![]() |
Congratulations
:pucpuc2::ziveli2: wow, moram priznati da mi je čitanje iskustva ove "sezone" potpuno nova dimenzija u odnosu na čitanje onih ranijih iskustava. Valjda zato što smo sad dio "ekipe"...Nervoza me uhvatila samo čitajući ove redove. U svakom slučaju drago mi je da je sve prošlo ok i pored zbunjenosti koju si unio u njihove redove :) :) pozz |
@BOJAN:bravo!! Čestitke!!!
@VIA: i za mene danas sretan dan! Nakon što sam se već "sprijateljio" s gospođom u ambasadi - ispilio ju telefonski preko svake mjere - te najprije nisu još bili dobili fizički dokumente iz Kentuckyja, kod drugog poziva su ih imali, ali su mi rekli da će zbog novog sistema biti moguće odgoditi interview tek od 1.10. A kako će tada svi navaliti na sistem, neka se strpim do 2.10. Još sam jednom nazvao 30.9. samo da se uvjerim da me ne zaboravi- gospodine, čujemo se 2.10! I danas točno u 10.30, prije nego im počne sat vremena kad primaju pozive (radnim danom 11-12) zvoni mobitel mojoj ženi, ona je dobitnica. Kaže da nisam stavio u formularu adresu u USA - to sam namjerno izostavio jer imam više opcija. Pa da ju donesem na interview. U strci sam zaboravio i djevojačko prezime dobitnice. To nisam ni primijetio. Ipak nije nikakav problem. Htjeli smo da nam interview bude u srijedu 27.11, ali srijedom ne rade useljeničke, tako nešto, nemojte me taj dio uzeti za riječ. Četvrtak 28.11. je thanksgiving day praznik u USA i tako smo dobili Ponedjeljak, 25.11. U 11 sati U 11 zato jer su u ZG ambasadi do 11 vize, 11-12 green card, onda pauza do 13 pa do 15 rade na putovnicama. Tako da će i daljnji intervjui po toj logici vjerojatno biti u ZG u to doba, 11-12. Rečeno nam je da dokumenti ne smiju biti stariji od 6 mj i da bismo ipak na intervju trebali donijeti novije fotografije za svaki slučaj. Da ništa ne prevodimo i ne bacamo novac na ovjere, nego donesemo izvode iz matica rođenih (na bilo kojoj općini- odnedavno je to u HR umreženo pa ne treba ići u mjesto rođenja), ali da uzmemo i MEĐUNARODNE RODNE LISTOVE - to nam, kaže, neće trebati za interview, ali će nam trebati kad dođemo u USA. Diplome samo original na uvid i kopiju. Inače, svaki izvod je 25kn (20biljeg+5obrazac), a svaki Međunarodni rodni list je 40kn. Vjenčani list isto 25. Rečeno nam je da liječnički napravimo dva tjedna prije, da ne žurimo s tim jer se od liječničkog, a ne od intervjua računa rok 6 mjeseci do ulaska u zemlju. Sad još po vjenčane i rodne i kartone cijepljenja za liječnički!! Neka se javi još neko ako ima sa Zagrebom iskustva! |
cestitki i od mene:1081:
So sreka na site ostanati!!!1 pa belki ke dojdam i jas na red :==D: |
Aos
@bojanso Cestitke prvo !:1081:
Interesuje me kako je izgledala ta izjava sto ti je sestra poslala? Jer negde stoji da treba formular I-134 ? |
@Makovi
Super, drago mi je da ste uspjeli sve iskombinovati kako ste planirali. Mi ćemo vjerovatno isto odgađati pa me zanima procedura, vidim da je prilično jednostavno. Mada smo mi ambasada SA, ali princip je isti. Vidim pohvatao si sve detalje oko radnog vremena, termina obrade različitih tipova viza i sl, možeš honorarno raditi na info pultu ambasade ZG, obzirom da si i sa osobljem na "ti", a koji dolar sa strane će super doći. :D :D Šalim se... :) hvala ti na informaciji. |
Citat:
|
Iskrene cestitke, bitno da se probio led za ovu godinu i da je sve ispalo ok. Hvala na detaljno napisanom komentaru iz ambasade, i svima zelim da prodju i naravno da se sto manje nerviraju, ali nervoze ce uvek biti, tako da se ceka jos mesec ipo i onda dajem i ja svoj komentar, nadam se pozitivan ;) Hteo sam samo jos nesto da pitam, sto se tice izvoda iz mkr, i potvrda iz supa i suda, da li treba tamo da se navede da se vadi za vizu, tj. da li mora da se plati taksa i dole striktno napise da je za vizu, posto kad sam izvadio pise mi dole da je za posao ili skolovanje i da se u druge svrhe ne moze koristiti i to je besplatno. Pozdrav svima!
|
I mi smo "polozili" danas. Sutra popodne idem po vize pa cu pisati detaljnije posle toga. Sve u svemu veoma pozitivno i opusteno iskustvo.
Pozdrav svima! |
Citat:
|
Citat:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 19:46. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.