ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   DV 2016 Formulari: Online DS-260 Immigrant Visa Electronic Application (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1573)

grabovac84 11.06.2015 16:28

Hvala Tikica i Joca.....videcemo sta ce biti....pitam samo zato jer sam ovde naisao na neke podatke od prosle godine gde mi se ucinilo da ima neke veze kada posaljes ds260 pa reko da pitam ako neko zna.......Hvala jos jednom.....

Tomislav1970 11.06.2015 16:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik joca zvoca (Poruka 55236)
Zamolila bih sad nekoga od clanova za pomoc, popunjavam DS-260 i kod naziva srednje skole sam naisla na problem :nene:. Naime naziv srednje skole je: Mjesovita srednja skola "Petar Kocic", smjer- gimnazija, kako da prevedem ovo Mjesovita srednja skola...? Neko od clanova je jednom napisao nazive skola po nivoima u SAD-u, ali sad kad mi treba ne mogu to da pronadjem. Molim vas za pomoc?!

Zasto mislis da treba prevoditi naziv skole? Ona je takva i na diplomi.
Mi nase skole nismo prevodili i nije bilo problema
Samo ces navesti koji je nivo - High school i to je to

joca zvoca 11.06.2015 16:54

Clanu "Tomislav1970" hvala puno na brzom i jasnom odgovoru! Sad kad si mi odgovorio, ima smisla i ocito je da ne mislim:woohoo:! Sad cu da se bacim na posao. Koliko sam vidjela ti si vec otisao u Chicago, ja bih sa svojim porodicom zeljela tamo! Mogu li ti se javiti za informaciju vise o Chicago i zivotu tamo, cim se rijesim DS-260 :-_-;: i pocnem na miru istrazivati?

SRBghost 11.06.2015 17:56

Citat:

Prvobitno poslao korisnik grabovac84 (Poruka 55226)
Narode sutra bih tek trebao da posaljem ds260 jer zbog nekih okolnosti nisam mogao ranije pa me zanima zna li ko kada bih trebao stici na red za interview ako je moj cn 1xxx ? Odnosno gleda li se kada posaljes ds260 ili po cn....znam da bi trebalo negde u oktobru ali opet ako gledaju kada si poslao ds onda malo kasnim zar ne?

Salji DS do kraja juna jer ti do polovine oktobra ides na intervju... Skoro medju prvima :) Bogu hvala, ove godine vas dosta ima sa malim CN-ovima, da se ne ponovi zlo od pretprosle godine.....

Tomislav1970 11.06.2015 19:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik joca zvoca (Poruka 55239)
Clanu "Tomislav1970" hvala puno na brzom i jasnom odgovoru! Sad kad si mi odgovorio, ima smisla i ocito je da ne mislim:woohoo:! Sad cu da se bacim na posao. Koliko sam vidjela ti si vec otisao u Chicago, ja bih sa svojim porodicom zeljela tamo! Mogu li ti se javiti za informaciju vise o Chicago i zivotu tamo, cim se rijesim DS-260 :-_-;: i pocnem na miru istrazivati?

Naravno.
Ali ja sam ovdje kratko pa je i moje znanje dosta malo i ograniceno

Tikica 11.06.2015 19:23

Imam još jedno pitanje. Ja sam kratko pohađala paralelno i srednju muzičku školu od koje sam odustala posle 1 godine. (čini mi se da je to bilo kada sam bila 3 srednje).
Iskreno ne mogu da se setim ni da li imam ikakvo svedočanstvo iz te prve godine.
Da li moram i to da navodim? U muzičkoj mi prave problem kažu da moraju da prekopavaju tonu papra da bi pronašli kada je to bilo i šta zvanično piše i da će to da potraje danima (a kad kažu danima, ja se bojim da je to nedeljama).

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 55224)
Stavi ispravnu adresu i to je to. Nemoj da se vise nerviras oko toga. Vidi, te podatketiniko nece zamerati. Sto se tice adresa u pasosima, nama troma su odobrene vize, a niko nema istu adresu u njima. Tako da.... ooooopsteno!

Havala SRBghost što brineš o nama novajlijama! :bravo:
Nadam se da ti se nismo već popeli na glavu :grin::wee:

Danica 12.06.2015 01:57

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Tikica (Poruka 55243)
Imam još jedno pitanje. Ja sam kratko pohađala paralelno i srednju muzičku školu od koje sam odustala posle 1 godine. (čini mi se da je to bilo kada sam bila 3 srednje).
Iskreno ne mogu da se setim ni da li imam ikakvo svedočanstvo iz te prve godine.
Da li moram i to da navodim? U muzičkoj mi prave problem kažu da moraju da prekopavaju tonu papra da bi pronašli kada je to bilo i šta zvanično piše i da će to da potraje danima (a kad kažu danima, ja se bojim da je to nedeljama).

Havala SRBghost što brineš o nama novajlijama! :bravo:
Nadam se da ti se nismo već popeli na glavu :grin::wee:

Tiki, u vezi adresa - predlog - zašto ne odeš u MUP i kažeš da hoćeš da ti isprave pogrešan podatak iz LK? To nije promena prebivališta, već prosto kažeš da si videla grešku, a važno ti je zbog toga-i-toga, te zamoliš da ovo odrade.

U vezi škole: na tvoj zahtev, oni su dužni da ti daju potvrdu/papir o pohađanju ustanove, koji će imati informaciju "od-do"; ako neće onako iz svoje dobre volje, onda legalna procedura: napišeš im zahtev (pitaš da li već postoji formalni papir koji se podnosi za to), uplatiš neku taksu ako treba i predaš im.

SRBghost 12.06.2015 04:38

Sto se tice muzicke, uopste ne moras da je navodis. Postedis sebe gubljenja vremena sa nekim nadrndanim sluzbenicima iz iste da bi dobipa datum koji ti nista ne znaci bez diplome...

Mozes i poslusati Danicu, radi dusevnog mira, pa kada budes isla u SUP po potvrdu o nekaznjavanju odradi i tu ispravku.

P.S. Samo pitajte. Zato smo tu da pomazemo.

grabovac84 13.06.2015 22:34

narode mala pomoc ako moze.....danas sam poslao ds260 za mene i kada sam isao ono add another ne bi li popunio za suprugu pisalo mi je da ce moci nakon 60 minuta da popunjavam.....medjutim jos nije omoguceno to.Da li je ovo normalna procedura?
Drugo sto me muci....u delu sa srednjom skolom gde ide datum od kad do kad....misli li se na srednju samo i u onaj kvadratic gde pitaju koliko skola si pohadjao na drugom nivou treba da stoji 1 odnosno opet samo za srednju?Posto kod decka koji je preveo ds260 na bosanski stoji nesto 2 pa me zbunilo.....i moja supruga nije menjala adresu odnosno dokumenta nakon udaje kao ni prezime dakle sve je isto ostalo jer nemamo bas vremena sada za to posto mi je mali CN pa nismo sve mogli stici.....da li je problem zna li ko to sto su nam razlicite adrese?...Eto ja se raspisao i hvala svakome ko pokusa da mi odgovori i time pomogne.....

grabovac84 14.06.2015 08:51

Evo nesto sam uspeo da nadjem.....ovo sto mi nisu jos ukljucili suprugu to je verovatno zato sto ne rade vikendom...drugo trebao sam u kvadratic da stavim broj 2 i navedem i fakultet koji sam studirao ali nisam ga zavrsio....i ovo za adrese nadam se da nije problem?...Eto sad mi samo treba potvrda svega ovoga ako neko zna....hvala Vam puno svima...

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:49.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.