ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Visa Bulletin (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=162)

avanio 17.06.2018 13:02

I ja se slazem, sto da ne, ko se davi hvata se za pjenu. :-)

Samo da smislimo tekst mail-a, pa cemo poslati.

Supernaut 17.06.2018 13:32

Ovo su napisali Turci, nismo stigli da prevedemo komentare forumaša, ne znamo da li je bilo neke reakcije...

We are writing to you as the winners of the DV-2018 Green Card Lottery from the European region. It was one of the happiest moments of our lives when we were selected in the lottery last year. However, it’s been quite a roller-coaster since then. This is partly because our case numbers are relatively high and each month allocation cut-off numbers were surprisingly low for Europe this year. As a result, many of us feel demoralized and believe that our American dream is shattered.

There is only one last visa bulletin announcement left for us. Although we are certain that you are doing everything to help the winners, we urge you to release the highest possible number for Europe to make our American dream come true this year

moniigor 17.06.2018 15:16

Mislim da ce EU na kraju biti current I da ce zove broeve dur ne ispune kvota ili kako imaju kapacitet ambasada ostaje samo da cekame I da se nadamo

Supernaut 17.06.2018 15:43

Ne može da bude current, jer nema dovoljno viza, da bi Evropa bila current treba nam još 5000 viza. To se neće desiti.

ikac89 17.06.2018 16:34

Mene interesuje šta će biti sa Afrikom na kraju. Od 38000 pa do kraja oni imaju 6126 pravih casova, ali njihov response rate mislim da je mali oko 30%, a derivative rate manji od 2, što znači da će oni da je to ukupno oko 3700 viza, ali neka bude i 4000. Tako da oni po mom mišljenju više od 18-19000 viza ne mogu da uzmu, a kvota im je 21500-22000. Biće tu velikog viška, ali džaba, kada oni očigledno ne žele da podele te vize drugim regionima. Oni da hoće mogli bi i current da stave i opet ne bi prešli granicu od 50.000 viza, ali mislim da je za to kasno, avgust je bio poslednja šansa i sada više nema vremena za to.

moniigor 17.06.2018 17:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Supernaut (Poruka 72753)
Ne može da bude current, jer nema dovoljno viza, da bi Evropa bila current treba nam još 5000 viza. To se neće desiti.

Current ne znaci deka site odat na intervju current znaci deka MOZE da bides viknat na intervju toa I ubavo e objasneto na sajtot na brit

Supernaut 17.06.2018 17:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ikac89 (Poruka 72755)
Mene interesuje šta će biti sa Afrikom na kraju. Od 38000 pa do kraja oni imaju 6126 pravih casova, ali njihov response rate mislim da je mali oko 30%, a derivative rate manji od 2, što znači da će oni da je to ukupno oko 3700 viza, ali neka bude i 4000. Tako da oni po mom mišljenju više od 18-19000 viza ne mogu da uzmu, a kvota im je 21500-22000. Biće tu velikog viška, ali džaba, kada oni očigledno ne žele da podele te vize drugim regionima. Oni da hoće mogli bi i current da stave i opet ne bi prešli granicu od 50.000 viza, ali mislim da je za to kasno, avgust je bio poslednja šansa i sada više nema vremena za to.

Jeste, zato je možda i vreme da pišemo KCC/VO jer je u AF ostalo 6150 real caseova, a od toga, pojaviće se jedva 3000. Što se redistribucije tiče, Brit je poslednjih nekoliko meseci pričao da će se redistribucija videti tek poslednji VB. Onda, kada je upao DV4Roger sa svojim teorijama o ranijoj redistribuciji, onda se sve svelo na avgustovski VB. Čak je jedan forumaš odmah nakon objave i šoka zbog avgustovske brojke zbunjeno prokomentarisao da je Brit rekao da ćemo tek u septembarskom VB videti redistribuciju. I mi se plašimo da je kasno, sve rešiti u jednom mesecu, ali kao što rekosmo, Brit od početka priča o tome. Baš pogledaj malo unazad.

ikac89 17.06.2018 17:51

U pravu je moniigor. U teoriji oni mogu da stave Current, ali to ne znači da će svi da dobiju datum intervjua. Jednostavno, ambasada nema kapacitet da svima zakaže intervjue i kraj, zakazaće samo onoliko koliko može i to je to. Npr. u Beogradu, do kraja ima 150 dobitnika (lupio sam broj), ambasada može maksimalno da održi i obradi 5 intervjua dnevno, ali samo radnim danima, dakle 22*5=110, znači 110 bi imalo intervju, 40 ne bi. Neka druga ambasada možda ima manji izvučenih ili veći kapacitet, pa bi svi stigli, neka više izvučenih, a manji kapacitet, pa bi onda još manji broj stigao itd. Current znači da ima dovoljno viza za sve izvučene, ali ne znači da će svima biti zakazan intervju. To će se i u Africi gotovo sigurno desiti, jer tamo imamo ljude koji su bili current za intervju u junu, a još uvek im nije zakazan intervju.

Edit.
Citat:

Prvobitno poslao korisnik Supernaut (Poruka 72757)
Jeste, zato je možda i vreme da pišemo KCC/VO jer je u AF ostalo 6150 real caseova, a od toga, pojaviće se jedva 3000. Što se redistribucije tiče, Brit je poslednjih nekoliko meseci pričao da će se redistribucija videti tek poslednji VB. Onda, kada je upao DV4Roger sa svojim teorijama o ranijoj redistribuciji, onda se sve svelo na avgustovski VB. Čak je jedan forumaš odmah nakon objave i šoka zbog avgustovske brojke zbunjeno prokomentarisao da je Brit rekao da ćemo tek u septembarskom VB videti redistribuciju. I mi se plašimo da je kasno, sve rešiti u jednom mesecu, ali kao što rekosmo, Brit od početka priča o tome. Baš pogledaj malo unazad.

Videćemo šta će se desiti. Ja sam se iskreno već pomirio sa tim da je sve gotovo, ali ko zna. Čuda se dešavaju.

moniigor 17.06.2018 18:05

Ja mislim da nece zastati kvota na 18300 da ce rediztriburiju vize od azija .za niv ne r problem da obrade poveke slucaja za eden mesec kako oni do sad zovele 9000 broja na pocetak odnosno vo oktomvri taka da josh imamo nade da moze da bide current ama ne znamo do koi broi ce stici

ikac89 17.06.2018 18:18

To kada su bili skokovi na početku od 9000, tada je bilo sve drugačije. Bio je manji density i response rate, a i drugačije su se obrađivali DS260 obrasci. To je od ove godine promenjeno, a i ove godine su izvukli mnogo ljudi iz Evrope, skoro 42000 ljudi. Npr. prošle godine je izvučeno samo 27000 ljudi, to je 15000 ljudi manje, a iz tih 27000 ljudi su podelili 20500 viza. Kada se primeni proporcija iz prošle godine na ovu ispada da je za 42000 ljudi, potrebno 31800-31900 viza.

Nije mi jasno o čemu su razmišljali i koji je razlog zbog kog su izvukli ovoliko ljudi kada su znali da su sa dosta manje ljudi prošle godine probili kvotu za preko 2000. DV2018 je što se Evrope tiče totalni promašaj.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 19:22.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.