ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Priznavanje strucne spreme u US (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=335)

BetterFuture 21.05.2016 22:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik AmarM (Poruka 62126)
Pozdrav svima,zelio bih da pitam da li je diploma iz kriminalistike dobivena u Sarajevu priznata u SAD?Hvala

S obzirom da za sada nema nikoga ko bi ti odgovorio precizno, evo jedno pitanje i Zanin odgovor iz 2011 (post #60 sa ove teme:) ) :"
Citat:
Prvobitno poslao korisnik adojca http://www.zelenalutrija.com/forum/i...s/viewpost.gif
Imam i ja jedno pitanje :)
Video sam da je ovde bilo reči o priznavanju naše diplome u US, a i o tome da li postoji ili ne mogućnost da se neko sa GC-om zaposli u policiji.
Naime, konkurisao sam ove godine prvi put, i planiram da to činim dok me ne izvuku :)
E sad, studiram na Kriminalističko-policijskoj akademiji u BG-u, to je državni fakultet, i kad diplomiram imaću 240espb poena. Zanima me, da li postoji mogućnost da mi ovaj faks priznaju tamo, posle određenog vremena naravno, koje se javlja uopšte kao uslov za zaposlenje u policiji..?
Ako neko ima bilo kakvu informaciju, ili nagađenje, pretpostavku, dobro bi mi došla, čisto da znam da l' će mi faks biti vrednovan tamo, ili ne :)
Pozdrav svima ;)

Za LAPD officer job treba da si drzavljanin, odnosno da si u vreme aplikacije za posao "eligible and in process" za dobijanje drzavljanstva ukoliko si Green Card holder. Nakon 4 godine na ulici kao officer (akademija je placena) mozes da budes promovisan u detektiva ili drugu poziciju koja je otvorena. Bez obzira na skolovanje, u istom si kosu sa kandidatima koji imaju srednju skolu ili GED. U boljoj poziciji si kad dodje do promotion. Benefits su great.

Za ostale kriminalisticke poslove pretpostavljam da su ista pravila (criminalist na primer ali se ne trazi Policijska Akademija vec druge diplome).

Sve mozes da proveris vrlo lako na sajtu bilo kojeg PD. Meni je policijska stanica u istom bloku :grin: likovi su sjajni, kapetan (ili kako li se to vec sada kaze - kapetanjkinja mozda :grin:) je zaista cool lik - saradjujemo odlicno na nivou "komsijskog" udruzenja :) To protect and serve :) "

Koristi pretragu na forumu, sigurno ces naci jos korisnih informacija.

AmarM 22.05.2016 08:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 62157)
S obzirom da za sada nema nikoga ko bi ti odgovorio precizno, evo jedno pitanje i Zanin odgovor iz 2011 (post #60 sa ove teme:) ) :"
Citat:
Prvobitno poslao korisnik adojca http://www.zelenalutrija.com/forum/i...s/viewpost.gif
Imam i ja jedno pitanje :)
Video sam da je ovde bilo reči o priznavanju naše diplome u US, a i o tome da li postoji ili ne mogućnost da se neko sa GC-om zaposli u policiji.
Naime, konkurisao sam ove godine prvi put, i planiram da to činim dok me ne izvuku :)
E sad, studiram na Kriminalističko-policijskoj akademiji u BG-u, to je državni fakultet, i kad diplomiram imaću 240espb poena. Zanima me, da li postoji mogućnost da mi ovaj faks priznaju tamo, posle određenog vremena naravno, koje se javlja uopšte kao uslov za zaposlenje u policiji..?
Ako neko ima bilo kakvu informaciju, ili nagađenje, pretpostavku, dobro bi mi došla, čisto da znam da l' će mi faks biti vrednovan tamo, ili ne :)
Pozdrav svima

Za LAPD officer job treba da si drzavljanin, odnosno da si u vreme aplikacije za posao "eligible and in process" za dobijanje drzavljanstva ukoliko si Green Card holder. Nakon 4 godine na ulici kao officer (akademija je placena) mozes da budes promovisan u detektiva ili drugu poziciju koja je otvorena. Bez obzira na skolovanje, u istom si kosu sa kandidatima koji imaju srednju skolu ili GED. U boljoj poziciji si kad dodje do promotion. Benefits su great.

Za ostale kriminalisticke poslove pretpostavljam da su ista pravila (criminalist na primer ali se ne trazi Policijska Akademija vec druge diplome).

Sve mozes da proveris vrlo lako na sajtu bilo kojeg PD. Meni je policijska stanica u istom bloku :grin: likovi su sjajni, kapetan (ili kako li se to vec sada kaze - kapetanjkinja mozda :grin:) je zaista cool lik - saradjujemo odlicno na nivou "komsijskog" udruzenja To protect and serve :) "

Koristi pretragu na forumu, sigurno ces naci jos korisnih informacija.

Hvala vam na odgovoru,ali nažalost niste shvatili moje pitanje.Pitao sam da li mi je priznat fakultet ili moram da radim nostrifikaciju.Posao u policiji ne mora da bude zagarantovan,samo zelim da znam da li ce mi vrjednovati da imam Bachelors Degree :) Hvala ipak

slucajni_prolaznik 22.05.2016 09:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik AmarM (Poruka 62161)
Hvala vam na odgovoru,ali nažalost niste shvatili moje pitanje.Pitao sam da li mi je priznat fakultet ili moram da radim nostrifikaciju.Posao u policiji ne mora da bude zagarantovan,samo zelim da znam da li ce mi vrjednovati da imam Bachelors Degree :) Hvala ipak

Pretpostavljam da ce to tesko znati iko ukoliko nije bio u potpuno istoj situaciji (ista skola, isti zeljeni posao/skolovanje). Mozda da nekako pitas neku policijsku administrativu direktno, to jest da ti neko sa foruma pomogne oko toga koga bi trebalo direktno da pitas.

Kuguar 22.05.2016 10:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik AmarM (Poruka 62161)

Ovo je forum ipak za lutriju, a nekako, ako te zanima uskostručno, mogao si da potražiš preko neta milion puta. Ipak, nema svako istu školu pa da znamo.
Moraš nečega da budeš svestan, retko koji fakultet ili viša škola se odavde priznaju. A lepo su ti napisali, moraš da budeš državljanin, da bi radio posao u toj struci...

AmarM 22.05.2016 15:50

Postavio sam pitanje u nadi da ce neko vidjeti ko je zavrsio takav fakultet.Izgleda da vecina ovdje misli da je kriminalistika usko vezana za policijsku struku.

Magelan 22.05.2016 19:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik AmarM (Poruka 62165)
Postavio sam pitanje u nadi da ce neko vidjeti ko je zavrsio takav fakultet.Izgleda da vecina ovdje misli da je kriminalistika usko vezana za policijsku struku.

Postovani,

Ljudi su odlicno shvatili vase pitanje, odgovorili na vase pitanje, dali vam smernice gde van ovog foruma da potrazite detaljnije informacije, medjutim vi ocito ocekujete da vam neko odgovori ono sto biste vi zeleli da cujete. Niti imamo clanove koji su se na forumu javno izjasnili kao osobe koje su zavrsile/bave se kriminalistikom, glumom ili hortikulturom, niti je ovaj forum usko specijalizovan za tematiku te vrste.

Mastarenje i sanjarenje po forumu je ok, dok ne predje u domen trolovanja, a vi ste vec tu negde. Zamolicu vas za socijalno odgovorno ponasanje na forumu.

Unapred zahvalan,
Moderator

AmarM 22.05.2016 21:31

Ja samo istrazujem mogucnosti ali su nazalost svi toksicni

cilimcilim 06.06.2016 02:02

Ima li nekih novosti o specijalnoj edukaciji?
Jel postoje neki sajtovi gde mozes da pronadjes full scholarship za ovakve programe?

vuxanne 11.06.2016 03:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik cilimcilim (Poruka 62279)
Ima li nekih novosti o specijalnoj edukaciji?
Jel postoje neki sajtovi gde mozes da pronadjes full scholarship za ovakve programe?

Ima sigurno, u to ne sumljam. Srecno sa trazenjem, ovde nekako najcesce koriste google i najvazniji su dobre kljucne reci. U tvom slucaju preporucujem ove reci: "special education programs scholarships" i dodaj koji nivo obrazovanja te zanima. Ako te mrzi da kucas evo kopiracu ti i link klikni

mengel 19.12.2016 15:27

Da li iko zna da li se u Americi priznaje diploma za policajca i koja je procedura predati zahtev za prijem u policiji USA?

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:36.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.