![]() |
Citat:
214 dobitnika iz Srbije, a koliko je bilo prijava? |
Da li je neko dobio zahtev za dokumenta? Ja sam poslao DS260 21.maja
Vidim na drugim forumima da su počeli da dobijaju zahteve za dokumenta, uglavnom oni koji su predali do 15.maja i ima i brojeva koji su EU19xxx |
Ljudi, je l' se zna kada kreće prijava za 2023. godinu?
|
Imam pitanje. Ako je neko izvucen i kad dobije papire, da li je to za stalno?
Odnosno, ako odes i budes tamo 2 godine, vratis se kuci na godinu dana, da li mozes da se vratis u USA i nastavis normalno da zivis i radis kao da nisi bio kuci godinu dana? Ili mora da prodje neki period od npr. 5 godina da bi mogao da odes kuci na duze pa da se vratis i nastavis normalno? |
@tanlleoni
Samo ti pobijedi na Green Cardu, pa lako za ovakve brige... :da: Al' koliko znam, moraš biti bar 6 mjeseci unutar godine dana, da ne izgubiš stećeno pravo. I tako 5 godina, pa onda tražiš citizen da budeš. Najlakše da se oženiš za Amerikanku. |
Da, da, samo još da me izvuku :D
Ali znaš kako to ide, uvek neke kalkulacije i pre nego što se desi. Što bi meni ćale uvek govorio, prvo skoči pa reci hop. Hvala za info |
Citat:
|
Cao svima!
Srecna sam da je sajt foruma ponovo proradio! :bravo: Bila sam se zabrinula ovaj period unazad oko 10tak dana. Ali sad je sve ok i eto nas opet u novom krugu prijave - za 2023! https://emojipedia.org/crossed-fingers/ https://emojipedia.org/crossed-fingers/ https://dvprogram.state.gov/ |
Citat:
Srecno :1072: |
Citat:
|
Ne oduzima se nista, dovoljno je biti 30 meseci od 5 godina u Americi da bi se stekao uslov za drzavljanstvo. Do godinu dana nema problema sa ostankom
van Amerike, preko treba odobrenje. Ispod 6 meseci nema problema, preko 6 meseci moze se i nakon toga aplicirati ne prekida se automatski status, ali ne treba se igrati sa dobrom voljom sluzbenika da l ce prihvatiti ili odbiti |
Citat:
Ti si bila odsutna mesec dana, znaci ne oduzimaju ti nista. Odsustva preko godinu dana su problematicna. |
KCC je promenio tekst koji salju kao odgovor da su dokumenta primljena. Ranije su imali recenicu da ce dokumenta biti procesirana za 3-6 nedelja. Vise ne daju estimacije.
Citat:
|
Dosta ljudi ima kojima su odgovorili da su primili dokumenta, pa kad su poslali upit da nisu ni dobili dokumenta. Izgleda da su se onda svi uspanicili pa su poceli da proveravaju. Verovatno su bili zatrpani pa su odlucili da ni ne daju estimaciju.
A mozda ima i veze sa najavom tuzbe, pa su i ukinuli prioritizaciju ali i skinuli to estimaciju da ih neko ne tuzi i za te stvari... Ja sam poslao 9 Oktobra, pa onda opet 20 Oktobra, i jos cekam. Jel neko dobio Document Qualified potvrdu? |
Ne znam jeste li videli, od sada KCC više neće tražiti da se šalju skenirani dokumenti, već će se isti nositi na intervju.
https://travel.state.gov/content/tra...22-update.html |
Da li je neko dobio poziv za intervju? Nama je zakazan za 09. mart, ali smo odložili. Zapravo nismo još uvek sigurni hoćemo li ići, dali smo sebi još par meseci da odlučimo.
Neko je spominjao Viber grupu za DV2022 dobitnike. Da li je to zaživelo? |
@mileeena
Okay, imate svoje razloge, al' drugarice, jeste li vi svjesni kakvu priliku imate?? :udri: Milijuni apliciraju, pa nikada ne dobiju. Koliko se samo od ovih što su dobili, visa odbije iz raznih razloga? Nemojte propustiti priliku koja se dobiva, ne jednom u životu, nego jednom u 33 ljudska života...... ....sredite se i lijepo odite. Ovo što imate doma, uvijek vas čeka. Ako vas se kojim slučajem, ne svidi USA. Ne propuštajte ovakvu priliku. Osobno, rađe bi da dobijem na zelenoj lutriji, nego 1000 puta na Evrojackoptu. |
Šta da kažem, slažem se 😁 Okolnosti su nam se promenile od kad smo se prijavili na lutriju - tada smo imali jedno veliko dete, a onda smo dobili bebu. A to nam mnogo menja koncepciju što se organizacije i finansija tiče. Jedno je imati dete školskog uzrasta i dvoje odraslih koji rade, a drugo naša trenutna situacija. Ili su ovo samo izgovori jer nam nije lako otići 🙂
|
@mileeena
Upravo radi djece odite. Al' svatko najbolje zna što je najbolje za njega. Na iste stvari gledamo različito. U svakom slučaju, nek' vam je sasrećom. :da: |
Hvala 🙂 I ja tebi želim sreću, iako nisam ispratila jesi li izvučen ili se tek prijavljuješ.
|
@Mileeena
Vas zivot i niko ne moze da vam kaze sta da uradite ali razmislite dobro. Prilika koju ste dobili je jednom u zivotu. E sad, nije amerika za svakog al sagledajte sta dobijate i sta gubite pa vidite Ako ne odete, mozda zazalite sto niste posle nekoliko godina. Makar probate na pola godine, vidite kako je. Ako imate pristojno znanje engleskog i volju, nema problema |
Ja govorim engleski odlično, ali suprug i ne baš. Činjenica je da u početku ne bismo mogli oboje da radimo jer imamo bebu i to je ono što me najviše brine. Jedna plata za četvoročlanu porodicu mi zvuči zastrašujuće, posebno što u početku sigurno ne bih imala bogznakakav posao. Pritom mi ovde ne oskudevamo ni u čemu, finansije nisu razlog zbog kog bismo otišli već druge stvari. Odložili smo intervju do leta, pa ćemo videti. I ja ne bih da kasnije zažalim što nismo makar probali.
Šta je sa ostalim dobitnicima? Je l' još nekom zakazan intervju? |
Ako imate nesto para u steku mozete da izgurate pocetak, nema veze sto imate bebu, jedno radi prvu smenu drugo radi drugu smenu, snadjete se, na pocetku je svima tesko.
|
@mileeena
Eh, nisam...iako igram već koji 5 godina. Bit' će.... :aa: |
Samo bi dodao pitanje za mileeenu
Dal se osecate bezbedno ovde na Balkanu? Ja kako godine prolaze sve manje a trebalo bi da je suprotno. Osecam da zavisimo od donacija sa zapada i njihove dobre volje i diktata. Previse je nestabilno ovde. Slicno mislim i za celu evropu. Plus ako se izgubi posao na primer, teze i sporije se dolazi do sledeceg nego u americi (osim ako nemate jaku vezu) |
@MatijaX Ja sam izvučena iz desetog puta, ne gubi nadu 🙂
@Andrew Wiggins Slažem se da je tako u Srbiji i mnogim evropskim zemljama, ali ipak ne u svim. I slažem se da je u Americi mnogo lakše naći ili promeniti posao. Nije ni tamo ipak sve sjajno, da jeste sigurno se ne bih dvoumila(da ne razglabam sad o zdravstvenom osiguranju, cenama fakulteta, svi ovde verovatno znaju dosta o tome). Sad će me verovatno neko pitati zašto sam se uopšte i prijavljivala na lutriju 😁 Hoću samo da kažem da nije ni ovde sve tako loše, a nije ni tamo sve divno. I obrnuto-Srbija ima mnogo loših strana kojih smo svi svesni i o kojima u Americi ne bismo uopšte razmišljali. |
Milena ne treba nikome da se pravdas zasto si igrala lutriju a da nisi sigurna da li ces uopste ici. Imam prijatelje koji su izvuceni i koji su otisli, prijatelje koji su otisli i kasnije se vratili i prijatelje koji su ostali i nisu ni otisli na interview. Zacudjujuce je da su svi zadovoljni svojom odlukom i da nisu zazalili. Najbitnije je da su svi porodicno prelomili i stali iza svoje odluke i vise nikada nisu preispitivali svoje odluke i igrali se "sta bi bilo kad bi bilo", nego guraju napred :)
Srecno sta god da odlucis, i ne gledaj nazad :) |
@ Atg Hvala ti na lepim rečima! Donećemo i mi odluku u naredna 2-3 meseca i baš tako - posle toga nema gledanja nazad.
|
Ja sam bio baš zagrejan za SAD one 2020/21 kad sam izvučen, ali sve se nekako poklopilo oko COVIDa tako da nismo nikada ni stigli do intervjua.
Realno, tada bi otišao bez ikakvog razmišljanja, a sada kad pogledam par godina kasnije jako mi je drago što nismo otišli i puno se lijepih i uspješnih stvari izdešavalo tako da sa ove trenutne tačke gledišta nema teoretskih šansi da bi se uputio za SAD i kretao život iz početka... Mislim da je to jednostavno do momenta kada ti se to sve izdešava a ima tu malo i sudbine :RRofl::ludak: Bilo kako bilo vi najbolje znate kako vam je sad i dobro razmislite nije mala stvar :grin: |
Moze se uvijek i viza uzet sto bi vam dalo extra godinu+ dana da razmislite. :)
|
Beše ne može nikako da se izmeni inicijalna prijava?
U međuvremenu sam diplomirao, pa bih izmenio taj podatak pre izvlačenja ako je ikako moguće, koliko god ljudi govorili da nema uticaja da li je neko aplicirao sa završenom četvorogodišnjom srednjom školom, ili završenim fakultetom, zdrav razum mi govori da bi Ameri pre voleli da im dođu visoko-obrazovani ljudi, kada bi jelte mogli da biraju..a nije da ne mogu. |
Citat:
Bitno je da kad se prijavljujes si zavrsio cetvorogodisnju srednju skolu/gimnaziju |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 13:37. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.