ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Obrazovanje - Odgovarajuca Opcija (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1354)

johnywalker 22.10.2014 17:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik shonsi (Poruka 49746)
privatni fakulteti sa nazivom Visoka strukovna skola za to i to u trajanju od 3 godine se prijavljuje kao Bechelor?

to je svejedno, možeš upisati university degree, bitno je da imaš završenu četverogodišnju srednju školu. Bachelor, Master itd... nije bitno.

Andrija89 22.10.2014 20:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnywalker (Poruka 49747)
to je svejedno, možeš upisati university degree, bitno je da imaš završenu četverogodišnju srednju školu. Bachelor, Master itd... nije bitno.

Za one koji nemaju srednju cetvorogodisnju je to vrlo bitno. Ja sada kad sam popunjavao stavio sam University degree.

johnywalker 22.10.2014 20:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Andrija89 (Poruka 49751)
Za one koji nemaju srednju cetvorogodisnju je to vrlo bitno. Ja sada kad sam popunjavao stavio sam University degree.

pa da bi upisao fakultet valjda ti treba cetverogodisnja srednja ili su se pravila sada promijenila pa da se moze i sa trogodisnjom fakultet upisati?

Andrija89 22.10.2014 20:31

Ne nisu se promenila pravila. Sa trogodisnjom ne mozes upisati fakultet ali mozes visoku skolu u trajanju od 3 godine i plus 1 specijalisticke studije(ko ima para). Posto je skolstvo sada po Bolonjskom programu, po zavrsetku imate 180ESPB i na diplomi pise Bachelor.

kalex 23.10.2014 08:31

Treba da prijavim brata pa mi treba pomoc.
Zavrsio je srednju trogodisnju skolu, zatim Visu elektrotehnicku skolu na Vozdovcu (5 semestara - inzenjer elektrotehnike).
(3) High school degree; (4) Vocational school; (5) Some university courses; (6) University degree
"High school" ne mogu jer je srednja trogodisnja skola.
"University degree" je previse jer na diplomi ne pise univerzitet u Beogradu, nije univerzitetska-fakultetska diploma.
"Vocational school" je strucna skola, i mozda najprikladnije, s obzirom da je i stavljeno kao opcija izmedju srednje skole i fakulteta, sto mu dodje kao neko zavrseno skolovanje posle srednje skole?!

johnywalker 23.10.2014 09:13

Citat:

Prvobitno poslao korisnik kalex (Poruka 49766)
Treba da prijavim brata pa mi treba pomoc.
Zavrsio je srednju trogodisnju skolu, zatim Visu elektrotehnicku skolu na Vozdovcu (5 semestara - inzenjer elektrotehnike).
(3) High school degree; (4) Vocational school; (5) Some university courses; (6) University degree
"High school" ne mogu jer je srednja trogodisnja skola.
"University degree" je previse jer na diplomi ne pise univerzitet u Beogradu, nije univerzitetska-fakultetska diploma.
"Vocational school" je strucna skola, i mozda najprikladnije, s obzirom da je i stavljeno kao opcija izmedju srednje skole i fakulteta, sto mu dodje kao neko zavrseno skolovanje posle srednje skole?!

Vocational school = srednja strucna skola. znaci zaokruzi vocational school.

oskark 23.10.2014 12:26

Ja sam upisao visu posle trogodisnje skole, i treca godina mi se racunala duplo kao da sam zsvrsio četvorogodišnju, I ja sam stavio university degree, i kod mene je to proslo. Ovde je visa comunity college.
Ali morate paziti sa vocational school. Ovde oni ljudi koji zele da imaju zanat posle srednje skole a nece da upisuju fakultet, upisu neki vocational school, gde mogu postati drvosece, stolar, limar, bravaj i koje obicno traje dve godine. Googlajte malo :)

SRBghost 23.10.2014 12:29

Mada je receno "minimum CETVOROGODISNJA srednja skola"... Pokusaj, pa sta bude...

kalex 23.10.2014 12:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik oskark (Poruka 49770)
Ja sam upisao visu posle trogodisnje skole, i treca godina mi se racunala duplo kao da sam zsvrsio četvorogodišnju, I ja sam stavio university degree, i kod mene je to proslo. Ovde je visa comunity college.
Ali morate paziti sa vocational school. Ovde oni ljudi koji zele da imaju zanat posle srednje skole a nece da upisuju fakultet, upisu neki vocational school, gde mogu postati drvosece, stolar, limar, bravaj i koje obicno traje dve godine. Googlajte malo :)

Kako mislis treca godina ti se racunala duplo?! Jasno mi je da ce u prijavi proci kako god, nego da ne zeznem nesto sto ce posle imat nerealnu vezu sa prvim obrascima.
Sta si stavio u prvim obrascima kada si ih popunjavao jel i tada University degree? Kako si onda preveo Visu skolu u prvim obrascima?

Kuguar 24.10.2014 07:36

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnywalker (Poruka 49767)
Vocational school = srednja strucna skola. znaci zaokruzi vocational school.

:-_-;::blink::realmad:
I ode moja prijava i ove godine "niz rijeku".
Bože koj sam retard, završio srednju stručnu školu, popunio prijavu na "high school degree".
Jbg, kasno saznao za ovaj forum, tj prvo sam poslao prijavu, pa onda sve ostalo...

Hvala, ipak sam naučio nešto za sledeću godinu... Odoh da lupam glavom o zid...

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 01:46.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.