![]() |
Dokumenta na engleskom !?
Dragi prijatelji, čestitam SVIMA, koji su uspešno prošli intervju za 2014. godinu i želim Vam mnogo sreće i uspeha u Americi. !!! Molim Vas, sami mi odgovorite, da li dokumenta koja nosite sa sobom na Intervju, moraju biti prevedena na engleski od strane ovlašćenog prevodioca !? I da li se intervju obavlja na srpskom i plaćanje , od 330 dolara po osobi se vrši u Ambasadi. Unapred zahvalan i izvinite na pitanjima...želim da otklonim SVE nejasnoće, pošto žena, ćerkica i ja , trebamo ići na Intervju negde marta , aprila, pošto mi je Visok CN. Pozdrav
|
Hvala vam na cestitkama, nadam se da cu svima istom merom uzvratiti u cestitanju :D
@Dgtalbtch i za sve ostale: Evo izjave od sestre koju sam predao konzulu: Date: 09/20/2013 To: United States Embassy Belgrade, Serbia Dear Honorable Consul: My name is ****, and I reside in Miami Beach, Florida, USA. I am a United States lawful permanent resident alien. This is to confirm that I will assistance in all to my brother, ****, when he comes to live in the USA. I am employed full time as a **** in ****, located in Miami beach, FL. If you require any additional information, please do not hesitate to contact me at the phone number or email address listed below. Very truly yours, **** Address: ****, Miami Beach, FL 33139 Telephone No: (305) **** E-mail: **** ___________________________ (Signature) Potrefilo se da mi je sestra bas u ovom periodu bila u Srbiji pa je to i potpisala! @Branimir Djuric: Najbolje je da oko tvojih nedoumica nazoves ambasadu i njih pitas oko te mogucnosti jer tesko da ti neko ovde moze dati 100% tacan odgovor. Ne secam se sada bas tacno ali mislim da mi je na jednom dokumentu striktno pisalo da je za svrhu izdavanja americke vize, mislim da je to bilo iz SUP-a. Gde god su me pitali za sta mi je potreban konkretan dokument ja sam rekao za izdavanje americke vize. Sa druge strane kad pogledam jedino problema mozete imati sa papirologijom i sa tim se uopste ne bih kockao. Mala je cena podizanja novih dokumenata u odnosu na cenu koju mozete platiti nekom neadekvatnoscu dokumenata. Kad smo kod dokumenata onu curu koju sam spominjao da je isto bila kad i ja na intervju-u i koja nije imala original diplomu sa sobom vec samo overenu fotokopiju se nazalost nije pojavila na urucivanju pasosa i viza juce popodne. Iskreno se nadam da joj je samo receno da u narednim danima donese original diplomu i da ce sve biti u redu. Iz tog razloga nemojte "skrtariti" na dokumentima jer su oni po mom iskustvu najvazniji :) |
@krle66
Ako idete u ambasadu koja se nalazi u zemlji ciji ste i drzavljanin i u kojoj podizete papire onda ne treba prevod. Konkretno, ja sam iz Srbije i tu sam prikupljao sve papire (znaci sva dokumenta su mi bila na srpskom jeziku) i apsolutno nikakav prevod mi nije bio potreban! Postojala su dva tipa intervjua ako si procitao moje detaljno opisivanje. Prvi razgovor kada sam predavao dokumenta i lekarski sam ja mislim obavio sa konzulom i pricao sam srpski sa njim! Na sledecem salteru sam pricao sa drugim covekom, ne znam da li je i on konzul ili samo konzularni radnik ali on je odmah poceao da prica engleski i cinio mi se kao pravi amerikanac i nisam siguran da li i u kojoj meri zna srpski dok kod prvog coveka uopste nisam primetio nikakve probleme da ima sa srpskim jezikom pa cak ni sa izgovorom ni akcentom :D Jos da napomenem da mi je ovaj drugi gospodin, koji je pricao engleski rekao da mi je viza odobrena! |
@bojanso - znam da nije mnogo značajno, ali kako si pričao u ambasadi - na srpskom ili engleskom? Sa prvom "posadom" si rekao da si pričao na srpskom, a sa drugom?
Hvala unapred na odgovoru! :grin: |
@Salec
Sve je bilo na srpskom osim razgovora sa covekom koji te obavestava da li ti je viza odobrena i taj razgovor sa njim se odvija na engleskom! Ne znam sta se desava ako ne znas engleski i krenes srpski da pricas, mozda i ta "druga posada" zna srpski ali ja to nisam probao :D |
Citat:
|
Pozeleneli!!!
Upravo sam se vratio iz Beograda sa vizama u pasosima.
Juce smo ispred ambasade bili oko 8:10, ispred je vec bio covek iz obezbedjenja koji nas je pitao zasto smo dosli i ja sam mu dao odstampanu web stranicu sa zakazanim datumom intervjua. On je i od ostalih pokupio papire i usao. Nakon nekih 20tak minuta pozvani smo da udjemo, prosli bezbednosnu proveru gde smo ostavili telefone, USB flash koji sam zaboravio u rancu ali ga je rentgen pronasao i kljuceve od kola. Prosli smo do sale sa salterima dobili broj i seli da cekamo. Nakon 10-ak minuta bili smo prozvani i predali smo samo pasose. Opet smo malo cekali i onda smo bili opet prozvani da predamo dokumentaciju. Ja sam predao: - koverte sa lekarskog - Gorepomenutu odstampanu web stranicu - Odstampan e-mail koji mi je poslao kum, gde samo kaze da ce nam pomoci u pocetku (ovo nije obavezno ali ce olaksati posao i vama i njima) - Overenu kopiju diplome - overenu kopiju vencanog lista - overene kopije medjunarodnih krstenica za svo cetvoro - uverenje iz suda za suprugu i sebe - uverenje iz policije za suprugu i sebe - uverenja o drzavljanstvu za svo cetvoro (nje ni pogledao i vratio ih je) - uverenje o odsluzenom vojnom roku (odmah je vratio) - overena kopija suprugine diplome (vratio) Predao sam namerno overene kopije krstenica i vencanog lista jer sam vadio medjunarodne koji su skupi kao da su od zlata zezenog. Predpostavljam da ce nam to tamo negde mozda zatrebato pa reko' da zadrzim originale. Trazio je jos i original diplome na uvid kao i original vencani list koji je sam fotokopirao i vratio mi original. Nista od dokumenata nije prevodjeno na engleski. Rekao nam je da sednemo i sacekamo da nas prozovu da platimo $330 USD po osobi Nakon nekog vremena su nas prozvali i ja sam platio VISA karticom. Primaju i kes u dolarima. Konacno nakon nekog vremena su nas opet prozvali. Tu nas je primio amerikanac koji prilicno dobro govori srpski i veoma je ljubazan. Dali smo svi otiske prstiju. Pitao nas je da li govorimo engleski tako da sam siguran da to nije problem ako neko ne zna. Mi smo nastavili na engleskom. Pitao nas je gde planiramo da idemo, sta planiramo da radimo, koliko smo dugo u braku i slicna pitanja. Sve je vise licilo na neobavezno caskanje nego na neko ispitivanje i proveravanje. Sve u svemu sve je proslo nasmejano i u opustenoj atmosferi. Napokon nam je rekao "dobro, posto vidim da ste sve vec dobro isplanirali zelim vam puno srece. Mozete sutra doci po vize, ako nesto ne bude u redu sa vasom dokumentacijom, javicemo vam." :) Iz ambasade smo izasli oko pola 11. Sredom nema turstickih viza i nije bilo guzve pa smo relativno brzo sve zavrsili. Danas sam se vratio i nakon kraceg razgovora sa sluzbenikom, koji mi je objasnio sve sta da radimo po dolasku u Ameriku, dobili smo koverte i vizirane pasose. Sada samo da pozavrsavamo sve obaveze ovde i Januara palimo :) |
Da li neko ima iskustva sa ovakvom situacijom
Posto imam vazecu vizu b1/b2 tj turisticku (nisam ulazio u USA od izdavanja do sad a prosle su dve godine ),a pritom sam izvucen ove godine za GC da li ce to predstavljati neki problem na razgovoru u ambasadi za GC? Cestitke za sve one koji su prosli na intervjuu !!!! |
Citat:
|
Citat:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 02:16. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.