ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   DS260 Formular - Prevedeno uputstvo za popunjavanje (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1580)

damirb 10.09.2016 22:53

Pozdrav svima,

malo cu i ovde da smaram sa pitanjima jer su vezana za popunjavanje DS-260.

Izvucen sam u drugom krugu i poslednje cifre su mi preko 25000 i koliko sam razumeo to znaci da ako sada popunim formular bicu pozvan na intervju okvirno u febraru-martu?

Iscitao sam gomilu tema i pokusavam obraditi sto vise informacija i sto pre popuniti formular, jer sam procitao da sto pre trebam to uraditi jer sam izvucen u drugom krugu i postoji sansa da se GC podele... Previse informacija i prevelik pritisak dovodode do toga da sam zbunjen :(

Dosao sam do dela Work/Education/Training i tu zapeo. Sta da stavljam u (present) primary occupation? Imam zavrsenu cetvorogodisnju masinsku skolu i taj posao nikada nisam radio niti bih zeleo da ga radim u buducnosti jer trenutno radim kao freelance programer i hteo bih takav posao da nadjem i u USA kada odem? (vodim se kao nezaposlen poslednjih 5+ godina)

U radnoj knjizici imam svega 2 meseca upisanog radnog staza za neki posao koji sam radio pre 7-8 godina i to je to.

Takodje, sta staviti za other occupations?

Za sada toliko.

Hvala

stanema 10.09.2016 23:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik damirb (Poruka 63123)
Dosao sam do dela Work/Education/Training i tu zapeo. Sta da stavljam u (present) primary occupation? Imam zavrsenu cetvorogodisnju masinsku skolu i taj posao nikada nisam radio niti bih zeleo da ga radim u buducnosti jer trenutno radim kao freelance programer i hteo bih takav posao da nadjem i u USA kada odem? (vodim se kao nezaposlen poslednjih 5+ godina)

U radnoj knjizici imam svega 2 meseca upisanog radnog staza za neki posao koji sam radio pre 7-8 godina i to je to.

Takodje, sta staviti za other occupations?

Za edukaciju navedi ono sto jeste, a za posao bolje napisi da si Self employed ______ (pa npr. developer, programmer... ili nesto tacnije) i navedi okvirno koliko dugo se bavis time.

Ja bih stavio da mi je posao "Self employed developer/programmer", a ona dva meseca bih stavio u "other occupations".

Najbitnije ti je da tacno ubacis skolu (imas srednju cetvorogodisnju), jer se po tome kvalifikujes, a ovo za posao i ako pogresis nije smak sveta.

Ako neko ima drugaciji predlog ili je imao slicnu situaciju neka napise.

damirb 11.09.2016 19:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik stanema (Poruka 63124)
Za edukaciju navedi ono sto jeste, a za posao bolje napisi da si Self employed ______ (pa npr. developer, programmer... ili nesto tacnije) i navedi okvirno koliko dugo se bavis time.

Ja bih stavio da mi je posao "Self employed developer/programmer", a ona dva meseca bih stavio u "other occupations".

Najbitnije ti je da tacno ubacis skolu (imas srednju cetvorogodisnju), jer se po tome kvalifikujes, a ovo za posao i ako pogresis nije smak sveta.

Ako neko ima drugaciji predlog ili je imao slicnu situaciju neka napise.

Da, ali problem je sto nasa drzava ne prepoznaje oblik "freelancer" u svojim zakonima i ja sam zvanicno nezaposlen...

Nisam self-employed jer nisam preduzetnik... Ima li neko drugi sta da stavim?

Da li se pod primary ocupation smatra da stavim zavrsenu skolu ili zaposlenje? Takodje, da li se pod other smatraju neki drugi oblici obrazovanja, zvanicni ili nezvanicni?

Ili se sve ovo jednostavno popunjava podacima u vezi posla?

Hvala :)

Mikimiki 11.09.2016 21:20

Sansa

Pozdrav svima evo da javim da sam izvucena pre par dana u drugom krugu i imam par pitanja.
-Prvo zanima me sta ste popunjavali u poljima rezervisanim za adrese deo koji je naznacen kao state/province, ili je to nebitan podatak,
-drugo moj case number je 24xxx, pa me zanima kakve su mi sanse za dobijanje poziva za intervju i da napomenem, dobila sam preko BIH.

BetterFuture 11.09.2016 22:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Mikimiki (Poruka 63137)
Pozdrav svima evo da javim da sam izvucena pre par dana u drugom krugu i imam par pitanja.
-Prvo zanima me sta ste popunjavali u poljima rezervisanim za adrese deo koji je naznacen kao state/province, ili je to nebitan podatak,
-drugo moj case number je 24xxx, pa me zanima kakve su mi sanse za dobijanje poziva za intervju i da napomenem, dobila sam preko BIH.

Čestitam i dobrodošli na forum! Na sledećem linku možete videti prevedeni DS-260 na bosanski (ne mojom zaslugom; član johnywalker se potrudio...)

stanema 12.09.2016 08:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik damirb (Poruka 63134)
Da, ali problem je sto nasa drzava ne prepoznaje oblik "freelancer" u svojim zakonima i ja sam zvanicno nezaposlen...

Da li se pod primary ocupation smatra da stavim zavrsenu skolu ili zaposlenje? Takodje, da li se pod other smatraju neki drugi oblici obrazovanja, zvanicni ili nezvanicni?

Onda najbolje nazovi ambasadu u Beogradu pa ih pitaj.
Immigrant Visas Contact

slucajni_prolaznik 12.09.2016 09:04

Citat:

Prvobitno poslao korisnik damirb (Poruka 63134)

Pa kakve veze ima nasa drzava sa dokumentom koji ces da koristis radi odlaska u drugu? Mislim da bi trebalo da napises cime se bavis, na ovaj ili onaj nacin. A ako ih nazoves, najverovatnije je da ce ti reci 'da ih to previse i ne zanima ako se kvalifikujes preko skole' - mene su tako 'ohladili' kada sam pitao za promenu adrese u okviru Srbije.

damirb 12.09.2016 09:13

Nazvacu ih danas i pitati, ali verujem da ce i mene ohladiti... :)

Ponovicu drugi deo mog pitanja, mozda mi mozete odgovoriti-Da li se pod primary ocupation smatra da stavim zavrsenu skolu ili zaposlenje? Takodje, da li se pod other smatraju neki drugi oblici obrazovanja, zvanicni ili nezvanicni?

Gledao sam i preveden formular na bosanski i verujem da je sve u vezi posla, ali bih da proverim...

Hvala

slucajni_prolaznik 12.09.2016 09:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik damirb (Poruka 63144)
Nazvacu ih danas i pitati, ali verujem da ce i mene ohladiti... :)

Ponovicu drugi deo mog pitanja, mozda mi mozete odgovoriti-Da li se pod primary ocupation smatra da stavim zavrsenu skolu ili zaposlenje? Takodje, da li se pod other smatraju neki drugi oblici obrazovanja, zvanicni ili nezvanicni?

Gledao sam i preveden formular na bosanski i verujem da je sve u vezi posla, ali bih da proverim...

Hvala

Occupation je definitivno zaposlenje. I sam sam zavrsio skroz druge skole od onoga cime se bavim - skole su mi 'jedna prica', a zaposlenje druga. Koliko se secam, to 'Other' sam hteo da popunim sa hobijem na koji intenzivno trosim vreme (nekome je to i posao), ali se nije moglo popuniti bez imena firme/organizacije, pa sam odustao. I nisam zvao da 'priupitam'...

damirb 12.09.2016 09:23

uf... Pa sta onda staviti pod primarno zaposlenje za zvanicno nezaposlenu osobu?! 1000 pitanja za jedan prost dokument... Verujem zato sto puno zavisi od ovoga da se zato i pridaje toliko znacaj dokumentu :/

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:45.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.