mveruovic |
29.08.2018 08:37 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89
(Poruka 73266)
|
To uopste nije sporo, isto je i sa drzavljanom kad se vencas. Ceka se do godinu dana duze maksimalno.
|
indie_bud |
23.01.2020 12:13 |
Da li neko zna kakva je situacija sa zenidbom nakon izvlacenja na lutriji i nakon slanja dokumenata?
Tj, ako se sad ozenim, a vec sam posalo DS, dokumente itd, kakva je tu procedura? Ili po odlasku u ameriku, ako se ozenim tamo za nekod odavde, koja je procedura za dobijanje zelene karte za tu drugu osobu?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik indie_bud
(Poruka 79318)
Da li neko zna kakva je situacija sa zenidbom nakon izvlacenja na lutriji i nakon slanja dokumenata?
Tj, ako se sad ozenim, a vec sam posalo DS, dokumente itd, kakva je tu procedura? Ili po odlasku u ameriku, ako se ozenim tamo za nekod odavde, koja je procedura za dobijanje zelene karte za tu drugu osobu?
|
tebe bas mrzi da koristis "search" opciju nego volis da grickas nokte cekajuci na odgovor :grin:
dakle odes na forum, skrolujes skroz do dole i imas search opciju u koju ukucas recimo "brak slanje ds" i pronadjes za 2 sekunde 50 postova o tvom pitanju.
Ja sam ukucao za tebe, preleteo nekoliko odgovora i situacija je sledeca:
mozes da trazis da ti re-openuju DS i onako si br. oko 25.000 jos ima vremena, mozda malo pomeris intervju time. U DSu dodas zenu i to je to.
Ako se desi da odes na intervju singl. Ne racunaj da ce neko dobiti GC preko tebe u naredne 3-4 godine, a najrealnije je da ti izrudaris sebi prvo drzavljanstvo jer je sve ostalo komplikacija.
Ako imas "zrtvu", sad je vreme da se uzimate. Ali da znas da na intevju morate da dokazete vasu vezu pa ako je to zaista neka veza od 2-3-4 meseca ili vise. DO IT, DO IT NOW !
A ako je to neka prijateljica pa bi ti nekome da ucinis ili sl.(sticem takav utisak jer si tako postavio pitanje). Nemoj u to da se upustas, u ambasadi sigurno sve znaju o tebi i tvojoj zeni, verovatno vise i od tebe samog i bices odbijen, diskvalifikovan, banovan.
Ako je pak zaista devojka, hari ap !:bravo:
|
mveruovic |
24.01.2020 17:32 |
Najrealnije da dobije prvo drzavljanstvo? U toj idealnoj prici ne bi mogao da dovede nju bar 7 godina. Ako odes sam u US racunaj da ces cekati oko 2 godine da dobije ona zelenu kartu preko tebe od trenutka kada podneses aplikaciju, jedini problem ce biti da nadjes sponzora za nju, koji ce da potpise i864 jer ti neces imati tri popunjene takse do tad.
Trenutno su malo ubrzali aplikaciju za f2a.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mveruovic
(Poruka 79325)
Najrealnije da dobije prvo drzavljanstvo? U toj idealnoj prici ne bi mogao da dovede nju bar 7 godina. Ako odes sam u US racunaj da ces cekati oko 2 godine da dobije ona zelenu kartu preko tebe od trenutka kada podneses aplikaciju, jedini problem ce biti da nadjes sponzora za nju, koji ce da potpise i864 jer ti neces imati tri popunjene takse do tad.
Trenutno su malo ubrzali aplikaciju za f2a.
|
Pitanje povodom dela "popunjene 3 takse"
Da li to znaci da ne moze da se podnese zahtev (za vize) za clanove porodice, ako si manje od 3 godine u USA?
|
mveruovic |
28.01.2020 05:04 |
Za koje vize? Ako mislis na aplikaciju za zelenu kartu, mozes da podneses zahtev, ali pri obradi u viza centru moraces da nadjes sponzora.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mveruovic
(Poruka 79344)
Za koje vize? Ako mislis na aplikaciju za zelenu kartu, mozes da podneses zahtev, ali pri obradi u viza centru moraces da nadjes sponzora.
|
Zbog cega? Ja imam Zelenu kartu. Sta ce im sponzor?
|
mveruovic |
29.01.2020 02:48 |
Imas zelenu kartu, ali da li znas sta je sponzor? Ne osoba koja popunjava aplikaciju nego ona koja dokazuje da zaradjuje vise od minimalnih propisanih granica i potpisuje da je odgovorna za osobu za koju podnosi aplikaciju da nece primati socijalu i druge gluposti, tj d nece pasti na teret drzave. Ti imas zelenu kartu, ali tek sad si popunio svoju prvu taksu, u i864 imas mesto za tri takse i objasnjenje zasto nemas sve tri ako ih nemas.
|
Devojka je izvucena za DV21, planiramo da se vencamo sto pre, ali da li menjati prezime - zbog svih ostalih dokumenata i sta sa mestom stanovanja znog ds260? Ako je neko imao iskustva sa ovim.
|
Ja nisam menjala prezime kad sam se udala, ali mi je sluzbenik u ambasadi rekao da moram da imam nov pasos nakon udaje mada to uopste nije u nasem zakonu. klikni
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:50. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.