ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Kako do posla kad se jednom udje? (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=490)

Taji 28.06.2009 17:22

@kaneolopa - dreamerns

Ne vidim iz vasih postova da ste spomenuli headhunters-e pa evo vam ideja ako niste jos i to probali...navodno da ne neplacuju uslugu nesto puno ali tek kad vam nadju posao (oko 500$) ili neki procenat od prve plate, svako radi drugacije............ovo dole je samo par od od desetine linkova koji su se pojavili za Chicago..........

https://www.theladders.com/reg/ppc

http://www.dexknows.com/local/busine...ment-services/

Srecno:1081:

dreamerns 01.07.2009 01:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Taji (Poruka 10779)
@kaneolopa - dreamerns

Ne vidim iz vasih postova da ste spomenuli headhunters-e pa evo vam ideja ako niste jos i to probali...navodno da ne neplacuju uslugu nesto puno ali tek kad vam nadju posao (oko 500$) ili neki procenat od prve plate, svako radi drugacije............ovo dole je samo par od od desetine linkova koji su se pojavili za Chicago..........

https://www.theladders.com/reg/ppc

http://www.dexknows.com/local/busine...ment-services/

Srecno:1081:

Hvala Taji. Ja jesam radio sa headhunterima, ali je fora da u mojoj profesiji IT kokteli i sl. stvari na kojima prisustvujem i gde upoznajem takve ljude su uglavnom dzabe (dobijes negde i free beer :-)), dok u Kaneolopinoj struci takvi kokteli kostaju papreno, a i nema ih mnogo. Tako da je ona vise furala sa agencijama, ali trebalo bi i ovo pokusati :-)

mariags 10.07.2009 04:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreamerns (Poruka 10763)
Sto se tice iskustva, manite se onog "video sam oglase"....oglasa ima stalno. Eno u radnji pored nas su odbili kaneolopu, a oglas stoji i dalje vec 7 meseci. Ameri to tako kace oglase kako bi zajebavali ljude...i prikupljali rezime...pa kada zatreba...
Takodje, znam i firme koje tako su kacili oglas, dobili 400 rezimea za jedan dan i naravno nisu nikog odatle zaposlili....nego od jednog radnika sestre prijateljica ima cerku...znate vec.
Jednostavno, 99% ljudi koje ja znam u chi nisu nasli posao preko oglasa na craiglist, na prodavnici, monster i bla truc...
Veza brale....samo veza.

Slazem se sa ex-usa da treba pucati na zanate...pogotovo ako si dobar u nekom.

Potpuna je ista situacija sa oglasima i poslovima i u Majamiju, sve ide preko veze dzabe samo zelena karta, iskustvo i ostalo, bitna je veza! Ono sto je najgore u celoj prici je to da za najdebilnije poslove ti je veza potrebna....

wingreen 10.07.2009 08:39

Mariags, kakvo je tvoje iskustvo sa agencijama za zaposljavanje?

dreadnot 13.07.2009 07:51

Ja sam proveo samo dve nedelje u USA daleke 2004., ali su iskustva vise nego pozitivna sto se tice nekog opsteg stava prema nama kao strancima. Ne samo da su oni sa kojima smo sluzbeno bili u kontaktu bili preljubazni, vec i bilo ko na ulici kome bih se obratio za pomoc. komunicirao sam sa ljudima, rsapitivao se, cenjkao se, a sve je bilo samo sa osmehom i na nivou komunikacije kakav ovde mozemo samo da sanjamo.

ferrigno 03.08.2009 18:33

Uvijek će biti suprotnih mišeljenja u vezi pronalaženja posla u USA. Evo primjera, meni prijatelj govori, da ako znaš i ako te volja radit nećeš imat problema s pronalaženjem posla. I na kraju, sve se svede na sreću i da te, kako se kaže u narodu, "posere" neka dobra prilika.
Ja sam optimista, prijavit ću se na lutriju, otiću USA (točnije San Francisco), naći posao, a radit mogu sve, od pitura (ličilac) pa do fizikalca, ali najviše bi mi ležalo nešto vezano uz kompjutere, trgovina ili servis, bilo šta. onda zaraditi nešto para i upisat community college kao resident. Bit će teško, ali uvjeren sam u dobar ishod.
A rezime za nas koji dolazimo tamo je "free your mind", možeš svašta pisati, pitanje je da li će to pisanje upaliti kod poslodavca.

ferrigno 03.08.2009 18:54

A da, još i ako znaš vozit auto na manual transmission si kralj. :)

dreamerns 03.08.2009 18:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vanja-istra (Poruka 11182)
Uvijek će biti suprotnih mišeljenja u vezi pronalaženja posla u USA. Evo primjera, meni prijatelj govori, da ako znaš i ako te volja radit nećeš imat problema s pronalaženjem posla. I na kraju, sve se svede na sreću i da te, kako se kaže u narodu, "posere" neka dobra prilika.
Ja sam optimista, prijavit ću se na lutriju, otiću USA (točnije San Francisco), naći posao, a radit mogu sve, od pitura (ličilac) pa do fizikalca, ali najviše bi mi ležalo nešto vezano uz kompjutere, trgovina ili servis, bilo šta. onda zaraditi nešto para i upisat community college kao resident. Bit će teško, ali uvjeren sam u dobar ishod.
A rezime za nas koji dolazimo tamo je "free your mind", možeš svašta pisati, pitanje je da li će to pisanje upaliti kod poslodavca.

U potpunosti se slazem da je sve sreca, kao i da neke profesije mnogo bolje prolaze od drugih. Za ovih devet meseci koliko sam ovde, postao sam izuzetno alergican na izjave "Ko hoce da radi, za njega ima posla", kao i "radi bilo sta". Sta to treba da znaci? Da osoba koja ne moze da nadje posao je totalan neradnik i probirljiv?

dreamerns 03.08.2009 18:56

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vanja-istra (Poruka 11183)
A da, još i ako znaš vozit auto na manual transmission si kralj. :)

Sto si kralj?

ferrigno 03.08.2009 19:01

Kralj jer znaš vozit auto na ručni mjenajči i ako ti posao to traži (npr. dostava), jer velika većina Amerikanaca to nezna. Čak za to imaju i posbene tečajeve.

ps: nemam edit tipku pa ispadne sasvim drugo od onog šta sam mislio.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 04:12.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.