![]() |
Citat:
|
@ Zana
da li ti mozda znas kako se kotiraju arhitekte i 3d modelari koji dolaze iz Srbije sa 5-godisnjim iskustvom? Pitam zbog trenutne recesije - da li je potraznja za tom profesijom opala ili i dalje postoji? I sta to ne valja kod University of Phoenix diplome? Jel to varijanta nasih privatnih fakulteta? |
University of Phoenix ti je najpoznatiji univerzitet za online programe. Nude sve i svasta sto je moguce zavrsiti online tako da se online moze stici bukvalno do master-a. Licno, ne bih bacao novac ni na kakav program koji pomenuti Univerzitet nudi.
|
Citat:
|
http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=6987699n
Unemployment Benefits: The 99ers October 24, 2010 5:00 PM Even after an extension of unemployment benefits to 99 weeks, many of those about to go off the program are in a quandary. Scott Pelley talks to some of them in Silicon Valley. |
Citat:
Postoje ljudi koji u stvari gledaju aplikacije i koji u stvari odgovaraju na mailove i prave intervjue i sami biraju saradnike. Znam nekoliko njih i bio sam prisutan kad su gledali dokumentaciju o svakom kandidatu. Naravno, selekcija postoji tako da svi ne budu pozvani (ako se prijavi npr 1000 ljudi za 1 mesto) ali ovde VIP moze a ne mora da znaci. Po meni je vise koliko si informisan i da li zaista ispunjavas kriterijume za zaposlenje. P.S. i taj vlasnik Megatrenda ima neku zaledjinu...a da je biznis - jeste |
[quote=City Lights;19396]http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=6987699n
[i] Covece... Ako je zaista tako zasto onda amerikanci i dalje daju zelenu kartu kad ne mogu ni svoje ljude da pozaposljavaju!?! |
Znam unapred da cu sigurno da "popijem" ponovo kritike mnogo puta izrecene... ali mora neko, zar ne :) nisam odgledala do kraja jer sam mnogo slicnih tekstova procitala, slicnih izvestaja gledala i znam kuda prica vodi. Takodje necu da sklapam citav esej, jer znam i da ko hoce moze sve ove "nezavisne" recenice da shvati tacno kako treba (a ko nece, ne vredi ni esej sa footnotes).
Od ljudi koji su govorili (do pola priloga) nisam cula da ijedan ima strani akcenat. To je cinjenica - 99ers su u vecini slucajeva amerikanci. Radili su za preko 100k. Mesecni troskovi su im bili cak i preko te plate. Mesecna nadoknada od EDD je $1,800. Ratu za kucu, auto i kreditne kartice ne placa molba Bogu da se nadje posao koji ce isto tako da se placa 100k. Ko nije odmah:
o cemu mi onda pricamo? Imigranti (pogotovo oni svezi) ovo sebi ne mogu da priuste i ne mogu da gledaju u zvezde nadajuci se da ce nesto da bude bolje - zato US i dalje "deli" zelene karte (ne pricam o ilegalcima koji iscedise socijalno do zadnjeg dolara valjda). Svezi imigranti nemaju prava odmah na EDD benefits a i ako imaju to je toliko malo da sa tim ne mogu da prezive. Oni nadju posao. Ne cekaju kao amerikanci sa master diplomama da im se pruzi posao na tanjiru. Doticna iz priloga ni manje ni vise kuka kako se na 4 pozicije "county clerk " prijavilo 2 hiljade ljudi?! Naravno, puca zena na platu preko 60k i sa punim benefits... zar nema privatna kompanija koja bi je platila $20 na sat? To je opet vise od max $450 nedeljano od EDD. Ali Boze moj - ako prihvati temp job na 5 dana cak i za $25 na sat to znaci da ce EDD da vrati redovne cekove tek posle 3 nedelje, a ona to (verovatno) ne moze i nece da ceka. Onda je bolje da ne radi nista i da svake nedelje prima zagarantovane pare (99 nedelja), zar ne? Sa sve znanjem da ce da izgubi kucu jer je ne placa, ne pada joj napamet da se seli u neku drugu drzavu i neko mesto u pizdincima - sto bi? Hoce da zivi u "silikonskoj dolini"... da menja karijeru? Sto bi? Btw, moj muz je bio na EDD ni punih 26 nedelja. U medjuvremenu uzeo jos neke poslove (temp) i prosao kroz nenormalnu EDD proceduru gde ti novac kasni skoro mesec dana. Skroz promenio karijeru i najzad radi ono sto hoce u zivotu (sa boljim beneficijama i platom nego sto je ranije imao na mng poziciji). Nijedan od nasih prijatelja imigranata nije bio 99 nedelja nezaposlen, a svi su izgubili posao u ovom ili onom trenutku recesije. Ja nisam izgubila posao ali sam u jednom trenutku bila na 3 radna dana nedeljno - sve to covek progura kad zivi "within means" i kad se ne pruza vise nego sto moze (kupovina kuce ili kirije koja se ne uklapa u pomenuti iznos koji EDD placa u slucaju gubitka posla, napucane desetine hiljada dolara na kreditnim karticama, besna kola na kredit i tako dalje). Iskreno, zao mi je mnogih ljudi ali ne ovih sto su poceli da ih prikazuju - zao mi je samohranih majki sto skoluju decu da ne bi imali malo placene poslove kao one, zao mi je ljudi koji su izmanipulisani od strane banaka i firmi za koje rade. Ali ljudi koji nece da odustanu od komfora makar privremeno i onda zbog neplacanja izgube sve... ne mogu da tvrdim isto. I opet - u zgradi imam amerikance koji ne rade vise od dve godine, ali nijednog imigranta. Svi imigranti rade i placaju troskove (ponovo mislim na "legalne"). Opet - znam i gomilu amerikanaca koji su sve uradili sto treba kad su izgubili posao - i snasli se opet. I oni isto tako ne razumeju sta se desava sa nekim ljudima - posla ima manje ali ko nije fleksibilan ne moze da se izvuce. Covek nije drvo - nema korene i mora da se pomera... |
[quote=blok64;19407]
Citat:
|
Eh....Zana i ja u isto vreme odgovorismo, ali ona je to detaljno lepo objasnila :-)
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:16. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.