Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kamely
(Poruka 58513)
SSN je tacno sta? Znaci, pored ostalih dokumenata, treba poneti DS, letter koji smo dobili o zakazivanju intervjua i sta jos od tih njihovih dokumenata?
|
Social security number ( ja sam to izvadila ovog leta jer sam bila na Work and travel programu ), vi ćete to kad odete tamo :)
Od njihovih dokumenata ( ona koja se šalju u procesu ), nista mi nisu uzeli, samo su pogledali i vratili. Ali imajte kod sebe DS i eventualno poziv, confirmation page mi takođe nije trebao.
Navela sam od ostale dokumentacije koju mi sami prikupljamo sta se nosi u proslom postu :)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik draganp
(Poruka 58516)
Prije svega, hvala na odgovoru..vec drugi put veceras sam krenuo od pocetka na http://travel.state.gov/.
Ispisao sam otprilike kako ja to vidim, pa nek neko ko je to prosao pojasni sto je nejasno i ispravi sto ne valja..valjda ce i ostalima (prvenstveno iz BiH) biti lakse kad naidju na ovaj post.
Sto se ljekarskog tice, nasao sam 2 klinike:
Polyclinic “Eurofarm” i Kosevo Hospital. Njih cu nazvati, raspitati se o terminu i eventualnim dokazima za vakcine koje sam vec primio...to je OK.
Dalje treba:
- pasos
- rodni list i kopija (mislim da ne treba prevod, a ne znam da li treba kopija biti ovjerena)
- uvjerenje o nekaznjavanju i kopija (isto u vezi prevoda i ovjeravanja)
- uvjerenje o nevodjenju postupka i kopija (isto u vezi prevoda i ovjeravanja)
- diploma o zavrsenoj srednjoj i kopija (isto u vezi prevoda i ovjeravanja)
- svjedocanstva o zavrsenim razredima i kopije (da li trebaju uopste? ako trebaju... prevod/ovjera?)
- slike (koliko za ljekarski, koliko za intervju, dimenzije?)
- odstampana stranica on prva da sam izvucen/stranica sa zakazanim intervjuem/potvrda o slanju ds-260
Ima li sta jos treba? Neki izvod iz banke? Treba li sta iz SAD? Papir o nesluzenju vojske (ako postoji sta takvo)?
Izvinjavam se na dosadjivanju, ali jedno je kad ja to procitam na stranici, a drugo je kad to napise neko ko je to prosao. Sto se ovih prevodjenja tice, cini mi se da je pisalo da ne treba nista ako je na sluzbenom domacem jeziku ili engleskom. Kasnije sam citao da treba prevoditi diplomu..ni sam nisam siguran sta sam gdje procitao...
|
Za ambasadu u Beogradu, osim kopija diplome iz škole i svedocanstva, ne moras da nosis ostale kopije, vec uzimaju samo originale ( to su potvrde iz supa, suda, koverta sa lekarskog, izvod iz maticne ne sme biti stariji od 6 meseci kao i fotke-dakle sve te originale uzimaju a ne kopije).Napominjem opet da se ovo odnosi na ambasadu u Beogradu. I nista nije moralo da se prevodi. Izvod iz banke isto nije potreban. I papire kao sto je poziv za intervju, DS mozes za svaki slučaj da imas kod sebe.
Iz SAD-a bi mogao da imas neki mail kojim ćeš im dokazati da nekog tamo poznajes kao i njegovu adresu, da si tamo dobrodosao, da će ti neko pomoći kad dodjes tamo bla bla bla
|
| Mrs.Ryan |
19.11.2015 09:01 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Anny
(Poruka 58518)
Za ambasadu u Beogradu, osim kopija diplome iz škole i svedocanstva, ne moras da nosis ostale kopije, vec uzimaju samo originale ( to su potvrde iz supa, suda, koverta sa lekarskog, izvod iz maticne ne sme biti stariji od 6 meseci kao i fotke-dakle sve te originale uzimaju a ne kopije).Napominjem opet da se ovo odnosi na ambasadu u Beogradu.
|
Izvodi iz MRK ne smeju biti stariji od 6 meseci? TRAJNI izvodi iz MKR imaju ok trajanja?! :wtf:
|
| grabovac84 |
19.11.2015 09:41 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mrs.Ryan
(Poruka 58520)
Izvodi iz MRK ne smeju biti stariji od 6 meseci? TRAJNI izvodi iz MKR imaju ok trajanja?! :wtf:
|
To sam se i ja zacudio pa sam poslao poruku konzularnom odeljenju i cekam odgovor....cim odgovore javicu...
|
Dragi ljudi,
ponovo sam u dilemi u vezi sa Izvodom SUDa o nekaznjavanju. Naime, da li ima iko na Forumu ko je bio na intervjuu, a da je menjao mesto prebivalista? Ja sam promenila 2 mesta prebivalista i u SUDu ovog prvog mi kazu da oni ne mogu da mi izdaju uverenje o nekaznjavanju (ili kako se vec zove), a za taj period dok sam tamo zivela nego da to mogu dobiti samo u SUDu mesta u kojem trenutno zivim.
HVala
|
Prosao intervju
Dragi drugari evo i mi da se javimo sa nasim iskustvom.
Poprilicno slicno iskustvo kao i svih ljudi koji su bili na intervjuu. Dosli smo oko 8, bilo je puno ljudi za turisticku.
Ocekivali smo da cemo cekati ujutru dosta medjutim taj deo je isao jako brzo. Nakon predaje dokumenata, uzimanja papira kopija i slika, i placanja vize ostali smo slobodni do 2.
E sad, gde potrositi par sati - i ako o tome razmisljate, kad se spustite ulicom do kraja i kruznog toka za pink tv, videcete maxi sa desne strane. Iza maksija imate par pekara, i dva kafica/restorana koji su idealni da odsedite tamo, a opet su na 7min pesaka od ambasade.
Oko 2, krece drugi krug u ambasadi. Ista procedura kao i pre, samo se sad malo vise ceka - u nasem slucaju bilo je puno nekih ljudi za neku vrstu vize, pa smo cekali svoj red.
Intervjuu sa konzulom je bio prijatan, ne toliko dug i detaljan. Nista drugacije nas nisu pitali u odnosu na druge ljude, planovi za tamo, koji su nam planovi ovde bili i sl. nakon intervjua smo dobili informaciju da moramo sacekati par dana za odluku i da ce nam se javiti - tako da AP za nas.
Svakako nemojte brinuti. Oni su jako jako jako ljubazni. Od obezbedjenja, do svih ljudi koji rade na salteru. Iskreno ne pamtim kada sam se osecala toliko ok dok sam cekala da prodje neka procedura.
I sad cekamo pozitivne rezultate, jer verujemo da ce takvi i biti. :;D:
Svima koji ovaj korak predstoji, opusteno, budite ono sto jeste - ne smisljate ne vezbajte nista, ovo je vas zivot i oni samo zele da vide vas kakvi jeste.
Nadam se da ce vam nase iskustvo pomoci. Poz.
P.S. za sve one koji dolaze kolima, parking ce biti izazov, pa pogledajte u sporednim ulicicama i spremite se na to da cete tesko naci parking mesto :(
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Stromae
(Poruka 58523)
Poprilicno slicno iskustvo kao i svih ljudi koji su bili na intervjuu. Dosli smo oko 8, bilo je puno ljudi za turisticku.
Ocekivali smo da cemo cekati ujutru dosta medjutim taj deo je isao jako brzo. Nakon predaje dokumenata, uzimanja papira kopija i slika, i placanja vize ostali smo slobodni do 2.
E sad, gde potrositi par sati - i ako o tome razmisljate, kad se spustite ulicom do kraja i kruznog toka za pink tv, videcete maxi sa desne strane. Iza maksija imate par pekara, i dva kafica/restorana koji su idealni da odsedite tamo, a opet su na 7min pesaka od ambasade.
Oko 2, krece drugi krug u ambasadi. Ista procedura kao i pre, samo se sad malo vise ceka - u nasem slucaju bilo je puno nekih ljudi za neku vrstu vize, pa smo cekali svoj red.
Intervjuu sa konzulom je bio prijatan, ne toliko dug i detaljan. Nista drugacije nas nisu pitali u odnosu na druge ljude, planovi za tamo, koji su nam planovi ovde bili i sl. nakon intervjua smo dobili informaciju da moramo sacekati par dana za odluku i da ce nam se javiti - tako da AP za nas.
Svakako nemojte brinuti. Oni su jako jako jako ljubazni. Od obezbedjenja, do svih ljudi koji rade na salteru. Iskreno ne pamtim kada sam se osecala toliko ok dok sam cekala da prodje neka procedura.
Svima koji ovaj korak predstoji, opusteno, budite ono sto jeste - ne smisljate ne vezbajte nista, ovo je vas zivot i oni samo zele da vide vas kakvi jeste.
P.S. za sve one koji dolaze kolima, parking ce biti izazov, pa pogledajte u sporednim ulicicama i spremite se na to da cete tesko naci parking mesto :(
|
A da li su vam rekli zbog cega ste AP? Ili, sta cenite da je razlog za AP?
|
Citat:
(Poruka 58524)
A da li su vam rekli zbog cega ste AP? Ili, sta cenite da je razlog za AP?
|
Iskreno da ti kazem ne znam. Papiri su nam uredni,nemamo nikakvu dopunu dokumentacije. Nisu nam rekli, samo su nam rekli da sacekamo par dana za odluku. Tako da cemo sacekati :)
|
| grabovac84 |
19.11.2015 11:39 |
Citat:
(Poruka 58525)
Iskreno da ti kazem ne znam. Papiri su nam uredni,nemamo nikakvu dopunu dokumentacije. Nisu nam rekli, samo su nam rekli da sacekamo par dana za odluku. Tako da cemo sacekati :)
|
Samo se nadam da ce sve biti u redu....bas su zaredjali sa tim AP....ne znam sta se desava mada moguce da imaju neki tehnicki problem pa onda im treba par dana da sve zavrse....nadam se iskreno da ce sve biti u najboljem redu.
|
Citat:
(Poruka 58523)
...nakon intervjua smo dobili informaciju da moramo sacekati par dana za odluku i da ce nam se javiti - tako da AP za nas.
|
Stromae hvala ti puno na informacijama, svako iskustvo je od pomoći!
Znam da svi pišu da je sve formalnost i da se ne treba brinuti, ali do sada smo imali 17 intervjua za ovu god., a od njih je već 6 bilo AP, dok za jedan nemamo info. Dakle odnos je 10:6, pa koliko god se svako trudi da bude pozitivan mislim da nas svaki novi AP uzdrma.
Ako ti nije problem možeš li nam dati malo detalja, tipa da li je udaja bila skorija, da li ste nosili slike, da nije možda zbog toga...?
Citat:
(Poruka 58518)
izvod iz maticne ne sme biti stariji od 6 meseci kao i fotke-dakle sve te originale uzimaju a ne kopije).Napominjem opet da se ovo odnosi na ambasadu u Beogradu.
|
Ajmo ovako, bilo bi lepo da svako ko ovde krene nešto da piše prvo dobro razmisli kako će to da sroči da ne bi stalno stvarali zabune.
Anny možeš li molim te da navedeš odakle ti konkretna informacija da izvod MORA da bude mlađi od 6 meseci?
Dakle ne "ja sam tako nosila" nego da li su ti iz ambasade rekli tako, još bolje u nekom mailu napisali... da li imaš da navedeš bilo koju stranicu sa zvaničnim izvorom i sl.? Dakle da li je to ZVANIČNA informacija?
Ja sam na primer primila i vakcinu protiv hepatitisa B ali to NE ZNAČI da je ona obavezna i da i ostali moraju da je prime (iako su mi rekli u zavodu da je bolje da je primim i da je primaju svi koji idu na W&T).
Dakle sve što ne stoji na zvaničnoj stranici i što niko iz ambasade nije tražio a spada u deo vašeg iskustva, molim sve vas da u buduće to NAGLASITE.
U vezi sa tim, DS ne treba da se štampa i nosi, dok strana o potvrdi definitivno treba. Često je oni ne uzmu, ali u zvaničnom spisku piše da treba.
Nekima su tražili diplome fakulteta, nekima ih nisu ni pogledali. Imajte u vidu da tamo radi više službenika i konzula i da svako ima svoj način rada.
Svako može da ponese i tonu papira "za svaki slučaj" ako tako želi i misli da treba, ali to ne znači da je to obavezno za svakog!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik grabovac84
(Poruka 58521)
To sam se i ja zacudio pa sam poslao poruku konzularnom odeljenju i cekam odgovor....cim odgovore javicu...
|
Ja kad sam se raspitivala, tako su mi rekli za izvod iz maticne.Za fotke sam sigurna da ne treba da budu starije od 6 meseci, i da moraju uši da se vide ( to mi u svakoj fotografskoj radnji napomenu, a nisam videla na zvanicnim sajtovima)
|
a gde si se raspitivala i KO ti je tacno rekao? jel to neko iz ambasade bas?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss
(Poruka 58530)
a gde si se raspitivala i KO ti je tacno rekao? jel to neko iz ambasade bas?
|
Rekao mi je momak koji je prošle godine otišao, i generalno ljudi imaju dilemu oko toga. Zato sam ja isla na sigurno pa sam izvadila. Ja sam napisala ono sta sam ja radila, cula i prošla, nikome ne dajem direktne smernice, molim vas da ne shvatate to tako
|
Citat:
(Poruka 58529)
Ja kad sam se raspitivala, tako su mi rekli za izvod iz maticne.Za fotke sam sigurna da ne treba da budu starije od 6 meseci, i da moraju uši da se vide ( to mi u svakoj fotografskoj radnji napomenu, a nisam videla na zvanicnim sajtovima)
|
Kod koga si se raspitivala, kod ranije izvučenih ili ambasade? Jesu li ti iz ambasade rekli da izvod ne sme da bude stariji od 6 meseci?
Ovo nam je vrlo bitna informacija jer verujem da nekome nije baš najjednostavnije da vadi novi izvod pogotovo ako se selio u drugi grad i ako ga intervju očekuje uskoro.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tikica
(Poruka 58532)
Kod koga si se raspitivala, kod ranije izvučenih ili ambasade? Jesu li ti iz ambasade rekli da izvod ne sme da bude stariji od 6 meseci?
Ovo nam je vrlo bitna informacija jer verujem da nekome nije baš najjednostavnije da vadi novi izvod pogotovo ako se selio u drugi grad i ako ga intervju očekuje uskoro.
|
Izvinjavam se vidim da je već odgovoreno (pisali smo u slično vreme, a isteklo mi je 15min za edit).
Nadam se da nećeš pogrešno shvatiti već kao dobronamernu kritiku ali kada na forumu daješ nekom savet i opisuješ lično iskustvo nikako nemoj koristiti reči MORA, TREBA, OBAVEZNO ukoliko to zaista nije zvanična i proverena informacija i ukoliko nemaš da navedeš izvor za istu! Ovo su za forum dosta škakvljive reči i naravno doslovno se tumače.
Ono što se uživo lako objasni na forumu nam nekada povuče i desetak bespotrebnih postova koji stvaraju zabunu nekome ko će sve ovo jednog dana da čita.
Dakle uvek naglasite "ovo je moje iskustvo ili savet i sl."
Ovo se naravno ne odnosi samo na Anny već i na sve članove foruma, bilo nove ili stare.
|
| grabovac84 |
19.11.2015 13:38 |
Iskreno mislim da nije potrebno da bude mladje od 6 meseci jer je to trajni dokument....dakle nema tu sta da se menja jer su svi podatci dobijeni i uneti po rodjenju....dakle logicki ne treba ali ajde da sacekamo neki zvanican odgovor...kao sto sam naglasio u prethodnom mom postu pisao sam konzularnom odeljenju pa cekam zvanican odgovor....cim ga dobijem javicu vam iz prve ruke...eto toliko....i ne dirajte Anny nije mislila nista lose nego eto da nije to napisala mi sada ne bi ovu informaciju definitivno proverili a koliko forum vec postoji ovo bi trebalo da nam bude uveliko poznanica kad ono medjutim....:)
|
Jaooo ja se stvarno izvinjavam, pokusala sam kasnije da objasnim kako i sta.Za proverenu informaciju iz ambasade ne znam, uradila sam kako je sigurno i kako sam cula od ovih sto su prošle godine prošli i po sopstvenom iskustvu da sam taj isti izvod vadila milion puta bas zbog onog "ne starije od 6", ali način na koji sam ovde pokusala da objasnim je pogresan pa je opsta pometnja nastala.
Jos jednom se izvinjavam, definitivno neke reci ne smem da koristim :)
Ambasadu možete da pozovete bilo kada, sigurno će vam reci :)
|
Citat:
(Poruka 58522)
Dragi ljudi,
ponovo sam u dilemi u vezi sa Izvodom SUDa o nekaznjavanju. Naime, da li ima iko na Forumu ko je bio na intervjuu, a da je menjao mesto prebivalista? Ja sam promenila 2 mesta prebivalista i u SUDu ovog prvog mi kazu da oni ne mogu da mi izdaju uverenje o nekaznjavanju (ili kako se vec zove), a za taj period dok sam tamo zivela nego da to mogu dobiti samo u SUDu mesta u kojem trenutno zivim.
HVala
|
Zdravo Kamely,
Jas sum vo slichna situacija, no seushte ne sum bila na intervju.
Jas sum od Makedonija, no vo momentot ziveam vo Bugarija. I od dvete mesta veke izvadiv uverenie za neosuduvan. Soprugot koj istoto taka e od Makedonija (ziveeme vo Bugarija), no ima studirano vo Italija, izvadi uverenie za neosuduvan i od trite drzavi.
Taka da ,spored mene, sekade kade sto imas ziveeno, bi trebalo da imas moznost da go izvadis toj dokument.
Proveri i raspitaj se pak.
Pozdrav.
|
Citat:
(Poruka 58525)
|
I mi smo danas završili sa intervjuom i takođe smo dobili AP.
CO nam je rekla da ispunjavamo uslove za vizu i da nemamo nikakvih smetnji, ali da moraju da izvrše administrativnu proceduru.
Nakon toga, na drugom šalteru su mi vratili originalna dokumenta iz škole, dali onaj papir da smo na AP i čovek je rekao zvaću vas za par dana. Ja sam bila vrlo smorena, što se verovatno videlo, pa mi je rekao biće sve ok, nemojte da brinete. Sad, ja dok ne vidim pasoš, nisam mirna, ali ne možemo ništa drugo nego da čekamo.
|
| krempita |
19.11.2015 14:45 |
Mozda sve to ima veze sa trenutnom situacijom u svetu,duze proveravaju i ko ce ga znati.
|
ja isto mislim da je sve ovo zbog ovih desavanja sa terorizmom pa smo ocito na dubljoj proveri....:no:
|
koliko vidim zadnja tri AP su dobili ljudi tj parovi koji su u braku...dal to ima neke veze provere? mada znam da jelenax ima i dete...
|
| tijana2401 |
19.11.2015 16:24 |
Ali u utorak kad smo mi bili, jedna devojka je isto izvucena i bila je pre nas i dobila je... Sto znaco da iz nekog razloga parove stavljaju na proveru :/
|
Meni isto ovo lici na dodatnu proveru zbog trenutne situacije u svetu.. Sve provere su zavrsene pre dva meseca za ljude koji su sad imali intervju (ako se ne varam?), tako da verovatno moraju ponovo da precesljaju neke dodatne stvari. Cudno mi je da su bas svi dobili AP...
Mislim da mozda cak i nema veze to sto su u pitanju parovi, mislim da je to slucajnost, ali ko zna..
Svakako verujem da ce sve proci ok! Javljajte molim vas dalje razvijanje situacije, jer svako vase iskustvo nam svima mnogo znaci :)
|
| ejpril88 |
19.11.2015 16:36 |
Joj, ljudi, sva sam se unervozila čitajući za vaše AP... Mada je na neki način i utešno što vas toliko ima sa AP, znači da je verovatno do ambasade. Moguće da zaista vrše detaljnije provere zbog terorizma. Mislim da nema veze sa parovima, ponavljam još jednom da smo se mi venčali nakon zakazivanja intervjua i nije bilo nikakvih problema, odmah smo dobili vize. Pitali su nas samo da kažemo kad je rođendan onog drugog. Nismo imali čak ni tu pauzu do pola dva, već smo u cugu sve završili.
Sigurna sam da je nešto do ambasade, čim toliko ljudi dobija AP. Srećno svima i javljajte šta je bilo.
|
Citat:
(Poruka 58522)
Dragi ljudi,
HVala
|
Ne znam da li ce ti odgovor pomoci, ali u SUDU se vadi Uvjerenje o nevođenju krivicnog postupka i ono se vadi po trenutnom mjestu prebivališta, a Uvjerenje o nekaznjavanju se vadi u policiji i to po mjestu rođenja. E sad ako si mijenjala prebivaliste u okviru jedne zemlje npr. Srbije, nemas nikakvih problema, jer svi dokumenti o osuđivanosti se salju u policiju gdje si rođena, a ako si zivjela u nekoj drugoj drzavi ne znam tacno proceduru, ali mslim da bi trebala vaditi i u toj drzavi u policiji.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik USABIH
(Poruka 58545)
Ne znam da li ce ti odgovor pomoci, ali u SUDU se vadi Uvjerenje o nevođenju krivicnog postupka i ono se vadi po trenutnom mjestu prebivališta, a Uvjerenje o nekaznjavanju se vadi u policiji i to po mjestu rođenja. E sad ako si mijenjala prebivaliste u okviru jedne zemlje npr. Srbije, nemas nikakvih problema, jer svi dokumenti o osuđivanosti se salju u policiju gdje si rođena, a ako si zivjela u nekoj drugoj drzavi ne znam tacno proceduru, ali mslim da bi trebala vaditi i u toj drzavi u policiji.
|
Izvini, ali ne mogu da se slozim sa tobom. Da trenutno nisi pod istragom, garantuje SUP (ukoliko ima vise mesta prebivalista, sve se uzima u upravama trenutnog prebivalista, samo se čeka duze-ovo sam procitala na nekom sajtu, ja nisam imala takav problem, samo konstatujem sta sam videla). Dok sud daje potvrdu da niste krivicno osudjivani, i ne vidim razlog da se traži iz nekog drugog suda jer kada je osoba krivicno osudjivana, automatski ima i dosije i to ne vazi samo za jedan grad. Razlika u dokumentaciji je samo u tome sto ako je neko krivicno gonjen ne znaci da je za to i osudjen.
A sto se drugih država tice, napisala sam vec da je bila porodica ispred mene koju su vratili ( supruga je vise od 3 meseca zivela u drugoj državi i nije imala potrebnu dokumentaciju odatle, sećam se recenice sluzbenika sa saltera)moguće je da je isto to potrebno i za druge države, to mi je nekako logicno.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik USABIH
(Poruka 58545)
|
Da, tako su i meni rekli. SUD mi moze izdati samo uverenje da se trenutno ne vodi postupak, a u SUPu dobijam uverenje da sam nekaznjavana. E, sad... da li cu dobiti dva uverenja u SUPu (iz bivseg grada, i ovog aktuelnog) ili sao jedno, to jos ne znam.
Znaci, svi koji su prosli intervju imali su iz SUDa upravo to - Uverenje da se TRENUTNO ne vodi postupak?
|
| grabovac84 |
19.11.2015 18:57 |
Evo za sve koji cekaju odgovor o izvodu iz maticne knjige rodjenih da li treba ili ne biti starije od 6 meseci.....pisao sam danas konzularnom odeljenju nase ambasade u Beogradu i na pitanje da li je potrebno da izvod iz MKR ne bude stariji od 6 meseci ili moze i stariji, dobio sam odgovor ,,nije obavezno ali je pozeljno". Eto pa vi sad tumacite po licnom nahodjenju kao i ja pa cu verovatno vec sutra put opstine da trazim novi izvod :(
|
Citat:
(Poruka 58546)
Izvini, ali ne mogu da se slozim sa tobom. Da trenutno nisi pod istragom, garantuje SUP (ukoliko ima vise mesta prebivalista, sve se uzima u upravama trenutnog prebivalista, samo se čeka duze-ovo sam procitala na nekom sajtu, ja nisam imala takav problem, samo konstatujem sta sam videla). Dok sud daje potvrdu da niste krivicno osudjivani, i ne vidim razlog da se traži iz nekog drugog suda jer kada je osoba krivicno osudjivana, automatski ima i dosije i to ne vazi samo za jedan grad. Razlika u dokumentaciji je samo u tome sto ako je neko krivicno gonjen ne znaci da je za to i osudjen.
A sto se drugih država tice, napisala sam vec da je bila porodica ispred mene koju su vratili ( supruga je vise od 3 meseca zivela u drugoj državi i nije imala potrebnu dokumentaciju odatle, sećam se recenice sluzbenika sa saltera)moguće je da je isto to potrebno i za druge države, to mi je nekako logicno.
|
Meni sad nista nije jasno. U SUD su mi rekli da mogu da mi izdaju samo da se TRENUTNO ne vodi postupak, i to mogu dobiti samo iz grada u kojem trenutno zivim. Iz grada u kojem sam zivela, navode da mi oni to ne mogu izdati.
Kada je rec o SUPu, shvatila sam da od njih dobijam uverenje o nekaznjavanju.
E, sad... dodatna konfuzija mi je taj momenat/slucaj sa tom porodicom koju si navela. Koliko se secam, na sajtu stoji da je potrebno uverenje samo ukoliko ste ziveli u nekoj zemlji duze od 6 meseci. Znaci, ja bih morala da trazim uverenje iz USA, jer sam bila u dva navrata - jednom 3 meseca a drugi put bezmalo pola godine. Nista mi nije jasno....
Da li moze neko ko je prosao intervju da mi objasni sta je nosio od ovih dokumenata. Bila bih zahvalna.
|
| katarina lucic |
19.11.2015 19:28 |
Sud izdaje uverrnje da nisi kažnjavan i da se nevodi neki krivični postupak trenutno protiv tebe, A sup da nisi bio procesuiran tj. da nisi privodjen. Što se tiče potvrde iz inostranstva mora u kontinuitetu duže od 6 meseci A ne usve ukupno.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik katarina lucic
(Poruka 58550)
Sud izdaje uverrnje da nisi kažnjavan i da se nevodi neki krivični postupak trenutno protiv tebe, A sup da nisi bio procesuiran tj. da nisi privodjen. Što se tiče potvrde iz inostranstva mora u kontinuitetu duže od 6 meseci A ne usve ukupno.
|
Papoludecu :( Ostaje mi da pozovem ambasadu i pitam. Jer, u SUDu jedino mogu da dobijem potvrdu tj "Uverenje da se protiv mene ne vodi krivicni postupak pred Osnovnim i Visim sudom". Da li je to dovoljno, sad vise ne razumem.
|
| katarina lucic |
19.11.2015 19:36 |
Pa to je to nego ga neko zove ovako ili onako. Kad god se zaposljavas ti vadiš tu potvrdu iz suda i to je to.nemoj da se brineš izvadi iz suda i iz milicije i nista drugo ne treba. A stobsr tiče izvoda ja sam imala dečije starije od 6 meseci A meni mužu vadila pošto nisam imala i niko mi nije gledao datum kad su izvadjeni.
|
Mislim da ne treba komplikovati, odes u sud, platis taksu i predas zahtev za izdavanje uverenja i onda isto tako u lokalni MUP. Za svaki slucaj pitaj u MUP-u da li moras da vadis na oba mesta, mada iskreno mislim da ne mora. Ja sam cekao 15 dana zato sto su iz mog MUP-a slali u S. Mitrovicu, a odatle u Beograd (mesto rodjenja). Da sam otisao u BG, zavrsio bih to mnogo brze.
Nemoj da se cimas, ako u ambasadi kazu da ti nesto fali od dokumenata, mocices da izvadis naknadno i da odneses, nece te odbiti zbog toga.
|
Citat:
(Poruka 58547)
Da, tako su i meni rekli. SUD mi moze izdati samo uverenje da se trenutno ne vodi postupak, a u SUPu dobijam uverenje da sam nekaznjavana. E, sad... da li cu dobiti dva uverenja u SUPu (iz bivseg grada, i ovog aktuelnog) ili sao jedno, to jos ne znam.
Znaci, svi koji su prosli intervju imali su iz SUDa upravo to - Uverenje da se TRENUTNO ne vodi postupak?
|
Tako je. Odlicno poznajem tu terminologiju, znaci Sud izdaje za sadasnje vrijeme ( da se trenutno ne vodi postupak ) a MUP - policija, za proslo vrijeme i pravosnazne presude, da nisi kaznjavana. MUP ce ti izdati jedno uvjerenje bez obzira u koliko gradova jedne drzave si zivjela.
|
Ja samo da kazem da moji prijatelj koj je bio na intervju na 17.11 dovio viza. :D PS. izvinete za moju sprskom jezikom xD
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik TrikkY
(Poruka 58555)
Ja samo da kazem da moji prijatelj koj je bio na intervju na 17.11 dovio viza. :D PS. izvinete za moju sprskom jezikom xD
|
Hvala za info. Je li intervju bio u Beogradu ili Skoplju?
|
| joca zvoca |
21.11.2015 13:21 |
Pozdrav svim forumasima! Zadnja 3-4 dana nisam stigla da prelistam nove poruke na forumu i bas sam ocekivala jutros mnogo dobrih vijesti, kad ono...:smrc:. Iskreno mi je zao svih koji moraju proci agoniju daljeg cekanja, uskoro mi je intervju i ovakav scenario mi je strasan! Vise puta sam od jutros procitala svaki njihov post i svim ovim ljudima koji poslije obavljenog intervjua imaju status AP zelim samo reci, izdrzite jos malo, jednostavno mora biti sve u redu!
Jelena73,vidim da si imala intervju 5.11., od tad je vec proslo 15-ak dana, imali li kakvih vijesti?
|
Jel uopste ima mkd ambasada u skopju tj organ koji vrsi intervjue dole ili sve rade ovde
|
Ima ogromna ambasada u Skoplju. Tamo uglavnom idu i ljudi sa Kosova.
|
| Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 06:44. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.