ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Polisa zdravstvenog osiguranja u USA? (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=54)

wingreen 13.06.2008 10:11

Konacno da se javi neko ko ima malu bebu! :)
I mene interesuje ista stvar.

Naja 02.08.2011 11:17

Vidim da su ovi postovi napisani 2008. pa se nadam da jos posjecujete ovaj forum i da sad znate odgovor :) Kako je bilo s malom bebom u USA sto se tice zdravstvenog osiguranja? Da li ste se osigurali ovdje prije polaska? Ako neko ima slicnu situaciju molim da se javi.

noki 09.08.2011 01:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Naja (Poruka 24644)
Vidim da su ovi postovi napisani 2008. pa se nadam da jos posjecujete ovaj forum i da sad znate odgovor :) Kako je bilo s malom bebom u USA sto se tice zdravstvenog osiguranja? Da li ste se osigurali ovdje prije polaska? Ako neko ima slicnu situaciju molim da se javi.

Ja nemam malu bebu,ali imam dvoje dece od kojih je jedan tek napunio 4 godine,kad sam se zaposlila u mojoj firmi ovde rekli su mi da cu imati beneficije,evo sad kad je proslo 3 meseca i treba da mi daju beneficije(pod time se racuna delom ili sasvim placeno zdravstveno osiguranje),rekli su mi da firma placa maksimum 30 posto od zdravstvenog osiguranja,t.e 1400 bi me kostalo family pack,minus oko 300 dolara koje bi mi oni pokrili,posto je to jako skupo za mene sto primam mesecnu platu od 1400-1500 dolara,otisla sam kod knjigovodje i on me je savetovao da se obratim vladi t.e http://www.healthfirstnj.org/bemembe...icaid.asp#,sto sam ja ucinila.To je pocetni zdravstveni paket sto ne spada u socijalnu pomoc,vec je namenjen ljudima sto ne ostvaruju income dovoljan da plate zdravstveno osiguranje.Sta me je savetovao kjnigovodja je da popunim i apliciram prvo za decu,a kasnije i za mene i muza.Meni je vaznije bilo za decu da imam sve to pa sam za njih i popunila,a ako pokrijem mene preko moje firme to ce da me kosta 175 dolara mesecno sto i nije tako puno.
Isto tako postoje programi i u skolama za one koje imaju decu skolskog uzrasta,pri samom upisu dece u skolu ,treba da se navede da dete nema zdravstveno osiguranje,i isto ce mu biti pruzeno preko skole.
Kad sam tek dosla ovde kazali su mi da postoje i ustanove gde se primaju hitniji i vazniji slucajevi ljudi bez osiguranja,gde moze da se napravi pap test za trudnice,vakcine za decu i bebe i slicno ali nikad nisam otisla tamo.

Naja 12.08.2011 10:00

Citat:

Kad sam tek dosla ovde kazali su mi da postoje i ustanove gde se primaju hitniji i vazniji slucajevi ljudi bez osiguranja,gde moze da se napravi pap test za trudnice,vakcine za decu i bebe i slicno ali nikad nisam otisla tamo.
Cula sam da ove ustanove nisu sigurne, a i da jesu ne bi svi placali zdravstveno osiguranje vec bi se lijecili besplatno.

Nisam shvatila da li su tebi sad samo djeca osigurana? Kad mozes da osiguras sebe i muza?

Da li je moguce kupiti lijekove bez recepta?
hvala

noki 13.08.2011 04:49

Neznam u vezi tih drzavnih ustanova,koliko su sigurne ili ne.Deci sam popunila i pustila formulare za drzavni program,a i da nisam to uradila,ako nemam zdrasveno osiguranje,pri samom upisu deteta u skolu,te pitaju dali dete ima osiguranje,i ukoliko nema to ide preko skole.Meni beneficije pocinju 1 septemvra,ali ko sto sam i ranije napisala family paket za nas 4-voro bi me kostao 1400 dolara manje 325 dolara sto bi mi platila firma,znaci 1075 dolara mesecno.A posto je to skoro cela moja plata resila sam da uradim sta me savetovao knigovodja u firmi da prijavim decu na drzavni zdrastveni program,a sebe da osiguram sto ce me kostati 500 dolara manje 325,175 dolara svaki mesec samo za sebe,a suprug ce privremeno ostati neosiguran,zato sto njegova firma ne daje nikakvo zdrastveno osiguranje.Nazalost ovde je takav zdrastveni sistem,ako ne nadjes poso sa beneficijama treba debelo da platis zdrastveno osiguranje ili pregled.
Sto se tice lekarstva,antibiotici idu samo na recept,ali zato imas raznoraznih tableta,praskova i sirupa,za prehladu ,stomak ,glavu i sl,koje mozes da kupis za pristojne pare u svakom vecem marketu

mijan 15.08.2011 09:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik noki (Poruka 24774)
Deci sam popunila i pustila formulare za drzavni program,a i da nisam to uradila,ako nemam zdrasveno osiguranje,pri samom upisu deteta u skolu,te pitaju dali dete ima osiguranje,i ukoliko nema to ide preko skole.

Da li to vazi na federalnom nivou za celu USA da deca dobiju zdravstveno osiguranje kada krenu u skolu ako nisu osigurani ili samo kod vas u NJ?

olivera77 15.08.2011 12:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mijan (Poruka 24794)
Da li to vazi na federalnom nivou za celu USA da deca dobiju zdravstveno osiguranje kada krenu u skolu ako nisu osigurani ili samo kod vas u NJ?

Nije na federalnom nivou,od drzave do drzave je drugaciji limit mesecnih primanja po clanu porodice da bi se to pravo ostvarilo.

DukaUSA 20.08.2011 16:42

Citat:

Prvobitno poslao korisnik noki (Poruka 24774)
a sebe da osiguram sto ce me kostati 500 dolara manje 325,175 dolara svaki mesec samo za sebe

Izvini Niki ako nisam dobro razumeo, ali ti si rekla da ti firma placa 30 posto osiguranja? Ako je tebi cena osiguranja za tebe 500 USD, onda je 30% od toga 150 USD, sto znaci da ces ti placati 350 USD?

noki 20.08.2011 17:16

Ne znam ni sama koliki procenat ce mi platiti firma ,ali knigovodja mi je rekao da za mene samo treba da platim 175 dolara mesecno,dok za celu porodicu mi ide 1100 dolara mesecno.U svakom slucaju za sebe mogu da platim,ali za familiju je malo teze.

DukaUSA 20.08.2011 17:40

Pa naravno, potpuno te razumem, ipak velika je cifra u pitanju kad se radi o porodicnom osiguranju!
Zanima me da li znas koliko kosta popracka i lecenje zuba tamo, posto svi kazu da je to nenormalno skupo?

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 22:42.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.