![]() |
Ja se nesto kao kroz maglu secam da kada dobijes zelenu moras da cuvas papir iz tog pisma u slucaju tih stvari, jer se tu takodje nalazi taj A broj, Ako imas taj papir bice ti lakse da dokazes da si imao i zelenu kartu, U ostalom imaju oni negde i tvoj otisak prsta... pa dokazivanje da si ti taj ne bi trebalo biti toliko tesko.
|
Da li se pri prvom ulasku u SAD na aerodromu popunjavaju obrasci za izdavanje
Green card http://www.uscis.gov/files/form/i-485.pdf i SSN http://www.ssa.gov/online/ss-5.pdf ? Ako se ne popunjavaju ti obrasci sta se onda popunjava pri prvom ulasku od obrazaca jer se pitam na osnovu cega oni izvuku podatke od dobitnika i posalju mu na kucnu adresu gotov GC i SSN? Uglavnom ste pominjali samo otiske prstiju, slikanje i da to sve ide brzo. |
Na aerodromu su nam uzeli biometriske podatke.Zatim su nas pitali osnovne stvari,datume rodjenja,adresa gde hocemo da nam stigne grin karta i slicno.Posle jedne nedelje smo otisli u centar za SSN ali su nas vratili sa izgovorom da treba da sacekamo da nam dodju grin karte.Imali smo srece da su nam grin karte dosle posle 10-ak dana posle ulaza u Ameriku,tako da smo ponovo otisli u centar za SSN i ovoga puta smo dobili SSN brojeve u roku od nekoliko dana na kucnu adresu.
|
ssn
Pozdrav forumasi!
Evo Caca je vec 3 nedelje u Chicagu! Danas je tacno 3 nedelje odkako sam se prijavila za ssn i danas su mi dali potvrdu sa brojem. Kartica ce naknadno stici... Izgleda da su imali neke izmene u proceduri dodele ssn, jer meni nisu ni 2 nedelje od prijave mogli da kazu koji je broj dodeljen jer kazu ima neki Clearance koji vrsi DHS, pa kad oni zavrse onda na scenu stupa SSA. Taj Clearance kao traje 10-15 dana. Sto se tice imigracionog na aerodromu, nije bilo nikakvog intervjua, samo je sluzbenik pokupio koverat iz ambasade i odneo u jednu sobu, meni je rekao sedi tu i cekaj. Kad se vratio, samo rece pogledaj u kameru, i pticica...potpisi ovde...otisci...ja sam samo insistirala da adresu potvrdim...i gotovo... Eto toliko...:grin: |
Ja sam SSN dobio pre desetak dana za sve nas troje,sad samo cekam green card,ID i tu jos neke sitnice.
|
ssn
Citat:
A opet ste dobili kartice mnogo pre...mislim 10 dana nekad bude jako dugo...:no: Uglavnom, ne žalim se...samo neka kotraljaju točkovi...sa srećom društvo! |
Ja sam konacno dobio sto sam i zadnje cekao a to je green cards, jos sto moram da uradim je da im javim da sam promenio adresu prebivalista jer sam se osamostalio,poceo da rentam house i konacno krenuo sam sa svojom porodicom u novi zivot,takodje sam poceo da radim, glupi Orientation proso i sve ide punom parom.
|
???
Cao svima,posto sam ja jedan od ovogodisnjih dobitnika.Ja vec imam SSN,jer sam isao ranije kao J1.Da li je taj moj SSN i dalje vazi,to jest.ne treba mi nov?Hvala
|
Citat:
Jesi i ti bio na Aljasci? |
Pošto na ssn koji se dobije prilikom w&t programa (tj. dok si na J-1 vizi) piše "Valid for work only with DHS authorization" mislim da će ipak biti najbolje da traži novi ssn, kako ne bi morao svaki put da prilaze gc na uvid.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 10:16. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.