavljam $😊

Srecno svima!

BetterFuture 20.11.2016 12:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tashana (Poruka 64766)
Cestitke! Volela bih i ja da cujem iskustvo sa intervjua jer se i moj blizi 01.12. A nervoza sve veca.

Srecno svima!

I lekarski i razgovor za vizu se mogu platiti u dolarima ili u dinarima.

Botanika 21.11.2016 16:34

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tashana (Poruka 64766)

Danas sam zakazala lekrski za petak u Skenderbegovoj 3. Rekli su mi da se placa iskljucivo u DINARIMA. Potrebno je da se donese karton vakcina i 4 slike.

bokiit 21.11.2016 20:50

datum

@BeterFuture - Stigao upravo mail sa datumom za razgovor!
12. Januar 08.30

BetterFuture 21.11.2016 21:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bokiit (Poruka 64781)
@BeterFuture - Stigao upravo mail sa datumom za razgovor!
12. Januar 08.30

Bravo, upisano. Znači počeli da stižu email-ovi. Uskoro će i drugi da se oglase.

toske10 21.11.2016 21:55

Stigao mail. Intervju zakazan za 18.01. Destinacija - Hoffman Estates, IL

Вардар 21.11.2016 22:04

Stigna datum za interview 12ti Januari 08:00 vo Skopje

rikobaba 21.11.2016 22:45

Interview Appointment

Interview Appointment, January 24, 2017 08:00 AM. Pred eden saat stigna "no-reply" mail koj upatuva na https://www.dvlottery.state.gov/ESC odnosno na stranata kade sto se proveruva statusot i rezultatot od lotarijata i kade se najavuva so konfirmaciskiot broj od prijavata za lotarijata. Koga se logiras, pokraj informacijata deka si izvlecen, sega stojat i informacii za intervjuto i za predmetot deka e predaden na nadleznata ambasada. Znaci DS-260 kompletiran na 27.JUN 2016, intervju 24.JAN 2017. Vo naredniot period planiram da gi kontaktiram Remedika za zakazuvanje na lekarskite pregledi i informacii okolu niv i ke ja kontaktiram Ambasadata za poveke informacii okolu intervjuto, potrebnite dokumenti i sl. za sto sekako detalno ke informiram. Znam deka za ova e poveke pati pisuvano megutoa smetam deka sekoe iskustvo e dobredojdeno pa taka i jas planiram da go spodelam moeto i ke se potrudam istoto da go prenesam so sto e mozno poveke detali. Se nadevam deka nema da mi zamerite dokolku tekstovite bidat podolgi i poiscrpni.
Interview Appointment: January 24, 2017 08:00 AM
Future destination: Chicago, IL

TOSIC 21.11.2016 23:41

one step closer :)

Stigao mail sa zakazanim intervjuom za 11.01.2017. u 08:30h... :1081:

Dzoni_MNE 22.11.2016 01:58

Zdravo drugari. Intervju mi je bio zakazan za 20 oktobar. Sve sam bio prikupio od dokumenata. Kad ono na intervjuu, prozivaju me, traze da dostavim diplomu, ja dostavljam master (koji sam zavrsio u Novom Sadu, a inace sam iz Crne Gore u kojoj sam zavrsio osnovne studije), kad me konzulka pita za potvrdu od srpske policije da nisam osudjivan. Tu pocinje nocna mora. Naime, u Novom Sadu sam zivio samo 4 mjeseca koliko je bilo potrebno da se pohadja nastava. Kad sam tada prijavljivao boroaviste u novosadskoj policiji, dali su mi pogresan obrazac (na kome pise prijava boravista za strance) a za koji se ispostavilo da je zapravo za turiste i da vazi svega tri mjeseca. Ja u policiji i oni meni kazu da jedino mogu da mi dostave potvrdu da ne postojim u njihovom sistemu (sto nije isto kao i potvrda da nisam osudjivan) i da mi ona prijavnica nista ne znaci. Jos uvjek cekam tu potvrdu (evo 4 nedjelje) i kada je dobijem, mislim da ce me odbiti, iako nikad u zivotu nisam ni mrava zgazio. Bas bas losa situacija :no:

Da li neko ima slicna iskustva????

SEEUSAIC 22.11.2016 04:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Dzoni_MNE (Poruka 64787)
Zdravo drugari. Intervju mi je bio zakazan za 20 oktobar. Sve sam bio prikupio od dokumenata. Kad ono na intervjuu, prozivaju me, traze da dostavim diplomu, ja dostavljam master (koji sam zavrsio u Novom Sadu, a inace sam iz Crne Gore u kojoj sam zavrsio osnovne studije), kad me konzulka pita za potvrdu od srpske policije da nisam osudjivan. Tu pocinje nocna mora. Naime, u Novom Sadu sam zivio samo 4 mjeseca koliko je bilo potrebno da se pohadja nastava. Kad sam tada prijavljivao boroaviste u novosadskoj policiji, dali su mi pogresan obrazac (na kome pise prijava boravista za strance) a za koji se ispostavilo da je zapravo za turiste i da vazi svega tri mjeseca. Ja u policiji i oni meni kazu da jedino mogu da mi dostave potvrdu da ne postojim u njihovom sistemu (sto nije isto kao i potvrda da nisam osudjivan) i da mi ona prijavnica nista ne znaci. Jos uvjek cekam tu potvrdu (evo 4 nedjelje) i kada je dobijem, mislim da ce me odbiti, iako nikad u zivotu nisam ni mrava zgazio. Bas bas losa situacija :no:

Potvrda o neosuđivanju se uzima u sudu, zar ne? Na jednoj od prezentacija o lutriji, predstavnici ambasade su rekli da oni znaju kakve potvrde je moguće izvaditi, a koje ne... podnesite potvrdu koju dobijete, samo nepostojanje u evidenciji znaci da niste hapšeni. Nadamo se najboljem. Pozdrav i srećno.

Sup.Mod.

wayne89 22.11.2016 08:46

Intervju zakazan na 03 Januari. :)

Nova Godina mi e zakazana vo Milano od 30 Dekemvri do 2 Januari.

Dali ima nekoj iskustvo so avionski prevoz vo toj period vo smisol dali moze da se otkaze avion za sneg i slicno vreme - da znam dali da baram karti za 1 Januari?

LJ75 22.11.2016 11:38

Citat:

Intervju zakazan na 03 Januari.

Nova Godina mi e zakazana vo Milano od 30 Dekemvri do 2 Januari.

Dali ima nekoj iskustvo so avionski prevoz vo toj period vo smisol dali moze da se otkaze avion za sneg i slicno vreme - da znam dali da baram karti za 1 Januari?
Ne znam za Skoplje, ali je u Sarajevo oko 40% letova otkazano u periodu Novembar - Februar. Jbg, kreni 1. januara, ne isplati se rizikovati, i sretno ti bilo.

Koji si broj i kada si poslao?

wayne89 22.11.2016 11:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik LJ75 (Poruka 64792)
Ne znam za Skoplje, ali je u Sarajevo oko 40% letova otkazano u periodu Novembar - Februar. Jbg, kreni 1. januara, ne isplati se rizikovati, i sretno ti bilo.

Ne e od Skopje nego Solun - Milano - Solun. Solun e ok nema magla na tie teritorii i letovite si tecat najnormalno. Neznam vo Milano kako e.

Da najdobro kje e na 1vi...

tashana 22.11.2016 20:33

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Botanika (Poruka 64779)
Danas sam zakazala lekrski za petak u Skenderbegovoj 3. Rekli su mi da se placa iskljucivo u DINARIMA. Potrebno je da se donese karton vakcina i 4 slike.

Samo da proverim jer svasta citam po forumu,da li su potrebnai prevedena dokumenta? Negde pise da,negde ne.😏

Botanika 22.11.2016 20:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tashana (Poruka 64795)
Samo da proverim jer svasta citam po forumu,da li su potrebnai prevedena dokumenta? Negde pise da,negde ne.😏

Mislim da ne, barem ja tako nosim 5.12 na intervju i tako su ljudi nosili (po onome sto su pisali po forumu). Imacu samo diplomu faxa prevedenu jer mi svakako treba za nostrifikaciju, ostalo samo kopije-neoverene.

Inace, danas sam isla u zavod da primim MMR vakcinu i vratili su me. Morate da budete skroz zdravi da bi je primili, da vas ne spakuje u krevet. To je "ziva vakcina", kako su mi rekli, i nema trudnoce par meseci posle, pitali su me da li imam alergiju na jaja.... Ja sam svakako lose odreagovala na ovu protiv gripa, pa su mi rekli da dodjem kad me prodje grlo....:no:

tashana 22.11.2016 21:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Botanika (Poruka 64796)
Mislim da ne, barem ja tako nosim 5.12 na intervju i tako su ljudi nosili (po onome sto su pisali po forumu). Imacu samo diplomu faxa prevedenu jer mi svakako treba za nostrifikaciju, ostalo samo kopije-neoverene.

Inace, danas sam isla u zavod da primim MMR vakcinu i vratili su me. Morate da budete skroz zdravi da bi je primili, da vas ne spakuje u krevet. To je "ziva vakcina", kako su mi rekli, i nema trudnoce par meseci posle, pitali su me da li imam alergiju na jaja.... Ja sam svakako lose odreagovala na ovu protiv gripa, pa su mi rekli da dodjem kad me prodje grlo....:no:

Meni su za sve vakcine rekli da morate biti zdravi potpuno. Sem bolova u rukama,nista drugo nisam osetila. U Smiljanicevoj je Mmr 3.000din,ja moram tamo jer ni u Nisu ni u Paracinu(odakle sam) nece da daju
Hvala na informacijama svakako.
Ja sam 01.12. Na intervju.😏

Botanika 22.11.2016 22:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tashana (Poruka 64797)
Meni su za sve vakcine rekli da morate biti zdravi potpuno. Sem bolova u rukama,nista drugo nisam osetila. U Smiljanicevoj je Mmr 3.000din,ja moram tamo jer ni u Nisu ni u Paracinu(odakle sam) nece da daju
Hvala na informacijama svakako.
Ja sam 01.12. Na intervju.😏

Nema na cemu! Srecno na razgovoru i javite koje ste papire na kraju nosili i kako je sve proslo. Ako stignete ranije u Bg neki dan ranije idite u Zavod u 29.novembra, od 8-13h rade svaki radni dan i nema guzve, MMR kod njih je 1510din. Institut Batut je trenutno ostao bez MMR vakcina, dobice ih ponovo pocetkom decembra.

I da, da li treba iz banke samo izvod o sredstvima na deviznom racunu ili i izvodi mesecni gde se vide uplate - ovo znam da je trebalo za turisticku b1/b2 vizu.

Sookie 23.11.2016 01:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik LJ75 (Poruka 64792)

Ne znam kakva je praksa aerodroma u drugim Balkanskim gradovima, ali u Sarajevu je sljedeća:

Ukoliko je magla (oktobar - mart), a to je u 98% situacija slučaj, let koji je došao večer prije (dakle noći) ujutro rano i polijeće.
Letovi koji trebaju izjutra doći, a magla je, samo se vrate nazad.
Po rasporedu letova Sarajevskog aerodroma to znači da jutanji letovi Austrian Airlinesa uredno lete. Ovaj let iz Sarajeve kreće u 7,30 ujutro.
Dok recimo Turkish Airlines neće sletiti ni u 11h ujutro. :==D:

Određene avio kompanije jednostavno ne rezikuju, odnosno piloti odlučuju da se neće zezati sa slijetanjem.
Kažu, puno je teže sletiti po magli nego poletiti.

slucajni_prolaznik 23.11.2016 04:09

veni, vidi, vici

Ehehej drugari: dodjosmo, videsmo, prodjosmo. I slucajna_prolaznica i ja. Lako je sada napisati da samo treba biti opusten, kada sam se, sem sto se nisam javljao i izgrebao po licu od nervoze zadnjih par dana, ali ispada da nista od toga nije problem. Uskoro opsirnije, cak cu i kvacice na tastaturi da ukljucim. :naughty:

slucajni_prolaznik 23.11.2016 06:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tashana (Poruka 64795)

Ne trebaju nikakvi prevodi. Dovoljno je da je sve na nekom od juzno-slovenskih jezika. Probajte da nadjete video iz Novog Sada sa promocije DV-2018 negde na forumu, lepo je covek sve objasnio.

slucajni_prolaznik 23.11.2016 06:34

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Botanika (Poruka 64798)
I da, da li treba iz banke samo izvod o sredstvima na deviznom racunu ili i izvodi mesecni gde se vide uplate - ovo znam da je trebalo za turisticku b1/b2 vizu.

Ne trebaju nikakvi izvodi iz banke. Ni devizni, ni dinarski.

slucajni_prolaznik 23.11.2016 06:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Botanika (Poruka 64779)

I mi smo bili tamo na pregledu. Nisam jos napisao i objavio poduzi post o celokupnom dozivljaju, ali ako zelite da kovertu podignete isti dan, racunajte da bi moglo da potraje cekanje na rezultate urino-kulture, a samim tim i kompletna dokumentacija koja vam treba za intervju.

slucajni_prolaznik 23.11.2016 06:50

Citat:

Mislim da te nece odbiti ukoliko nemaju valjan razlog za to. Jednostavno, moraju da ispostuju proceduru koja je ista za ceo svet. Sada smo dve drzave i za DV-sistem je isto kao da si npr. iz Rumunije, a studirao (i ziveo) u Kini. Naoruzaj se strpljenjem i trazi sta god mogu da ti daju iz NS policije. Mislim da cak postoje dve 'stanice za dokumentaciju' u gradu, pa trazi i u jednoj i u drugoj dok ti ne daju sve sto ti moze pomoci.

Boris223 23.11.2016 07:57

Dragi forumasi,

Ja takodje imam pitanje vezano za potvrdu da nisam krivicno osudjivan i za koju mi treba vasa pomoc. Dakle, ja sam bio u Americi 2008 preko H2B vize i proveo 15 meseci u kontinuitetu (produzavao vizu), pa me interesuje da li u tom slucaju je i meni potrebna potvrda da nisam bio osudjivan tokom boravka u Americi. I ako je jeste, da li neko zna kako se podnosi zahtev za izdavaneje potvrde.

PS.Moja zena je nosilac vize

Pozdrav i hvala na pomoci.

BetterFuture 23.11.2016 10:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Boris223 (Poruka 64806)
Dragi forumasi,

Ja takodje imam pitanje vezano za potvrdu da nisam krivicno osudjivan i za koju mi treba vasa pomoc. Dakle, ja sam bio u Americi 2008 preko H2B vize i proveo 15 meseci u kontinuitetu (produzavao vizu), pa me interesuje da li u tom slucaju je i meni potrebna potvrda da nisam bio osudjivan tokom boravka u Americi. I ako je jeste, da li neko zna kako se podnosi zahtev za izdavaneje potvrde.

PS.Moja zena je nosilac vize

Pozdrav i hvala na pomoci.

Za period boravka u US mislim da Vam ne treba nikakva potvrda...u sistemu ste i vec sve znaju. A jos Vam je i zena nosilac...

BetterFuture 23.11.2016 10:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik (Poruka 64801)
Ehehej drugari: dodjosmo, videsmo, prodjosmo. I slucajna_prolaznica i ja. Lako je sada napisati da samo treba biti opusten, kada sam se, sem sto se nisam javljao i izgrebao po licu od nervoze zadnjih par dana, ali ispada da nista od toga nije problem. Uskoro opsirnije, cak cu i kvacice na tastaturi da ukljucim. :naughty:

Čestitam (sa sve uključenim kvačicama)!!!! Proslavite, pa čekamo opširniji izveštaj...

LJ75 23.11.2016 10:54

Da podijelim moje brige, a mozda neko ima i iskustvo ili savjet:

Moj broj je 259xx, a DS260 sam poslao 15 Septembra. Na osnovu neke dinamike, koliko mogo da zakljucim, u najboljem slucaju bi nas pozvali na razgovor sredinom aprila. Mozda i maj. Ono sto mi treba je kraj juna ili juli.

Problem je sto smo mi vani (Afrika), i sto ce za taj period koliko moramo boraviti u Sarajevu djeca morati odustvovatu iz skole - dakle najmanje sedam dana. Nije kraj svijeta, ali nije ni sjajno, jer im moze dovesti u pitanje zakljucne ocjene i diplomu.

Opcija 1: prisustvo prvobitno zakazanom terminu, djeca odsustvuju iz skole, pa sta bude - poslije se vadimo.

Opcija 2: Odgadjanje interview-a za kraj juna / juli (ako bi u ambasadi uopste pristali na to da se odgodi za trazeni termin) , kada cemo biti u Bosni, i imati vremena za sve bez srkleta. Moj broj je prilicno visok (259xx), pa sa ovim rizikujem da ostanemo viza.

Opcija 3: Promjena lokacije interview (za ovdje u Africi). Ovo se najmanje preporucuje iz vise razloga - mogucnost zaje.a je najveca, zemlja u kojoj se nalazimo uopste nije na listi za DV, ogromna je i vjerovatno je broj osoba koji ganjaju svakojake vize jako velik pa je tesko do termina, rizik da izvisimo zbog visokog broja...

Sta bi vi uradili na mom mjestu?

MMDJ 23.11.2016 13:00

Citat:

Ja takodje mislim da su ti papiri dovoljni - nema te u sistemu i imas tu prijavnicu kakvu su ti dali, nisi je sam mogao birati!! Prikupi sve sto mozes i verujem da ce biti dovoljno!!

MMDJ 23.11.2016 13:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 64732)
Evo konkretan odgovor ovde. Preko opcije Pretraga moguće je da ćete naći još informacija.

Hvala puno na odgovoru. Samo da potvrdim navode iz poruke na koju ste me uputili - i ja sam zvala (doduse u BG jer mi je tu sada predmet) i receno mi je da napisem da jeste sluzena vojska ali da u sva polja koja traze detalje (sem datuma naravno) napisem civilno.
Takodje, posto sam videla razlicite informacije na forumu u vezi sa navodnim problemima koje neko moze imati ako mu ime ili prezime sadrzi slovo Đ ili neko slicno slovo koje ne postoji u engleskom alfabetu, samo da potvrdim da sam i to zvala ambasadu da pitam i receno mi je da je sasvim svejedno da li ste umesto Đ pisali D ili Dj i da zbog toga ne mozete imati nikakvih problema.

MMDJ 23.11.2016 13:16

Da li neko zna sta treba upisati u DS-260 za vojnu sluzbu ako si sluzio civilno? Unapred hvala!
Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 64732)
Evo konkretan odgovor ovde. Preko opcije Pretraga moguće je da ćete naći još informacija.

Hvala puno na odgovoru. Samo da potvrdim navode iz poruke na koju ste me uputili - i ja sam zvala (doduse u BG jer mi je tu sada predmet) i receno mi je da napisem da jeste sluzena vojska ali da u sva polja koja traze detalje (sem datuma naravno) napisem civilno.
Takodje, posto sam videla razlicite informacije na forumu u vezi sa navodnim problemima koje neko moze imati ako mu ime ili prezime sadrzi slovo Đ ili neko slicno slovo koje ne postoji u engleskom alfabetu, samo da potvrdim da sam i to zvala ambasadu da pitam i receno mi je da je sasvim svejedno da li ste umesto Đ pisali D ili Dj i da zbog toga ne mozete imati nikakvih problema.

Sookie 23.11.2016 13:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik LJ75 (Poruka 64810)
Da podijelim moje brige, a mozda neko ima i iskustvo ili savjet:

Moj broj je 259xx, a DS260 sam poslao 15 Septembra. Na osnovu neke dinamike, koliko mogo da zakljucim, u najboljem slucaju bi nas pozvali na razgovor sredinom aprila. Mozda i maj. Ono sto mi treba je kraj juna ili juli.

Problem je sto smo mi vani (Afrika), i sto ce za taj period koliko moramo boraviti u Sarajevu djeca morati odustvovatu iz skole - dakle najmanje sedam dana. Nije kraj svijeta, ali nije ni sjajno, jer im moze dovesti u pitanje zakljucne ocjene i diplomu.

Opcija 1: prisustvo prvobitno zakazanom terminu, djeca odsustvuju iz skole, pa sta bude - poslije se vadimo.

Opcija 2: Odgadjanje interview-a za kraj juna / juli (ako bi u ambasadi uopste pristali na to da se odgodi za trazeni termin) , kada cemo biti u Bosni, i imati vremena za sve bez srkleta. Moj broj je prilicno visok (259xx), pa sa ovim rizikujem da ostanemo viza.

Opcija 3: Promjena lokacije interview (za ovdje u Africi). Ovo se najmanje preporucuje iz vise razloga - mogucnost zaje.a je najveca, zemlja u kojoj se nalazimo uopste nije na listi za DV, ogromna je i vjerovatno je broj osoba koji ganjaju svakojake vize jako velik pa je tesko do termina, rizik da izvisimo zbog visokog broja...

Sta bi vi uradili na mom mjestu?

Ja bih išla sa opcijom br. 1.

Nastavnom osoblju možeš reći koji je razlog odlaska, i s obzirom da su u pitanju okolnosti na koje ne možete uticati, a situacija (viza) jeste vrlo bitna, ne vidim nikakv razlog zašto bi djeci pravili probleme oko ocjena i diploma.
Naročito ako su dobri učenici.
Možeš naravno i da ne kažeš šta je razlog odlaska i izuzimanje djece sa nastave, odnosno reći u zadnjoj minuti šta je u pitanju. Pa sad, hoćeš li reći istinu ili reći da je u pitanju hitna porodična situacija...to vi skontajte.

A možda se bez potrebe brineš. Može se desiti da ti razgovor zakažu nakon što školska godina prođe, dakle...dok su ti djeca na raspustu.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 17:51.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.