ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Mađarsko državljanstvo (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1286)

hope 23.05.2013 13:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik king56 (Poruka 38913)
@hope

Hvala na odgovoru! jel mozes da mi ostavis svoj mail (ovde ili u pp) zato sto ja jos uvek ne mogu da saljem pp...

i ja bih malo da se druzimo i razmenimo iskustva posto i meni treba pomoc :)

pozdrav! :)

najbolje je tu da pišeš, pa ćemo pokušati da ti odgovorimo na pitanja. ipak da svi vide. i drugi imaju slične nedoumice i probleme. tako funkcioniše forum. da svi pišemo privatne poruke onda možemo da zatvorimo forum.

oskark 24.05.2013 01:53

Nego ako nekoga interesuje madjarski jezik ima 24 padeza LOL
Inace ja nikad nisam bio jako dobar sto se tice gramatike. Mislim, to mi j maternji jezik pa obicno ne obracas previse paznje na pravila. :)

Moj drugari nije bas puno znao madjarski ali je recimo isao sa mojojm drugaricom, i sa njegovim ocem koji su zapricivali konzula pa je zato prosao :D

dekintirani 27.05.2013 11:42

A Poljsko drzavljanstvo?

Zna li neko nesto o proceduri dobijanja poljskog drzavljanstva? Suprugova baka,oceva majka,je bila Poljakinja. Ako neko nesto zna,i ako administratorima ne smeta neka pise. Hvala!

DragEna 28.05.2013 16:21

Ima li neko tacne informacije?

Zanima me konkretno, da li ja mogu da konkurisem za madjarski pasos, ako mi je prabaka rodjena u Oroliku, to je selo pored Vinkovaca u Hrvatskoj... Ne znam gde to moze tacno da se proveri, da li je taj deo pripadao Austrougarskoj.. kopala sam nesto na netu, ali treba mi proverena informacija pre nego sto se zaletim i zaputim tamo.. :D
takodje, zna li se da li je i neki deo Bosne pripadao, recimo okolina Sipova ili Mrkonjic... ako neko zna, nek podeli znanje :D hvala..

Homer Simpson 28.05.2013 17:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik DragEna (Poruka 39026)
Zanima me konkretno, da li ja mogu da konkurisem za madjarski pasos, ako mi je prabaka rodjena u Oroliku, to je selo pored Vinkovaca u Hrvatskoj... Ne znam gde to moze tacno da se proveri, da li je taj deo pripadao Austrougarskoj.. kopala sam nesto na netu, ali treba mi proverena informacija pre nego sto se zaletim i zaputim tamo.. :D
takodje, zna li se da li je i neki deo Bosne pripadao, recimo okolina Sipova ili Mrkonjic... ako neko zna, nek podeli znanje :D hvala..

Pogledaj spram ove mape.
Mislim da mozes, to je tada bio Srem

Homer Simpson 28.05.2013 17:45

Ne mogu da edit-ujem, ovde se vidi jos bolje

minimaxus 28.05.2013 17:49

Moram da primjetim da ljudi uskacu u teme od reda. Time kvalitet diskusije drasticno opada, pored toga i pitanja koja se postavljaju su poprilicno neozbiljna. Povod za ovaj komentar je upit vezi Mrkonjica i Sipova. Svjestan sam da je kriza, ljudi su nesrecni i nezadovoljni ali vise citanja, manje pisanja, bi dobro doslo.

Homer Simpson 28.05.2013 20:48

Citat:

Prvobitno poslao korisnik JovkeBlokovi (Poruka 39041)
Ma pusti ti njega, samo odstampaj te mape (al u boji) i pravac Budimpesta, nema bre, sanse da te odbiju - vracas se ko Madjarica garantovano!

Jovke, nemoj glumiti budalu.
Ne treba da stampa mape nego da ih uporedi sa danasnjim mapama (granicama).
Koliko ja vidim, Vinkovci (i to selo Orolik) su bili u Madjarskoj te ima pravo na drzavljanstvo. Sto se tice Sipova i Mrkonjica, to nije bilo - dakle nema prava.
Ako skupi papire i nauci madjarski (neki nizi-srednji, turisticki nivo) dobija drzavljanstvo 100%
@ DragEna: Imas ovde skoro sve pokriveno do detalja

AntaresNS 20.06.2013 19:31

Supruga, cerka i ja smo dobili madjarsko drzavljanstvo jos pre godinu dana. Nije bilo nista toliko komplikovano sem izvoda iz MKR mog pradede koji smo morali narucivati jedno 3 puta jer se svaki put potkrala neka greska ali dobro...
Papire smo predali u Madjarskoj, mnogo je brze i lakse islo a takodje smo tamo i polagali zakletvu. Moji utisci su vise nego pozitivni! Pasose smo pravili takodje u Madjarskoj, em je jeftinije em brze zakazes. Na ovom sajtu se online moze zakazati izrada bilo kog dokumenta, mi smo pasose vadili u Morahalomu...link

Termin smo zakazali za sutra-prekosutra i cim smo dosli odmah su nas primili.

Inace, ako nekog zanima koje formulare treba popuniti za predaju za drzavljanstvo, iste moze naci na sledecem linku: link

Ako nekom treba jos koji info, slobodno neka pita...

C B 22.06.2013 23:44

Koliko je, u vasem slucaju, proslo izmedju predaje papira i poziva na zakletvu?

Hvala!

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 06:17.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.