ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Druga koverta (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=4)
-   -   druga koverta za dv 2010 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=518)

Zana 10.03.2010 09:43

Evo, pazim na higijenu :grin::grin::grin:

Samo da dodam - verujem da se svako ko ima alternativu, ne daje sve od sebe da uspe u onome sto trenutno radi. Koga god ceka posao u Srbiji, odustace kod prvog problema daleko brze i lakse nego neko ko je sve ostavio i zna da mora da uspe.

Ivan33 10.03.2010 12:45

Žana, Dreadnot, hvala na mišljenju.... kao što je dobro kad neki dokument gleda 6 očiju tako je i mišljenje ljudi čije razmišljanje sam pratio kroz forum i koje izuzetno uvažavam, za mene od velike koristi iako se naravno niko ne može staviti na moje mesto osim mene samog.

Svestan sam svega, ali opet nisam baš u situaciji da sve prelomim u za mene kratkom roku. Imajući u vidu datum rođenja, dete bi u septembru ranije pošlo u školu, pa i godina pauze ne bi bila tako strašna (ionako neće gubiti 1 god na vojsku, nadam se) pa bi i u ambasadi tako rekao (pretpostavljam da tamo ni u snu ne smeš da kažeš da ideš ali se i vraćaš?). Prijatelji su ok, u svakom slučaju smeštaj i hrana je ovaj put njihova briga, a to da bi me koštale duplo karte i propratni troškovi to stoji (isti mi i sad predstavljaju veliki problem, ali planirao sam da to radom tamo sledeće godine povratim), pa stvarno nisam pametan.
Dreadnot, ''...trebalo bi da racunas i na jedno mesec dana sedenja u USA..'', ja sam planirao da tamo budem 20-tak dana, pa ako i nestigne do tad da mi oni pošalju...jel bi to pravilo problem pri izlasku iz USA?
Žana, svestan sam da je ''alternativa'' problem, ali kao što sam u uvodnom delu napomenuo.....sve još uvek vagam, a ne bih da ovo ne aktiviram i da se posle kajem što nisam....voleo bih da na licu mesta i vidim kako ljudi žive, da li bih ja uopšte mogao da živim tamo (znam, jedno je turistički gledati sa strane a drugo odmah upasti u kolotečinu i snalazi se) pa iz tog razloga ne bih odmah rekao zbogom poslu, prodam ovoš to imam, novac u džep pa pravac preko bare Malo su mi odmogli neki postovi tipa...ne daj bože da se razboliš....da odeš kod zubara.....od zarađenih 10$ tvoja su 3$ i sl..ali kao što si rekla, ako si odlučio, prelomio, onda naravno i moraš da grizeš maksimalno.
U svakom slučaju, veliko hvala.

pekka 10.03.2010 12:56

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Žana (Poruka 14518)
Evo, pazim na higijenu :grin::grin::grin:

Samo da dodam - verujem da se svako ko ima alternativu, ne daje sve od sebe da uspe u onome sto trenutno radi. Koga god ceka posao u Srbiji, odustace kod prvog problema daleko brze i lakse nego neko ko je sve ostavio i zna da mora da uspe.

Samo hocu da se nadovezem na Zanine reci koje podrzavam u potpunosti - cista i postena logika. Mislim da treba i pored velike neizvesnosti zaveslati samouvereno u novi zivot jer smo svi mi na ovom forumu igrali ovu lutriju upravo sa tim ciljem. Sigurno je da smo u razlicitim pozicijama i kada su godine u pitanju, obrazovanje, bracni status, pa na kraju i materijalni. Otuda svako ima svoje dileme i "strahove", sto je potpuno razumljivo (samo ih glupi ljudi ne bi imali). Svi smo sanjali dan kada ce stici velika bela koverta, neko duze, neko krace, a sada kada je konacno stigla krenula su sva moguca (konkretna) razmisljanja i kalkulacije. Svako od nas ima sigurno mnogo toga da stavi na sto, pa da pokusa da sklopi u sto idealniju sliku. Trenutni posao (ako ga ima), dete (ili deca), roditelji (ili roditelj - realno u ozbiljnim godinama), eventualna pokretna i nepokretna imovina (po meni najmanje bitno) itd.
Sve je ovo prilicno uopsteno, ali se svako od nas moze u tome naci u jednom velikom procentu. Treba biti miran i odlucan da bi se sve postavilo na svoje mesto. Ne treba se dvoumiti jer se ne moze sedeti na dve stolice (nije udobno - pad je neizbezan).
Reci cu samo par reci o mom konkretnom slucaju, ako ce nekom da pomogne. Imam 41 godinu, ozenjen sam, imam dete, imam starog oca, imam privatnu firmu, poslujem vrlo pristojno za ove trzisne ne-uslove (nisam clan nijedne politicke stranke - nikada nisam ni bio). Ulozio sam mnogo truda i rada da stignem do ovoga nivoa na kojem sam sada (nisam ne zadovoljan svojim dostignucima, kako profesionalnim, tako ni privatnim). Bar 15 godina sanjam dan kada cu da dignem sidro odavde i taj dan polako postaje realnost (samo da ne ureknem - ipak je razgovor 1. aprila :obrva:). Smenjuju se odusevljenje i zabrinutost, ali je zelja ne promenjena (konstanta, da se matematicki izrazim). Ako bude sve OK, i uspemo da se otisnemo u USA otvorice se nove mogucnosti za usavrsavanje u poslu, deci bolje skolovanje (automatski bolja buducnost), nova poznanstva sa pametnim ljudima iz celoga sveta, zivot u jednom solidno uredjenom i organizovanom drustvu . . . Tako ja vidim ovu nasu pricu i nikako drugacije.:grin:

Srecno svima koji treba da krenu i onima koji nas tamo vec cekaju.:pozz:

dreadnot 10.03.2010 15:47

Bravo pekka, to je ono sto i ja pricam svo vreme, meni je pre svega buducnost deteta imperativ, ali i sve drugo stoji.

Ivane, nije problem ako pokrenes postupak, a ne stignu ti dokumenta na vreme, mogu da ti ih posalju DHL-om ili slicno, ipak obrati poaznju, negde je postovano, sta treba da uradis ako izlazis iz USA i boravis duze od godinu dana napolju, Zana je to detaljno objasnila u nekom postu, moras da popunis neki formular i navedes razlog duzeg izbivanja, da ti ne propadne viza... ne secam se bas precizno detalja...

alanfordns 15.03.2010 15:13

Papiri

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Sloba_Kg (Poruka 11408)
Nama je prosle godine bio case number blizu 12000 i imali smo intervju 15.januara iako je po biltenu trebalo da bude u decembru. Mislim da su zbog silnih neradnih dana malo zastajali...
To je sto ja mogu da pomognem...

veliki pozdrav,

imam pitanja 2,
kada sam citao bulliten, pise da moj broj dolazi na red u maju, da li je tada zakazan intervju ili tada stize druga koverta, a drugo pitanje se odnosi na dokumenta koja se nose, da li ta dokumenta moraju biti mladja od 6 meseci, jer sam ja svoja izvadio jos u septembru i oktobru,....hvla srdacno unapred

pekka 15.03.2010 17:04

Mislim da sam cuo da postoje neka "stara" i neka "nova" dokumenta. E sada, ta stara imaju rok trajanja od 6 meseci (posle se valda ubajate, pocnu da se osete), a ova tzv."nova" imaju neogranicen rok trajanja (aditivi, plastika, kompoziti itd.). Salu na stranu, najbolje je da odes do ustanove koja ti je izdala papire i proveris kojoj sorti pripadaju.

dejancic 15.03.2010 18:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik alanfordns (Poruka 14558)
kada sam citao bulliten, pise da moj broj dolazi na red u maju, da li je tada zakazan intervju ili tada stize druga koverta, a drugo pitanje se odnosi na dokumenta koja se nose, da li ta dokumenta moraju biti mladja od 6 meseci, jer sam ja svoja izvadio jos u septembru i oktobru,....hvla srdacno unapred

U maju ces imati intervju, a drugu kovertu ocekuj ranije. Sad vec mozes poslati mail kcc-u i oni ce ti odgovoriti, ako ti je vec zakazan intervju, za koji datum je zakazan i kada ti je poslata druga koverta.
Odmah posle njihovog odgovora mozes nazvati ambasadu da ti kazu da li treba da vadis nova dokumenta i imaces vise nego dovoljno vremena da to i uradis, ako je neophodno.

dreadnot 16.03.2010 12:23

Mislim da nije neophodno, mi smo imali neka dokumenta koja su starija od 6 meseci (vencani list, klinjina krstenica), a za to nikog nije bilo briga. Ipak zovni i proveri...

pekka 24.03.2010 16:51

Danas obavili lekarski pregled. Ja sam odusevljen brzinom kojom se sve to odvija. Dolazak u opstu ordinaciju u Smiljanicevoj ulici u zakazano vreme. Prijavljivanje i prvi kontakt sa prvom doktoricom - vadjenje krvi. Zatim uzimanje upute i odlazak do druge klinike, u susednoj ulici, radi snimanja pluca (a koliko sam video u nalazu i jos kojecega). Hodajuci od druge do prve klinike smo procitali nalaze i ja sam bio odusevljen cinjenicom da mi je sve u "fizioloskim granicama" (nisam bio kod cika doktora 25 godina). Po povratku u prvu ordinaciju sledi klasican sistematski pregled (kod druge doktorice) u kombinaciji sa expres anketom, zatim vakcine i ende. Sve u svemu nekih 10-15 minuta efektivnog medicinskog pregledavanja, ostalo je caskanje, cekanje i setnja od jedne do druge ordinacije. Bruto potrosenog vremena 3,5h (od 9:30 do 13:00).
Jos samo da sve tako lepo prodje i sledece nedelje, na veliki cetvrtak, pa da pocnemo sa konkretnim pripremama za dizanje sidra.:grin:

steelers 24.03.2010 18:20

U vezi tog lekarskog pregleda, me interesuje, jel oni to stvarno ozbiljno rade, ili kao radjenje lekarskog pregleda kod nas za posao, samo platis i ende.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 11:54.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.