Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne
(Poruka 46063)
Imas temu o tome klikni ovde Meni je licno dosao racun na 65000 dolara. Prirodni, zatim hitni carski, pa beba u NICU (neonatal intensive care unit). Cijena prava sitinica. Imala sam dva osiguranja, jedno je pokrilo do 2000 (United Healtcare - out of pocket) a drugo preostale 2000 (Medicaid Emergency).
Neki su pominjali cini mi se Cook County Hospital u Cikagu kao neku varijantu...
|
Video sam tu temu, ali tu je bacen fokus na ilegalce uglavnom i ne pominje se da li je moguce uzeti neko osiguranje odmah nakon ulaska u zemlju koje bi pokrilo troskove poradjaja jel bez toga je papreno skupo i to mi kao 'svezi' imigranti ne bi mogli da podnesemo finansijski.? Jos jedna poenta mog pitanja je da li ce biti problema ako se dete rodi kod nas u Srbiji posle intervjua? Mislim na ulazak u USA posle par meseci, postujuci dat termin za krajnji rok ulaska zbog GC.
|
Ne znam u koju drzavu planiras da ides,ali evo ti jos jedna opcija,a to je "CHIP Program" :
https://www.healthcare.gov/are-my-ch...ible-for-chip/
ja bi proverila,i uplatila neki plan,posto ako se devojka porodi tamo,to moze i vise da ti iskomplikuje stvari i natamosnje preseljivanje
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dulei86
(Poruka 46064)
Video sam tu temu, ali tu je bacen fokus na ilegalce uglavnom i ne pominje se da li je moguce uzeti neko osiguranje odmah nakon ulaska u zemlju koje bi pokrilo troskove poradjaja jel bez toga je papreno skupo i to mi kao 'svezi' imigranti ne bi mogli da podnesemo finansijski.? Jos jedna poenta mog pitanja je da li ce biti problema ako se dete rodi kod nas u Srbiji posle intervjua? Mislim na ulazak u USA posle par meseci, postujuci dat termin za krajnji rok ulaska zbog GC.
|
Najbolje da pitas u ambasadi. Ocigledno ste karakteristican slucaj, nisam cula da je iko imao slicnu situaciju. Ako se dete rodi nakon intervjua, i detetu treba viza da dodje ovamo. Tako da i njemu treba zelena karta u principu. Zar ne?
Ja sam bila u situaciji da sam trudna dobila ponudu posla u Evropskoj Uniji. I kad sam pocela da kontam kad cu da se porodim, gde (mogla sam da pocnem da radim dok sam u 6. mesecu trudnoce, da se porodim u Spaniji i da dete bude Sprska drzavljanka) ili da ostanem u SAD i da se porodim i zaposlim ovde (dete je Amerikanka od rodjenja).
Pare na stranu - razmisli koliko te kosta prijava za zelenu kartu za dete, ostanak tu, putovati sa bebom ne mozes dok ne napuni 40 dana zbog imuniteta koji jos uvek nije razvijen. Sad ti se cini, ma nema problema, ali kad dobijes dete pa pocnes da kontas sta je najbolje za dete, nije ti svejedno da 10 h udise ustajali vazduh u avionu sa bolestinama iz citavog sveta. Sto se njegovpg/njenog drzavljansta tice - najbolje je da se porodite ovde u SAD. Sto se finansija tice - naravno tu.
Sto bi ovi rekli - go figure
|
DS
Postavio sam ovo pitanje vec jednom u nekoj drugoj temi ali niko ne odgovara pa evo i ovde cu. Ako slanje podataka za DV-2015 krece od 19og maja do kada onda traje? Koliko ima vremena za slanje podataka?
Hvala.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik SRECNIK
(Poruka 46091)
Postavio sam ovo pitanje vec jednom u nekoj drugoj temi ali niko ne odgovara pa evo i ovde cu. Ako slanje podataka za DV-2015 krece od 19og maja do kada onda traje? Koliko ima vremena za slanje podataka?
Hvala.
|
Koliko ja znam traje do semptembra 2015, e sad sto pre posaljes to bolje.
|
Green Card - Da li moram da zivim u Americi?
Pozdrav svima!
Imam jedno pitanje u vezi Green Card-a. U slucaju da dobijem GC i da dobijem SSN, da li sam u obavezi da ostanem u Americi neko vreme? Da li mogu da zavrsim papire, zatim da se vratim u Srbiju i posle nekog vremena opet odem?
Cuo sam razne price raznih ljudi i zbog toga nisam siguran sta je istina. Cuo sam da ljudi dolaze samo jednom godisnje da se 'chekiraju' i posle se vrate u Srbiji ili negde drugde, u zavisnosti gde zive.
Ovo me pre svega interesuje zbog finansija, jer u slucaju da dobijem GC nisam siguran da li cu moci da ostanem taj pocetni period ako ne nadjem posao u struci.
Hvala!
Dusan
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dusancv
(Poruka 48557)
Pozdrav svima!
Imam jedno pitanje u vezi Green Card-a. U slucaju da dobijem GC i da dobijem SSN, da li sam u obavezi da ostanem u Americi neko vreme? Da li mogu da zavrsim papire, zatim da se vratim u Srbiju i posle nekog vremena opet odem?
Cuo sam razne price raznih ljudi i zbog toga nisam siguran sta je istina. Cuo sam da ljudi dolaze samo jednom godisnje da se 'chekiraju' i posle se vrate u Srbiji ili negde drugde, u zavisnosti gde zive.
Ovo me pre svega interesuje zbog finansija, jer u slucaju da dobijem GC nisam siguran da li cu moci da ostanem taj pocetni period ako ne nadjem posao u struci.
Hvala!
Dusan
|
Ne svi mi nadjemo odma poso u struci kad dodjemo vamo.To ne bi trebalo da bude razlog za tebe da ne ostanes ovde. Kao prvo kad dobijes green kartu,da bi je zadrzao treba svake godine da si u USA bar 6 meseci, e sad vidi ti dali ti se isplati da svakih sest meseci platis kartu do Srbije,pa posle ped natrag. Ti imaj srece neka te izvuku,pa ces polako da se pripremis za zivot ovde pa i ces imati vremena i poso da nadjes.
|
SRBghost |
12.09.2014 07:09 |
Moze da bude van USA do godinu dana (364/363) dana. 6 meseci je uslov da ne kvari uslov za drzavljanstvo posle 5 godina. Naravno, ako je godisnje 2-3 meseca u USA, neko ce posle godinu-dve ukapirati da osoba ne zeli da zivi u USA pa ce mu na aerodromu oduzeti GC.
|
Zdravo svim forumsima!Evo vec trecu nedelju kako smo stigli u USA,i imam neka pitanja-kad smo stigli na aerodromu u Philadelphia udarili su nam u pasose neke stembile sa brojevima I rekli da tè brojeve vaze za sve daljnje aktivnosti dok ne stigne green card.za nekoliko dana stigli su SSN pa sam polozio za kola i kad sam aplicirao za posao trazili su mi br. green card-a.Stembil sa brojem u pasosu nije prosao.Ovde nekima su stigle karte za 3-4 nedelje,nekima za 2-3 meseca.Dali neko zna nesto vise?Unapred hvala i naravno uzdravje :beer:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik LAV Sk
(Poruka 48568)
Zdravo svim forumsima!Evo vec trecu nedelju kako smo stigli u USA,i imam neka pitanja-kad smo stigli na aerodromu u Philadelphia udarili su nam u pasose neke stembile sa brojevima I rekli da tè brojeve vaze za sve daljnje aktivnosti dok ne stigne green card.za nekoliko dana stigli su SSN pa sam polozio za kola i kad sam aplicirao za posao trazili su mi br. green card-a.Stembil sa brojem u pasosu nije prosao.Ovde nekima su stigle karte za 3-4 nedelje,nekima za 2-3 meseca.Dali neko zna nesto vise?Unapred hvala i naravno uzdravje :beer:
|
Dali vo medjuvreme vi stignaa pisma na domasna adresa?Nas pred da ni dojdat grin kartite ni stignaa tie pisma po posta vo niv imase deka kartite se vo proces i onoj "A" brojot sto ti e potreben za rabota.Ako nemas dobieno takvo nesto, pojdi vo ssn kancelarija,i neka ti ispecatat livce so tvojot SSN broj,,za da mozis da pocnis so rabota.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 22:51. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.