![]() |
Ja sam isto imao slican hobi kao Lucky. Generalno najlosije mi je Miller light (ko onaj matori BIP), bud mi je bolji (ali ne light). Generalno, ta "velika" piva su jeftina i nisu bas nesto narocito. Ima dosta psenicnog piva ovde i to nije lose, ako volis (kod nas su poznatija kao bela piva). Meni se jako dopao Sapporo sto je japansko pivo (ali ga ima svuda). Ovde ima i dosta lokalnih pivara u Chicago-u (goose island) i prave ok piva. Ma meni je i dalje guiness najjaci kada odem u bar :)
Samuel adams je isto dobro, ali me pre dva vikenda jaaako bolela glava od istog, pa sam odlucio da ga preskacem ubuduce. Stella artois je dosta jeftin, pa je i to ok. Sto se tice cena, one su ovako....millers light je najjeftiniji, pa onda ide bud light i buddweiser (ili kako se to vec pise). Oni su ti oko 10$ 12 flasa. Stella, becks i sl. evropska piva su od 13-17$ (zavisi od radnje). U baru su ti najskuplje cene, jer nemas konobara i onda ne dajes 15% baksisa, nego 1$ po picu. Tako da te najjeftinije izadje miller light za 4$. Guiness ti je skuplji, on je 6$ (pise 5$...ali moras dati jos jedan kao baksis). offtopic: Covece koju ova drzava ima laznu sliku pa to nije normalno. U srbiji ti lepo kazu neto platu i cene su sa porezom...pa znas na cemu si. Ovde su ti cene bez poreza, na to osim poreza uvek jos nesto dodajes (baksis u restoranu...ama uvek neki fee za nesto), a plate su ti bruto izrazene. Pazite na to kada dodjete ovde. Sve u svemu, alkohol je ovde jeftin ako ga pijes kuci, a jako skup ako ga pijes po barovima. Recimo da u Srbiji ako popijes 2 piva u kafani, ti za te pare mozes kupiti 4 limenke istog piva u radnji...ovde za te pare mozes kupiti 12 limenki u radnji :-) Brendirana zestina je ovde dosta jeftinija u radnji nego u Srbiji (pa kada jos pogledas kupovnu moc...). |
Citat:
Sto se poreza na kupovinu tice, svakako je manja nego ovde, a kako ti rece kad pogledas tamosnju i ovdasnju kupovnu moc, svakako je lakse tamo. I mi smo praktikovali pijenje po kucama (dok ne dodju panduri) jedino kad je neki sport isli smo u bar. Slazem se za mexican piva, da su dobra a ima ih svuda... |
Ja mislim da je (ovde u Illinois-u) minimum 4 ili 5 kinti...
Ali ovo što drimer reče je potpuno tačno: čuvajte se tih fora... Pogotovu na veće kupovine... Ameri su majstori da ti napakuju račun (videsmo na vlastitoj koži?). :srbinpla: |
Kad smo vec kod kupovina,mozeli se kupiti negde u slobodnoj prodaji I-phone(znaci ne od At&t i Apple kao i ne preko E-beya)znaci bez pretplate,i ako moze koja je cena?
|
Citat:
Moze sigurno, ja sam tako svojevremeno uzeo Motorolu V3 kad je bila hit, otkljucanu. Samo ukucaj u google "unlocked cell phones (ili samo phones) in ...(pa grad u kome zivis)" i to je to. Moze da se naruci i preko neta ali ja nesto ne verujem u to dok ne vidim tako da SIGURNO ima samo treba malo istraziti. Ja konkretno za Philly znam gde ima kao i za Miami, u Chicagu znam da ima ali nisam isao jerbo sam bio u gipsu tada :) Uglavnom rade kinezi, indijci i turci. I ako nemaju, sigurno mogu da nabave, tako da za telefone, bez brige. Naravno nece ti sve raditi kao da si na AT&T ali jbg. |
Ja mislim i u AT&T-u mozes naci bez pretplate (pise pored cena u vek sa pretplatom velikim i negde sitno bez pretplate koliko je). E sada nisam siguran za IPhone (mogu pogledati)...ali u svakom slucaju si i dalje vezan za AT&T.
|
Kako mislis da sam i dalje vezan za AT&T ako je bez pretplate,onda je valjda kodiran pa eventualno ako hocu da idem na pretplatu onda ga oni dekodiraju?!Ali poenta je da ga kupim,kodiran ili ne nije vazno(dekodiracu ga sam)samo da je bez bilo kakve pretplate.Ako ti nije problem kad stignes proveri mi to,hvala.
|
Kako je u States sa rucnim alatom, busilice, brusilice, ubodne testere...?
Koji su tu brendovi vrhunski a koji su best buy u odnosu cena - kvalitet za kucne potrebe? |
Alo bre,.,,GEX,,kakvi alati kakve busilice,kakvi bakraci,pa jel vidiš da nemogu od ovih naših ,,amera ,,da provalim može li se naci u slobodnoj prodaji j..... Iphone.:wacko:A ti pitaš za eksere,čekiće i sl.:lool:
|
Pa kako da ne pitam za cekic, to je bre Srpska alatka, treba neko da ti popravi taj iPhone kad ga sj.bes http://img.photobucket.com/albums/v1...eys/hammer.gif
:grin: |
| Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 05:55. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.