ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Intervijui dv2010 - Iskustva (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=539)

Bane 06.10.2009 18:53

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Misa (Poruka 11767)
Moja zena i ja smo se vencali nakon slanja prve koverte nazad u KCC. Obavestili smo ih o vencanju i poslali vencani list pre nego sto smo dobili drugu kovertu. U drugoj koverti sam se samo ja spominjao, tako da smo ipak nazvali ambasadu da proverimo da li je moja zena ukljucena u proces. Rekli su nam da jeste, tako da, ako ti se suprugovo ime i ne pojavi u drugoj koverti, uvek mozes da nazoves ambasadu i da proveris...

Ista situacija je i kod nas.....

Iz ambasade smo dobili info da prikupimo sva dokumenta (za suprugu i za mene) navedena u prvoj koverti i da se zajedno pojavimo u zakazanom terminu.

Sima 10.10.2009 20:57

SIMA JE JUCE POZELENEO U BG-u!!!

Jeste da sam malo zakasnio da podelim iskustva od ove godine, ali razumecete :grin:

Prvo, zelim da kazem svima koji ce imati intervju u Beogradu, da ako imaju sve potrebne papire nema razloga za neku strepnji i nerviranje -meni je ovo bilo jedno od najprijatnijih iskustava u zivotu. Osoblje ambasade je veoma ljubazno i profesionalno i to od portira do konzula.

Dakle, intervju je bio zakazan za 8. oktobar 2009. u 8:30. Nekoliko minuta ranije je izasao sluzbenik sa spiskom i prvo prozvao za iseljenicke vize (bio samo ja :grin:), pa za ostale.

Oko 9:00 pozvan u kabinu 8 gde je sluzbenik (nas) pogledao sve papire i pitao samo da li sam ranije bio u USA i ko je covek koji mi je poslao garantno pismo. (Nisam imao AoS koji se salje iz Amerike sa primanjima i sl, vec obican odstampani Email od dobrog drugara koji zivi u Cikagu, i izvod sa svog deviznog racuna). Nakon toga (trajalo 5-6 min) receno mi da cemo nastaviti oko 11:00, da dodjem petnaestak minuta ranije, ne moram bezveze da sedim 2 sata u cekaonici.

Oko 11:00 skeniranje otisaka prstiju i placanje i za nekih 20-tak minuta sam vec bio pred konzulom. Isto, vrlo ljubazan i fin covek. Prvo sam se zakleo da cu govoriti istinu i da su podaci u dokumentima koje sam podneo istiniti, a zatim me je pitao slicna pitanja kao i nas sluzbenik: kada sam bio u Americi ranije, sta nameravam da radim, da li sam vec gledao preko Interneta za posao, bez preteranog detaljisanja i gnjavljenja. Nakon toga mi je receno da dodjem sutra u 15:00 po vizu, i sve u svemu pre 12 sati sam sve zavrsio.

Juce u 15:00 sam podigao vizu, zapecacenu kovertu koja ne sme da se otvara i prirucnik za nove emigrante "Welcome to the United States" :grin:
Prilikom podizanja vize ne cekete prozivanje, jer ga nema:grin: - vec pozvonite na ulazna vrata, portir ce vas uputiti dalje.

Eto, ovo je najnovije iskustvo iz BG ambasade i imao sam potrebu da ga podelim sa vama kojima tek to predstoji, jer sam se na ovm i drugim forumima nacitao svega i svacega, strepeo od tog intervjua i na osnovu toga poneo gomilu jos dodatnih papira, kao za svaki slucaj - a nista mi to nije trebalo, vec samo i iskljucivo ono sto su napisali u prvoj koverti. Kada bi se sluzbenici u nasim ustanovama ponasali prema strankama makar upola ljubazno kao sluzbenici u americkoj ambasadi, to bilo bi super. Znaci samo mirno i opusteno.

Puno srece svima koji ocekuju intervju, hvala na forumu bio je veoma informativan (mada su me neki postovi nepotrebno istripovali :grin:)

cile 11.10.2009 10:14

Sve cestitke Simo i puno uspeha :grin::bravo:
Hvala puno na opisanim detaljima,puno znace:;D:

Misa 11.10.2009 19:50

Cestitamo! :1081:

dreadnot 12.10.2009 08:19

Neka je sa srecom Simo, drago mi je da je i Beograd poceo sa vizama! Uzivaj u pripremama za novi zivot!

Vrtlog 12.10.2009 14:54

I moje iskrene cestitke Simi , nadamo se da cemo i mi njegovim stopama

srboljub89 12.10.2009 23:18

Cestitam, neka je sa srecom!:bravo::bravo::bravo:

duskica 14.10.2009 17:03

Evo da se i ja pohvalim,juce smo pozeleneli:==D:!Sima vam je vec detaljno objasnio,pa se necu ponavljati,ali evo nekih stvari gde treba obratiti paznju.Nama je sluzbenik koji vas upucuje u cekaonicu i kome dajete pismo greskom dao broj po kome vas prozivaju na salter,suprug se vratio,i tada su nam objasnili da nama ne treba broj vec da prozivaju po imenu i prezimenu.Svi su jako ljubazni,i nama je razgovor sa konzulom bio na engleskom jeziku,i odvojeno smo imali razgovor,mislim zbog skorog vencanja.Uglavnom ista pitanja i nesto vise o nasoj vezi.Ja sam se pomagala i srpskim i nije bio problem.Eto toliko od mene,i svima zelim puno srece!

tamacharly 14.10.2009 17:06

super!!! cestitam:bravo:

dreadnot 15.10.2009 09:10

Pridruzujem se cestitkama... ide, ide...

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:28.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.