ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pronalaženje prvog posla u Americi (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=287)

dreamerns 06.11.2010 22:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dejancic (Poruka 19574)
Slazem se, takvih poslova ima, ali ljudi moraju da budu svesni pre dolaska ovamo da iako takvih poslova ima novi emigranti ih tesko dobijaju bez veze. Nemam objasnjenje za to, ali je tako. Jedan sam od mnogih koji se prijavljivao na oglase za minimalno placene poslove tipa McDonalds, Starbucks, Target, Dunkin donuts... Nisu se udostojili ni da mi napisu hvala lepo, izabrali smo nekog drugog...
Reci su suvisne, moj savet naoruzajte se strpljenjem i sve ce doci na svoje mesto...

Vecina ljudi ti nikada ne odgovori. To je americka nekultura, i o tome ne zelim ni da raspravljam.
Sto se oglasa za gore navedenu vrstu poslova tice, oni su uglavnom konstantni. Te firme stalno traze ljude, em zato sto se sire, em zato sto vecina ljudi tu koja radi ili je na part time, ili jedva ceka da pobegne odatle....tako da se osoblje stalno menja. Najbolji nacin je nakon slanja rezimea otici direktno u prodavnicu. Oni primaju milion tih rezimea i uglavnom ih niko ne cita (zato ni nemas odgovor). Kada dodjes tamo licno, onda te izvuku....iskreno....bole ih bre uvo.

dragance 07.11.2010 02:39

Američka nekultura ? Hmm ja sam zaista slao CV na ogroman broj adresa u EU prilikom apliciranja za posao i niko nikad mi nije odgovorio osim jednom i to neka Češka kompanija..tako da iako ne živim u US, a nisam ni bio nikad tamo, ne bih to nazvao američkom nekulturom kad ni u EU nikom nije stalo da odgovori kanididatu za kojeg nisu zainteresovani.

dreamerns 07.11.2010 03:46

E ne znam sta onda reci....kanda su to svi pokupili.
Mislim da je to krajnje nekulturno.

libertas222 10.11.2010 14:51

Evo surfajući naletih na ovaj link, možda nekome pomogne...
http://www.greencardbase.com/store.asp

VonTuzni 10.11.2010 15:38

Unaprijed cu se ispricati ako je vec netko nesto napisao sto cu ja sada, ali mi se neda citati prijasnje postove. :drool:
Mislim za prvi posao (ako ste musko) da ces lako naci na gradevini na crno jer i u americi rade nasi na gradevini. Razlika izmedu Njemacke i USA u tom biznisu je sto u Njem rade poljaci, bugari,..., a u USA meksikanci, afrikaci i sl. Nasih ima svugdje tako da se za prvi posao mislim ne treba previse brinuti. Najbitnije je se snaci za pocetak pa kad naleti bolje prilika lako je otici.

spectra 10.11.2010 17:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik VonTuzni (Poruka 19656)
Mislim za prvi posao (ako ste musko) da ces lako naci na gradevini na crno ...

Ne kontam zasto bi uopste neko s green card radio na crno i rizikovao dozvolu legalanog boravka i rada? :wtf:

VonTuzni 10.11.2010 17:26

Citat:

Prvobitno poslao korisnik spectra (Poruka 19658)
Ne kontam zasto bi uopste neko s green card radio na crno i rizikovao dozvolu legalanog boravka i rada? :wtf:

Tu si potpuno u pravu, ali znas kako to kod nas vec ide. Mislim da bi dosta ljudi to ovako napravilo kao sto sam ja napisao. Vjerojatno je bolje placen posao a ne moras ni porez platiti.

Score 10.11.2010 21:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik VonTuzni (Poruka 19659)
Tu si potpuno u pravu, ali znas kako to kod nas vec ide. Mislim da bi dosta ljudi to ovako napravilo kao sto sam ja napisao. Vjerojatno je bolje placen posao a ne moras ni porez platiti.

Druze moj, totalno ti je pogresan taj nas "balkanski rezon". Sa njim ces samo doci u velike neprilike kad budes "preko bare". USA ti je totalno drugacije drustvo, ne da se uporediti sa Europom i savet ti je da se sa njima nikako ne igras, kao sa Nemcima, mnogo su gadniji, a posebno ako stvarno nema potrebe da to radis (nisi ilegalan), nego zbog "few dollars more"...totalno se ne isplati zbog ogromnog rizika, a skoro nikakve dobiti...:nene:

VonTuzni 10.11.2010 22:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Score (Poruka 19660)
Druze moj, totalno ti je pogresan taj nas "balkanski rezon". Sa njim ces samo doci u velike neprilike kad budes "preko bare". USA ti je totalno drugacije drustvo, ne da se uporediti sa Europom i savet ti je da se sa njima nikako ne igras, kao sa Nemcima, mnogo su gadniji, a posebno ako stvarno nema potrebe da to radis (nisi ilegalan), nego zbog "few dollars more"...totalno se ne isplati zbog ogromnog rizika, a skoro nikakve dobiti...:nene:

Znam da je tako, nego sam mislio samo na taj bas BALKANSKI REZON. Kod nas su ljudi drugaciji pa mislim da im treba neko vrijeme da se priviknu. A sto se tice toga da nisi ilegalno tamo pa ne treba ni ilegalno raditi, to je 100% u pravu. Ne isplati se zaraditi koji dolar vise pa dobiti izgon a i kaznu. Ako dobijem green card nadam se da necu morati raditi svoj prvi posao na crno. Vjerojatno tko nema nema izbora mora raditi takav posao dok nesto drugo ne nade. Sigurno je da takvi slucajevi postoje, a s obzirom na nasu kulturu i mentalitet, lakse bi prihvatili rad na crno nego neki nijemac ili sl. Mislim da ces se s tim sloziti.

dreamerns 10.11.2010 22:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik VonTuzni (Poruka 19661)
Znam da je tako, nego sam mislio samo na taj bas BALKANSKI REZON. Kod nas su ljudi drugaciji pa mislim da im treba neko vrijeme da se priviknu. A sto se tice toga da nisi ilegalno tamo pa ne treba ni ilegalno raditi, to je 100% u pravu. Ne isplati se zaraditi koji dolar vise pa dobiti izgon a i kaznu. Ako dobijem green card nadam se da necu morati raditi svoj prvi posao na crno. Vjerojatno tko nema nema izbora mora raditi takav posao dok nesto drugo ne nade. Sigurno je da takvi slucajevi postoje, a s obzirom na nasu kulturu i mentalitet, lakse bi prihvatili rad na crno nego neki nijemac ili sl. Mislim da ces se s tim sloziti.

Koliko je meni poznato, na tebi je odgovornost da prijavis porez...

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 21:40.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.