![]() |
Besplatno zdravstveno osiguranje za vas i decu
Evo dosli smo i do besplatnog osiguranja. Prvo smo sacekali da svi dobijemo SS brojeve, otisli u MediCal office (vladin socijalni program -Kalifornija), tamo popunili formulare i otisli na razgovor kod sluzbenika. Ona nas je pitala par prostih pitanja i upita nas da li imamo racune i koliko para imamo oboje na racunu. Mi joj rekli a ona nama da mozemo imati najvise 3300$ zajedno ne vise ako zelimo da apliciramo za taj program. I tako se mi s... smo posto nismo znali a mogli smo da napravimo nesto. Deca dobise besplatno osiguranje a nas dvoje ne. Zato pamet u glavu i ucite na tudjim greskama (nama nije imao niko da kaze). Srecno!
|
Citat:
|
Pence, odlicna informacija! To je jako vazno. Jesi li proverila za vrtice da li imas popust na dvoje dece?
|
Kao sto sam rekla program se zove Medi-Cal, ja znam da vazi sigurno za Kaliforniju a za ostale drzave treba proveriti.
Sto se tice vrtica, ovde oko mene su aktuelni dej cerovi (na srpskom) i imas popust na drugo, trece dete.Obicno je dnevno 40$-60$ na dan. Pozdrav za sve |
ovdje bi trebalo mozda malo jasnije objasniti Public Charge ponovno, jer mnogi imigranti ne zele traziti nikakvu pomoc od drzave jer se boje deportacije. Ja ovih dana dosta istrazujem o tome jer je moguce da ce muz dobit posao na kojem bi samo on bio osiguran i to tek nakon sest mjeseci. Zelimo provjeriti za besplatno zdravstveno osiguranje za svo troje, a poslje za mene i malenog.
Prvo treba razjasniti jedno. Sto je Public Charge? Citat:
Receiving public assistance is Citat:
|
Kolko sam ja shvatila iz toga legalni imigranti mogu dobiti odredene beneficije, ali koje nisu cash nego usluga. Tako se moze aplicirati za npr. medicaid, ako su mjesecna primanja ispod odredenog nivoa. nasla sam jednu tabelu s tim ali nista ne razumijem. Evo link, pa ako neko zna protumacit, neka nam objasni sta to znaci.
http://www.colorado.gov/cs/Satellite...&ssbinary=true Kolko sam shvatila ako se i prima neka novcana pomoc, cash welfare, to ne smije biti jedini izvor zarade. Evo kada se moze biti deportiran: Citat:
|
Budi obazriva sa uzimanjem pomoci koju ti daje USA.
Nisam siguran, trebalo bi proveriti koja prava ti tj.mi koji smo dosli u USA preko DV- Lotery imamo. Mislim da mi nemamo pravo da koristimo ni jedno davanje koje daje vlada USA naredne tri godine jer mi smo tzv.ekonomska kategorija imigranata sto u prevodu znaci da sve moramo sami da trazimo i da radimo te da ne smemo da koristimo public davanja iz USA. Ponavljam ponovo ovo bi trebalo proveriti sa nekim ko je detaljno upucen u tu problematiku. Ako se malo zadubimo u uslove koji su bili postavljeni za nas pre intervjua videcemo da se trazilo pismo podrske tj.onaj affidavit of suport ili kako li se vec zvao zaboravio sam, druga stvar koja je trebala da bude uslov jeste 20000$ na racunu koliko se ja secam. Sada sto to nama nije niko trazio striktno na intervju ne mora da znaci da nas ovde nece potkaciti zbog toga, Trebalo bi izbegavati sve sto daje USA ,ako je ikako moguce. E da i na kraju zapamti i ovo nema nista u USA za dzabe ja npr koristim public osigurane za moje dete i to je kao za dzaba a ja svaki mesec placam njegovu polisu 70$,poredjena radi supruga svoje osiguranje PPO placa za nju i mene 100$ mesecno. Najbolje bi bilo ako se moze uzeti bilo kakvo osiguranje za vas sve troje,jer je ovde jako opasno biti bez osiguranja npr.( slikao sam se rengenom cena za dva snimka 1000$ sreca pokriva osiguranje 100%,magnetna rezonanca 1500$ placam 10 % od toga ),ovde te niko ne pita za nista lekar te samo salje ovi rade i tebi salju racune sada vidi koliko je opasno ovde da se bude bez osiguranja. iskreno se nadam da te nisam uplasio hteo sam samo dda skrenem paznju na davanja koja daje USA i koja su kao Free. Mada mislim da je bolje da ti ovu tematiku pojasne oni sto su duze ovde ipak sam ja samo oko godinu dana ovde ali dovoljno da vidim kako to ovde funkcionise. Pozdrav.... |
Narode, ja bih vam pomogla oko detalja da znamo ali ne. Zana pa ti se bolje razumes koliko vidim nego svi mi (steta sto to nismo znali ranije). Jedino sto znam je da smo dosli da apliciramo za besplatno osiguranje za nas cetvoro (samo sto smo dobili SSN), popunili neki folmural i kada su nas pozvali na intrvju na sva pitanja nasi odgovori su bili Ok. (dakle, teta je klimala glavom) sem na pitanje oko para na racunu kada je prvrnula ocima na nas odgovor i pokazala nam tabelu koliko mi smemo da imamo (ne vise od 3000$) i tu smo automatski odbijeni (nas dvoje) a deca iamju pravo. Zakazali su nam 19. februara intervju kada ce nam zvanicno rei da smo mi odbijeni a deca (valjda) prihvacena za taj program.
Eto, ja stvarno ne znam nista vise od ovoga. Sory! Inace, ove nedelje vodimo bebu na besplatnu vakcinaciju. To je jos jedan vid pomoci. |
Zdravstveno osiguranje, besplatno se ocito moze dobiti jer ga je Pence dobila za djecu, a i za njih da su imali manje novca na racunu. Mozda da Pence kaze dali je jasno objasnila svoj status sluzbenici i bez obzira na status dobila osiguranje i dalli ju ono nesto kosta. Na Medicaid sam procitala da se mozda placa odredena svota, ali kolko sam zapamtila nesto jako malo, mzoda oko 30 dolara godisnje ili tako nesto.
U Vodicu za nove Imigrante (http://www.uscis.gov/portal/site/usc...0048f3d6a1RCRD) pise da imamo pravo na: Social Security, Supplemental Security Income, i Medicare benefits, ako ispunjavamo odredene uslove. Neki od preduslova za federalne benefit programe mogu biti imigracioni status, vrijeme provedeno u Americi i visina place. Na sljedecoj web stranici se moze provjeriti koje programe nude pojedine drzave: http://www.govbenefits.gov/govbenefi...te&_nfls=false Sutra ce moj muz otici u Medicaid i raspitati se konkretno za nas slucaj pa cu napisati sto su mu rekli. |
Ok, hvala Zana sto si nas podsjetila na Public Charge definiciju. Kopiram ono sa tvog posta o Public Charge sto se tice konkretno tematike, sto se nece tretirati kao Public Charge za zelenase:
Benefits Not Subject to Public Charge Consideration Non-cash benefits and special-purpose cash benefits that are not intended for income maintenance are not subject to public charge consideration. Such benefits include: • Medicaid, • Children’s Health Insurance Program (CHIP), • Food Stamps, • the Special Supplemental Nutrition Program for Women, Infants and Children (WIC), • immunizations, • prenatal care, • testing and treatment of communicable diseases, • emergency medical assistance, • emergency disaster relief, • nutrition programs, • housing assistance, • energy assistance, • child care services, • foster care and adoption assistance, • transportation vouchers, • educational assistance, • job training programs, • and non-cash benefits funded under the TANF program. Some of the above programs may provide cash benefits, such as energy assistance, transportation or child care benefits provided in cash under TANF or the Child Care Development Block Grant (CCDBG), and one-time emergency payments under TANF. Since the purpose of such benefits is not for income maintenance, but rather to avoid the need for on-going cash assistance for income maintenance, they are not subject to public charge consideration. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 05:46. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.