dvojno
Dobar Dan,
Ja imam Srpsko državljanstvo a i Hrvatsko isto tako...
Takođe ono što je bitno i po čemu se razlikujem od svega što sam pročitao je što ja imam i dve adrese stanovanje (ličnu kartu i osobnu iskaznicu) !
U Srbiji živim od 1995g. (imam i Državljanstvo i Ličnu Kartu) ali sam 1996g. napravio i u Hrvatskoj dokumenta i od tada imam i tamo osobnu i putovnicu.
Po bilo kojoj logici i svakom pravnom stavu ja nemam pravo na ovo (i ja to znam), ali kao što ja imam tako ima još najmanje 300.000 slučajeva u Hrvatskoj.
Mene zanima, da li je meni dovoljno da donesem (ako me izvuku i pozovu u Ambasadu) potvrde iz Suda i Policije u Srbiji ili moram i iz Hrvatske ili samo iz Hrvatske, kakvo je Vaše mišljenje, da li se neko od Vas sretao sa ovakvim problemom?
|
Obzirom da si aplicirao, nadam se bar, po zemlji rodjenja, sto je u tvom slucaju Hrvatska, dalji proces obavljas, ako te izvuku - u Hrvatskoj tj americkoj ambasadi u Zagrebu, kao i vadjenje svih dokumenata odande.
potvrde iz suda i slično.
ako imas kakvih nedoumica slobodno okreni telefonom americku ambasadu u Beogradu, pa ce ti objasniti...ali logikom stvari, ovo sto sam ti rekla bi trebalo da bude tako :)
|
Pisano je prethodnim stranama, potvrde iz policije i suda se uzimaju samo u zemlji ili zemljama u kojima ste ziveli NAKON 16-e godine zivota. Trik kod tebe je sto si prijavljen u Srbiji gde stvarno zivis, ALI i na odredjenoj adresi u Hrvatskoj, fiktivno (poznata mi je situacija jer sam i sama rodjena u HR, a zivim u SRB). Ne postoji nacin da dokazes da ne boravis na svojoj hrvatskoj adresi. Moje misljenje je da ces morati da radis potvrde iz suda i policije u obe drzave. Naravno, pravi odgovor ti moze dati jedino ambasada.
p. s. Ja sam uzela domovnicu sa adresom u Beogradu i hrvatski pasos ce mi glasiti na tu adresu. Medjutim, gomila mojih poznanika iz HR je odradila dokumenta na isti nacin kao ti, tako da si u pravu za navedene brojke.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik oki9
(Poruka 33603)
Obzirom da si aplicirao, nadam se bar, po zemlji rodjenja, sto je u tvom slucaju Hrvatska, dalji proces obavljas, ako te izvuku - u Hrvatskoj tj americkoj ambasadi u Zagrebu, kao i vadjenje svih dokumenata odande.
potvrde iz suda i slično.
ako imas kakvih nedoumica slobodno okreni telefonom americku ambasadu u Beogradu, pa ce ti objasniti...ali logikom stvari, ovo sto sam ti rekla bi trebalo da bude tako :)
|
Ali sam u prijavi za GC naveo adresu stanovanja u Novom Sadu, pošto ovde i stvarno stanujem, nije jednostavan slučaj, a u Ambasadi će mi sigurno reći, pa ne možete da živite na dve adrese, ja bih volio da se javi neko ko ima slčan slučaj ili neko ko je dobio GC sa ovakvim slučajem i da mi kaže šta je pribavljao od dokumentacije.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik valigia
(Poruka 33623)
Pisano je prethodnim stranama, potvrde iz policije i suda se uzimaju samo u zemlji ili zemljama u kojima ste ziveli NAKON 16-e godine zivota. Trik kod tebe je sto si prijavljen u Srbiji gde stvarno zivis, ALI i na odredjenoj adresi u Hrvatskoj, fiktivno (poznata mi je situacija jer sam i sama rodjena u HR, a zivim u SRB). Ne postoji nacin da dokazes da ne boravis na svojoj hrvatskoj adresi. Moje misljenje je da ces morati da radis potvrde iz suda i policije u obe drzave. Naravno, pravi odgovor ti moze dati jedino ambasada.
p. s. Ja sam uzela domovnicu sa adresom u Beogradu i hrvatski pasos ce mi glasiti na tu adresu. Medjutim, gomila mojih poznanika iz HR je odradila dokumenta na isti nacin kao ti, tako da si u pravu za navedene brojke.
|
Čitao sam ja, ali kao i što sam napisao, papirološki ja živim na dve adrese, u Hrvatskoj i u Srbiji...koliko je meni poznato kad se traži potvrda iz Policije onda se proveravaju sve zemlje u kojima imamo dokumenta..
Da li je neko imao ovakav slučaj, i šta je pribavljao od dokumenata?
|
nina-venus |
07.11.2012 08:20 |
Ukoliko je zemlja rodjenja HRV,a u trenutku izvlacenja zivite u Srbiji i imate srpski pasos - nije vam potreban nijedan dokument iz HRV.Konzulat u Beogradu obradjuje sve vase papire,a iste vadite u srpskim institucijama.Eventualno,ukoliko niste,kao mnogi,izvrsili naknadni upis u maticnu knjigu rodjenih u Srbiji,treba da pribavite maticni list iz HRV.
Zato u prijavi postoji pitanje o tome gde sada zivite,tu gde zivite,taj konzulat vas obradjuje.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik peja
(Poruka 33636)
...papirološki ja živim na dve adrese, u Hrvatskoj i u Srbiji...koliko je meni poznato kad se traži potvrda iz Policije onda se proveravaju sve zemlje u kojima imamo dokumenta tj. u kojima smo posle 16 godine proveli/živeli više od 6 meseci. (ja koliko vidite papirološki živim na obe adrese posle 16godina a stvarno u Srbiji)
Da li je neko imao ovakav slučaj, i šta je pribavljao od dokumenata?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik nina-venus
(Poruka 33641)
Ukoliko je zemlja rodjenja HRV,a u trenutku izvlacenja zivite u Srbiji i imate srpski pasos - nije vam potreban nijedan dokument iz HRV.Konzulat u Beogradu obradjuje sve vase papire,a iste vadite u srpskim institucijama.Eventualno,ukoliko niste,kao mnogi,izvrsili naknadni upis u maticnu knjigu rodjenih u Srbiji,treba da pribavite maticni list iz HRV.
Zato u prijavi postoji pitanje o tome gde sada zivite,tu gde zivite,taj konzulat vas obradjuje.
|
@nina-venus
Živim u Srbiji, stvarno i papirološki a u Hrvatskoj papirološki :==D: ...videćemo sledeće godine šta će da bude, mada sad je sve elektronski povezano tako da ima logike da recimo samo u Srbiji podižem ;)
|
Moja tasta je u procesu dobijanja zelene karte. Studarala je u Banja Luci 5 godine. Doslovce su joj trazili i potvrdu iz Banja Luke da nije osudjivana.
Ako odes u HR i tamo ti kazu da nisu nadlezni, nastavi da ih gazis jer moraju da ti izdaju papir da nisi hapsen bez obzira da li si tamo osudjivan ili ne. To se sve naravno ako si posle 16. godine boravio tamo duze od 6 meseci.
Mi smo krv propisali dok nismo izvadili taj dokument a tasta mi zivi u Nisu.
|
Ivana&Petar |
27.01.2013 16:37 |
Citam ovo i vidim da cu imati bas posla ako me izvuku 1.maja.Tada cu biti u USA i ako bude srece pa me izvuku,hvatam 1.avion za nazad.Ja ima 2 drzavljanstva,a ne dvojno (CG i SRB) i poslije 16.god sam zivjela u obje zemlje,udala se u SRB,a u CG nisam ni dokumenta promijenila...
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 13:54. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.