-
Stare teme
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
Mnogi ljudi sa trogodišnjom školom i dobrim zanatom i iskustvom su korisniji društvu i državi nego mnogi sa banana fakultetima. Odatle proizilazi i čuđenje pa i ovolika borba ljudi sa trogodišnjom školom da kroz lutriju stignu do Amerike jer vjeruju u sebe i svojih 10 prstiju da mogu zaraditi za život ako stignu do Amerike. Ako je neko ostao u životu sa trogodišnjom školom ne znači da je to samo zato što nije hteo da uči, i zato nemoj bezveze da lupetaš.
|
Jedini razlog je to sto ovi nemaju trogodisnju skolu imaju samo cetvorogodisnju pa po default-u to i stave jer ne znaju sta su te trogodisnje sto bi oni rekli vocational schools. Oni samo znaju sta je nesto kao gimnazija (general education). A to proizvanje sta ko gde, to je nesto od cega sam se jako lako odvikla ovde i nimalo mi ne nedostaje. To direktno solenje pameti nepoznatom coveku kako bi sta trebalo ili netrebalo da bude. Mene licno leci od nostalgije svaki put kad ga sretnem za sada u vritulenom svetu.
Ovde imaju nesto sto se zove apprentice programs - ljudi sa sredjom skolom se obucavaju za ono za sta mi imamo trogodisnje skole i vocational technical schools. Ja kakva sam ne bi me sprecio nijedan forum da se prijavim i da probam, prijavljivanje nista ne kosta. Sto da se ne proba. I slozi dobra zvaka oko zanimanja i pravog naziva u SAD. I mozda ako ima neka ekvivalnecija negde ko zna, mozda i priznaju kao srednju celu (ono sto oni imaju cetvorogodisnju), mozda i ne, ne znam samo ovako digitalno naglas razmisljam... A valjda uvek moze da se nadje neki zenik, mladinka sa cetvorogodisnjom za svaki slucaj ako je neko samac/samica...
|
mveruovic |
24.09.2012 15:01 |
више пута сам прочитао да је проблем када неко ванредно заврши школу? мој другар је завршио фризерску и додатно 4 степен је одрадио. на дипломи нигде не пише да си ти то завршио ванредно...
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mveruovic
(Poruka 31583)
више пута сам прочитао да је проблем када неко ванредно заврши школу? мој другар је завршио фризерску и додатно 4 степен је одрадио. на дипломи нигде не пише да си ти то завршио ванредно...
|
Pa nije to dal pise ili ne pise. Vidi se sta si zavrsio. Znas se da su zanatske skole 3 god kod nas i stepeni se zavrsavaju vanredno. Naravno, prijavljivanje nikom nije zabranjeno. :)
|
Mr.Remba |
24.09.2012 15:51 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark
(Poruka 31585)
Naravno, prijavljivanje nikom nije zabranjeno. :)
|
Nije zabranjeno, ali ga iz ambasade nepreporučuju što piše i u instrukcijama
"If you cannot meet either of these requirements, you should NOT submit an entry to the DV program" :-_-;:
|
mveruovic |
24.09.2012 16:30 |
па кад завршиш "степен" тај добијешн нову диплому где ти пише четворогодишња стручна школа
|
acooo podgorica
imas šanse kao i ovi sa fakultetom imaš srednju školu od tri razreda koja je ekvivalent 4 godišnjoj srednjoj školi,tako ne slušaj nikoga ovo je samo lutrija i sve je stvar sreće
:obrva:
|
Mozeli pomoc ... da li 440$ placa samo podnosioc aplikacije za lutriju ili i ostali clanovi koji putuju sa njim ;)
|
vrhunski |
25.09.2012 07:52 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mveruovic
(Poruka 31592)
па кад завршиш "степен" тај добијешн нову диплому где ти пише четворогодишња стручна школа
|
tako je i znam drugara koji je dobio vizu bas tako. Znaci trogodisnja i onda naknadno zavrsio cetvorogodisnju. On je imao dve diplome i odneo je samo diplomu cetvrtog stepena sto je i ok.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Arminho
(Poruka 31607)
Mozeli pomoc ... da li 440$ placa samo podnosioc aplikacije za lutriju ili i ostali clanovi koji putuju sa njim ;)
|
Svi clanovi placaju za dobijanje vize, ali ne 440$ nego 330$. Isto tako se placa i za lekarski pregled.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 21:15. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.