ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Intervjui DV2011 - Iskustva (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=770)

antoniomk 20.03.2011 01:49

Oli Goce mislam deka I134 vi e obavezen u mk. Znam deka nie koa beme u abmasada imase par so "Pozivno pismo" i bea vrateni za da najdat I134, ili mozete da pokazete okolu $20k za dvajca na smetka za da pominete bez I134. U ptincip nema da te odbijat za viza i sansata ne ti propaga tuku samo moze da te vratat da dodonesete nekoi documenti so vi falat. Moze ako sakate da se cuemo na skype...

oligoce 20.03.2011 14:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik antoniomk (Poruka 21455)
Oli Goce mislam deka I134 vi e obavezen u mk. Znam deka nie koa beme u abmasada imase par so "Pozivno pismo" i bea vrateni za da najdat I134, ili mozete da pokazete okolu $20k za dvajca na smetka za da pominete bez I134. U ptincip nema da te odbijat za viza i sansata ne ti propaga tuku samo moze da te vratat da dodonesete nekoi documenti so vi falat. Moze ako sakate da se cuemo na skype...

e sto se odnesuva do toj I134 seuste go nemame, imame prijateli no tie ne mozat da ni go popolnat bidejki se so privremen prestoj..:( i kaj mozam da go simnam toj I134, dali mozi po fax da se pusti ili elektronski bidejki nema sansi da stigni po posta do 19 april...:( ova e mojot skype : miloseskao

noki 21.03.2011 14:12

Oligoce i nie imavme slicna dilema so formularot i-134.Se javivme pred razgovorot vo ambasada da prasame i tie ni kazaa deka treba da se donese samo toa sto e nabroeno na oficijalnata strana za dv selectee,a tamu nemase nisto za garantno pismo.Sepak jas si nabaviv i-134 ama ne nosev taksi(liceto sto ti go popolnuva formularot treba da prikaze taksi za poslednite tri fiskalni godini) i koga me prasaa vo ambasada zosto nemam i taksi so garantnoto pismo jas mu odgovoriv deka na oficijalnata strana za dv selectee ne pisuvase deka treba pa deka jas samo za sekoj slucaj pobarav edno od rodninite za sekoj slucaj i deka ako e potrebno ce gi nabavam.Tie mi kazaa deka e vo red i samo me prasaa koe e liceto od garantniot list.Vo vrska so vrabotuvanjeto,jas eden mesec pred da odam na intervju zedov,bolovanje,odmor i izlegov od na rabota dve nedeli pred razgovrot(optimisticki-neli?),voopsto ne te prasuvaat dali i kade rabotis,edinstveno me prasaa sto zavrsiv vo sredno i sto planiram da rabotam vo USA.So sreca na intervjuto!!I ne plasi se,osven ako nemas napraveno nekakov tezok kriminal nema da te odbijat.

P.S :Podobro planiraj kako ce pocnis vo USA jas gi imav moite ovde no sepak racunaj deka za pristoen smestaj ti trebaat okolu,1000 dolari mesecno,plus za prviot mesec depozit okolu 1500 dolari,plus za zivot duri da pocnite da rabotate,jas trgnav recisi svorc za vamu,pa imam sreca deka moite mi pomognaa za sve.

oligoce 21.03.2011 18:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik noki (Poruka 21459)
Oligoce i nie imavme slicna dilema so formularot i-134.Se javivme pred razgovorot vo ambasada da prasame i tie ni kazaa deka treba da se donese samo toa sto e nabroeno na oficijalnata strana za dv selectee,a tamu nemase nisto za garantno pismo.Sepak jas si nabaviv i-134 ama ne nosev taksi(liceto sto ti go popolnuva formularot treba da prikaze taksi za poslednite tri fiskalni godini) i koga me prasaa vo ambasada zosto nemam i taksi so garantnoto pismo jas mu odgovoriv deka na oficijalnata strana za dv selectee ne pisuvase deka treba pa deka jas samo za sekoj slucaj pobarav edno od rodninite za sekoj slucaj i deka ako e potrebno ce gi nabavam.Tie mi kazaa deka e vo red i samo me prasaa koe e liceto od garantniot list.Vo vrska so vrabotuvanjeto,jas eden mesec pred da odam na intervju zedov,bolovanje,odmor i izlegov od na rabota dve nedeli pred razgovrot(optimisticki-neli?),voopsto ne te prasuvaat dali i kade rabotis,edinstveno me prasaa sto zavrsiv vo sredno i sto planiram da rabotam vo USA.So sreca na intervjuto!!I ne plasi se,osven ako nemas napraveno nekakov tezok kriminal nema da te odbijat.

P.S :Podobro planiraj kako ce pocnis vo USA jas gi imav moite ovde no sepak racunaj deka za pristoen smestaj ti trebaat okolu,1000 dolari mesecno,plus za prviot mesec depozit okolu 1500 dolari,plus za zivot duri da pocnite da rabotate,jas trgnav recisi svorc za vamu,pa imam sreca deka moite mi pomognaa za sve.

fala mnogu mila za pomosta, ke se potrudam da se sredam...uffffffffffff.....nemam teski kriminalni dejstvija :) za sreka pa se nadevam na dobar ishod. :) kako i da e ke bideme vo kontakt i ke ve informiram....a i sto problem mi dadoa ovie od policija....uverenieto za neosuduvana ne mozam da go izvadam od Prilep bidejki sum rodena vo Skopje, a tie mi velat ova ke odi bavno i nema sansi da stigni do intervjuto...lelel sto ke pravam....da baram dokument od policija od prilep pa da odam samo so toa? pa naknadno da go dostavam i ova od sud? e tolku ja iskompliciraa....v kraj....a mozat ako sakaat so telegrama da mi zavrsat rabota, bidejki mi e potreben toj dokument....kade bez toa....aj da ne ve zamaram ke pisam sto ke napravam.....pozzzzzzzzzzzzzzz

SUNCI 22.03.2011 12:39

RELAX ZA SITE OD MKD KOI SE VO OCEKUVANJE NA INTERVJUTO.NORMALNO DEKA SE BITNI SITE TIE DOKUMENTI NO....SPORED MENE MNOGU VAZNO E DALI STE IZVRSILE NEKOJ KRIM.PRESTAP, GOVOROT NA TELOTO,NACINOT NA KOJ KOMUNICIRATE VO AMBASADA TAKA DA NIV IM SE DOVOLNI 5 MIN DA ZAKLUCAT SO KOGO RAZGOVARAAT I ZA KAKVA LICNOST STANUVA ZBOR.AKO ZAKLUCAT DEKA SE VKLOPUVAS VO NIVNIOT SISTEM NA FUNKCIONIRANJE YOU ARE IN!!!AKO NE KE TE ZAFRKAVAAT SO NEKOJ DODATNI PAPIRI ITD.ZATOA SAMODOVERBATA VO SEBE I OPUSTENO SITE NA INTERVJU PA VE CEKAM SO INFORMACII.MOJOT NR E 274.. PA NAJVEROJATNO KE BIDAM POVIKANA VO MAJ???DOTOGAS POZDRAV ZA SITE I GOOD LUCK :bravo: P.S. IMA LI NEKOJ OD MKD KOJ POLOZIL USMLE TESTOT ZA LEKARI VO USA???:book:

noki 22.03.2011 14:11

E pa toa ti e sistemot od koj sakav i jas da izbegam,i jas nemozev da izvadam potvrda od policija od Ohrid a ziveev 10 godini tamu,zatoa sto sum rodena vo Srbija ,Zemun.Za sreca poslednive 8 i pol godini ziveev vo Struga,tamu nemav problem,cickovcite bea mnogu ljubezni i mi dadoa potvrda za neosuduvana za poslednite 8 godini i toa pomina i vo ambasada,ne mi baraa nisto pred toj period iako pisuvase od 16-godisna vozrast pa se do sega.Taka sto ako mozis da zemis bilo kakva potvrda od Prilep ne maci se da baras i od Skopje(sepak se raboti za ista drzava-go zemaat toa vo predvid).Poz!!

SUNCI 22.03.2011 16:08

:;D: VISA INTERVJU MAJ 11,2011. SAMO STO DOBIV PISMO .......POCNUVAM SO DOKUMENTI OD UTRE I JAS IMA VREME SE NADEVAM.DOKOLKU JA DOBIJAM VISATA DALI VAZI ONA DEKA VO ROK OD 6 MES.TREBA DA STAPNAM VO USA ILI ROKOT ZA VLEZ E DO SEPTEMVRI 2011G.AKO NEKOJ IMA ODGOVOR .....:bravo:

oligoce 22.03.2011 21:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik noki (Poruka 21467)
E pa toa ti e sistemot od koj sakav i jas da izbegam,i jas nemozev da izvadam potvrda od policija od Ohrid a ziveev 10 godini tamu,zatoa sto sum rodena vo Srbija ,Zemun.Za sreca poslednive 8 i pol godini ziveev vo Struga,tamu nemav problem,cickovcite bea mnogu ljubezni i mi dadoa potvrda za neosuduvana za poslednite 8 godini i toa pomina i vo ambasada,ne mi baraa nisto pred toj period iako pisuvase od 16-godisna vozrast pa se do sega.Taka sto ako mozis da zemis bilo kakva potvrda od Prilep ne maci se da baras i od Skopje(sepak se raboti za ista drzava-go zemaat toa vo predvid).Poz!!

e ok duso samo kazi mi dali toj dokument da go zemam od policija ili od sud? koj e validen? bidejki dvata se razlicni....probav denes preku policija so telegrama do skopje pa ke vidime ako mozi pobrzo da mi go dadat...ke se cueme..nego kako ste vie? se smestivte? vo koj grad ste? ke ne prifati klimata natamu? hahahhah pozz

annasa 23.03.2011 20:02

Kao prvo zeljela bih se zahvaliti svim forumasima,kao i kreatoru ovog sajta na dragocjenim informacijama koje su nam zaista bile od ogromne pomoci....,Naime mi smo danas pozelenili,suprug je aplicirao i prosao iz prve i nadamo se da cemo vrlo brzo poletjeti za USA :):):).

Dojmovi i iz ambasade u Sarajevu su vise nego odlicni,zaista je proslo mnogo lakse nego sto smo se nadali,obzirom da smo se naoruzali svim mogucim i nemogucim papirima,sve ono sto se pominjalo na forumu(AOS,1040 form,itd),medjutim AOS nam uopste nisu trazili,samo su trazili adresu gdje palniramo da idemo,kontak telefon osobe te uzeli internacionalne rodne listove,internacionalni vjencani list,sve prevode od sudskog tumaca,diplome i to je to.Razgovor je prosao brzo sa par postavljenih pitanja,jesmo li vec bili u Americi,sta planiramo i to je to.

Pozeljela bih srecu svim ostalima koje ceka intervju,na kraju zaista nema razloga za brigu,samo opusteno....

noki 23.03.2011 20:41

Ovo nije pravi kutak za to,ali da se pohvalim danas su nam dosle grin karte na kucnu adresu,sad smo stvarno pozelenili:1081::1081:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 07:53.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.