![]() |
Ciao! A gde si nalazio te nove proracune poslednjih nekoliko dana? Ako je Brit, on prognozira oko 28.000, možda malo niže....Čije prognoze si ti čitao?
Pozz svima i srećno nam. |
Uglavnom dole u komentarima na Simonovom blogu. Inače problem nije brzina progresa, već koliko je viza ostalo. Npr. do 10. aprila izdato je 10559 viza (od 18300 ukupno), 1446 je AP, a ogromna većina od njih će takođe biti izdata, a 4139 je ready tj. spremno za intervju, ali neće svi doći tako da je taj broj manji. Može da se desi da se kvota ispuni i pre septembra.
Moj broj je 26xxx tj. bliži je 27000, nego 26000 i iskreno ja bih najviše voleo da se stigne bar do tih 28000, ali da li će pitanje je veliko. Opet mi samo možemo da nagađamo, kao što i Simon radi. On je do pre par meseci tvrdio da su čak i brojevi do 35000 safe, pa je posle spustio prognozu na 33000, da bi sada ta prognoza bila high 20’s. Videćemo šta će bit na kraju. |
Ma to je to,28 000 je najrealnije,pa to je jedva ostalo oko 8000 viza,a i manje.
Ništa,nama koji nismo te sreće,jedino u oktobru opet da igramo,ako se nešto ne izmeni. |
Neko je navodno zvao KCC i rekli su mu da je 28000 safe. Da li je stvarno zvao ili samo trolluje, ne znam.
Citat:
Citat:
|
Desperado
ja sam broj eu28XXX i dao sam otkaz u firmi gde sam bio vise od 20 godina i vec presao u americkoj firmi u Makedoniji nadajuci se da ce da me povuku gore nakon greencarda....ali 28000 vise nije siguran??
dali neko zna da mi kaze dali da otklucavam ds260 koje sam poslao 17/05/2017 i popunim novog americkog poslovodca ili bolje da ga ne diram da bi slucajno ne bi azurirao da je popunjen kasnije...moze li nekako novi poslodavac pomoci?? neki savet forumashi?? jer ovo vec postaje neizdrzivo ..ako ne prodjem bice 16 meseci nepotrebnih stresova koji ce se nastaviti u buduce havala unapred svima..nada umire poslednja |
Citat:
|
Baš tako kao što kaže BetterFuture. Da kod Trampa lično radite to ne bi pomoglo da dobijete brže vizu tj. da brže stignete na intervju. Ostaje nam samo da se nadamo da će se ostvariti one optimistične prognoze.
Inače najpesimističnije prognoze su 23-24000, srednje optimistične su do 27-28000, a postoje i najoptimističnije koje kažu da će se stići do 30-31000. |
Citat:
|
Citat:
|
Do pre mesec, dva takve su prognoze bile (35000), ali mislim da je sad to teško ostvarivo. Mislim, najsrećniji bih bio da tako bude, što zbog sebe, što zbog drugih ljudi, ali sve preko 30.000 bi me iskreno iznenadilo.
Sa jedne strane, meni nije logično da oni naprave toliki promašaj i da skoro polovina izvučenih ne stigne uopšte na intervju. Znamo svi da se uvek izvuče više nego što je potrebno, ali i pored toga su uvek skoro svi brojevi stizali na red za intervju. U poslednjih 10 godina samo 2014. i 2015. nisu bile current na kraju. Sa druge strane, malo sam istraživao i nažalost brojevi se uklapaju. Ovo je neka gruba računica. Prethodnih godina response rate je bio oko 50%, sada je oko 60%, što je kada se preračuna povećanje od 20-ak% i ako uzmemo npr. cutoff za jun i dodamo 20% dobijemo 24360, što je opet malo manje nego prethodnih godina, ali kada se na to doda i veći derivative rate koji je oko 2.25, prethodnih godina je bio manji, ako se ne varam, oko 2, dobijamo neki broj, koji se manje više uklapa i koji je dosta sličan brojevima koji su bili prethodnih godina. Izgleda da su problem napravile zemlje sa dosta prijavljenih. Pre su to bile Ukrajina i Uzbekistan, ali ove godine imamo još 3 nove "velike" zemlje, Rusiju, Tursku i Albaniju. Tih pet zemalja su napravile problem ove godine i "pojele" dosta viza. Dobra stvar je što su valjda te zemlje dostigle svoj maksimalni limit (cap), koji je 7% od ukupnog broja viza predvićenih za EU region (18300), i što, ako sam dobro ukapirao, njihovi brojevi neće više biti pozivani na intervju. To daje nadu da će se tempo malo ubrzati, ali opet problem je što je dosta viza već podeljeno. Do 16. aprila podeljeno je 10963 viza, AP je 1446 (ogromna većina će dobiti vize) i 4139 ima status Ready, ali to ne znači da će svi oni dobiti vize, neki se neće pojaviti na intervjuu, neki će biti odbijeni i sl., ali opet, očigledno je da nije ostalo mnogo. Kada se svi faktori uzmu u obzir, mnogo je teško dati prognozu, ali iskreno mislim da su male šanse da se stigne do 30.000. Ovo sve su neki moji zaključci posle nekoliko dana istraživanja, nadam se da nisam bio previše konfuzan. :) Ne tvrdim da su tačni, možda nešto nisam dobro ukapirao, možda sam nešto pomešao, permutovao, nisam dobro proračunao i sl., slobodno neka me neko ispravi. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 16:24. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.