![]() |
Citat:
Ista situacija je i kod nas..... Iz ambasade smo dobili info da prikupimo sva dokumenta (za suprugu i za mene) navedena u prvoj koverti i da se zajedno pojavimo u zakazanom terminu. |
SIMA JE JUCE POZELENEO U BG-u!!!
Jeste da sam malo zakasnio da podelim iskustva od ove godine, ali razumecete :grin:
Prvo, zelim da kazem svima koji ce imati intervju u Beogradu, da ako imaju sve potrebne papire nema razloga za neku strepnji i nerviranje -meni je ovo bilo jedno od najprijatnijih iskustava u zivotu. Osoblje ambasade je veoma ljubazno i profesionalno i to od portira do konzula. Dakle, intervju je bio zakazan za 8. oktobar 2009. u 8:30. Nekoliko minuta ranije je izasao sluzbenik sa spiskom i prvo prozvao za iseljenicke vize (bio samo ja :grin:), pa za ostale. Oko 9:00 pozvan u kabinu 8 gde je sluzbenik (nas) pogledao sve papire i pitao samo da li sam ranije bio u USA i ko je covek koji mi je poslao garantno pismo. (Nisam imao AoS koji se salje iz Amerike sa primanjima i sl, vec obican odstampani Email od dobrog drugara koji zivi u Cikagu, i izvod sa svog deviznog racuna). Nakon toga (trajalo 5-6 min) receno mi da cemo nastaviti oko 11:00, da dodjem petnaestak minuta ranije, ne moram bezveze da sedim 2 sata u cekaonici. Oko 11:00 skeniranje otisaka prstiju i placanje i za nekih 20-tak minuta sam vec bio pred konzulom. Isto, vrlo ljubazan i fin covek. Prvo sam se zakleo da cu govoriti istinu i da su podaci u dokumentima koje sam podneo istiniti, a zatim me je pitao slicna pitanja kao i nas sluzbenik: kada sam bio u Americi ranije, sta nameravam da radim, da li sam vec gledao preko Interneta za posao, bez preteranog detaljisanja i gnjavljenja. Nakon toga mi je receno da dodjem sutra u 15:00 po vizu, i sve u svemu pre 12 sati sam sve zavrsio. Juce u 15:00 sam podigao vizu, zapecacenu kovertu koja ne sme da se otvara i prirucnik za nove emigrante "Welcome to the United States" :grin: Prilikom podizanja vize ne cekete prozivanje, jer ga nema:grin: - vec pozvonite na ulazna vrata, portir ce vas uputiti dalje. Eto, ovo je najnovije iskustvo iz BG ambasade i imao sam potrebu da ga podelim sa vama kojima tek to predstoji, jer sam se na ovm i drugim forumima nacitao svega i svacega, strepeo od tog intervjua i na osnovu toga poneo gomilu jos dodatnih papira, kao za svaki slucaj - a nista mi to nije trebalo, vec samo i iskljucivo ono sto su napisali u prvoj koverti. Kada bi se sluzbenici u nasim ustanovama ponasali prema strankama makar upola ljubazno kao sluzbenici u americkoj ambasadi, to bilo bi super. Znaci samo mirno i opusteno. Puno srece svima koji ocekuju intervju, hvala na forumu bio je veoma informativan (mada su me neki postovi nepotrebno istripovali :grin:) |
Sve cestitke Simo i puno uspeha :grin::bravo:
Hvala puno na opisanim detaljima,puno znace:;D: |
Cestitamo! :1081:
|
Neka je sa srecom Simo, drago mi je da je i Beograd poceo sa vizama! Uzivaj u pripremama za novi zivot!
|
I moje iskrene cestitke Simi , nadamo se da cemo i mi njegovim stopama
|
Cestitam, neka je sa srecom!:bravo::bravo::bravo:
|
Evo da se i ja pohvalim,juce smo pozeleneli:==D:!Sima vam je vec detaljno objasnio,pa se necu ponavljati,ali evo nekih stvari gde treba obratiti paznju.Nama je sluzbenik koji vas upucuje u cekaonicu i kome dajete pismo greskom dao broj po kome vas prozivaju na salter,suprug se vratio,i tada su nam objasnili da nama ne treba broj vec da prozivaju po imenu i prezimenu.Svi su jako ljubazni,i nama je razgovor sa konzulom bio na engleskom jeziku,i odvojeno smo imali razgovor,mislim zbog skorog vencanja.Uglavnom ista pitanja i nesto vise o nasoj vezi.Ja sam se pomagala i srpskim i nije bio problem.Eto toliko od mene,i svima zelim puno srece!
|
super!!! cestitam:bravo:
|
Pridruzujem se cestitkama... ide, ide...
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:28. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.