ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Tečaj engleskog u Americi? (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1554)

valocean 01.04.2015 21:33

Citat:

Prvobitno poslao korisnik wakalu (Poruka 52690)
Nadam se da će ti tema pomoći :;D:
Znam ja to, puno lakše je preko filmova,knjiga i ostalih stvari naučiti nego iz knjige :book: Najvažnije je za početak da se znam sporazumijevat.
Francuski mi se jako sviđa,stvarno volim taj jezik čuti :) imam ga želju i naučiti,ali prvo engleski,da ne pretjerujem :D Da li je lagan za naučiti i koliko zahtjeva truda? valjd i to budem ostvario jednog dana :grin:

E pa sada... lagan je ako odlicno baratas engleskim. Ima jako puno rijeci, pridjeva i imenica koje znace isto kao i na engleskom, samo se naravno drugacije izgovaraju (npr. figure, hotel, hospital, facade, aspect, itd itd.)
Engleski je nastao jednim dijelom iz francuskog pa zato imaju tolike slicnosti. Nije problem brzo nauciti ''parlati'' vec je pisanje ludilo cak i za same Francuze (sto kvacica, nekad lijevo - nekad desno na e, a, pa na c neki crvić prema dolje.....) pa 'ajd ti sad pogodi. :sleeping:

Ali sve u svemu slaganje nekakvih recenica je slicno kao i u engl i ima logike, dok se gramatiku jos nisam usudila sistematski uciti vec sam naucila po sluhu onako. :==D:
Ja nisam ulagala nekog pretjeranog truda (barem ja tako mislim) ali imam talent za te jezike i naglaske pa to sve nekako u hodu naucim.

srecica 01.04.2015 21:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik valocean (Poruka 52699)
E pa sada... lagan je ako odlicno baratas engleskim. Ima jako puno rijeci, pridjeva i imenica koje znace isto kao i na engleskom, samo se naravno drugacije izgovaraju (npr. figure, hotel, hospital, facade, aspect, itd itd.)
Engleski je nastao jednim dijelom iz francuskog pa zato imaju tolike slicnosti. Nije problem brzo nauciti ''parlati'' vec je pisanje ludilo cak i za same Francuze (sto kvacica, nekad lijevo - nekad desno na e, a, pa na c neki crvić prema dolje.....) pa 'ajd ti sad pogodi. :sleeping:

Ali sve u svemu slaganje nekakvih recenica je slicno kao i u engl i ima logike, dok se gramatiku jos nisam usudila sistematski uciti vec sam naucila po sluhu onako. :==D:
Ja nisam ulagala nekog pretjeranog truda (barem ja tako mislim) ali imam talent za te jezike i naglaske pa to sve nekako u hodu naucim.

Naučiće svi dakako,moraju...jezik se tako najbolje nauči kroz priču.e sad pisanje malo teze ali polako ima vremena...što se mora nije teško:;D:

vuxanne 02.04.2015 05:04

Citat:

Prvobitno poslao korisnik valocean (Poruka 52699)

Plus ako ucis tu ucis Britansku verziju.

npr. mundane (Amer.) = ordinary (Brit.)

A da ne govorim o razlicitim citanjem.

Npr. I can't (Brit. aj kant a u SAD je aj keent) - ono e sto razkezis usta. Meni je ovde to I can i I can't dugo trebalo da uopste pocnem da razlikujem cesto kad cujem u buci u prolazu...

Apple (epl) i ostalo - ovde bas citaju A kao E najcesce a i ostali neki samoglasnici su mi izgledali totalno naopacke od citanja na Britanski nacin

Meni je najgore od svega sledece:
- Mi imamo 5 samoglasnika u izgovoru (A, E, I, O, U) a oni 24
- Clanovi (znam sva pravila napamet ali DZABA)
- Nasi padezi su kod njih dobijeni kombinacijama reci - dodaju na glagol in, out, behind, around, one clanove i ostalo...
- Kad treba in, kad treba out, kad treba at...

Tako da ja lepo sta god da objavljujem imam svoju editorku i sistem plati strucnjaka i uzivaj. Ne verujem da cu ikada ukapirati da promenim neke ceste greske koje pravim i kojih sam svesna (mene na poslu snimaju dok radim nekad tako da mogu sama sebe da slusam i da primetim).

Katja75 08.03.2016 10:27

Iako imam vise od 15 godina skolskog engl jezika, volela bih da cim pre upisem neki ESL kurs u Chikagu. Verujem da cu u pocetku imati vise vremena dok ne pocnem da radim (nadam se da to nece potrajati). Ima li ko u skorije vreme iskustva sa ovim?
Nasla sam iz ranijih postova ovaj link http://www.ccc.edu/colleges/truman/d...-Free-ESL.aspx

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:45.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.