TheNjegos |
07.10.2014 06:40 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik IvanDash
(Poruka 49105)
A reci mi kako se onda salju formulari i gde se ide na intervju? Jel mozes malo detaljnije da objasnis? :)
Pozz:naughty::naughty::naughty:
|
Formulari za GC se od ove god salju online, znaci nema slanja pisama u Kentaki kao do sada sto je radjeno, u slucaju da se nalazis u USA a izvucen si za GC bitno je samo da tvoj boravak nije ilegalan ( mada se i to moze ispeglati sa advokatima, ali i oni ce ti uzeti koliko i neko za brak....
Pre odlaska kao J1 u USA ove god bio sam na nekom prijemu u americkoj ambasadi, tu sam iskoristio priliku da pricam sa konzulima koji inace i odobravaju vize...na pitanje da li da ostanem posle J1 u USA jer sam dobio GC i da odatle zavrsavam papire...covek mi je kulturno odgovorio: ' Nemoj da budes kao svi Srbi, vrati se nazad ti si to dobio ionako ces ceo zivot provesti gore.' :)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik IvanDash
(Poruka 49105)
A reci mi kako se onda salju formulari i gde se ide na intervju? Jel mozes malo detaljnije da objasnis? :)
Pozz:naughty::naughty::naughty:
|
cekaj bre malo ne znas da popunis prijavu za GC lottery
http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ead.php?t=1484 a vec saljes formulare kao da si izvucen, i jos se interesujes za interviju :lool:
|
sstojiljkov |
07.11.2017 19:20 |
Pozdrav svima!
Vidim da se dugo nije pisalo ovde, pa rekoh da pitam jos jednom.
Prijavila sam se za W&T 2018., i aplicirala za GC lottery, da li moze doci do nekih problema pri viziranju? Je l imao neko ovakvo iskustvo u skorije vreme?
Hvala!
|
Bio sam na predavanju koje je drzao konzul. Neko je imao isto pitanje, odgovor je bio da nece imati problema pri viziranju za J1 vizu
|
Endorfin91 |
11.11.2017 01:42 |
Nema
Prijavio sam se oktobra 2015. za ljutriju. Dobio J1 vizu marta 2016, saznao da sam izvucen za GC maja 2016. Zavrsio J1 program, dosao kuci, blejao, eto me na Floridi :D Tako da moze da vam cak ide u korist, jer je moja situacija za J1 vizu te godine bila jako sumnjiva (nakon mastera sam upisao spec. studije na visoj skoli samo da bih otisao u USA). Zena me je prilikom razgovora za vizu gledala jako cudno, ali je postavljala samo normalna pitanja tipa gde idem, zasto tamo, kako mi je bilo i to je to. Nakon toga sam skapirao da je verovatno vec ona imala podatak da sam izvucen ili kako to vec ide kod njih...
|
sstojiljkov |
12.11.2017 22:18 |
Odlicno!
Nesto sam cula da bi to mozda mogao da bude problem, i da mi zbog toga bude odbijena viza.
Hvala puno!
|
Da li nosioc zelene karte ima pravo da radi poslove koje rade na work and travel programu na npr. Aljasci?
|
Katleja Liki |
11.12.2017 19:24 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik kuki
(Poruka 69870)
Da li nosioc zelene karte ima pravo da radi poslove koje rade na work and travel programu na npr. Aljasci?
|
Kao imaoca zelene karte, nista Vas ne sprjecava da odete i radite poslove u turizmu (bilo gdje sirom Amerike), koje studenti rade kada dodju.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Katleja Liki
(Poruka 69871)
Kao imaoca zelene karte, nista Vas ne sprjecava da odete i radite poslove u turizmu (bilo gdje sirom Amerike), koje studenti rade kada dodju.
|
A da li bi vazili isti uslovi za nosioca zelene karte tamo kao i za ljude koji su na work and travel programu po pitanju smestaja i cene smestaja, trazenja i dobijanja poslova, ne odbijanja od bruto zarade (tj. dal sve sto se zaradi ide na ruke ili bi se deo odbijao na poreze nosiocu zelene karte) itd..
Da li bi ti uslovi bili ipak nesto drugaciji?
|
Katleja Liki |
11.12.2017 22:33 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik kuki
(Poruka 69872)
A da li bi vazili isti uslovi za nosioca zelene karte tamo kao i za ljude koji su na work and travel programu po pitanju smestaja i cene smestaja, trazenja i dobijanja poslova, ne odbijanja od bruto zarade (tj. dal sve sto se zaradi ide na ruke ili bi se deo odbijao na poreze nosiocu zelene karte) itd..
Da li bi ti uslovi bili ipak nesto drugaciji?
|
Prvi posao, studenti sa J1 vizom, dobijaju preko agencije iz svoje zemlje, koja sve to organizuje sa sponzorskom agencijom iz Usa.
Platu dobijaju obicno na nedeljnom nivou i to u neto iznosu, od bruto plate im se odbijaju porezi koji vaze za zemlju u koju su dosli da rade. Studenti imaju pravo na povracaj poreza, kada se vrate sa programa, a Vi na to ne biste imali pravo, jer nemate j1 vizu.
Smjestaj im nekad obezbijedi poslodavac, sa tim sto cijenu smjestaja im odbije od plate, a nekad im smjestaj nije obezbijedjen i studenti se sami snalaze. U zavisnosti od mjesta gdje idu, zavisi i cijena smjestaja, negdje je to skupo, negdje jeftino, tj sve je to individualno.
Studenti sami traze drugi, treci posao... po principu "od vrata do vrata", idu i pitaju trazi li ko radnike i slicno.
Satnice zavise od zemlje do zemlje, koliko je to propisano zakonski da je minimalna, mogu Vas platiti i vise od zakonskog minimuma.
Koliko ko je uporan u trazenju posla i koliko ko radi, toliko i zaradi. Ovo je ukratko napisano. Pozdrav.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 09:14. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.