![]() |
http://www.zelenalutrija.com/forum/s...6889#post26889
Evo ja ispisala ranije neke osnovne info o Dallasu,moje preporuke za pocetak bas zbog prevoza i povoljnih cena stanova,grad pruza stvarno puno mogucnosti za zaposlenje.Texas je prvi po rastu broja radnih mesta u federaciji,bar je bio prosle godine,ove god nisam nesto pratila statistiku. |
Olivera, da li biste DFW stavili ispred ili iza Houstona ili Austina za novopridošlicu? Koliko se razlikuje mentalitet u 3 spomenuta područja?
|
Citat:
Hvala, pročitao sam i mogu Vam reći da ste nas zaintrigirali! Vidim da je Vaša lokacija Dallas, a imao bih neke osnovna pitanja. Sa Vaše tačke gledišta kakav je Dallas po pitanju sigurnosti, da li preporučujete neke kvartove za život? Kako podnosite ljetnje vrućine, da li ste se navikli? (kakva je razlika u odnosu na naše ljetnje vrućine) Koji od gradova po Vašem mišljenju je bolji za život sa malim detetom i po ponudi posla, da li Dallas, Austin, Houston ili pak San Antonio (mada nisam pronašao da ga neko na forumu spominje)? |
@ Fitz,ne bih mogla da napravim tu komparaciju jer nisamz zivela u ostala dva grada
@peja Najbolji,a samim tim i najskuplji deo grada je Highland park,tu su one kuce od po par miliona,zatim University park,tu se mogu naci stanovi od oko $1K za 1br,cene jesu visoke,ali iz razloga sto je jako siguran kraj,95% je belo stanovnistvo,skoro da nema kriminala.Za neki pocetak moja preporuka je deo sa druge strane I 75,White rock,tu je ogroman kompleks Village apartments,cena stanova je od $550 pa navise,zavisno od toga da li su zgrade starije ili novije,da li su renovirane.Tu uglavnom zive young proffesionals,kao i svaki veci kompleks ima svoj klub,fitness centar,bazen,ogroman park za setnju,voznju bajsa itd.Moze se reci da je siguran,vecina kompleksa je gated.Ono sto je super je da su bukvalno sve prodavnice,tj trgovacki lanci walking distance,u krugu oko tog kompleksa se mogu naci i Walmart,Tom Thumb,CVS,Target,Home depot,znaci u startu mozes kupiti sta ti treba,a da ne moras imati auto.Par km severnije je i ogroman mall Northpark. Mnogo se menja grad vremenom,bukvalno za par meseci se srusi neki stari kompleks koji je bio kritican u nekom kraju,sa puno kriminala,izmesanog stanovnistva,nekih sumnjivih likova itd i izgradi se sasvim novi gated kompleks sa video nadzorom,cuvarima itd.Stvarno se moze desiti da iz bezbednog kvarta predjes ulicu u uletis u sasvim nebezbedan deo. U University park je ogroman kompleks univerziteta,biblioteka,nekih instituta,ima jako puno studenata,zive u okolnim kucama i kompleksima pa se na rasprodajama moze naci puno skoro novog namestaja na kraju semestra. Ima jako puno i organizovanih sale u okviru kompleksa,svako iznese ispred sta ima za prodaju,tipa dva puta godisnje(neko mi rece da u Dallasu moras imai neku dozvolu grada,vadi se u City hall da bi organizovao garage,yard ili complex sale). Pored samog I 75 ide paralelno i voz(crvena i zuta linija,plava se odvaja pa ide do Garlanda,ali se realno moze koristiti i ona,a od skretanja pesaka kuci,mnogo ljudi koristi park and ride sistem,dovezu se autom do neke stanice voza pa dalje vozom) koji saobraca od severa prema jugu,tako da je ovaj deo,Village,University park dobro povezan sa downtown,crvena linija ide do Plano,to je predgradje grada,ogromno,sa jakom dobrim skolama,ali su i cene nekretnina jako visoke(ovo znam iz price,upoznala neke ljude inace nisam bila tamo) Sto se tice vrucine,sta da kazem,od marta vec pocinje da bude jako vruce pa sve do kraja oktobra,temperature su svakog dana preko 40,ali je normalno sve klimatizovano.Uglavnom su racuni za struju veci,znaju da budu od 150$ pa navise,par puta sam pricala sa nekim porodicama i kazu da je njihov normalni racun za struju cak i 300-400$.Mnogo zavisi i u kakvoj zgradi zivis,kako je izgradjena,koliko je stara,koliko koristis klimu,da li je severna ekspozicija pa nema sunca direktno ili pece po citav dan. |
Suprugu, mene i cerkicu isto zanima TX, tj, gradovi poput Austina i Hjustonas ali da ne vicemo hop dok ne skocimo, tj. ne selektuju nas. Za sad samo upijamo informacije a mislim da bi otisli i ako bi nam propala veza koju imamo za Las Vegas jer mislim da bih se na tim prostorima kao muzicar mogao pronaci. Ko sto je neko negde rekao, vazno je da prvobitni troskovi nisu veliki a kad ti "upadne" angazman, nije u pitanju 500$ vise ili manje. No, otom potom. Olivera, hvala za informacije i...nastavi...sve je dobrodoslo...jos ako i poznas nekog muzicara! Ihaj...:)
|
@Olivera77,
kakvo je tvoje iskustvo sa DART sistemom, video sam da ga konstanto prosiruju, izgleda veoma dobro. Kakve su zime, temp, vrijeme? Sta je sa vlagom u vazduhu u toku godine i polen sa drveca? Kako je voziti se glavnom petljom na autoputu :) @Peja Video o DART sistemu http://www.youtube.com/watch?v=UdgeuAfgw4g Ne sto o Dallasu http://www.youtube.com/watch?v=ZtFZIRZDsVo |
Da li mi neko moze reci koji su delovi Hjustona najjeftiniji za izdavanje stanova? Kazete da je od marta do oktobra pakleno vruce, a sta je sa ostatkom meseci? Kakvo je vreme od oktobra do marta? Hjustone stizemo, kako god budemo mogli ali stizemo!!!
|
U ogromnom delu Amerike je pakao leti ali imaju klima uredjaje i u autima i u prodavnicama i vecini kuca i stanova. Samo zavrtite globus i pogledajte gde bismo mi bili da nas prebacis na ovu stranu. Neki Micigen, Dakote... Manje se pesaci pa ce vrucina da vam se svede od kuce do kola, od kola do zgrade.
|
Što se tiče Houstona ja mogu pomoći samo oko mjeseca oktobra kad smo došli i trenutnog mjeseca. U oktobru oko 11h navečer kad smo izašli sa aerodroma koji je sav klimatizian u garažu istog, iznenadio nas je vruć zrak isto kao da je neko fen u uključio da puše u vas, jako vruće, nije toliko vruće kolika je relativna vlaga pa je nekakava spaina. Uglavnom u oktobru je bilo jako vruće ali čovjek se nekako navikne, gdje god da ideš sve je klimatizirano malo i previše je bukvalno kad u tržnom centru prolaziš pored frižidera treba ti džemper toliko je hladno, isto kao i u autobusima, malo previše rashlađuju jer kad izađeš iz tako lijepo klimatiziranog prostora na ulicu jako se iznenadiš na promjenu temperature, ali ljudi i ljudski organizam jako se brzo navikne, već sad početkom novembra jutra su hladna oko 9stepeni dok po danu čim sunce izađe je jako lijepo ugodno i toplo, kao kod nas negdje u maju otpilike temperatura.
P.S. Ja jako volim toplotu i vrućinu...tako da nemam problema s tim..što toplije meni ljepše:==D: |
Citat:
Hvala Vam puno na ovako opširnim informacijama! Recite mi kakav je Dallas po pitanju posla, tj. ponude posla? Vidim da je grad malo jeftiniji da li su i plate zbog toga manje? Kakvi su troškovi života, evo iz vašeg ugla, koliko je struja, stanarina, hrana, računi za internet, struju, telefon,...? |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 09:22. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.