slucajni_prolaznik |
12.09.2016 09:25 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik damirb
(Poruka 63146)
uf... Pa sta onda staviti pod primarno zaposlenje za zvanicno nezaposlenu osobu?! 1000 pitanja za jedan prost dokument... Verujem zato sto puno zavisi od ovoga da se zato i pridaje toliko znacaj dokumentu :/
|
Pa programmer, developer, kako god da zoves svoj posao. Pod firma stavi 'Self-employed', bez obzira sto nemas firmu.
|
Citat:
(Poruka 63146)
uf... Pa sta onda staviti pod primarno zaposlenje za zvanicno nezaposlenu osobu?! 1000 pitanja za jedan prost dokument... Verujem zato sto puno zavisi od ovoga da se zato i pridaje toliko znacaj dokumentu :/
|
Srbija vas vidi kao nezaposlenu osobu, SAD vas vidi kao osobu koja se kvalifikuje pomocu cetvorogodisnje skole. Tu kod zanimanja (kod primary i/ili kod secondary) je bitno da niste Norco dealer, boss, Mafia worker, i da se ne bavite drugim kriminalnim aktivnostima, a ima i dosta drugih pitanja bas na temu droge i kriminala.
Cak sta vise, mozete secondary da ostavite i prazno i da stavite da ste nezaposlen kod primary, ali bi vas verovatno u ambasadi na intervjuu pitali kako se odrzavate, i opet biste rekli ono o cemu mi pricamo ovde. A DS-260 ne predstavlja nikakav CV/Resume za poslodavce u SAD.
|
Mikimiki |
12.09.2016 15:04 |
xxx
Citat:
Prvobitno poslao korisnik BetterFuture
(Poruka 63138)
Čestitam i dobrodošli na forum! Na sledećem linku možete videti prevedeni DS-260 na bosanski (ne mojom zaslugom; član johnywalker se potrudio...)
|
hvala na savetima, zanima me jos jedna stvar, da li ima veze case numb sa drzavom ili se gledaju svi brojevi za evropu zbirno
da bude jasnije, na primer moj je 2017EU00024xxx, da li to znaci ako se u ovih prvih "sigurnih" 20000 evropljana diskvalifikuje 5000, ja dobijam poziv na razgovor
gledala sam neke statistike, i od prilike svi ispod 35000 dobiju sansu za intervju, i takodje brojevi oko moga broja dodju na red u februaru, martu, znaci na polovini procesne godine 01.10.2016.-30.09.2017.
|
Mikimiki |
13.09.2016 12:06 |
xxx
sinoc u kasnim satima 12.09.2016. poslat ds 260 obrazac :bravo::bravo::bravo:
|
Mikimiki |
14.09.2016 14:45 |
https://bosnian.sarajevo.usembassy.gov/bs/contact.html
(+38733704000)
Evo samo da javim da sam juce zvala ambasadu oko nekih sitnica koje su me interesovale, posto sam igrom slucaja drzavqanin BIH i RS. Mesto intervjua sam navela Beograd jer mi je tu blize. Par puta sam pokusavala dobiti Ambasadu u Beogradu, ali bezuspesno, pa sam dosla do broj Ambasade u Sarajevu, koji rade svaki radni dan i mogu vam reci da su jako ljubazni i mogu vam dati korisne savete. Moja pitanja su bila:
1. kada od prilike da planiram intervju sa mojim CN 24xxx
2. sta da radim sa svojim deckom sa kojim sam duze od sedam godina u vezi
odgovori:
1. april, maj
2. udati se sto pre i obavestiti "kentaki" o tome, mada sam saznala jos sa strane da promenu bracnog statusa mozes izvrsiti nakon dobiujanja poziva za intervju u ambasadi, zamoliti njih u ambasadi par dana pred intervju da ti otkljucaju DS-260 i popunis ostatak.
Hvala svim forumasima, meni ste mnogo pomogli i trudicu se da unesem sva iskustva do kojih dodjem. :==D::==D::==D:
|
danas zvao US ambasadu u BG, dobio informaciju da stavim sta ja mislim da je najbolje...
Takodje za suprugu nije bitno sto je skola 3 godine, dokle god ja ispunjavam uslov od 4 godine :)
|
Jucer smo poslali obrazac, i evo par mojih nedoumica i kako sam ih 'odradio'.
1. Vec je navedeno, ali gdje god se spominje 'county / state', stavis 'does not apply' (mada mi je mjesto rodjenja Njemacka, gdje ima i savezna pokrajina, ipak sam stavio does not apply).
2. Adresa - zivim vani, ali ovo mi definitivno nije permanentna adresa, nego je to u Sarajevu, ali sam imao malo dilema oko ovoga. Isto tako, jako puno puta sam se selio, i ovdje i vani, i vise i ne znam gdje sam sve zivio (znam grad, ali ne znam ullice) od svoje 16. godine. Ovo sam popunio kako sam najbolje znao.
3. Zavrsio sam trogodisnju srednju, a odmah poslije toga fakultet, pa bi ovo trebalo da je OK. Radim i vec dugo godina na pozicijama na osnovu kojih bi se mogao kvalifikovati, pa vjerujem da je i ovo OK.
4. Kada se potpisuje za djecu / supruznika, ako uneses da nisi ti unosio podatke, dobijas novi pop up, tako da sam ja na kraju stavio da sam ja ta osoba za sve, trebalo bi da je OK.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik LJ75
(Poruka 63220)
Jucer smo poslali obrazac, i evo par mojih nedoumica i kako sam ih 'odradio'.
1. Vec je navedeno, ali gdje god se spominje 'county / state', stavis 'does not apply' (mada mi je mjesto rodjenja Njemacka, gdje ima i savezna pokrajina, ipak sam stavio does not apply).
2. Adresa - zivim vani, ali ovo mi definitivno nije permanentna adresa, nego je to u Sarajevu, ali sam imao malo dilema oko ovoga. Isto tako, jako puno puta sam se selio, i ovdje i vani, i vise i ne znam gdje sam sve zivio (znam grad, ali ne znam ullice) od svoje 16. godine. Ovo sam popunio kako sam najbolje znao.
3. Zavrsio sam trogodisnju srednju, a odmah poslije toga fakultet, pa bi ovo trebalo da je OK. Radim i vec dugo godina na pozicijama na osnovu kojih bi se mogao kvalifikovati, pa vjerujem da je i ovo OK.
4. Kada se potpisuje za djecu / supruznika, ako uneses da nisi ti unosio podatke, dobijas novi pop up, tako da sam ja na kraju stavio da sam ja ta osoba za sve, trebalo bi da je OK.
|
Kapiram da ti je ovo sve u redu. Sad ti ostaje ono sto i nama -da cekamo i cirkamo pivo.:beer:
|
jedno pitanje oko skolovanja, mozda mi neko moze pomoci...
Zavrsio sam cetvorogodisnju skolu, u cetvrtoj godini sam pao jedan predmet i morao sam da ga polozim u vandrednom roku, kao i diplomski nakon toga...
Znaci sve 4 godine sam redovno isao u skolu, ali sada vidim da mi na svedocanstvu za cetvrtu godinu pise da sam tu godinu zavrsio vandredno. Da li mislite da ovo moze da predstavlja problem?
|
BetterFuture |
20.09.2016 00:49 |
Citat:
(Poruka 63273)
jedno pitanje oko skolovanja, mozda mi neko moze pomoci...
Zavrsio sam cetvorogodisnju skolu, u cetvrtoj godini sam pao jedan predmet i morao sam da ga polozim u vandrednom roku, kao i diplomski nakon toga...
Znaci sve 4 godine sam redovno isao u skolu, ali sada vidim da mi na svedocanstvu za cetvrtu godinu pise da sam tu godinu zavrsio vandredno. Da li mislite da ovo moze da predstavlja problem?
|
Da, nažalost, to jeste problem u smislu da ne zadovoljavate uslove za učešće u lutriji. Više puta je pisano o tome. Međutim, clan kdragan77 je dobio vizu iako ima vanredno zavrsen četvrti razred. Ima i upisan fakultet koji nije završio. Ne znam pojedinosti, posaljite mu pp ili ako čita forum u zadnje vreme, može da nam napiše.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 09:04. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.