ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   DS260 Formular - Prevedeno uputstvo za popunjavanje (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1580)

slucajni_prolaznik 16.05.2016 23:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zana (Poruka 62070)
Nije problem :) bitno je samo da se sve uradi tacno i na vreme... nama je uzelo sate za cetiri forme, sistem nas je izlogovao svaki put kad na jednoj stranici provedemo malo duze vremena - na pola ne moze da se sacuva a kad izloguje, sve mora ponovo... valjda oni znaju razlog zasto su to tako uradili :grin: iskreno, lakse je bilo nama onomad da popunjavamo papirne formulare, nego ovo...

Meni je sve to sa izlogovanjem posle izvesnog vremena, mada si aktivan na stranici, delovalo kao drugi krug eliminacije: ko odustane - ne prolazi. :obrva:

Tikica 16.05.2016 23:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik rkoma1986 (Poruka 62051)
Do kad imam fore da ga posaljem, posto mi odgovara da ga posaljem sto kasnije, i da li taj datum slanja ima neke veze sa mojim CN-om, koji je 10 000, tj da li to znaci da moram da ga posaljem ranije?

Citat:

Prvobitno poslao korisnik plax (Poruka 62052)
I ja bih voleo da saznam odgovor na to pitanje?? Do kada može da se čeka sa slanjem DS-a?? Unapred zahvalan..

Evo ovako, nadam se daće posle ovoga biti jasnije :grin:

Kada ćete slati DS260 zavisi od toga koji je vaš CN i kada želite intervju.

1. Ako je vaš broj recimo do 14000 i želite da imate intervju što pre, onda je najbolje da obrazac pošaljete takođe što pre (maj, eventualno početak juna).
2. Ako imate visok broj (recimo iznad 27-30000 pa naviše) obrazac pošaljite što je pre moguće, jer se može desiti da na kraju procesa ostane malo viza i u tom slučaju viza vam može otići ispred nosa u ruke nekome ko je obrazac poslao pre vas.
3. Ako vam nije bitno kada će biti intervju, a imate broj koji nije visok, ne morate da žurite, stićićete na red kad god da pošaljete (dobro ne baš ako šaljete u julu, avgustu 2017 :blink:). Ako imate nizak broj koji brzo bude current, imaćete prednost u odnosu na sve brojeve koji još uvek nisu current. Ako je vaš broj preko 20 000, do trenutka dok budete current veći deo DS260 obrazaca biće već procesiran, pa ćete tako stići na red onda kada bi i inače imali intervju (ovo je recimo moj lični primer, broj 22000, DS 260 poslat u drugoj polovini oktobra).
4. Ako želite da intervju imate što kasnije, a imate nizak broj, onda i obrazac šaljite kasnije. Koliko kasnije, morate da procenite sami!

Tehnički ne postoji krajnji rok za slanje DS260 (rok je pre kraja fiskalne godine). Međutim ako znamo da im za obradu treba okvirno 2-3 meseca, krajnji rok za slanje bi bio recimo april/maj 2017, kako bi uhvatili poslednji voz intervjua u septembru.

Ipak, zbog mogućnosti da vas stave na administraturnu proceduru, ne treba se puno igrati sa kasnim datumima intervjua, jer u tom slučaju možete ostati bez vize. Recimo da je za slučajeve 3. i 4. po mom mišljenju ok poslati najkasnije do kraja oktobra.

Imajte u vidu da i otključavanje obrasca može da prolongira proces! (što opet neki ljudi i koriste kako bi malo odložili intervju :obrva:).

rkoma1986 17.05.2016 10:52

Hvala na prilicno jasnom odgovoru.. Ja sam cuo neke price da kao, ako ne posaljem u roku od mesec dana, postoji mogucnost da izgubim pravo na zelenu kartu. E sad, nisam znao da DS260 moze da se salje i sledece godine o.O.. Poslacu ga tamo u julu, kapiram da je to skroz OK

nikolaknezevic 17.05.2016 12:33

Popunjavanje pomoću online aplikacije

Pozdrav svima,

Popunio sam ds-260 vec narednog dana pomoću online aplikacije i poslao već narednog dana za mene, a dan kasnije i za ostale članove moje porodice. Gledam rubrike i vidim da je postojao još jedan formular za popunjavanje ranije kada je sve išlo poštom, pa čisto da proverim da li je ds-260 jedini formular kojeg je potrebno popuniti? Onlije aplikacija navodi samo ds260... Piše da je sve completed što se formulara tiče... Sad ide čekanje na mejl za datum intervjua...

Veliki pozz iz Novog Sada,

N

Tikica 17.05.2016 12:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik rkoma1986 (Poruka 62090)
Hvala na prilicno jasnom odgovoru.. Ja sam cuo neke price da kao, ako ne posaljem u roku od mesec dana, postoji mogucnost da izgubim pravo na zelenu kartu. E sad, nisam znao da DS260 moze da se salje i sledece godine o.O.. Poslacu ga tamo u julu, kapiram da je to skroz OK

Rekla-kazala priče...totalna glupost! Jul je sasvim ok, osim ako nemaš jako visok broj :;D:
Citat:

Prvobitno poslao korisnik nikolaknezevic (Poruka 62091)
... Gledam rubrike i vidim da je postojao još jedan formular za popunjavanje ranije kada je sve išlo poštom, pa čisto da proverim da li je ds-260 jedini formular kojeg je potrebno popuniti?

DS260 je sve što ti treba. Nema dodatnih obrazaca...bilo nekad. Uživaj do intervjua :)

nikolaknezevic 17.05.2016 13:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Tikica (Poruka 62092)
Rekla-kazala priče...totalna glupost! Jul je sasvim ok, osim ako nemaš jako visok broj :;D:

DS260 je sve što ti treba. Nema dodatnih obrazaca...bilo nekad. Uživaj do intervjua :)

Hvala na brzom odgovoru. Hoću, uz blagovremeno pripremanje dokumenata potrebnih za intervju, jer nemam visok broj... :)

BetterFuture 17.05.2016 14:54

Jedna sugestija... Odgovore na pitanja o DS260 mozete procitati i na temi DV 2016 Formulari: Online DS-260 Immigrant Visa Electronic Application

slucajni_prolaznik 17.05.2016 18:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 62094)
Jedna sugestija... Odgovore na pitanja o DS260 mozete procitati i na temi DV 2016 Formulari: Online DS-260 Immigrant Visa Electronic Application

Ovo bi trebalo da je link do teme o formularima za DV-2016 :
DV 2016 Formulari: Online DS-260 Immigrant Visa Electronic Application

Jupi 17.05.2016 22:18

Pitanje u vezi popunjavanja posla

Znate da zakon u Srbiji ne dozvoljava stalno zaposljenje tako da supruga ima posao po ugovorima na svakih 6 meseci neprekidno u 2 godine.Pa sad dali mora da se tamo u poslu navede na svakih 6 meseci od do i li mogu spojeno 2 godine jer nije joj se prekidao radni odnos.A isto postoji ono da se stiklira 2 godine treninga sto nama u tom poslu nije trazeno ni meni ni njoj pa sad ako se ne stiklira ne moze se upistati datum zaposljenja jer tu samo stoji od i ne mogu ga navesti!A ako ga ne stikliram ne mogu upisati datum sadasnjeg zaposlenja koje ide regularno bez prekida.

SEEUSAIC 18.05.2016 03:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Jupi (Poruka 62101)
Znate da zakon u Srbiji ne dozvoljava stalno zaposljenje tako da supruga ima posao po ugovorima na svakih 6 meseci neprekidno u 2 godine.Pa sad dali mora da se tamo u poslu navede na svakih 6 meseci od do i li mogu spojeno 2 godine jer nije joj se prekidao radni odnos.A isto postoji ono da se stiklira 2 godine treninga sto nama u tom poslu nije trazeno ni meni ni njoj pa sad ako se ne stiklira ne moze se upistati datum zaposljenja jer tu samo stoji od i ne mogu ga navesti!A ako ga ne stikliram ne mogu upisati datum sadasnjeg zaposlenja koje ide regularno bez prekida.

Izgleda da vi zelite da se kvalifikujete na osnovu radnog iskustva, a ne 12-godisnjeg skolovanja. U tom slucaju, aplikant mora da ima dve godine iskustva (na istoj poziciji, nebitno po kom zakonskom odnosu po tamosnjem zakonu) u poslednjih 5 godina a da posao (a ne poslodavac) ZAHTEVA minimum dve godine obuke (pod ovim se obicno podrazumeva neka vrsta skolovanja). Imajte u vidu da, ukoliko zelite da odete na osnovu radnog iskustva, to treba da bude nesto sto nije na nivou zanata - treba po O*Net datoteci da posao bude u grupi 4 ili 5, sa SVP od 7 ili vise. Ako ovim putem idete, onda mora da se stiklira to polje za 2 godine treninga. Takodje, posao stavite u kontinuitetu, bez obzira da li je ugovor o radu prekidan na dva dana izmedju ugovora kako bi se zadovoljile tamosnje zakonske odrednice. Bez obzira na sve, mozda je dobro da na intervjuu probate prvo preko skolovanja, a onda tek preko posla ukoliko ne prihvate obrazlozenje za maturski ispit od supruge.

Sup. Mod.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:55.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.