![]() |
Citat:
|
Da, DV2018 je bila godina za srcani udar. Meni je nedostajalo 500 brojeva da mi u avgustu zakazu intervju. Docekao sam jul u stanju: Da li da pogledam novi VB ili ne. :smrc:
Na ovom tredu sam procitao dobru vest preko 27k. :grin: Sada se veselo setam po Hjustonu i dopisujem sa svojom DV generacijom. :==D: Svima nam nedostaje @ikac89 . Nadam se da ce ove godine proci, pa da se vidimo na zurci u Njujorku. |
Aha, nisam to znao...
Jako mi je žao da je bilo tako za dlaku... Ko zna šta se i ove godine može desiti, sledeci bulletin ne bude li veliki skok vec ulazimo u zadnje mjesece procesa i dosta bi nas vjerovatno izvisilo... |
Ako i pogledate podatke za tu 2018. god, pored toga sto je bila overselectovana, mozete da vidite da je npr za EU region dodijeljen prakticno maksimalni broj viza - nesto preko 19k. Iskreno, nisam pratio sta se konkretno desavalo i kako su matematicki prognozirali da ce dostici 33-34k a na kraju se zaustavili na 27k. Ali u svakom slucaju, mislim da ta logika nije relevantna niti primjenjiva na ovu godinu, najprije jer su potpuno drugacije okolnosti (jako sumnjam da ce EU dostici taj broj dodijeljenih viza u ovoj godini).
Istina - sve je ovo kocka i igra. I to sto smo izvuceni, sa bilo kojim dodijeljenim brojem je prvenstveno rezultat toga - milione drugih koji su igrali je u maju docekala ona has not been selected poruka. Ono koliko sam citao i istrazivao za 2020 generaciju dvije stvari mogu biti problem: 1) Backlog - koji kako se ispostavilo je kreiran jer ljudi nisu na vrijeme slali dokumentaciju sto je usporilo obradjivanje slucajeva. Nadamo se da ce to ovaj prakticno preskoceni mjesec VB-a rijesiti i da ce nastaviti dalje da ide kako treba. 2) Neocekivano veliki response - i to prouzrokovan onim mass mailom za dokumenta koji je poslat u oktobru mjesecu kada su mnogi koji su ili zaboravili ili nisu ni znali da su izvuceni dobili informaciju. Koliko je to statisticki znacajno mislim da niko u ovom trenutku ne moze znati - ali zbog izuzetno malog broja izvucenih, mislim da nece znacajno poremetiti pravila. Dakle, generalno nam svima ostaje ona - wait and see. Nista nije gotovo, ne treba biti pesimista sve do tog zadnjeg VB-a, najbitnije je da svi posaljemo DS260 i trazena dokumenta u onom formatu i nacinu na koji se trazi od nas kako bi bili spremni za taj intervju ako dobijemo sansu. Ostalo onda prepustamo ruci sudbine (ili KCC-a :D) koja nas je i izvukla in the first place :) Samo pozitivno, nema potrebe za mracenjem :bravo: |
jedino objasnjenja je da ove godine ima ili dosta odustalih ili odbijenih ili oba.
|
Citat:
|
Potpuno nelogično da imaju dva tima i da ne komuniciraju između sebe i nemaju nikakav uvid...
Katastrofa :naughty: Pa mogli smo ovo saznati i na početku pa slati na oba emaila... Do sada bi sve išlo kako treba. S ovakvim radom KCC-a, mislim da je i moj case number upitan :==D::woohoo: Šalu na stranu, odličan info Simona, ne maši ove godine ništa barem za sada. Dobro je što je uspostavio redovnu komunikaciju sa KCC-om. Imaćemo direktne informacije i stalne apdejte... Srećno svima :naughty::beer: |
Bas nerealna situacija :grin: Mada iz svog dosadasnjeg iskustva sa administracijom ovdje, i ne cudi me previse :==D:
Poslah svoja dokumenta i na ovu drugu adresu, pa da vidimo sta ce biti :==D: Inace, u nekom od postova je objasnio sta ce biti problem ove godine. Viza ce gotovo sigurno biti. Medjutim, postoje pravila po kojima postoji tacno odredjen broj slotova za intervju po mjesecu. Prakticno problem nastaje onda kada ima dovoljan broj raspolozivih viza ali je broj raspolozivih termina za intervju ogranicen. Bice zajebano do kraja i bas se mora mogucnost greske svesti na minimum. |
tesko je predvideti. Prosla godina bila je izuzetak u izdasnosti, a pretprosla veoma surova kad se stalo na nekih 27000.
ali ok to je lutrija. |
Citat:
To što ima i mnogo odustalih (pretpostavljam da mislite na Evropu) je možda zato što su mnogi prepakovali kofere za Nemačku. Nemačka je kao nešto otvorila granice i za one koji nisu u EU pa je ljudima bliže i jeftinije otići. Više viza za one koji zaista žele da pozelene i moj optimizam svima vama sa velikim brojevima. Držimo vam palčeve ove godine, a vi ćete nama (DV-2021 i ...) preneti vaša iskustva kada odete pre nas. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:19. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.