Pozdrav kolega (ja sam takodje saobracajni ing).
Ovde ti diploma ne vredi mnogo ako nemas iskustvo jer te niko nece angazovati na osnovu iskustva iz Evrope (osim ako si radio za neku od americkih kompanija).
Saobracajnih inzenjera nema (to su ostaci iz komunistickih sistema) ovde su to kombinacije nekoliko zvanja ali ti ta diploma omogucava nastavak postdiplomskih studija pa kad dobijes njihovo zvanje (npr MBA) sve je dosta lakse.
|
Vuvuzela |
23.07.2010 19:05 |
Hvala na odgovoru Lucky, ali na oglasima za posao vidim da se traže traffic engineer i transportation engineer. Zar nije to ekvivalent našem dipl. ing. prometa?
|
Vuvuzela |
26.07.2010 01:33 |
Reci Lucky radis li u struci i je li ti pomogla diploma saobracajnog inzenjera ili ne? imaš li višu ili visoku završenu (inž. ili dipl. inž)?
|
Ne radim u struci imam saobracajni fakultet smer telekomunikacije, doduse nije po Bolonji ali mogu da dobijem i tu verifikaciju. Nisam ni ganjao nesto posao u struci (telekomunikacije) ali moja zena jeste (ona je zavrsila drugi faks) i ne da nije nasla posao nego nisu nikad ni zvali nazad.
Ogradicu se da je ovo nase iskustvo ali takodje ne znam nikog ko je ovde dosao sa nekim od nasih fakulteta i dobio posao tek tako. Mozda nakon par godina rada u nekoj firmi uspes nesto napraviti ali potrebno je da imas nekog da stoji iza tebe (neki menadzer koji te gotivi) i da se pokazes kao 3 put bolji radnik od Amera koji ima iste kvalifikacije i konkurise na istu poziciju
|
landlord |
26.07.2010 04:29 |
@Lucky - ovo se ne odnosi bas na IT struku, ima nas na forumu par koji smo sa nasim faksom dobili posao u struci a neki i bez zavrsenog faksa.
|
Vuvuzela |
26.07.2010 12:06 |
Ajde da vidimo mišljenje iskusnih forumaša koji su USA o mom slučaju i mojim opcijama. Supruga i ja imamo ovdje autoškolu. Čitav život sam u osposobljavanju vozača. diploma mag. ing. traff. ogromno iskustvo (20 g.), na jesen upisujem posdiplomski doktorski studij. S obzirom da u USA praktički svi voze i nema baš nekog sustava osposobljavanja (bar ne za automobile), ali autoškole ipak postoje zanima me kakve su mi opcije, a imam i nekoliko pitanja:
1. mogu li green card holders raditi za državu s obzirom da je većina poslova iz ovog područja pod državnim patronatom, mogu li raditi za gradske tvrtke koje su zadužene za pitanje prometa?
2. autoškolu mogu otvoriti (ako ispunim propisane uvjete) to znam, ali kakva je to opcija? Rade li autoškole dobro tamo i može li se od toga pristojno živjeti?
3. kakva je situacija s diplomom dr.sc. - prizna li se doktorat ili treba nostrifikacija ili nešto?
4. kakva je situacija želim li raditi na nekom univerzitetu ili nekom institutu? Ima li tu šanse za zaposlenje za naše znanstvenike?
5. Postoje li još kakve opcije za ovakav profil osobe?
Izrazito cijenim vaša mišljenja pa s nestrpljenjem očekujem odgovore. Unaprijed vam hvala!:bravo:
|
dejancic |
26.07.2010 16:53 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Vuvuzela
(Poruka 17336)
1. mogu li green card holders raditi za državu s obzirom da je većina poslova iz ovog područja pod državnim patronatom, mogu li raditi za gradske tvrtke koje su zadužene za pitanje prometa?
|
Po mom skromnom iskustvu trazenja posla postoje gradski/drzavni/vladini poslovi gde je uslov da si drzavljanin, a naleteo sam i na oglase gde pise da mogu da se prijave i nosioci zelene karte.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Vuvuzela
(Poruka 17336)
5. Postoje li još kakve opcije za ovakav profil osobe?
|
Osoba ovakvog profila ima mnogo opcija, pitanje je samo koliko i na koliko je spremna da zaboravi svoj profil, ako ne bude imala totalno pripremljenu situaciju po dolasku...
|
Vuvuzela |
26.07.2010 17:27 |
Citat:
Osoba ovakvog profila ima mnogo opcija, pitanje je samo koliko i na koliko je spremna da zaboravi svoj profil, ako ne bude imala totalno pripremljenu situaciju po dolasku...
|
Pa koliko je potrebno, ne gajim ja nikakve iluzije niti živim u oblacima! Spreman sam na sve (samo nek je pošteno i na pošten način). Kod nas je, na žalost tako nemoguće ...
|
tamacharly |
10.10.2010 07:57 |
eto da i ja podijelim nase iskustvo sa vama. kao sto mnogi prije rekose, za trazenje posla, sve je pitanje srece i veza i nema jednog odgovora. mi smo u chicagu vez 6mj. ja radim u zubarskoj ordinaciji vec 5-ti mjesec, zaposlena bez ikakvog iskustva( po zanimanju inzinjer masinstva i dizajner interijera) preko poznanstva normalno.a moj suprug inzenjer elektronike, 17 god radnog iskustva,CCN zavrsen , ima preporuke regijonalnog adriatic menadzera PANDUITA, i vec 6mj popunjava aplikacije ide na razgovore i nista, za neke je prekvalifikovan za neke ja slabo kvalifikovan, vec neznamo ni broj prijava koliko je popunio. aplicirao je i za rad po trgovinama elektronike, t-mobile,itd. ali nista vecina odgovora je vase kvalifikacije su nevjerovatno dobre ALI mi smo nasli boljeg kandidata. tako on popunjava i dalje i tjesimo se da statisticki i on mora doci nekad na red ili upoznamo nekoga pa veza proradi.
klinci su nam u srednjoj skoli, uklopili su se nevjerovatno dobro,sretni su sto nam je i najvaznije jer zbog njih smo i dosli. za sve one koji se sa klincima spremaju na put, trazite odmah stan u sto boljem kvartu jer skole kad dodete upisujete po mjestu stanovanja a u vecim gradovima kao chicago ogromne su razlike.
ako vas zanimaju cijene zubarskih usluga pitajte, imam informacije iz prve ruke:;D: , ako neko ima ideju kako zaposliti muza slusam pozorno.
:papa:
|
Hvala tamacharly na informacijama, verovatno ce nekome pomoci tvoje iskustvo.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 21:20. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.