ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Potrebni papiri za supružnika (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1311)

IgorMAD 07.05.2014 22:42

Pa jel su vas izvukli ili ne? Bilo je izvlacenje, ne znam da li ste upoznati sa tim :)

ance9479 20.05.2014 23:08

Izvučeni smo, ali sada nismo sigurni da li da se javljamo na intervju, pošto je slika starije ćerke poslata umesto slike mlađe (a prijava za intervju je oko 2k usd, pa...).

johnny_nyc 21.05.2014 07:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ance9479 (Poruka 46277)
Izvučeni smo, ali sada nismo sigurni da li da se javljamo na intervju, pošto je slika starije ćerke poslata umesto slike mlađe (a prijava za intervju je oko 2k usd, pa...).

kontaktirajte ambasadu i pitajte za savjet, nemojte odustajati prije nego saznate dali je to problem ili nije.

kuki 12.07.2015 23:04

Interesuje me kako bi izgledalo kada bi se nakon poslatog (potpisanog) DS 260 ozenio i hteo da povedem sa sobom na intervju zenu, da zajedno trazimo vizu:

- Koji formular bi ona popunjavala ili sta bi im sve ona trebala dostaviti (dokumente, itd...) i uraditi pre intervjua, i koliko vremena pre intervjua?

- Da li bih ja morao da otkljucavam moj DS 260 i da menjam moje podatke u vezi bracnog statusa npr.? obzirom da ako to uradim, moj status se menja... (da li bih jos nesto osim toga morao)

i koliko je to rizican zahvat... ako negde ima detaljno o ovome, moze link...

grabovac84 12.07.2015 23:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik kuki (Poruka 55674)
Interesuje me kako bi izgledalo kada bi se nakon poslatog (potpisanog) DS 260 ozenio i hteo da povedem sa sobom na intervju zenu, da zajedno trazimo vizu:

- Koji formular bi ona popunjavala ili sta bi im sve ona trebala dostaviti (dokumente, itd...) i uraditi pre intervjua, i koliko vremena pre intervjua?

- Da li bih ja morao da otkljucavam moj DS 260 i da menjam moje podatke u vezi bracnog statusa npr.? obzirom da ako to uradim, moj status se menja... (da li bih jos nesto osim toga morao)

i koliko je to rizican zahvat... ako negde ima detaljno o ovome, moze link...

Pa ovako.....mozes da se ozenis to ti ne predstavlja nikakav problem.....Posalji mail u Kentucky i reci im da se zenis i da ti otkljucaju ds formular.Kada ti posalju mail da ti je ds otkljucan, onda kod sebe promeni iz single u married i onda dodaj suprugu u aplikaciju....imas tamo opciju add aplicant i onda popuni i za nju i posalji za oboje i to je to.....E sad za ambasadu na intervju idete zajedno i ponesite dosta dokaza da ste bili u vezi pre nego sto si saznao da si izvucen.....znaci pre 05.05.2015.Ponesi dosta slika na cd obavezno jer tako mogu da vide datume kada su slike nastale i sve ostalo sto imate.....poruke iz telefona, facebooka, i ostale dokaze koje nadjes i ne bi trebalo da bude problema.....

kuki 13.07.2015 13:04

Citat:

Prvobitno poslao korisnik grabovac84 (Poruka 55676)
Pa ovako.....mozes da se ozenis to ti ne predstavlja nikakav problem.....Posalji mail u Kentucky i reci im da se zenis i da ti otkljucaju ds formular.Kada ti posalju mail da ti je ds otkljucan, onda kod sebe promeni iz single u married i onda dodaj suprugu u aplikaciju....imas tamo opciju add aplicant i onda popuni i za nju i posalji za oboje i to je to.....E sad za ambasadu na intervju idete zajedno i ponesite dosta dokaza da ste bili u vezi pre nego sto si saznao da si izvucen.....znaci pre 05.05.2015.Ponesi dosta slika na cd obavezno jer tako mogu da vide datume kada su slike nastale i sve ostalo sto imate.....poruke iz telefona, facebooka, i ostale dokaze koje nadjes i ne bi trebalo da bude problema.....

Hvala grabovac84, mi smo zajedno od maja odprilike bas kada sam izvucen (istina malko pre nego sto sam saznao da sam izvucen)... tako da te dokaze ne bih mogao da im dostavim na razgovoru... jer ih ni nemamo...

A ako bih ja sam isao na razgovor (sto je manji rizik pretpostavljam), pa recimo dobijem, ako bi se onda vencali (dok jos nisam otisao u USA)... da li bi u tom slucaju bilo nekih dodatnih problema za nosioca aplikanta (na putu ili ulasku u USA, ili vec tamo). Ili za supruznika sto se tice trazenja vize, kako li bi to islo u tom slucaju...

grabovac84 13.07.2015 17:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik kuki (Poruka 55688)
Hvala grabovac84, mi smo zajedno od maja odprilike bas kada sam izvucen (istina malko pre nego sto sam saznao da sam izvucen)... tako da te dokaze ne bih mogao da im dostavim na razgovoru... jer ih ni nemamo...

A ako bih ja sam isao na razgovor (sto je manji rizik pretpostavljam), pa recimo dobijem, ako bi se onda vencali (dok jos nisam otisao u USA)... da li bi u tom slucaju bilo nekih dodatnih problema za nosioca aplikanta (na putu ili ulasku u USA, ili vec tamo). Ili za supruznika sto se tice trazenja vize, kako li bi to islo u tom slucaju...

Pa pazi ovako.....u principu ne mora da znaci ni ako se sada ozenis i uradis sve kao sto sam ti rekao da ce ti praviti neki problem jer se te stvari desavaju......ljudi se upoznaju i nakon sto budu izvuceni na lutriji....ali kada bi imao bar neku sliku od pre tog 05.05 mnogo bi znacilo jer u suprotnom mogu da vas odbiju oboje....sto se tice tvog novog pitanja to sam takodje citao dakle nemam iskustva ali kada ti dobijes vizu sam, mozes da se ozenis pa da onda podneses zahtev za suprugu ali to se ceka malo duze....negde oko 2 godine mozda i vise sve zavisi.....za to vreme moci ce da te posecuje turisticki ili ti da dolazis ovamo svejedno.....moj predlog ti je da ukoliko nemas nekih dokaza od pre tog 05.05 da se ne upustas u tako nesto jer slozices se mnogo je sumnjivo.....cak je bio slucaj negde sam procitao da su tako isto odbili jedan par (ne kod nas) , a oni i danas zive u braku i imaju decu....dakle brak je bio regularan ali eto konzul mislio da nije.....jer je takodje nastao nakon izvlacenja a nisu mogli da dokazu istinitost istog......

dulei86 14.07.2015 21:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik kuki (Poruka 55688)

Ako se ipak uzmete na kraju i pokusate da idete na intervju zajedno bilo bi dobro da u medjuvremenu putujete zajedno van zemlje, ako mozete i vise puta jos bolje. Takodje gledajte da napravite sto vise slika sa raznih dogadjaja u periodu do intervjua (izlasci, rodjendani, slave, proslave, svedbe, putovanja, kod tvojih, kod njenih, itd...). Takodje ponesite slike sa svadbe obavezno.
U sustini, sto vise dokaza da brak nije smo zbog vize.

Makica@ 14.06.2017 03:42

Ja sam znala mog sadasnjeg supruga od ranije,mozda od pre 10 godina i bili smo drugovi samo,ali se u medjuvremenu promenio moj status :grin: Kada sam saznala da sam izvucena,resili smo da se vencamo :obrva: Vencali smo se 12.Maja ove godine. I naravno da sam ga dodala na Ds bez problema i zajedno smo poslali obrazce. Moje pitanje je : Da li bi mozda bio problem sto nemam nijednu fotografiju iz mladjih dana sa njim,i da li bi eventualno konzul 'posumnjao' u istinitost mog braka? Jel ovo zaista nije zbog Gc :inlove::inlove::inlove: Hvala vam unapred na odgovoru :1072::1072::1072:

BetterFuture 14.06.2017 08:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Makica@ (Poruka 67626)
Ja sam znala mog sadasnjeg supruga od ranije,mozda od pre 10 godina i bili smo drugovi samo,ali se u medjuvremenu promenio moj status :grin: Kada sam saznala da sam izvucena,resili smo da se vencamo :obrva: Vencali smo se 12.Maja ove godine. I naravno da sam ga dodala na Ds bez problema i zajedno smo poslali obrazce. Moje pitanje je : Da li bi mozda bio problem sto nemam nijednu fotografiju iz mladjih dana sa njim,i da li bi eventualno konzul 'posumnjao' u istinitost mog braka? Jel ovo zaista nije zbog Gc :inlove::inlove::inlove: Hvala vam unapred na odgovoru :1072::1072::1072:

Nisu fotografije jedini dokaz necije veze, zar ne? Mada pretpostavljam da imate neke na kojima ste zajedno. Ponesite slike sa vencanja. Imate verovatno i neke poruke, prepiske. Moze pomoci ako ste jedan drugog ovlastili za koriscenje tekuceg racuna. Ili bilo sta drugo sto bi vas povezalo u prethodnom periodu. Konzul moze i ne mora da trazi na uvid tako nesto. Moze, a i ne mora, da Vas pita za neke detalje iz vaseg zajednickog zivota u odvojenim razgovorima sa svakim ponaosob, ako posumlja u "istinitost" braka. Svakakvih primera je bilo na forumu.
Srecno i zapamtite, samo iskreno na intervjuu i ne bi trebalo da bude problema.
P.S. Hvala na komplimentima (iako sam ja samo jedan mali deo ovog Foruma i zasluge pripadaju svim aktivnim clanovima) i najlepsoj zelji koju ste mi pozeleli na drugoj temi!

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 05:57.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.