ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Visa Bulletin (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=162)

ikac89 02.07.2018 19:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Supernaut (Poruka 72907)
Pozdrav svima. Videli smo na forumu da su se forumaši registrovali na sajtu
https://ais.usvisa-info.com/sr-rs/iv...on/iv_services. Mi se nismo registrovali jer smo CN26xxx i nismo dobili poziv za intervju. Da li ipak da se registrujemo i da izaberemo poslednju opciju?

Ne može da se registruje, a i to ne bi imalo nikakvog efekta ni da može. Kada se ide na dugme Nastavite ovo izađe na sledećoj stranici

Citat:

Ovaj sajt pruža ograničenu podršku za prijave za useljeničke vize.

Da biste koristili usluge ovog servisa za useljeničke vize potrebna su sledeća dva uslova:

Broj predmeta Vašeg zahteva za useljeničku vizu treba da bude aktivan
Trebali ste dobili obaveštenje od Nacionalnog viznog centra (NVC), KCC-a ili konzularnog odeljenja

Dakle ne može dok broj ne postane current.

Meni još uvek nije stigao mail, osim onog da je primljen.

Supernaut 03.07.2018 06:29

Da budemo realni: Izdavanje viza u Evropi teče bez problema, nema kašnjenja zbog kapaciteta, stiže se kvota od 18.300. KCC je ispunio svoj zadatak što se Evrope tiče. Druga stvar je to što je odziv bio ovoliki u manjim brojevima. 2015. se odziv povećao nakon CN16000 pa se zato stiglo od velikih brojeva. Ali kada se pogleda u broju izdatih viza, to je to. Čak i redistribucija može neznato povećati CN. Kao što smo pisali pre više od mesec dana, Evropa se kvoti od 18300 približava već krajem jula.

ikac89 03.07.2018 12:18

Slažem se. Sada je glavno pitanje da li će i ako hoće, koliko će viza redistribuirati. Od toga zavisi finalni broj. Ja iskreno nisam neki veliki optimista.

moniigor 03.07.2018 13:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ikac89 (Poruka 72915)
Slažem se. Sada je glavno pitanje da li će i ako hoće, koliko će viza redistribuirati. Od toga zavisi finalni broj. Ja iskreno nisam neki veliki optimista.

Sta mislite za current jer neko misli da ima snashe ? ,simon je pisao iako naprave redistribucije da nema sanse za current radi toa sto nema vreme

ikac89 03.07.2018 13:18

Ja mislim da nema teorije da bude current. Kapacitet ambasada u Evropi jeste veliki, ali toliki nije. Avgust je donekle bio poslednja šansa za current, a i tada bi bilo sve nategnuto. Takođe mislim da je nerealno da Evropi daju 23-24000, a možda čak i više viza, koliko bi bilo potrebno kada bi stavili current, bez obzira na to koliko je viza ostalo od drugih regiona. Ali opet, ko zna, ništa još uvek nije gotovo. Sledeće nedelje bi trebalo da bude sve jasnije i tada će se sve znati.

avanio 03.07.2018 16:32

Ljudi, sta god da bude, stvarno bih zelio da vam se zahvalim na informacijama, analizama, podrsci i svemu u ovom mukotrpnom, nama sa visokim brojevima, procesu. Jer bilo ko je van svega ovoga, ne moze razumjeti kroz sta prolazimo... Pa da za tih nedelju dana znamo vise na cemu smo, nista gore od neizvjesnosti i od kvazi upucenih (Brit & co). :)

Supernaut 03.07.2018 20:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ikac89 (Poruka 72917)
Ja mislim da nema teorije da bude current. Kapacitet ambasada u Evropi jeste veliki, ali toliki nije. Avgust je donekle bio poslednja šansa za current, a i tada bi bilo sve nategnuto. Takođe mislim da je nerealno da Evropi daju 23-24000, a možda čak i više viza, koliko bi bilo potrebno kada bi stavili current, bez obzira na to koliko je viza ostalo od drugih regiona. Ali opet, ko zna, ništa još uvek nije gotovo. Sledeće nedelje bi trebalo da bude sve jasnije i tada će se sve znati.

Upravo tako. Ne prelivaju se vize tek tako, postoji neki maksimum koji neki region može da popuni + - nekoliko stotina/hiljadu više u odnosu na limit. Brit danas komentariše da nisu u obavezi da popune kvotu od 50k, što je svima jasno da ni neće. To nije govorio početkom ove fiskalne godine, čak naprotiv, tvrdio je da je njima u interesu da ispune kvotu od 50k. Prateći razvoj događaja i on je shvatio da ništa nije kao prethodnih godina. Nama je od početka DV2018 bilo jako čudno što je vb za oktobar bio tako nizak, i to dva do tri puta niži od svih prethodnih godina. Pričalo se da je to zbog novog načina obrade DS260, što nije istina. KCC je od početka znao da se previše ljudi prijavilo i vrlo oprezno su krenuli u obradu CN. Svemu tome na štetu je išlo i to što je odziv bio ogroman tako da previše ljudi i veliki odziv sigurno ne mogu biti dobri za veće CN brojeve. Iako Brit tvrdi da to nema veze sa Trampom, naš osećaj kaže da ima. U svakom slučaju, ne pristupa se ovom procesu više sa toliko pažnje kao pre. Ali to je samo naš stav...

ikac89 03.07.2018 21:24

Ja sam nešto razmišljao. Realno nikada nismo imali ovakvu situaciju sa ovoliko viza viška. Pre, kada su bile overselected godine, svi regioni su imali problem na kraju tj. ni jedan region nije bio current, tako da nikada nije ni bilo nekog velikog prostora za neku veliku redistribuciju. 2015. godine su npr. Afriku namerno ostavili ispod kvote i mali broj njihovih viza su prebacili na EU region, ali tada su svi regioni bili "u problemu". Sada je situacija potpuno drugačija. U Aziji imamo višak od oko 3000 viza zbog travel ban-a. U Africi će takođe biti sigurno 2-3000 viza viška. Dakle ovakva situacija se praktično nikada do sad nije desila. Zbog toga mi ne znamo kako će KCC da reaguje, ne znamo da li postoji neki inerni mehanizam koji se aktivira u ovakvim situacijama i sl.

U zakonu, vezano za redistribuciju, piše da se neiskorišćene vize mogu / moraju redistribuirati u druge regione. Oni koriste glagol shall i nekada je taj glagol u pravu imao isto značenje kao i must, dakle nešto što mora da se odradi, a sada pravnici kažu da taj glagol pokazuje nešto što može, ali i ne mora da se odradi. Bilo bi dobro kada bi ovi iz KCC-a taj glagol tumačili kao must.

ikac89 08.07.2018 20:45

Pojavila se neka na ruskom forumu sa brojem 34xxx i piše da joj stoji Ready status na ceac sajtu. Iskreno mislim da je u pitanju običan troll tj. siguran sam 99.9%.
Nije nemoguće tj. dešavalo se pre da se ljudima promeni status i pre objave bulletina. Ja sam proverio za svoj broj i meni i dalje stoji At NVC. Ako neko želi može da proveri za svaki slučaj na ovom sajtu https://ceac.state.gov/ceac/
Ide se na Check My Visa Application Status, pa tamo unesete svoj case number u formatu 2018EUXXXXX tj. bez nula.

pijanijoca 09.07.2018 03:10

Pokušah. Kaže ovako:

"Please follow the instructions you received from the National Visa Center (NVC) that list the six steps you must take before NVC can schedule your visa interview appointment. This includes submitting to NVC various fees, forms and documents. Once NVC has received all the required items, they will let you know if anything is missing or incomplete."

Dakle izbaci onaj "at NVC" odgovor. Dao sam sebi slobodu i malo eksperimentisao sa brojkama. Npr, ukucam neki random broj izmedju 23350 i recimo 33000 i cesto izbaci odgovor "your search did not return any data". Takodje ponekad izbaci i "atNVC". Znaci ima dosta "rupa" izmedju brojeva, to mi daje nadu. :)

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:26.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.