ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Trogodisnja srednja skola (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1451)

ana009 28.05.2016 10:50

Ako nema zavrsen fakultet, na osnovu srednje skole u njegovoj situaciji ne moze da se kvalifikuje.

Loly 28.05.2016 13:48

Hvala puno na odgovorima!
Znaci samo fax i onda ispunjava uslove? Što znači da u slučaju da ga izvuku, a on je aplicira sa faxom, niko ga ne bi ni pitao za srednju?
Ja se nadam da će mene izvući, jer je kod mene sve po P.S.-u, i srednja i fax 😂😂😂😂

BetterFuture 28.05.2016 14:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Loly (Poruka 62211)
Znaci samo fax i onda ispunjava uslove? Što znači da u slučaju da ga izvuku, a on je aplicira sa faxom, niko ga ne bi ni pitao za srednju?

Tacno tako. Ukoliko uspe da do kraja oktobra zavrsi fax onda slobodno da aplicira.

MilanD 01.06.2016 21:02

Danima prelistavam forume, ne samo ovaj nego razne forume i sto vise citam manje znam. Tako da sam pisao ambasadi vezano za requirements. Ja imam trogodisnju skolu, ali imam vise od osam godina radnog iskustva u poslu koji ispunjava uslove. Kopiracu deo maila i njihov odgovor meni.

I need the clarification, since I wish to apply under the second condition. I have more than 8 years of experience in my occupation. I am currently self employed (owner) in cosmetic product retail and my job includes all work connected to store management, such as:

- Planning and direct staff training
- Determining price schedules and discount rates.
- Resolving customer complaints regarding sales and service.
- Ordering of products and store supply.
- Administration.

I am making this inquiry because I wish to be absolutely certain that I have everything to successfully apply for DV under
http://www.onetonline.org/link/summary/11-2022.00
as i do not wish to put myself in an uncomfortable position if i do not fulfill all the requirements.

Odgovor:

Your reading and understanding of the occupational requirement in this program is correct. However, we cannot predict any decision ahead of the interview. The occupation you are providing in your email qualifies for this program, but the burden of evidence that you have the required experience in qualifying occupation lies with you.

Sve to naravno ako me ikada izvuku :) U medjuvremenu cu bez obzira da zavrsim vanredno cetvrtu godinu iako pretpostavljam da ne priznaju. Opet su vece sanse ako imas vanredno cetiri godine i uz to ispunjavas drugi uslov. Mada opet nista ne mora da znaci. Jedan probao pa se ....

zeki.zeki 27.06.2016 18:43

Radno iskustvo

Ako ispunjavas uslov na osnovu radnog iskustva. Sta he potrebno od dokumenata za dokaz u ambasadi?

LJ75 14.09.2016 12:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik zeki.zeki (Poruka 62399)
Ako ispunjavas uslov na osnovu radnog iskustva. Sta he potrebno od dokumenata za dokaz u ambasadi?

Realno, sta bi vi trazili nekome ko aplicira za tu poziciju? Evo sta meni pada na pamet:

- Zvanicno pismo iz kadrovske da ste to radili u tom i tom periodu
- Vas ugovor za to radno mjesto
- Opis poslova, po mogucnosti iz te iste kadrovske (job description). Taj opis bi trebao sto vise da se podudara sa onim sto je navedeno u Onet online bazi podataka za taj posao.
- Preporuke nadredjenih
- CV
- Radna knjizica
- Ako ima neka obavijest o vasoj promociji na to radno mjesto (Announcement)
- Neka identifikacija (kartica) koju ste koristili, cak i obica vizitka na kojoj stoji vasa titula
- Platna lista
- Diplome, certifikati, pohadjani kursevi, obuke i sl, a vezani su za tu poziciju
- Osvojene diplome nagrade itd (uposlenik mjeseca i sl), ako imate sta
- Bilo sta sto vam pada na pamet da se kvalifikujete za to radno mjesto, i da znate to da radite - slike, makete, nemam pojma...

Mozda ne zatreba nista od ovoga, ali nikada se ne zna.

Mislim da nije jednostavno dobiti vizu na osnovu posla, ukoliko se nema zavrsene skole.

I ja imam zavrsenu trogodisnju srednju, ali sam poslije zavrsio fakultet vani, pa me to malo tjesi da ne bi trebalo biti problema, a imam i 15-ak godina iskustva na visokim pozicijama koje 100% odgovaraju onome stoji u onenet bazi, i dosta od ovoga gore sto sam naveo.

oskark 15.09.2016 04:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Loly (Poruka 62211)
Ja se nadam da će mene izvući, jer je kod mene sve po P.S.-u, i srednja i fax 😂😂😂😂

Upravo tako, ja sam isto aplicirao sa universitetom , medjutim diplomirao sam u Maju. Sve dok na inervjuu imas dokaz da je zavrsen fakultet sve je ok

bokiit 16.09.2016 11:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoss (Poruka 56628)
ja imam isto trogodisnju srednju ali i visu poslovnu bachelor doduse sa pauzom od 3 4 godine posle srednje, valjda je to ok?

Koliko ja znam to sto imas pauzu izmedju srednje i vise je ne bitno. To zna da bude problem za J1 vizu tj studentsku,al to je nesto drugo. Bitno je da ti imas 12 godina skolovanja ,ti imas vise, i da nisi nista zavrsavao vanredno. Tako da po meni, samo napred i srecno!

oskark 16.09.2016 19:33

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bokiit (Poruka 63209)
Koliko ja znam to sto imas pauzu izmedju srednje i vise je ne bitno. To zna da bude problem za J1 vizu tj studentsku,al to je nesto drugo. Bitno je da ti imas 12 godina skolovanja ,ti imas vise, i da nisi nista zavrsavao vanredno. Tako da po meni, samo napred i srecno!

Tacno tako, ne gledaju duzinu studija niti pauzu izmedju dokle god imas zavrsen faultet. I ja imam pauzu izmedju sredje trogodisnje i vise.

anamarija83 26.09.2016 13:35

Pozdrav svima!Planiram da apliciram za vizu.Imam zavrsen 7 stepen, a moj suprug trogodisnju srednju skolu. Da li je njegovo obrazovanje problem za dobijanje vize ili se samo gleda obrazovanje onoga ko podnosi?

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 19:53.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.